Devil

 

 

Afscheid van Devil

Maandag 3 mei 2004 hebben wij tot ons grote verdriet afscheid moeten nemen van onze Devil.

Het begon anderhalve week van te voren vrij onschuldig, hij werd wat futloos en liet af en toe zijn eten staan. Lekkere dingen wou hij echter wel eten. Dinsdag 27 april zijn we met hem naar de dierenarts gegaan, maar deze kon niks vinden. Devil had geen koorts, geen diaree, gaf niet over. Ook de uitslag van de bloedtest was goed. De dierenarts heeft hem helemaal nagevoeld maar er was niks te vinden. Devil kreeg een eetlustopwekker en als het over een week niet beter werd, moesten we terugkomen.

Het werd dus niet beter. Tot en met vrijdag was er eigenlijk geen verandering, maar vanaf zaterdag ging het ineens achteruit. Hij wou nu helemaal niks meer eten. Ook wandelen wou hij niet meer, alleen tot aan de boom aan de overkant van de straat om te plassen en dat was het dan.

Maandags dus meteen terug naar de dierenarts. Deze schrok toen hij hem zag. Het bleek dat Devil vol vocht zat. De dierenarts heeft een echo gemaakt en zag een grote tumor bij de milt. De dierenarts heeft een kijkoperatie gedaan om te kijken of er nog iets aan te doen was, maar de tumor was al zo ontzettend groot dat hij er niks meer aan kon doen.

Om Devil verdere pijn te besparen hebben we hem niet meer wakker laten worden uit de narcose.

Devil is 13 jaar geworden.

Wij zullen Devil nooit vergeten, in onze herinnering is hij altijd bij ons.

 Devil
6 februari 1991 - 3 mei 2004 


Home