Het begin
 
Fantom is geboren op 14 oktober 2006 bij Danielle Boshouwers in Nieuwegein. Fantom's moeder is Nice of you to come bye Whispery Wind (Whisper). Zijn vader is Freestyler Red Sensation von Sumolocenna (Tyler), een hele mooie red merle reu die in Zuid Duitsland woont.

Tyler


Whisper

Tyler en Whisper, samen aan het werk bij de schapen

Zaterdagmorgen kreeg ik een telefoontje van Danielle dat Whispers temperatuur aan het dalen was en dat het waarschijnlijk die dag ging gebeuren! Vanaf half 5 tot 11 uur 's avonds heb ik aan de webcam gecluisterd gezeten en de hele geboorte gevolgd. Ik stond eigenlijk op de lijst voor een blue merle teefje van dit nest, er werden 2 blue merletjes geboren maar dit waren reutjes.....

De dag na de geboorte was ik op een wedstrijd niet ver van Nieuwegein en zijn we na de wedstrijd naar de pupjes gaan kijken. En daar werd ik bij de eerste aanblik compleet verliefd op een klein blue merle wurmpje wat niet groter was als mijn hand. Ik kan het verder niet uitleggen, met verstand had het weinig van doen maar ik wist gewoon dat dit mijn hondje ging worden. Dit was dus Fantom, ik had de keus tussen hem en zijn broertje maar ik heb geen seconde meer getwijfeld.

Fantom is uitgegroeid tot een prachtige hond met een super karakter. Werken kan hij en als hij met mij bezig is kan de wereld om hem heen op de kop staan, hij laat zich door niks afleiden. Ik ben heel blij met mijn manneke!


 

 

 
Behendigheid
 
Fantom is in het voorjaar van 2008 begonnen met wedstrijden lopen. Zijn allereerste wedstrijd was in maart in Belgie bij KUCBH, hier liep hij meteen 2 foutloze rondjes en werd twee keer 2e. Eind april liep hij zijn eerste officiele wedstrijd in Nederland, hij wist in elf A wedstrijden evenveel U-tjes te halen en eind juni mocht hij al in de B1 starten. Op zijn eerste B1 wedstrijd bij KC Delft liep hij meteen al een P-tje met een 2e plaats op de jumping. Fantom liep uiteindelijk in vijf B1 wedstrijden 4 P-tjes, en onze knappe man mag dus in 2009 al in de B2 starten.

Fantom begon 2009 heel mooi door in de B2 klasse meteen op de eerste twee wedstrijden twee P-tjes te lopen. Ook wist hij zich voor de European Open te plaatsen middels een mooie 1e plaats op een van de jumpings op de selectiewedstrijd voor de European Open. Verder plaatste hij zich ook nog voor de Agility Welt Cup in Emmendingen, alwaar hij zaterdags een mooie 2e plaats op de jumping liep. Fantom is in de competitie geeindigd op de 16e plaats en hiermee gepromoveerd naar de C klasse.

2010 was een ontzettend mooi seizoen voor Fantom. Hij heeft het heel goed gedaan in zijn eerste jaar in de C klasse, hij liep meerdere podiumplaatsen en eindigde in de competitie op een geweldig mooie 3e plaats! Verder plaatste hij zich zowel voor de European Open als ook voor de IMCA. Op de IMCA haalde hij met het Nederlands team een mooie 3e plaats op de jumping. Ook op de Bordercollie Classic in Hongarije heeft hij heel goed gelopen, en wist hij zich als enige Nederlandse hond te plaatsen voor de finale.

Ook 2011 was weer een mooi agility jaar voor Fantom. In de competitie kwam hij dit jaar iets later op gang, maar uiteindelijk zijn we op een super mooie 2e plaats in de C competitie geŽindigd. Verder heeft hij deze zomer geweldig mooi gelopen op zowel de Bordercollie Classic en de European Open. Op de Bordercollie Classic in Denemarken wist hij zich te plaatsen voor de individuele finale, waar hij een mooie 9e plaats wist te halen. Tevens plaatste hij zich voor de team finale, en met het Nederlandse team zijn we 4e geworden. Ook op de European Open in Oostenrijk wist hij de individuele finale te halen, en hier eindigden we op een 10e plaats. En met het team werden we ook hier 4e.

2012 was een super jaar voor Fantom en mij. In de C competitie wisten we ook dit jaar weer op een mooie 2e plaats te eindigen. Verder plaatsten we ons voor de MAC in Emmendingen, de European Open in Zweden en de IMCA in Belgie. Op de MAC is Fantom op een mooie 5e plaats geeindigd. Op de IMCA won hij het team VP. Ook op onze vakantie Engeland op de KC Internationals en Dogs in Need heeft hij geschitterd, met heel veel clear rounds en plaatsingen. Hoogtepunt was zijn 3e plaats in de semi final van de British Open, waardoor we in maart 2013 op de Crufts mogen starten!

2013:
Een geweldig mooi jaar voor Fantom en mij. In de C competitie liep hij 4 P-tjes waardoor we weer geplaatst waren voor de Cyno Masters, hij is in de competitie  op de 5e  plaats geeindigd. Ook in Engeland liep hij deze zomer weer de sterren van de hemel en heeft heel wat rozetten en prijsjes gehaald. Hoogtepunt was de finale van de Colimanor Clasic van Dogs in Need, waar hij op een hele mooie 2e plaats is geeindigd. Fantom werd wederom 1e op de IMCA selectie. Op de IMCA ging het super dit jaar. Ondanks dat hij veel moeite had met het gladde tapijt, liep hij alle vier de rondjes foutloos. Met het Nederlands team zijn we zowel op het VP als op de Jumping 2e geworden, en overall 1e! Individueel waren we 11e en 7e, en overall zijn we 2e geworden!

2014 begon een beetje hakkelend met een lichte blessure waardoor Fantom twee C selectiewedstrijden moest missen. Toch is hij in de competitie nog op de 11e plaats geeindigd. Fantom won wederom de IMCA selectie en plaatste zich ook voor de European Open. in Engeland liet hij ook weer mooie dingen zien, waaronder een 2e plaats op het VP van de Nations Cup samen met Mystic en Devon van Patrick Bouwmans. Ook plaatste hij zich weer voor de finale van de Collimanor Classic bij Dogs in Need.

In september deed Fantom een van mijn dromen uitkomen. hij  werd IMCA World Champion large individueel! Met een 3e plaats op de jumping en een 4e plaats op het VP eindigde hij als 1e overall.
Met het Nederlands team (waar ook Mystic in zat) zijn we op de jumping 2e en op het VP 3e geworden, en overall 2e. Het was een onvergetelijk toernooi voor mij!