Het begin
 
Magic is geboren op 22 april 1999 in Eibergen, bij Hans en Greet Abbink van de kennel Van de Schapenhoeve.
Magic's moeder is Vera, een driekleur teefje, en de papa is Dutchfield's Chester, een zwart witte reu. Beide ouders waren bij de fokker aanwezig.
 

Chester

Vera

Ik stond als 8e op de lijst voor dit nestje, en toevallig werden er precies 8 puppies geboren. Vier teefjes en vier reutjes, vier driekleurtjes en vier zwartwitjes, en de kleur ook mooi 2 aan 2 verdeeld over de reutjes en teefjes.

Toen de pupjes 3 weken oud waren zijn we voor het eerst gaan kijken (het was 3 uur rijden), en ik was meteen verliefd op een van de zwartwitte teefjes. Toen ze 5 weken oud waren zijn we weer gaan kijken, en werd ik alleen maar nog verliefder op dit hondje. Maar tegelijk wist ik dat ik als laatste op de lijst niks te kiezen had, en bovendien zouden de pupjes aan de eigenaren toegewezen worden aan de hand van een puppytest.

Toen de pupjes 6 weken oud waren werd ik gebeld door de fokker. Aan de hand van de puppytest waren 2 van de teefjes toegewezen aan de eigenaren, het felste teefje aan iemand die ermee ging schapendrijven, en het meest bedeesde hondje aan een gezin met kinderen die er niet echt mee gingen werken. Er bleven dus 2 teefjes over, en dat was "mijn" teefje en een van de driekleurtjes. Een andere mevrouw, die voor mij op de lijst stond, had de keuze tussen deze 2 teefjes. En... zij had gekozen voor het driekleurtje, wat betekende dat het pupje waarvan ik vanaf het begin op gevallen was, inderdaad MIJN hondje ging worden.

Toen de fokker mij dat vertelde kon ik wel huilen van blijdschap, het was alsof het zo had moeten zijn. En zo is Magic met 7 weken naar ons gekomen.


Magic

 
 
 

 

Behendigheid

 
Op het moment dat Magic de leeftijd van 1 jaar bereikte had ik helaas geen plek waar ik met haar met de behendigheid kon beginnen. Dus heb ik haar alles zelf moeten leren, thuis of op inspringveldjes van wedstrijden waar ik met Devil naar toe ging.
 
Magic leerde ongelofelijk snel en was nergens bang voor. De paaltjes kon ze binnen twee weken. Springen heeft ze geleerd tijdens een wedstrijd op het inspringveldje van KC Amsterdam, na twee keer een kwartiertje oefenen sprong ze vier sprongen achter elkaar in een flauwe bocht met een tunnel erachter, en ook andersom, op hoog, terwijl ze nog nooit eerder gesprongen had. De wip had ik nog nooit met haar kunnen oefenen toen ik voor het eerst met haar meedeed aan een oefenwedstrijdje, ze vloog op het eerste rondje eroverheen en maakte een enorme flyer. Op het tweede rondje dacht ik dat ze nu misschien geschrokken zou zijn, maar ze ging er gewoon weer overheen, hield keurig in op het midden en nam de wip alsof ze nooit anders gedaan had.
 
Ze was mijn eerste Bordercollie en ik dacht toen dat alle Borders gewoon zo slim zijn en dat dit normaal was. Nu, drie Bordercollies later ben ik er wel achter was dat het uitzonderlijk was, zo snel en makkelijk als zij alle toestellen onder de knie kreeg.
 
Magic liep haar eerste officiele wedstrijd in oktober 2000 in de A-klasse toen ze anderhalf was, ze liep 2 DK's maar wel een derde plek op het spel. Op haar tweede wedstrijd werd ze 1e op het VP en haalde daarmee haar eerste U-tje. Binnen 5 wedstrijden had ze haar 3 U-tjes gehaald, het waren allemaal foutloze U-tjes met een 1e, 4e en 2e plaats.
 
In 2001 starte ze in de B1-klasse en haalde ze op haar eerste B1 wedstrijd meteen een 4e plek, dat jaar waren er vanwege de MKZ maar 5 selectiewedstrijden en Magic wist in een seizoen te promoveren naar de B2.
 
In 2002 begon ze in de B2 en liep de eerste twee wedstrijden meteen twee 2e plaatsen. Ze ging zonder moeite aan het eind van het seizoen over naar de C-klasse.
 
Van 2003 - 2005 heeft Magic zich makkelijk in de C-klasse kunnen handhaven. In de competitiestanden eindigde ze achtereenvolgens op de 18e, 13e, en 12e plaats. In 2004 zat zij bij de 15 honden die mee mochten doen aan de WK selectie wedstrijd in Alblasserdam.
 
Magic werd zowel in 2002 als in 2003 Clubkampioen bij Lihos.
 
In 2006 begon ze helaas te sukkelen met haar rug, we hebben heel lang moeten zoeken waar de klachten vandaan kwamen. Hierdoor heeft ze in 2006 maar 3 wedstrijden kunnen lopen en kwam ze 13 punten te kort om in de C te blijven.
 
Gelukkig ging het na een lange winterstop weer goed met haar en kon ze in 2007 weer in de B2 klasse starten. In het begin van het seizoen had ze nog een beetje haar eigen willetje, maar ineens hadden we ons weer gevonden en ging ze als een speer. Na een aantal 4e plaatsen liep ze in juni bij KC Delft een 3e plaats op de jumping en dus een P-tje. De week erna bij KC Zeeland kon het helemaal niet meer stuk, een 3e plaats op de jumping en een 1e plaats op het Vast Parcours! Hiermee had ze dus 3 P-tjes en daarmee promoveerde ze terug naar de C-klasse. Ook stond ze na de wedstrijd van KC Zeeland op de eerste plaats in de competitie stand van de B2!
 
Helaas schoot het eind van het seizoen toch weer in haar rug, en met piijn in mijn hart heb ik moeten besluiten om met haar helemaal te stoppen met haar liefste bezigheid.... Maar gelukkig heeft ze nog steeds een actief leventje, ze vind het heerlijk om iedere dag een uur over de hei te struinen, en ook naast de fiets lopen en zwemmen doet ze heel erg graag

 
Magic in actie bij KC Arnhem, 13 augustus 2005