Het begin
 
Mystic is geboren op 7 oktober 2009 bij Danielle Boshouwers in Nieuwegein. Zij is een dochter van onze Fantom (Nice of you to come bye Mystic Fantom). Haar moeder is Flyer (Arnpriors Come and be Nice).

Fantom


Flyer
Ondanks ons "verstandige" besluit dat we nu nog geen pup gingen nemen, dat het beter was nog 2 jaar te wachten, etc etc....  Had ik al vanaf ze geboren waren, meteen al een heel speciaal gevoel bij Fantom's eerste dochter, het blue merle teefje. Alles in me zei me, dat ik dit hondje niet moest laten gaan. Ik kan ook niet uitleggen waarom net zij, haar bruine zusje was ook ontzettend mooi, en ook de reutjes waren 2 hele knappe leuke mannekes. Maar dit meisje had, vanaf het begin al, voor mij gewoon "iets"....

We hebben er samen goed over nagedacht, de voors en tegens van nu al een hondje erbij nemen, tegen elkaar afgewogen.... En zo komt het dat deze kleine blauwe heks bij is komen wonen.


 

 

Behendigheid

Met aanleren bleek al dat Mystic veel van haar papa Fantom weg heeft, ze weliswaar een stukje feller maar net zo gecontroleerd en makkelijk te sturen. Mystic is in april 2011 begonnen met wedstrijden en wist in 4 A wedstrijden ook 4 U-tjes te halen. Op haar eerste B1 wedstrijd liep ze meteen een 2e plaats en dus een P-tje, na een paar wedstrijden wist ze zelfs de 1e plaats in de B1 competitie te bereiken ondanks dat ze het begin van de competitie gemist had omdat ze toen nog in de A liep. Uiteindelijk heeft ze in 7 B1 wedstrijden haar 3 P-tjes gehaald en is net voor het einde van het seizoen nog tussentijds gepromoveerd naar de B2 klasse.

In 2012 zijn Mystic en ik meer en meer een team geworden. Ze wist in de B2 klasse 4 P-tjes te halen waarmee we gepromoveerd zijn naar de C klasse. Op de Border Collie Classic in Duitsland verraste ze me door zich zowel voor de individuele  alsook de team finale te plaatsen. Met het team zijn we vervolgens op een mooie 3e plaats geeindigd.

2013:
Mystic heeft het goed gedaan in haar eerste jaar in de C klasse. Ze wist 3 P-tjes te lopen waarmee ze zich plaatste voor de Cyno Masters. In de competie is ze op de 12e plaats geeindigd. Ze plaatste zich voor de World Agility Open die in mei in Oviedo, Spanje gehouden werd. Hier liep ze 3 van de 4 rondjes voor de Penthathlon foutloos, helaas was het andere rondje een disk waardoor ze net de finale miste. Bij de Games liep ze een 8e plaats op de Snooker en een 11e plaats op de Gambling, en werd overall 5e. Ook mocht ze dit jaar individueel op de IMCA starten, hier liep ze helaas een disk op de jumping maar wel een geweldig mooie 3e plaats op het VP!

Mystic had in 2014 een goed seizoen in de C klasse, ze kwam vaak rond en liep in totaal  3 podiumplaatsen. Ze eindigde in de competitie op een mooie 2e plaats! Ook plaatste ze zich voor de IMCA, de European Open en de Master Agility Cup. In Engeland liet ze ook weer mooie dingen zien, zoals een 2e plaats op het VP van de Nations Cup (samen met Fantom en Devon van Patrick Bouwmans). Ook plaatste ze zich weer voor de finale van de Collimanor Classic bij Dogs in Need. Op de IMCA liep ze individueel een mooie 4e plaats op de jumping. Met het Nederlands team (waar Fantom ook in zat) werd ze 2e op de Jumping en 3e op het VP, en overall 2e!