Wedstrijdverslagen 2006

 

Wintercompetitie BV 26 december 2006

Op tweede kerstdag was weer de Kerstwedstrijd, en voor ons tevens de eerste wedstrijd van de Wintercompetitie. Ook was dit voor Fantom de eerste wedstrijd dat hij meeging!  Hij heeft het heel goed gedaan. Hij heeft heerlijk gespeeld met de andere pupjes, en heeft geinteresseerd aan de ring staan kijken wat er allemaal gebeurde. En heeft verder ook heel braaf in zijn bench liggen slapen. De eerste keer dat ik Cyanda weghaalde uit de bench naast hem werd hij wel heel boos, maar de tweede keer reageerde hij al niet meer. Het was heel leuk om zijn broertje en zusjes weer te zien.

Dan de wedstrijd... Op het vastparcours was Cyanda STOUT!  Het begon al met niet wachten aan de start, ze verraste me volkomen en daardoor hadden we bij sprong 3 al een disk. Dus meteen teruggezet aan de start en opnieuw begonnen. Maar ze bleef stout... raakvlakjes afspringen, en 2x een compleet andere kant uitgaan als ik aangaf, totaal niet logisch... Ze had hele dikke bananen meegebracht. Ik was dus best wel pissig en dat heeft ze ook wel geweten, geen speeltje na het rondje, geen woord tegen haar gezegd met uitlopen, geen lekkertje toen ze in de bench ging...

Febe luisterde wel heel goed op het vastparcours en liep foutloos, en zij en Sandy eindigden op een mooie 1e plaats! Roy had met Flinn 1 foutje en Leanne met May 3 fouten. Met het team werden we 4e.

Cyanda heb ik compleet gegeneerd, tot ik ze weer moest halen voor de jumping. Met inlopen laten volgen, ze was ontzettend haar best aan het doen en keek me aan met van die grote ogen (slik), maar ik was hard en heb haar genegeerd en niet beloond. 

Toen aan de start van de jumping, ze bleef keurig zitten nu en ik moest haar zelfs 3x roepen voor ze durfde te starten!  En mijn Bruine Heks liet zien dat ze het allemaal wel kan, ze liep een superrondje, snel en kort draaien. Ze was foutloos tot de voorlaatste sprong, toen helaas stapte ik zelf te snel op haar in waardoor ik ze van de sprong wegduwde, ik kreeg ze wel nog teruggehaald en over de sprong, maar hiervoor kregen we een weigering en natuurlijk flink wat tijdverlies. Maar ik was wel weer heel blij met haar, dit was echt niet haar fout, ze had het super gedaan!

Roy bleeft met Flinn foutloos op de jumping en zij werden 2e. Leanne en Sandy hadden helaas allebei een disk. Met het team werden we hier 5e.

Als laatste de estafette. Sandy en Febe hadden helaas een disk, Roy met Flinn en Leanne met May waren allebei foutloos, en Cyanda 1 foutje (afloop dak). Hier werden we met het team 14e en in de tussenstand staan we nu 13e. Het andere 2 Hot 2 Handle team staat 17e.

 

 

 

Winner 25 november 2006

Cyanda en ik hadden meegedaan aan de agility wedstrijd op de Winner. Ik had de 2 voorgaande jaren met Magic meegedaan maar voor Cyanda was het de eerste keer, dus ik was wel benieuwd hoe ze zich zou houden op het toch wel gladde tapijt.

Het eerste VP was een leuk rondje en niet te moeilijk. Helaas miste ze de afloop van het dak en verder tikte ze nog 2 latten, omdat ik weer teveel aan het jagen was in de binnenbocht... Maar verder liep ze lekker en ze paste zich goed aan aan het tapijt.

Dan het tweede VP, ook dit was een leuk rondje. Ik heb mezelf streng toegesproken en rust bewaard in de bochten, en dat hielp, ze liet alle latjes mooi liggen! Ook alle raakvlakjes waren nu goed, we liepen een foutloos rondje en een mooie tijd! Ze werd 3e op dit rondje, ik was heel trots op mijn Bruine Heksje!

Verder ook nog lekker geshopt, we hadden 2 tuigjes, een riem, een BC kalender, 2 zakken hondenkoeken. En nog een BC hoofd in een glazen pilaartje, kan het niet goed uitleggen maar heel mooi om te zien.
 

 

 

Himmelberg Pokal (D) 17, 18 en 19 november 2006

Afgelopen weekend waren we naar Thalfang waar de jaarlijkse Himmelberg Pokal gelopen werd, een internationale wedstrijd van 2 dagen.
Vrijdagmorgen vertrokken we en rond een uur of 11 kwamen we aan en konden we ons lekker in ons huisje installeren. Om 2 uur begon de wedstrijd van de vrijdagmiddag. We liepen een vastparcours op tapijt en een jumping op gras in een tent.

Het Vastparcours liepen we een disk door een fout van mij, even te vroeg instappen waardoor ze een sprong van de verkeerde kant nam. Maar de rest van het rondje heerlijk en zonder fouten gelopen. Daarna de jumping, hier een weigering op de palen en een lat. Maar wat ging ze hard!!! Ondanks die verkeerde paleninsteek die ik moest herstellen was ze nog geen seconde langzamer als de winnaar, hihi! Dus al met al een heel goed gevoel over de rondjes.

Zaterdag begonnen we met het vastparcours, hier een latje, voor de rest weer goed gelopen en prima geluisterd, we werden met die ene fout 6e. Dan de jumping. Ze ging vloeiend en snel, en we liepen een foutloos rondje! (hihi) Bij de jumping liepen alle klassen tegen elkaar, en ze werd hier 7e van ongeveer 160 honden. Ze was zowiezo de eerste graad 2 hond op dit rondje, en heeft ook nog een flink aantal graad 3 honden achter zich gelaten. Dus ook zaterdag was ik weer superblij met mijn Bruintje!

Zondag begonnen we met de jumping. Helaas had ik het verkennen gemist...Het was ook nog niet het gemakkelijkste rondje. Cyanda en ik kwamen tot ongeveer driekwart rond, toen maakte ik een niet zo'n geslaagde franse wissel waardoor Cyanda het niet meer helemaal begreep en achter me langs de verkeerde sprong nam. Als laatste nog een Vastparcours, hier tikte ze een lat en ze kwam compleet verkeerd uit voor de palen waardoor ze de insteek miste, dus 2 foutjes en een 12e plaats.

Daarna was nog de finale. Eerst moesten de winnaars van de Vast Parcoursen van zaterdag en zondag tegen elkaar. Van iedere graad ging een hond door. Aangezien Roy met Flinn zaterdag het VP had gewonnen in de graad 1, en Sandy met Febe zondag, moesten zij tegen elkaar. Roy plaatste zich voor  de uiteindelijke finale en moest het hier opnemen tegen de winnaars van graad 2 en 3. Helaas liep Flinn nu een disk, de graad 3 hond werd winnaar. Het was ontzettend leuk en spannend om te zien.

Ik ben echt super tevreden met Cyanda, er waren totaal geen bananen aanwezig bij haar dit weekend, de dingen die mis gingen kwamen echt door mij, en we hebben een paar heerlijke rondjes gelopen samen!


 

 

Grote Prijs van het Zuiden 11 en 12 november 2006

Afgelopen weekend waren we op de Grote Prijs van het Zuiden. We hadden 4 teams dus in totaal 16 lopers.

Zaterdag begonnen we met een Vast Parocurs. Dit parcours begon met 2 sprongen en dan de kattenloop, daarachter de tunnel maar die moest NIET, in plaats daarvan rechtsom naar een sprong. Cyanda was even helemaal vergeten dat ze moest touchen op een raakvlak maar sprong er ruim overheen en schoot meteen maar rechtdoor de tunnel in. Het tweede vast parcours hadden we 2 weigeringen omdat ik zelf niet genoeg meeliep en uiteindelijk ook een DK omdat ze voor me langs naar een sprong ging in plaats van naar de palen. Als laatste een jumping en hier ging het beter, alleen helaas een latje.

Zondag ging het veel beter, ook al is het aan de resultaten niet te zien. Het eerst Vast Parcours ging heel goed, op het moeilijke punt waar heel veel honden een DK liepen, luisterde ze perfect en draaide mooi kort. We waren bijna foutloos, tot bij de finish... ze moest rechtdoor en dan moest ik ze omhalen en dan terug naar de finish sprong. Ik wil haar vooruit sturen maar mijn arm (molenwiek) zwaait te ver naar rechts en zij reageert hier perfect op en draait compleet rechtsom en neemt de finish sprong.... Echt spijtig maar toch een heel goed gevoel over dit rondje.

Daarna de jumping. Ik startte te afwachtend waardoor meteen de eerste 2 latten gingen, vervolgens de paaltjes en hier sloeg ze de laatste 2 over, dat gebeurde bij heel veel honden. Hersteld en nu maakte ze ze wel goed af, vanaf daar de rest van het parcours zonder fouten en heerlijk gelopen! Dus ook over dit rondje een goed gevoel.

Als laatste de finale jumping. Dit begon met een rechte lijn waarna ze de keuze had uit 3 gaten (tunnel in een U en de slurf ernaast) en ze pakte zonder aarzelen het goede gat. Helaas daarna op een sterretje zwenkte ze te ver en nam het eerste paaltje van de weave mee... Dus ook weer een DK, maar ook dit rondje verder zonder fouten afgemaakt, de insteek palen vond ik best moeilijk maar ook dat ging heel goed dus wederom was ik zeer tevreden over mijn Bruine Heks.

Van de rest van onze teamlopers kan ik niet meer alle rondjes herinneren, het waren er zoveel. Wel had Roy zaterdag een 4e plaats met Flinn en Kurt zondag een 1e plaats met Abby. Rudie had zaterdag met Mace heel goed gelopen, ik dacht 3 van de 4 rondjes foutloos als ik het goed heb? Onze teams zijn geloof ik allemaal ergens in de middenmoot geeindigd, de preciese uitslagen weet ik niet meer.

Het was in ieder geval weer een leuk weekend en ik heb voor mezelf het gevoel dat ik weer veel geleerd heb over mij en mijn Bruine Heks (en nu nog het gaan toepassen).

 

 

 

Halloween Wedstrijd (B) 31 oktober 2006

Gisteravond was weer de Halloween Wedstrijd in Geel (B). De bedoeling is dat iedereen die meedoet verkleed gaat in de sfeer van Halloween, dus het wemelde er weer van de heksen, vampieren en andere griezelige wezens.

Cyanda trok zich van dit alles gelukkig niks aan, ze zag alleen maar de parcoursjes waar ze over heen mocht vliegen!
We begonnen met een Vast Parcours. Het derde toestel waren de paaltjes, en helaas, ze bleef er maar bij de voorlaatste uitschieten, dus na 4x proberen opgegeven en door laten gaan. Afgezien van het verkeerde gat tunnel (ik was veeeeel te ver achter om daar nog iets geregeld te krijgen...) ging ze eigenlijk heel goed, ze luisterde perfect op de raakvlakjes en liet zich goed sturen.

Daarna nog een Vast Parcours. Ook weer hier perfect luisteren, wederom had ze alle raakvlakjes en liet ze zich goed sturen. We waren nog foutloos, tot helaas, het drie na laatste toestel, weer die paaltjes. Twee weigeringen, maar de derde keer maakte ze ze wel goed af. Op dit rondje werden we nog 9e ondanks die 2 weigeringen.

Als laatste de jumping. Ik maakte een niet zo geslaagde wissel waarna een hele horde omging. Vervolgens ging het heel lekker, en de paaltjes gingen nu wel in 1x goed!  Toen moest ze op een gegeven moment weer over die sprong die helemaal omgegaan was, en iemand was die nog recht aan het zetten, hij ging wel aan de kant maar dat was toch voor Cyanda genoeg om rechtsaf te slaan en een andere sprong te nemen, dus ook hier DK.
Maar alles bij elkaar toch heel lekker gelopen!
 


 

 

 

HSV WIK 1 oktober 2006

Wij vertrokken vrijdag met de caravan richting WIK. We hadden een luxe "camping" deze keer, we hadden zelfs stroom! 's Avonds gezellig met een paar man voor de caravan gezeten.

Zaterdagmorgen heerlijk gefietst met Magic in het park daar. Verder naar de rondjes van de A gekeken. En ik mocht van Rudi het spelletje met Mace lopen.  's Avonds frieten gehaald en gezellig met zijn allen gegeten.

Zondag met Cyanda gelopen. Ze had niks meer laten zien sinds Amsterdam maar ik was toch nog een beetje bang. Maar gelukkig is alles goed gegaan, ze heeft nergens last van gehad na de rondjes dus haar pootje lijkt echt beter te zijn. 

Op het Vast Parcours hadden we een DK, maar dat was mijn eigen fout. Ze was te ver voor en moest het tweede gat van de tunnel die in een U lag. Ik was bang als ik niks zei dat ze rechtsaf zou draaien en het eerste gat zou pakken, dus gaf ik een vooruit. Hierdoor pakte zij de sprong die links van haar lag. Maar verder lekker gelopen, ze luisterde goed en had alle raakvlakjes.

Daarna de jumping. Volgens mij was ze bij het Vast Parcours een beetje overbluft en werd ze nu pas wakker. Want ze was me toch STOUT. Ze had ergens onderweg hele dikke bananen gevonden.... Het begon al aan de start. Ik zei "wacht" en zij vatte dat op als startsein en vertrok. Ik rende dus meteen al achter de feiten aan, waardoor ik niet de wissel kon maken die ik gepland had en hierdoor gingen 2 latten. Vervolgens schoot ze bij de paaltjes bij de voorlaatste eruit en nam meteen nog maar een drietal sprongen voor ik ze terughad... Toen werd ik wel ff boos, paaltjes opnieuw, daarna ging ze nog een keer rechtdoor waar ze rechstaf moest en nam nog 2 extra sprongen, maar toen gingen de banaantjes er weer uit en maakte ze de rest van het rondje wel mooi af. Nou ja, wat wil ik ook, we hadden 4 weken niet getraind en de laatste week alleen maar hele kleine stukjes, meer om te kijken wat haar pootje deed dan echt trainen.

We gaan nu rustig aan weer opbouwen met trainen, en vooral ook aan haar conditie werken want die is er wel flink op achteruit gegaan merkte ik, ze was goed moe na het tweede rondje. Het spelletje hebben we dan ook niet meer gelopen.

Ik ben heel blij dat mijn meisje weer beter is!


De dames voor "hun" caravan bij WIK
 

 

 

 

High 5 17 september

Zondag was de wedstrijd van High 5, maar het begon eigenlijk al zaterdagavond. We zijn met een hele groep bij de friture in Brunssum gaan eten en 's avonds hebben we gezellig op het veldje bij elkaar gezeten.

Zondag was dan de wedstrijd, gehouden op de Rimburgerhoeve in Landgraaf. Het is super gegaan allemaal, de locatie was ontzettend mooi en de sfeer was harstikke gezellig. Rudi heeft het spel en de jumping gekeurd en Roy het Vast Parcours. Jos en ik waren bij de helpers, Jos heeft geschreven en ik heb met Sandy de tijdwaarneming gedaan. Tussen de middag hebben we heerlijk geluncht.

Helaas kon ik vanwege blessures, met geen van mijn eigen hondjes lopen. Maar Rudi en Miranda hadden mijn zwarte kanjer uit Brabant meegebracht, Hunter! En daar mocht ik mee lopen. Super lief van Leo en Wilma dat ik hem weer mocht lenen dit weekend, en ook van Rudi en Miranda dat ze hem voor mij meegenomen hebben!!

Hunter en ik hadden op het spelletje 3 latjes maar wel de snelste tijd! Op het Vast en de jumping waren we vrij constant, beide rondjes een DK. Maar toch zaten er mooie stukjes bij!  We hebben veel plezier gehad samen, het is zo'n fijne hond en ik wou hem bijna niet meer mee terug geven zondagavond.


 

 

 

Veteranendag en Teamwedstrijd KC Amsterdam 26 en 27 augustus

Vrijdag rond half 12 vertrokken we richting Amsterdam. In Schijndel een tussenstop gemaakt om mijn "lease hond"  Hunter voor de Veteranendag op zaterdag op te halen. Rond een uur of half 5 kwamen we aan. Met veel geoks en gezweet (en hulp van Wim en Netty) de voortent van de caravan opgezet. Daarna heeft Jos voor iedereen spaghetti gekookt, die hebben we voor de tent van Roy en Sandy en Mark op het terrein opgegeten, aangezien de avondwedstrijd inmiddels al begonnen was. Heel leuk om naar te kijken, Roy en Flinneke hebben het weer super gedaan, weer een U-tje en 1e plek op de jumping. Verder nog 2 broertjes van Cyanda zien lopen.

Zaterdag was dan de veteranendag. Lekker gelopen met Hunter, hij liep mooi en luisterde goed. We hadden alleen steeds een meningsverschil bij de raakvlakken... Op de jumping geen raakvlakken, dus geen excuus meer, en toen liepen we een foutloos rondje en een 2e plek. We hadden schitterend weer. Rond een uur of 4 kwamen Rudie en Miranda, Margo en Leo en Wilma. s Avonds met zon 14 man heerlijk gebbqd, was hartstikke gezellig en we waren absoluut weer niet melig.
 

Zondag dan de teamwedstrijd. We hadden 2 teams: Hot 2 Handle 1 met Roy/Flinn, Rudie/Maya, Bo/Bram en Tanja/Cyanda. Dan Hot 2 Handle 2: Sandy/Maya, Mark/Classic, Lia/Cailin, Lean/May. Cyanda had op de jumping 3 latjes maar wel goed geweaved dus ik was eigenlijk best tevreden. Helaas toen ik ze voor het VP ging halen liep ze toch weer onregelmatig. Ze was woensdag uitgegleden met de doggydance en had woensdagavond en donderdag licht gemankt, ik had ze tot zaterdag lijnrust gegeven en eigenlijk niks meer gezien. Maar nu liep ze toch weer niet lekker dus zij kon niet starten. Margo zag mij met een lang gezicht terug in de tent komen en bood mij meteen haar Gino aan! Vond ik hartstikke lief van haar, het ging wel een beetje halsoverkop toen allemaal want die anderen waren al naar de start! Gino snel laten plassen en aangesloten. Ik had nooit met Gino gelopen en het rondje voor Cyanda verkend, dus natuurlijk draaide het uit op een DK. Maar toch lekker gelopen, hij is een hele leuke hond die goed werkt en er zaten best mooie stukken bij! De estafette ook met hem gelopen en dit ging best goed, 1 latje en een weigering. We hadden allemaal niet echt geweldig gelopen (teveel gefeest zaterdag?) dus beide teams zijn niet echt hoog geeindigd, maar het was een gezellige dag.

Na afloop alles afgebroken en op de terugweg zijn we ergens in Brabant nog met een paar man gestopt om te eten. Rond 11 uur waren we thuis na weer een heel leuk agility weekend!

 

 

 

 

KC Gooi & Eemland 19 augustus

Dit weekend hadden we wedstrijd met Tess bij de KC Gooi & Eemland. We waren vrijdagavond al erheen gereden, voor het eerst met onze caravan die we de week ervoor gekocht hadden. We kwamen rond half 10 aan in Hilversum. Rudie en Miranda en Leo en Wilma stonden er al met de caravans. Tot een uur of 1 gezellig nog samen buiten gezeten.

Zaterdag dan wedstrijd met Tess. We begonnen met het VP en Tess en ik waren met startnummer 5 al vrij snel aan de beurt. Tess luisterde perfect en we kwamen foutloos rond. Weer een 2e plaats op het Vast Parcours, waarmee ik natuurlijk superblij was! Very Happy Daarna de jumping. Ook hier kwamen we foutloos rond, maar er zaten veel draaien in het rondje en Tess had weer moeite in de bochten, waardoor we niet zo'n goede tijd hadden. We werden hier 23e, nog 9 puntjes erbij verdiend. In het klassement staan we nu 20e. Het spelletje met Cyanda gelopen, ze ging als een speer, helaas op het laatste rechte stuk een DK maar toch heerlijk gelopen. En daarna nog met Cyanda aan de piekenrace meegedaan. We hadden super veel geluk met het weer, de hele dag zonnig, warm en droog geweest!

's Avonds weer gezellig met een hele groep bij de caravans gezeten, het was weer ontzettend melig en gezellig. En Leo zorgde met zijn gitaar weer voor de live muziek.

Zondag was het weer wel een stuk minder als zaterdag, heel veel regen en zelfs onweer. Zelf hoefde ik vandaag niet te lopen. Maar er was genoeg te kijken en aan te moedigen.  Roy en Flinn liepen op hun 2e wedstrijd een 1e plek en een U-tje op de jumping. En Rudie werd met Maya 4e op het Vast Parcours en 2e op de jumping, en daarmee ook beste B2 hond van de dag. Dus een heel geslaagde dag. Ik had het spelletje weer met Hunter, mijn "lease" Groenendaeler mogen lopen, maar helaas werden de spelletjes vanwege de regen afgelast.... Tegen de tijd dat we gingen afbreken was de zon weer doorgebroken, dus de tent (die we op het terrein hadden opgezet) toch nog droog kunnen inpakken.

Het was een super gezellig weekend en het is ons heel goed bevallen om zo met de caravan naar de wedstrijd te gaan.


Tess 2e op het VP

Cyanda op de piekenrace

 

 

 

 

KC Arnhem 13 augustus

Wij waren afgelopen zondag in Arnhem voor Cyandas 3e B1 wedstrijd. Het weer was super Cool heel anders als ze gemeld hadden.
We begonnen met het Vast Parcours, het begon super, ze ging als een speer. Tot halverwege het parcours foutloos, toen miste ze de afloop kattenloop en was ik ze kwijt, waarna vanalles mis ging en uiteindelijk dus een DK.....

De jumping verknoeide ik zelf, liep een stap te weinig mee waardoor ze naar me toe sprong ipv rechtdoor te gaan, dus meteen al een DK.

Na de pauze nog een spel, een jumping met veel belgische wissels, omhalen en tussendoor halen. Deze keer ging het eens helemaal goed, ze luisterde super en we liepen een snel en foutloos rondje. We werden 1e op dit rondje, ik was heel trots op mijn Bruine Heks! Very Happy

Omdat we 1e waren geworden mochten we ook nog meedoen aan de finale van de Grote Prijs van Arnhem. Dit rondje was echt heel moeilijk, uiteindelijk maar 2 foutlozen. Cyanda begon mooi maar al vrij snel ging het mis en uiteindelijk snapte ze er niks meer van, dus een DK. Maar het was al leuk dat we uberhaupt tot de finale gekomen waren! Wink


 

 

 

 

Agility Welt Cup 6 en 7 augustus

We vertrokken vrijdagmorgen rond half 7 in de stromende regen richting Emmendingen. Natuurlijk viel ik in de auto in slaap, en toen ik wakker werd reden we in een stralend zonnetje!  We kwamen rond 11 uur aan, kregen een mooi plekje toegewezen voor ons tentje. Het was prachtig weer en binnen een half uur had ik de korte broek aan. Tentje opgezet, tuintje gemaakt en toen waren we lekker geinstalleerd. De hondjes uitgelaten en eens een rondje gelopen over het terrein welke Nederlanders er al allemaal waren. Toen in het dorp een pizza gaan eten.

s Middags werd ik door Zus gecharterd. Normaal is Dick Lodder coach bij de AWC, maar deze had een auto ongeluk gehad en lag nog in het ziekenhuis, en Zus verving hem. En zij vroeg of ik haar met eea kon helpen. Vond ik wel leuk. We hebben samen de werkboekjes verzameld van de Nederlanders en zijn die gaan inleveren. Daarna de startnummers weer uitgedeeld aan de mensen. s Avonds zijn we met Leo en Wilma gaan eten in diezelfde pizzeria, maar nu hadden we pasta genomen. Daarna hebben we nog met een aantal bij de camper van Kees en Zus gezeten, Leo had zijn gitaar weer bij dus het was weer heel gezellig.

Zaterdagmorgen werd ik wakker van de regen die op de tent tikte... Dat was wel minder, het was echt slecht weer en dit zou het een groot deel van de dag blijven. De organisatie had dit wel goed opgevangen, want de ring van graad 3 lag aan de kantine en voor de kantine was een groot overdekt terras waarvan alles goed te zien was. En aan de overkant hadden ze ook nog een tentzeil gespannen en daaronder stoeltjes gezet, dus daar kon je ook fijn droog zitten. Jos was ook aan het werk gezet en heeft zowel zaterdag als zondag de tijdwaarneming (van Kees) gedaan.

Cyanda begon met de jumping, een heel leuk, snel en echt niet moeilijk rondje. Ze begon super, ze was snel en luisterde goed... tot aan de palen. De ingang was echt niet moeilijk maar toch stak ze de tweede in, daarna liet ze zich niet herstellen, pas bij de 4e of 5e keer ging ze goed en hadden we dus een DK.

Tess begon met het Vast. Geen makkelijk rondje maar ze luisterde goed, alleen helaas kwam ze niet uit de voeten op de natte en gladde ondergrond, wat resulteerde in 2 latten en de breed die omging.

Vervolgens het Vast voor Cyanda. Een beetje hetzelfde verhaal als de jumping... Een leuk, niet moeilijk rondje. Cyanda luisterde perfect, de raakvlakken deed ze allemaal super. Maar weer die stomme palen, ook nu was het helemaal geen lastige insteek maar weer wilde ze pas bij de 4e of 5e poging weaven.... Wat er af en toe in dat beestje omgaat, ik weet het niet, dat weet zij alleen.

Daarna de jumping voor Tess, en ook dit ging helemaal niet lekker. Ze sprong midden in de startsprong, daarna nog een weigering en nog een lat en uiteindelijk een DK. Ze ging echt niet fijn in die regen en ik heb het spelletje ook niet meer met haar gelopen.

Als laatste was er nog een Power en Speed, deze was voor alle klassen gelijk. Ook hier had Cyanda haar raakvlakken weer perfect. De ingang palen nam ze nu wel goed, maar nu sloeg ze er in het midden 1 of 2 over. Hersteld en deze keer ging ze bij de 2e keer goed, dus toch al een verbetering.

Ik mocht de Power en Speed ook met Hunter lopen, mijn "lease Groenendaeler".  Leo had een zweepslag in zijn been gehad en had wel zelf het Vast en de Jumping gelopen maar vond het daarna wel goed geweest. Hunter en ik gingen lekker, helaas wel een afloopfout op de kattenloop.

Na afloop was er een "intocht" van de deelnemers van het ene veld na het andere waar de prijsuitreiking gehouden werd. Ik had geen hond bij en toen kreeg ik van Michel Groen in t Woud de vlag in handen geduwd en moest ik daarmee voorop lopen, slik! Daarna ben ik nog met de vlag met alle Nederlanders met een podiumplaats mee naar voren gegaan.

Toen moest ik nog met Zus mee naar de "coach meeting", was wel leuk om dat ook eens mee te maken. Daarna de boekjes van iedereen ophalen. Vervolgens lekker gegeten, er was een koud buffet met warm vlees bij de kantine. Na het eten de hondjes uitgelaten en gevoerd. Toen naar de camper van Kees en Zus, waar we de t-shirts en nummers aan de lopers van de zondag uitgedeeld hebben en de dagindeling en informatie zoals die was besproken in de coach meeting, hebben doorgegeven. De rest van de avond nog met een aantal man bij de kantine gezeten, Leo had zijn gitaar gehaald en iedereen heeft (al dan niet vals) lekker meegezongen.

De zondag begon alweer met regen.  We begonnen weer met een intocht. Deze keer wel Tesske meegenomen. Daarna werd begonnen met de jumping voor de large. Tesske ging ook nu weer niet lekker, en we liepen een DK. Van de Nederlanders waren Rob, Wilma, Katja en Fabian foutloos. Aangezien het totaal van Vast en Jumping telde waren zij eigenlijk de enigen die nog een kans maakten. Daarna waren de small en medium, en na de pauze was eerst het Vast voor de small en medium. Diana liep 2x foutloos en eindigde op een hele mooie 2e plaats individueel bij de mediums.

Toen het Vast voor de Large begon was het gelukkig al een tijdje droog en ook niet meer nat. Tess ging meteen een stuk beter, deze keer bleef alles liggen en liepen we een foutloos rondje!  We werden 9e op dit rondje dus toch nog lekker afgesloten. Helaas van degenen die op het eerste parcours foutloos waren kwam alleen Fabian een tweede keer foutloos rond, geen podiumplaats voor de large honden. Met het team zijn we 5e geworden.

Na afloop weer een intocht en dan de prijsuitreiking. Daarna hebben we nog ff bij de kantine gezeten en een gedronken. De hondjes uitgelaten en gevoerd, en toen zouden we met een paar man in het dorp gaan eten. Van te voren hebben Margreet, Wilma, Marloes en ik nog een paar Luxemburgers de Kabouter Plop dans geleerd.  Lekker gegeten bij het Kartoffelhaus, het was heel gezellig en we mochten zowaar volgend jaar nog terug komen van de kelner.  Na het eten nog bij Leo en Wilma een gedronken.

Maandagmorgen werden we voor het eerst zonder regen wakker..... Hondjes uitgelaten, ontbeten en toen alles afgebroken. Rond 9 uur gingen we rijden, onderweg nog bij een wegrestaurant geluncht (hondjes mochten mee naar binnen), en om half 3 waren we weer thuis.

 

 

 

 

voor meer foto's van de Agility Welt Cup, kijk op http://www.blazing-amber.nl/AWC06/index.html 

 

 

 

Lihos 21, 22 en 23 juli

Zo, het Lihos weekend zit er weer op, het was weer supergezellig!

Woensdagmorgen zijn we nog lekker met de hondjes gaan zwemmen in Maasbracht.  s Middags (zonder honden) naar Lihos, tenten opgezet, tafels en stoelen op de terrassen gezet, toestellen schoongespoten en omgebracht naar het ander terrein, de camping gemarkeerd etc etc. En ons tentje alvast opgezet, de fiets (voor Magic) hadden we ook al meegenomen.

Donderdagmorgen ook weer naar Maasbracht gaan zwemmen en s middags weer naar Lihos. Deze keer wel de hondjes en ook de laatste spullen meegenomen. We stonden met een aantal man van Lihos bij elkaar met de tenten en hadden een fijne grote tuin eromheen gemaakt waar de honden los in konden lopen. Donderdagmiddag hebben we met  een paar man de dagprijzen ingepakt. Ik ben nog vies onderuit gegaan met Jos zijn fiets, vergat ff dat het een herenfiets was en dat ik mijn been op moest tillen om af te stappen, ahum, dit gebeurde natuurlijk ook nog midden op het terras waar we met een paar man met de dagprijzen bezig waren... Had de hele knieen open liggen...
s Avonds frietje gehaald en bij de tent opgegeten, later op de avond nog met een paar man bij de caravan van Rudie en Miranda gezeten, we lagen pas rond half 2 in bed.


Vrijdag was de trainingsdag, ik heb 2 sessies met Cyanda gedaan, bij die Schotse mevrouw en bij Werner Rousseau. En met Tess 1 sessie bij Jan Sprij. Na afloop met de meiden naar een plas op 5 minuten rijden gegaan en ze daar lekker laten zwemmen. s Avonds had Kurt van Eva weer heerlijke pasta gemaakt en zijn we daar met een paar man gaan eten. De rest van de avond weer bij Rudie en Miranda gezeten met een hele groep. Leo had zijn gitaar weer bij en we hebben met zijn allen zitten zingen. Was super gezellig, iedereen was melig, Sandy en ik werden nog geattackeerd door een enorme sprinkhaan. Het was weer na half 2 eer we in bed lagen.


Zaterdag de eerste wedstrijddag. De hele dag geholpen, ik was ringmeester(es) (hihi) en moest dus zorgen dat de deelnemers op tijd aanschoven en aan de start stonden, en de schrijver steeds het briefje met het goede startnummer doorgeven. Drukke dag maar wel leuk. Na afloop weer met de hondjes gaan zwemmen, een tijdje later kwamen Roy en Sandy, Rudie en Miranda, Leo en Wilma ook met de honden, iedereen het water in, was super gezellig! s Avonds was bbq en daarna disco avond, dus weer pas rond 2 uur in bed... 

Zondag de tweede wedstrijddag. Vandaag liep ik met Tess en Cyanda. Ik moest meteen 3 parcoursen verkennen, het Vast en de Jumping voor Cyanda en de Jumping voor Tess. Cyanda liep beide rondjes heel mooi, op het Vast ging ze na het dak helaas rechtdoor ipv linksaf dus DK, maar voor de rest nergens fouten, alle raakvlakken goed dus ik was heel tevreden. Op de jumping ging het helemaal lekker en snel, maar helaas verkeerde gat tunnel dus ook DK. Tess haar jumping was echt heel moeilijk en technisch en dit liep echt voor geen meter, maar dit kon ik haar echt niet kwalijk nemen. Er waren uiteindelijk maar 4 foutlozen op dit rondje.

Na de pauze nog het VP voor Tess en de open jumping voor allebei. Tess had op het Vast 2 latjes maar lekker gelopen. Op de open jumping had ik Cyanda aan de start gezet, maar ze schrok van de hond die na ons zou starten en die een beetje gek deed en erg dichtbij kwam... Ze stond dus op en liep onder de eerste lat door. Teruggezet en deze keer wachtte ze wel goed, het rondje liep lekker tot aan de weave. De ingang was moeilijk en ging dus mis, maar daarna wilde ze helemaal niet meer weaven, zelfs niet toen ik haar recht ervoor stil zette. Ben dus uiteindelijk maar gestopt. Tess ging op dit rondje lekker, 1 latje, en uiteindelijk stuurde ik haar zelf over een verkeerde sprong dus DK maar wel fijn gelopen.

Na afloop geholpen met alles opruimen, en tussendoor nog ff met Magic in het kanaal gaan zwemmen. Pizza gegeten en toen een deel van onze eigen spullen ingeladen, en rond 9 uur waren we thuis.


 

 

 

KC West Friesland 15 juli

Vandaag wedstrijd met Tess gehad bij KC West Friesland in Heerhugowaard. We begonnen met het Vast Parcours, en ik was al als 5e aan de beurt. Tess luisterde perfect en liep een mooi foutloos rondje! We eindigden op een mooie 2e plaats, 75 punten verdiend! Hier was ik superblij mee want het was ons dit seizoen nog niet gelukt om ons bij de eerste 10 te plaatsen, en nu liep ze zomaar een podiumplaats! Het lijkt erop dat ze toch weer sterker wordt en haar oude snelheid terug begint te vinden, het fietsen wat we de laatste weken aan het doen zijn lijkt resultaat te hebben!

Ook op de jumping ging ze lekker, helaas een weigering omdat ik te vroeg instapte maar verder lekker gelopen, 1 puntje nog voor de moeite. In het klassement zijn we nu gestegen van de 31e naar de 24e plaats.

Op het spelletje 2 latjes maar dat lag er meer aan dat ik teveel aan het denken was waar we naar toe moesten (het was vrij ingewikkeld en ik had niet zo goed verkend), maar ook hier was haar tijd helemaal niet slecht.

Als laatste was er nog een piekenrace en die heb ik met Cyanda gelopen. Het waren in totaal 12 toestellen, 2 tunnels en de rest sprongen. Ik heb 'm 4x gelopen, de eerste 3x steeds verkeerde gat tunnel en hier en daar een latje. De laatste keer liepen we 'm foutloos en zetten meteen de snelste tijd neer, en hier ging niemand meer overheen. Dus werd mijn Bruine Heks zomaar eerste op de piekenrace.

Een heerlijke dag gehad dus met zalig zonnig weer, en wat was ik trots op mijn 2 meiden! 

 


Tess


Cyanda winnaar piekenrace

 
 


Tess

 

 

 

Border Collie Classic 8 en 9 juli

Wij kwamen vrijdagmiddag rond een uur of 1 aan op het recreatiegebied waar de Border Collie Classic gehouden werd. Eerst tentje opgezet en hondjes uitgelaten en geinstalleerd. Daarna konden we nog het laatste rondje van de graad 1 kijken. Langzaamaan kwamen Eva, Kurt, Lieve, Lisa en Tom ook binnendruppelen. 's Avonds hebben we met zijn allen heerlijke pasta gegeten, door Kurt gemaakt, ter ere van Senna's verjaardag.

Zaterdagmorgen hadden we een uur de tijd om 2 Vast Parcoursen te verkennen. Het een leek redelijk te doen, het andere was erg pittig. Onze groep begon met dat wat wel te doen leek... Helaas was Cyanda niet zo op dreef, ze liep weer wat aarzelender. We kwamen rond met 1 weigering, 2 latjes en een raakvlakfout. Lisa met Djill liepen hier een wereldrondje, foutloos en 3e plaats! En dat met een jonge hond van net 2, die net pas een paar maanden in graad 2 loopt! Zij was hiermee meteen geplaatst voor de finale op zondag.

Daarna het tweede, moeilijkere vast parcours. En dit ging tot mijn verbazing als een trein. Helaas een fout op de afloop van het dak, verder ergens een uitzwaaiertje die tijd koste. En op de kattenloop was ik erg streng omdat ze die op het vorige parcours fout had, en heb ik haar helemaal stopgezet, en dit kostte natuurlijk ook tijd. Maar toch, op dit lastige parcours rondkomen met 1 fout, ik was heel trots op mijn meiske, we werden hier 36e van iets van 166 deelnemers.

Als laatste van die dag een jumping. Leek niet zo moeilijk, maar Cyanda was nu weer wat minder op dreef, een weigering en vervolgens schoot ze bij het voorlaatste paaltje uit de weave de tunnel in, dus een DK. Op dit rondje was Kurt met Abby foutloos en plaatste zich ook voor de finale.

Daarna kon je voor 5 euro dit parcours nog eens lopen, de opbrengst was voor Kika, en je mocht ook met niet ingeschreven honden lopen. Dus heb ik met Tess het rondje ook nog een keer gelopen, ze had 2 latjes maar was heel blij dat ze toch ook mee mocht doen.

Na de rondjes zijn we met de hondjes lekker gaan zwemmen, ze hebben zich super geamuseerd. 's Avonds lekker onder ons gebarbequed, en daarna nog naar de feestavond. Helaas kwamen we om 11 uur aan en kregen we daar te horen dat het om half 12 gedaan zou zijn, omdat we in een stiltegebied waren... Uiteindelijk werden het toch nog 3 kwartiertjes waarin we ons super geamuseerd hebben en lekker uit ons dak gegaan zijn.

Zondagmorgen begonnen we met een jumping. Oei, die was moeilijk, echt een pittig graad 3 rondje, en dat op de vroege morgen terwijl ik me toch al niet al te wakker voelde na het feesten van de avond ervoor....

Mijn meiske en ik gingen van start, en ze ging me daar toch super over dat parcours. De oxer, die ontzettend gemeen stond en die heel veel honden aftikten, ze ging er als een veertje overheen alsof het niks was. Moeilijke ingang palen, ze liet zich keurig terughalen zodat ze een rechte lijn kreeg en ging er perfect in. Liet zich perfect sturen, wissels gingen goed... Tot helaas bij sprong 17, ik maakte mijn wissel, draaide iets te snel weg, en was haar kwijt... Ze dook achter me langs de tunnel in, DK dus.... Echt zoooo jammer, maar toch kwam ik met een super gevoel het parcours uit, ze had het zooo mooi gedaan! Ondanks de DK was dit ons mooiste rondje van dit weekend!

Hierna was de finale voor de landenteams, in deze tijd zijn we met Tess en Magic even lekker een uurtje gaan zwemmen, want die lagen daar ook maar de hele dag bij de tent.

Daarna was het spel, de Ready 2 Run 4 Dita's, hier kon je een paar Dita schoenen winnen. Het was een Power en Speed, dus eerst een stuk met raakvlakken waarbij de tijd niet telde, kwam je hier  foutloos overheen mocht je door naar het jumping gedeelte waarbij de tijd ging tellen. Als je echter een fout had op het eerste gedeelte mocht je het tweede gedeelte niet lopen. Op dit rondje tikte Cyanda de startlat, vervolgens miste ze de afloop van het dak en heb ik haar teruggezet, daarna was ze heel braaf en de afloop van de wip en kattenloop deed ze perfect. Ook hier zat een moeilijke weave ingang in en ook deze ging goed!

Als laatste dan de finale individueel. Ontzettend spannend! Helaas hadden zowel Kurt als Lisa een DK, maar hoe dan ook, ze stonden wel in de finale en alleen al dat vind ik een reden om super trots te zijn! Zowel de nummer 1 als 2 waren Belgen.

Het was een ontzettend leuk weekend en zeker voor herhaling vatbaar!!!

 

 

 

BHV Breda 1 juli

Vandaag had Cyanda haar 2e wedstrijd in de B1, bij de BHV Breda. We "logeerden" met een paar man in Roy zijn tent, wij met Cyanda, Mark met Bo en Classic, en Anita (een cursist van Roy) met Semmy. Erica en Peter zijn er gezellig naast komen staan. Het was een warme dag, maar we stonden heerlijk in de schaduw met de tent.

We begonnen met het Vast. Dit was niet zo'n succes, de 2e lat ging doordat ik (weer eens) te snel wegdraaide, afloop dak sprong ze (stout), en ipv ingang weave schoot ze de kattenloop op. De bananen waren een beetje terug!

Daarna de jumping, en nu waren er geen bananen. Bruintje was snel en draaide mooi kort. Helaas een weigering op de (moeilijke ingang) palen, maar ondanks dat nog een hele goede tijd. We werden met die ene fout 24e, 11 puntjes verdiend (onze eerste puntjes in de B1).

Als laatste het spelletje, hier kreeg je voor iedere fout 5 strafseconden bij je tijd, ivp een fout aangerekend. Cyanda ging als een speer, en ondanks 2 fouten (afloop dak en een lat) toch nog een 10e plaats. Haar tijd was super, 30.88, de snelste tijd en de eerstvolgende zat in de 33!


 

 

 

 

Interclub Kortrijk (B) 25 juni

Vanuit Venlo zijn we met Roy en Sandy doorgereden naar Kortrijk waar zondag de Interclub was. Na een "kleine" omweg  kwamen we rond een uur of 11 daar aan. Nog gezellig met een paar man buiten gezeten en toen in de slaapzaal, ontzettend melig natuurlijk en eer we echt sliepen was het al half 2 denk ik.... Maar we konden wel lekker uitslapen tot half 8.

Met Tess heb ik maar 2 van de 4 rondjes gelopen, helaas beide keren DK. Een keer verkeerde gat tunnel en een keer kwam ze het laatste paaltje uit.

Met Cyanda ging het heerlijk!  We zijn afgelopen week erg naar elkaar toe gegroeid en steeds meer een team geworden. Ik heb veel meer vertrouwen in haar gekregen en daardoor zij ook weer in mij, en ik merkte het echt vandaag! We hadden 1 Vastparcours foutloos, 8e plaats. Het andere (best moeilijk) 3 fouten. Een jumping met 1 fout en een jumping DK. Maar ook de rondjes die fout gingen, gingen lekker, ze liet zich super sturen, ik kon afstand nemen, de palen ging goed en ze had al haar raakvlakken vandaag!

Ook nog met Cyanda de estafette gelopen, samen met Roy/Flinn en Willy/Cibeau. En we waren alledrie foutloos met een goede tijd!

Met Lihos zijn we in totaal op de 13e plaats geeindigd.
 

 

 

Nederlands Kampioenschap 24 juni

Na een heerlijke trainingsweek met Cyanda in Friesland kwamen we vrijdagavond 10 uur thuis aan. En zaterdagmorgen weer 5 uur op en richting Venlo naar het Nederlands Kampioenschap vertrokken. Ik heb lekker ontspannen met Tess gelopen, ik wist dat ze niet topfit was en dat we eigenlijk toch niet echt een kans maakten. Echt getraind had ik haar de week ervoor ook niet meer, alleen de woensdag ff 5 minuutjes. Zekerheid voor alles, want ik wou in ieder geval met 1 hond kunnen meedoen!

De jumping ging best aardig, 1 latje en geen supertijd maar toch best lekker gelopen en 29e geworden. Ook het best moeilijke Vast ging niet slecht, alleen helaas na het dak pakte ze de band ivp de tunnel, dus een DK. In totaal zijn we op de 41e plaats geeindigd, dus zo'n beetje precies in het midden.  Het was een fijne gezellige dag, mooie rondjes gezien en spannende momenten meegemaakt! 

 

Wedstrijd KC Pampus 18 juni

We zouden eigenlijk zaterdags de laatste IMCA selectie lopen, vandaaruit doorrijden naar Pampus en daar op het terrein in de tent blijven slapen, en zondag na de wedstrijd van Pampus doorrijden naar Friesland.

Maar het ging niet helemaal zoals gepland. De donderdag ervoor mankte Tess na de training, toch weer haar achterpootje wat tussen de brug vast heeft gezeten in december. Ze heeft er al maanden geen last meer van gehad, maar nu hebben we het denk ik toch net weer overbelast. Toen we 's avonds thuiskwamen was er al haast niks meer te zien, en vrijdag liep ze alweer normaal. Maar toch durfde ik het niet aan om haar zaterdags op tapijt te laten starten. Dus hebben we de laatste IMCA selectie laten schieten.

In plaats daarvan zijn we zaterdags al naar Friesland gereden. Tess had vrijdag en zaterdag niks meer laten zien, dus het er toch op gewaagd en zondag vanuit Friesland naar KC Pampus in Almere gereden. Bij het Vast liepen we een DK, maar de jumping waren we foutloos, 13e plaats en toch weer 31 puntjes erbij. Wel voorzichtig gelopen, ik liet haar haar eigen tempo bepalen en heb haar niet gepusht, en heb haar ook in de bochten wijd laten gaan. Want we hadden ook nog de week erna het NK en daarvoor had ik Magic al terug moeten trekken, en ik wou daar toch graag in ieder geval nog met 1 hond aan meedoen! Maar ze heeft gelukkig niks meer laten zien. Het spelletje heb ik Cyanda laten lopen, een leuk rondje met veel tunneltjes.


 

 

 

Wedstrijd KC Zeeland 11 juni

Wij hebben een heerlijk zonnig weekend Zeeland achter de rug!

Vrijdagmorgen 11 uur vertrokken we met Roy en Sandy, 's middags mochten we bij Kees Stoel meetrainen. We waren een uurtje te vroeg daar en zijn toen eerst nog in het dorp in een theetuin iets gaan drinken. Nou, Kees heeft ons laten werken , maar weer goede tips meegekregen en veel plezier gehad. Enige minpunt was dat Cyanda na de training rechtsvoor ontlastte . Ze was tijdens de training tegen een vleugel van een sprong aangesprongen, maar daarna tijdens het trainen en uitstappen was er niks te zien. Daarna heeft ze nog een tijdje in de bench gelegen en toen ik haar eruithaalde liep ze niet lekker.

We zijn toen eerst naar het terrein van KC Zeeland gereden hebben daar de tenten opgezet. Vervolgens naar Netty gegaan, toen Cyanda daar uit de auto kwam liet ze gelukkig niks meer zien.  We hebben heerlijke spare ribs gegeten. Rond een uur of 10 (denk ik) zijn Jos en ik terug naar de tent gegaan, wij kampeerden op het terrein van KC Zeeland. Roy en Sandy logeerden bij Netty. Op het terrein hebben we nog met een paar man bij de camper van Peter en Erica naar het eind van de voetbalwedstrijd gekeken.

Zaterdag lekker uitgeslapen tot half 8. Rond 8 uur kwamen Roy, Sandy en Netty. Netty moest 's morgens helpen op de wedstrijd, en wij hebben lekker langs de ring naar het VP en jumping van de A-klasse gekeken, waaraan Erica met Sheela ook meedeed. 's Middags zijn we (Roy, Sandy, Erica, Netty, Jos en ik) met de honden (10) naar zee geweest. Het was echt heerlijk . We hebben met zijn allen (mensen en honden) heerlijk door het water gespetterd, daarna nog een tijdje op het strand gezeten om op te drogen.

's Avonds hebben we heerlijk gebarbequed bij Netty en Wim, Erica en Peter waren ook meegekomen. We hebben ons daar ook nog kunnen douchen, dat was echt wel fijn na zo'n warme dag! De mannen hebben tussendoor nog voetbal gekeken.

Zondag dan Cyanda's eerste B1 wedstrijd. Ze had gelukkig niks meer laten zien, ik had zaterdag wel voorzichtig met haar gedaan, aangelijnd gewandeld en wel flink laten zwemmen.

We begonnen met het Vast Parcours. Ik vond het niet echt gemakkelijk maar Cyanda deed het verrassend goed. Afloop dak was goed, insteek paaltjes goed... Helaas zei ik na de paaltjes "vooruit" maar haar neusje stond niet vooruit maar naar de sprong links, dus pakte ze die.... Mijn fout, niks aan de hand, haar weer meegenomen en ze ging lekker door. Ging lekker, tot de kattenloop, de oploop was erg schuin, ze maakte teveel vaart en kukelde er vanaf...  Opnieuw genomen en ze ging er zonder angst overheen, wachtte ook keurig op de afloop. Maar toen ik gefinisht was zei Nicole dat ze niet lekker liep toen ze er vanaf gevallen was... Ik natuurlijk weer schrik, ik heb haar wat rondjes laten draven en ze hebben met 6 man staan kijken, maar er was niks meer te zien... Dus maar goed uit gaan stappen en toen terug in de bench gelegd, ik baalde wel omdat ze zich vrijdag ook al pijn had gedaan, en nu dit weer.

De jumping gaan verkennen, en dat was echt een heerlijk rondje. Niet echt moeilijk, allemaal lange lijnen en veel tunnels, echt iets wat Cyanda zou bevallen! Het was wel even spannend toen ik haar uit de bench ging halen, ik was toch wel bang dat ze weer iets zou laten zien.... Maar ze kwam soepel als een kat de bench uit, niks te zien! Nou, we gingen het rondje lopen en het ging heerlijk, ze liep echt een wereldrondje!  Alleen, helaas, ze vergat het laatste paaltje te nemen.... Nou, dat heb ik dus echt niet hersteld, het ging zoooo lekker, en ondanks de DK gingen we met applaus over de finish! Volgens Mark, die bij de finish zat, was haar tijd in de 28 en er waren verder maar 2 andere honden die in de 28 zaten. Dus ik was meer als tevreden! Ze moet nog wat stabieler worden, maar verder heeft ze wel laten zien dat ze echt wel mee kan komen in de B1!

Het spelletje heb ik Tess laten lopen, Cyanda krijgt nu lekker een paar dagen welverdiende rust. Gelukkig heeft ze niks meer laten zien maar ik ben toch maar even voorzichtig! Na het spelletje zijn de mannen voetbal gaan kijken, Peter van Erica had een heuse beamer opgezet en een hele tent met spandoeken en alles gemaakt bij hun camper. Wij dames (en Huub) zijn toen nog met de honden gaan zwemmen. Daarna alles afgebroken en nog mee naar Netty geweest en daar weer lekker gegeten (er was nog heel veel over van de bqq zaterdag).

We waren pas rond half 10 thuis. Het was een heerlijk weekend, ik heb echt een vakantiegevoel gehad!
 


 

 

 

Wedstrijd URV 5 juni

Vandaag Cyanda's laatste wedstrijd in de A, bij de Utrechtse Rashondenvereniging. Het was een leuke dag, Bo en Bram hebben weer bij ons in de tent "gelogeerd", en Cyanda en Bram hebben weer heel leuk gespeeld samen. En volgens mij hebben ze samen ook eea afgesproken want hun uitslagen waren vrij solidair...
Het weer was, om met Bo's woorden te spreken, schizofreen, het ene moment een stralend zonnetje zodat je naar de tent wou rennen om je korte broek aan te schieten, het volgende moment kwamen de wolken en de wind en zaten we weer met de dikke winterjas aan...

We begonnen met een spelletje bij Jan Langius, ik heb de briefing gemist dus ik weet niet precies hoe de puntentelling was. In ieder geval eerst een stuk met raakvlakken, voor de raakvlakken kreeg je punten (als ze goed waren ), voor de sprongen en tunnel die daartussen lagen niet,  je hoefde deze ook niet perse te nemen. Daarna een stukje jumping en je finishte op de tafel en als de hond de tafel goed nam was dat ook nog een extra bonus geloof ik. Cyanda en Bram deden vrijwel het zelfde, allebei raakvlak dak fout,  de andere 2 raakvlakken goed, de jumping foutloos en allebei schoten ze over de tafel heen.

Vervolgens het Vast Parcours bij Ronald Mouwen. Een heel leuk en echt niet gemakkelijk rondje! Cyanda liep super, wel weer een afloopfout op het dak maar voor de rest ging het heerlijk, ook de best moeilijke insteek palen gingen goed... En dan verknoei ik het zelf bij de finish, ben onduidelijk waardoor ze langs de voorlaatste sprong loopt en deze terugneemt. Helaas, want er waren niet veel foutlozen en met 1 fout had ze nog 5e kunnen zijn....
Bram had de 2e lat en ook afloopfout dak, de kattenloop deed hij wel goed en hier heeft Bo hem voor beloond, waarvoor ze een DK kreeg. Maar voor de rest ook heel mooi gelopen.

Daarna de jumping, weer bij Jan Langius. Dit was echt wel een moeilijk rondje. Bo en Bram liepen een wereldrondje, het was echt alles of niets. Alleen helaas, bijna op het eind rende Bo vol naar de tunnel zonder nog om te kijken,  en Bram sloeg achter haar linksaf en sprong over de breed... Was echt zonde en het hele publiek leefde mee!
Cyanda begon goed, maar de insteek palen was echt te moeilijk en hier ging ze mis. Daarna was ze zo hevig dat ze zich niet goed voor de palen liet zetten, ze bleef maar verkeerd insteken tot ik ze uiteindelijk helemaal afgelegd heb, ff heb laten wachten om tot rust te komen en daarna deed ze ze wel goed. De rest van het rondje ging weer goed, tot aan de band, ik was voor haar en was zo bezig met mijn wissel dat ik vergat om "band" te zeggen, en Cyanda vindt dat toch nog wel een vereiste dat ik dat zeg, dus rende ze er maar langs... Deze ook nog ff hersteld en verder het rondje goed afgemaakt.

Dus Cyanda heeft haar A-klasse afgesloten met 2 DK's, maar toch weer lekker gelopen en ik was heel tevreden met haar dit weekend (maar met de zaterdag toch net iets meer....!)
 

 

 

 

IMCA 4 juni

Vandaag was de derde IMCA selectiewedstrijd. Omdat ik Magic terug moest trekken, had ik gevraagd of Cyanda niet die laatste 2 wedstrijden in haar plaats kon lopen, natuurlijk niet voor de competitie maar als trainingswedstrijd, en dat mocht!

Nou, eerst maar even Tess. Op het spelletje 1 latje, VP foutloos en 11e, jumping 2 latjes dus geen puntjes. Ze deed haar best maar ik merkte dat ze toch nog steeds wat moeite op tapijt heeft, de echte snelheid die ze vorig jaar had is nog niet terug na haar blessure. Maar ik klaag niet, ik ben blij dat we uberhaupt weer samen kunnen starten.  In het klassement staan we nu 14e.

En dan mijn Bruine... Voor het eerst op tapijt. Op het spelletje keek ze toch wel even raar op, de eerste 2 bochten gleed ze flink uit en ze stond echt even verbaasd stil, je zag haar denken, wat is dit nou? Maar toen herstelde ze zich goed en maakte het (overigens erg gemakkelijke) rondje foutloos af, 15e plaats want ze had in het begin natuurlijk aardig wat tijd verloren.

Daarna het Vast. Ik dacht, loop nu maar iets rustiger, vooral in de bochten. Nou, dat was niet meer nodig. Ze had heel snel geleerd hoe ze op tapijt moest lopen en ging me er zowat vandoor..... Het ging veel lekkerder als het eerste rondje, alleen helaas 2 foutjes, afloop dak en insteek palen.

En als laatste de jumping.... Toch niet eens echt een gemakkelijk rondje. Maar mijn Bruintje deed het prima, paaltjes gingen goed, alle latjes bleven liggen en ze luisterde perfect (geen bananen meegenomen vandaag). Foutloos rondje en 9e plaats, qua tijd was ik heel tevreden want ze heeft toch een aantal graad 3 hondjes achter zich gelaten (waaronder ook mijn eigen Tess, die ook nog 2 latjes had).

Ik was toch heel blij met mijn Bruintje, ze liep boven verwachtingen op haar eerste tapijtwedstrijd.  Morgen gaan we naar Utrecht voor haar laatste A-wedstrijd, kijken of ze dan ook de banaantjes thuis wil laten. 


 


 

Wedstrijd KC Canida 27 en 28 mei

Wij waren het hele weekend in Venlo. Zaterdag met Tess gelopen, helaas, het wou niet echt lukken. Op het Vast vrij aan het begin 1 weigering en door het herstellen hiervan ook nog tijdoverschrijding dus geen puntjes. De rest van het (best moeilijke) rondje heeft ze wel heel netjes afgemaakt. Op de jumping wou het helemaal niet, 1 lat en een weigering. En op het spelletje waren we bij het 2e toestel af. Zowel vrouwtje als Tess waren niet helemaal bij de les vandaag!

Zondag met Cyanda. Bij het spelletje DK, ze was met te ver voor en ik was even de controle kwijt, dus waren de bananen er weer ff en nam ze een paar sprongetjes als bonus die eigenlijk niet hoefden. Het Vast vond ik best pittig en deed ze eigenlijk heel netjes. Alleen helaas 2 weigeringen op de palen (moeilijke insteek), en toen ze even verder van de afloop van de kattenloop afsprong heb ik ze teruggefloten en teruggezet, en dit leverde dus een DK op. De jumping liep ze heel mooi en snel, helaas wel 2 latjes maar wel de 2e tijd. Alles bij elkaar was ik toch eigenlijk best heel tevreden met haar.


 

 

 

Wedstrijd KC Delft 25 mei

Vandaag met Cyanda naar KC Delft geweest. De dag begon miezelig maar in de loop van de dag klaarde het toch aardig op en eind van de middag kregen we zelfs nog een sprietzeltje zon. Het was er in ieder geval een stuk beter als thuis in Limburg waar het de hele dag gehoosd heeft.

We begonnen met het spelletje. Mijn Bruine Heks was weer op dreef, ze bleef foutloos tot het derde toestel voor de finish, dit was het dak, ik was te ver achter en dan vindt ze het niet nodig om haar raakvlakje te nemen..... Maar heerlijk gelopen, haar tijd was prima (2e tijd totaal) en 6e plaats.

Daarna het Vast Parcours, en ook dit ging weer als een speer. Het dak was nu het 3e toestel, ik kon haar oproepen en was erbij en die had ze nu dus wel. Maar helaas, voorlaatste toestel kattenloop was ik weer te ver achter en daar vloog ze dus over de afloop. Een foutje dus maar weer een supertijd, ze liep 28.73 en verder was er geen een hond onder de 30 seconden! Er waren 9 foutlozen en wij werden dus 10e.

Dan de jumping, hier heb ik zelf wat te veel gepusht. Ik maakte een wissel voor de palen maar was zelf te onrustig waardoor ze de insteek miste. Verder nog een latje omdat ik de bocht te veel afsneed. Twee foutjes dus.

Als laatste was er nog een piekenrace, een heerlijk racerondje met alleen maar sprongen en tunnel. Dit ook gelopen en hier heeft ze heel lang eerste gestaan, tot de allerlaatse hond die uiteindelijk met 0,17 over haar tijd heen ging, maar dit was een B1 hond dus ik was toch wel weer heel trots op haar!
 
Foto's gemaakt door Michele Du Bois


 


Wedstrijd HS Olmenhof (B) 21 mei

Na Zaanstreek zaterdag vertrokken we zondag vol goede moed naar de wedstrijd van HS Olmenhof in Belgie. De auto geparkeerd naast de caravans van Eva en Lisa, waar alles nog in diepe rust was.  Jos wilde al op de ramen gaan bonzen  maar daar heb ik m toch maar van afgehouden.

Tess begon met het Vastparcours, ze liep lekker, ze is langzaam haar vorm terug aan het krijgen. Haar bochten worden toch weer korter en dat maakt me blij. Ook haar raakvlakken waren goed, alleen helaas bijna op het eind verkeerde gat tunnel dus DK, maar ik was heel content met haar!

Cyanda begon met de jumping. Er vol voor gegaan, overal gewisseld om haar aan de gang te houden, en ze ging heerlijk. Zaterdag was het twee keer net niet, maar nu lukte het wel!  Foutloos rondje en 2e plaats!
 
Daarna het Vast Parcours met Cyanda. Nou, volgens mij ben ik iets TE blij met haar geweest na de jumping en dacht ze dat ze genoeg had gedaan voor vandaag.  De bananen waren weer volledig terug. Niet wachten aan de start, ze kwam al voor ik me omgedraaid had. Raakvlakken waren gemaakt om vanaf te springen.  En voor de paaltjes had ze geen tijd dus sloeg ze er maar een paar over.  Ze was echt met mijn voeten aan het spelen, dus ik heb haar uitgestapt en toen in de bench gelegd zonder een woord tegen haar te zeggen, geen speeltje of snoepje, en toen heb ik ze 2 uur compleet genegeerd....

Vervolgens de jumping met Tess, heel veel draaiingen en ook nu ging ze mooi kort. Helaas ging de lat van de oxer en we hadden een weigering omdat ik onduidelijk was, maar ook nu was ik heel tevreden met haar.

Na de middag hadden we nog een open jumping en een open vast parcours. Beide rondjes mocht ik met Yessie lopen, de Border van een clubgenoot. Yessie is een hele gehoorzame trouwe dame, en ze liep beide rondjes foutloos.  Daarna met Tess, op het Vast een weigering maar dat was omdat ik aan de start iets probeerde wat niet helemaal lukte , jumping was ze foutloos! Toen vroeg Marjon, een andere clubgenoot, of ik de jumping ook met haar Kadee wilde lopen, dat vond ik ook wel leuk. Met Kadee gelopen en dat ging ook heel fijn, alleen fout op de paaltjes maar voor de rest lekker gelopen.

Daarna mijn Bruine Heks maar weer eens van stal  (ofwel uit de bench) gehaald. Op het Vast neergezet en bewust 2 sprongen weggelopen, was niet echt nodig maar wachten zou ze! Deed ze ook heel braaf, voor de rest liep ze lekker, insteek paaltjes fout maar goed hersteld. Ook afloop dak braaf gewacht, de bananen waren nu echt wel weer verdwenen.  Ook op de jumping bij de start weggelopen tot na sprong 2, en ook nu bleef ze braaf wachten. Dit rondje ging ook heel lekker alleen 3 weigeringen op de palen, de insteek was ook wel moeilijk (vanuit de tunnel) en ze was te hevig. Maar na haar stoute vast parcours s morgens heb ik ze op de beide open rondjes fijn kunnen trainen en weet ze nu weer dat ze de banaantjes thuis moet laten!

Daarna wachten op de prijsuitreiking en met zijn allen gezellig op het terras gezeten. Eva zorgde nog voor enige hilariteit door met stoel en al van het terras te vallen  en ze had niet eens gedronken.  De prijzen waren heel leuk....ik was zwaar jaloers op de Urbanus van Eva!


 

 

Wedstrijd KC Zaanstreek 20 mei

Het was een leuke en gezellige dag, het begon met ontzettend veel regen maar gelukkig klaarde het op en toen was het zonnig maar wel winderig, er gingen een paar tenten de lucht in en een partytent hing zelfs in de boom.  Maar we mogen niet klagen.

Cyanda had op spelletje 2 fouten, ze gleed uit in de paaltjes en sloeg een over, en afloopfout dak. Maar het meeste ergerde ik me aan mezelf, ik liep weer voorzichtig en afwachtend, en dan gaat zij dat ook doen, in het sterretje was ik haar bijna kwijt... Donderdag op de training kreeg ik ook al gezegd dat ik meer moest lopen met die hond, ze zou 10x harder gaan als ik zelf ook eens doorliep. Dus heb ik het roer omgegooid en ben ik eens gas gaan geven. En het ging meteen een stuk lekkerder. Op het Vast afloop fout op het dak maar heerlijk gelopen en haar tijd was goed, met een foutloos rondje zou ze 2e zijn geweest.  Jumping nog meer ervoor gegaan, hier helaas 1 latje maar wel snelste tijd totaal, dus ik was heel trots op mijn Bruintje.

 

 

Wedstrijd KC Culemborg 13 en 14 mei

Afgelopen weekend naar de wedstrijd in Culemborg. Zaterdag met Cyanda in de A gelopen. Wat zal ik er veel over zeggen, volgens mij waren de bananen weer terug.  Het waren hele leuke en goed te lopen rondjes maar Cyanda dacht er anders over! Zowel op het spel als op het Vast: afloop dak gemist, insteek palen fout, en hier en daar wat latten. En op het spel ging ik ook nog onderuit. Waarna een aantal omstanders vond dat ik beter meteen door kon lopen naar de kraam van Jan Langius voor nieuwe schoenen.

Als laatste de jumping. Dit was eigenlijk nog haar beste rondje, 1 lat, en op de rechte lijn waar ze rechtdoor moest gaan sloeg ze rechtsaf en nam de breed mee, dus DK. Maar voor de rest ging het lekker vloeiend en deze keer de insteek palen wel in 1x goed.

Zondag met Tess en Magic. Ook nu weer leuke, goed te lopen rondjes. We begonnen met de jumping. Tess helaas 2 latjes, Magic 1 lat en 1 punt voor de moeite (34 foutlozen). Daarna het Vast, Magic nam het verkeerde gat tunnel dus DK. Tess kwam rond met 1 lat en kreeg ook 1 puntje voor de moeite.
Daarna de gambling met Tess gelopen en dit ging heel lekker, helaas haalden we net de bonus niet, maar toch nog een 8e plaats en een bekertje. En als laatste was er nog een estafette, hier moest je trio's vormen met 2 large en 1 small of medium hond. Deze heb ik met Tess gelopen in een team met Angela en een Fins meisje wiens naam ik vergeten ben, en ook dit ging heel lekker. We waren alledrie foutloos en werden 2e van de 20 teams. Eerste werd het team met de toepasselijk naam Sandwich.  Dus toch nog een hele leuke afsluiting van het weekend! 

 

 

 

Wedstrijd KC Rotterdam 6 en 7 mei

Wij waren het hele weekend naar Rotterdam.
Zaterdag was de C aan de beurt en mocht Tess. We begonnen met een jumping. Helemaal niet Tess haar ding, veel moeilijke draaien, lastige insteek palen en de parcourstijd stond ook heel krap. Tess zwaaide overal ontzettend ver uit en dit kostte wel tijd, maar we kwamen toch foutloos rond, 16e plaats en 23 punten verdiend.

Vastparcours was ook niet gemakkelijk, maar ook dit begon goed. We waren bijna tot het eind foutloos, toen moesten we in een rechte lijn 3 sprongen vooruit, daarachter lag de tunnel maar die moest NIET, maar linksaf naar een sprong. Tess maakte zoveel vaart op die rechte lijn dat ze al bijna in de tunnel landde, ik heb haar zo hard teruggeroepen dat volgens mij heel Rotterdam het gehoord heeft... Ze was ook niet stout en wilde echt remmen maar het lukte haar niet en ze schoot door met een pootje en neusje tegen de tunnel, DK dus...

Als laatste het spelletje, een niet al te moeilijke korte jumping. Deze heb ik ook met Cyanda onder Magic's nummer gelopen, ze had een DK omdat ze terug door de tunnel kwam maar liep eigenlijk heel lekker. Tess was hier foutloos en werd 8e.

Zondag was de A dus mocht Cyanda aantreden. We begonnen met het spelletje. Ze ging lekker maar helaas een latje en insteek palen fout, 7e plaats. Daarna het Vast, ook dit ging weer lekker soepel, maar helaas weer een latje en de insteek palen fout, deze was ongeveer hetzelfde als op het eerste rondje.

Daarna tussen de bedrijven door heb ik het spelletje van de B2 nog gelopen met een Groenendaeler! Rudie liep vandaag met Hunter omdat zijn baasjes naar het WK voor Belgische Herders zijn. En ik mocht van Rudie het spelletje lopen, vond ik super, ik heb altijd eens met een Groenendaeler willen lopen. Het ging ook heel lekker, was voor ons allebei wel een beetje wennen maar Hunter en ik waren foutloos tot aan de finish, toen ging hij helaas voor mij langs over de verkeerde sprong. Maar lekker gelopen, hij is echt een lieve hond en het was een hele leuke ervaring!

Nog buiten adem kon ik toen al gaan verkennen voor de jumping van Cyanda. We waren nu vrij snel aan de beurt. Ook nu ging het weer heel lekker, en deze keer ging alles goed, geen latjes, insteek palen was goed... Foutloos rondje, en ons derde U-tje was binnen!!! Vrouwtje was natuurlijk helemaal in de wolken. We werden 2e op dit rondje. En over een maandje mogen we in de B1 gaan starten, KC Zeeland zal onze eerste B1 wedstrijd zijn.
Al met al een heerlijk gezellig weekend met super mooi weer en leuke resultaten!


Cyanda, met haar staart al triomfantelijk in de lucht,
op weg naar haar 3e U-tje

 

 

 

IMCA 29 april

Gisteren hadden we de 2e selectiewedstrijd voor de IMCA.
Als eerste het spelletje, en het begon heel lekker.  Tess was super op dreef, was veel vaster op het tapijt als de vorige keer en het ging echt heerlijk. Foutloos rondje en een goede tijd  en derde plaats.

Het begon dus heel lekker en ik had echt een lekker gevoel nu, maar helaas.... Het Vastparcours, derde toestel was het dak met daarachter de slurf en hier kregen we een afloopfout. Nog eigenlijk niks aan de hand, maar dan... vergeet deze muts 3 sprongen te nemen, we moesten eerst een sterretje en dan naar de kattenloop,  en ik stuur Tess rechstreeks naar de kattenloop.  Dat was dus een DK en helemaal mijn schuld, mijn zwarte meiske luisterde perfect. Daar heb ik echt vet van gebaald (en nu nog steeds), want met 1 foutje hadden we best nog aardig wat puntjes kunnen hebben...

Als laatste de jumping, ik moest nu als eerste starten. Het rondje liep niet echt lekker, Tess zwaaide overal ver uit en we kwamen rond met 1 lat. Op dit rondje toch nog 35 punten verdiend dus de dag eindigde niet helemaal rampzalig... 

 

 

Wedstrijd KC Amsterdam 22 en 23 april

Wij waren het hele weekend naar KC Amsterdam. Zaterdag was Cyanda aan de beurt. Toevallig waren Magic en Cyanda deze dag ook jarig. Cyanda moet gedacht hebben, verjaardagen zijn om te feesten en niet om te werken, want gefeest heeft ze! 

We begonnen met een Tijd Fout Uit, en hier ging meteen de startlat. Niet zo handig bij een Tijd Fout Uit, 0 punten dus. De rest van het rondje ging eigenlijk heel fijn, tot bij de band, want daar liep ze onderdoor. Deze wel hersteld.

Vervolgens het Vastparcours, ook dit ging lekker, band deed ze nu wel in 1x goed. En toen we even daarop LANGS de band moesten, dacht ze, ik zal vrouwtje even laten zien dat ik hem echt wel ken, en sprong ze er nog eens doorheen... DK dus.

Als laatste de jumping. Als derde toestel de paaltjes, eerst de insteek fout, hersteld, en toen schoot ze bij de laatste eruit... Even getwijfeld maar toch door laten gaan, dus weer DK, maar vanaf daar ging het super en liep ze echt een wereldrondje. Dus eigenlijk 3x lekker gelopen al was het aan de resultaten niet te zien!

Zondag waren Tess en Magic aan de beurt. Het Vastparcours was echt pittig. Magic kwam rond met 1 latje, 16e plaats en 21 punten. Tess had 3 latten dus geen punten. Daarna de jumping, Tess foutloos  12e plaats en 40 punten. Magic helaas een DK. Het spel heb ik Cyanda laten lopen ivp Magic, en...ehhh... er zaten een paar mooie stukjes bij...  Tess had 2 foutjes. In het klassement staat Tess nu 26e en Magic 45e.

  Cyanda en ik bij KC Amsterdam  

 

 

 

Wedstrijd Zeeuws Vlaamsche KC 8 en 9 april

Afgelopen weekend waren we op de wedstrijd van de ZVKC, zaterdag liepen Tess en Magic de eerste selectiewedstrijd van de C, zondag met Cyanda in de A.

Zaterdag was vooral erg koud en nat.... We begonnen met een spelletje als opwarming, Tess had hier een weigering en Magic een afloopfout op het dak. Vervolgens het Vastparcours, een moeilijk rondje met weinig foutlozen. Tess kreeg een oploopfout op de kattenloop, met 1 fout 21e plaats en toch nog 13 punten verdiend. En Magic... ze was tot de voorlaatste sprong foutloos, we waren er bijna.... en dan loopt ze de voorlaatste sprong voorbij. Nog hersteld, maar de tijd stond krap en met een weigering en tijdsoverschrijding geen punten meer.  Als laatste de jumping, Tess had een weigering op de palen en gooide de breed om. Magic liep alweer langs een sprong, niet hersteld dus DK. Tess staat nu 34e in het klassement.

s Avonds klaarde het weer gelukkig op. We hebben heerlijk bij Rudie en Miranda gebarbequed , daarna nog naar de kantine. Het was heel gezellig, we hadden "live-muziek"  en we gingen pas rond 1 uur naar bed.

Zondag was Cyanda dan aan de beurt. We begonnen met een Tijd Fout Uit, ze ging goed en we waren foutloos tot aan het voorlaatste toestel, dit was de breed en die tikte ze aan. Er waren maar 2 hondjes die helemaal rondkwamen en wij werden derde.

Ook het Vastparcours ging lekker, eigenlijk ging alles goed behalve dat ze onder de band doorliep ipv te springen. DK dus, maar voor mijn gevoel toch heerlijk gelopen. Ook de jumping ging lekker, de moeilijke start deed ze heel mooi en ook voor de rest ging het goed. Behalve dat ze even een uitzwenkinkje maakte en door een paaltje van de slalom ging voor ze weer meekwam. Weer een DK dus maar hetzelfde lekkere gevoel als op het Vast.

  Cyanda op de wedstrijd vd ZVKC  

 


 

IMCA 1 april 2006 en Bordercollieclub 2 april 2006

Wij hebben weer een weekendje vol agility achter de rug, zaterdag met Tess en Magic naar de eerste IMCA selectie en zondag met Cyanda naar de Bordercollieclub.

De IMCA werd gehouden in Beunichem in een sportzaal. Ze hadden ander tapijt als voorgaande jaren, het leek wel een stuk gladder. We begonnen met een Tijd Tout Uit om er weer even in te komen. De hondjes moesten wel weer even wennen aan het tapijt. Tess ging lekker, alleen ik moet ook weer even aan haar wennen, ik vergat even dat Tess gewoon rechtdoor gaat als ik niks zeg en niet automatisch met mij meegaat zoals Magic....  Verkeerde sprong dus maar wel lekker gelopen. Magic liep wat onzekerder maar kwam toch rond met 1 latje.

Daarna het Vastparcours. Tess ging lekker, goed luisteren, foutloos rondje!  We eindigden op een 7e plaats. Magic begon heel mooi,  maar op een  gegeven moment maakte ze een onverwachte wazige zwenking ergens, waardoor ze een stukje over de zak liep, en kregen we een DK....

Dan de jumping, die was best pittig! Tess had 1 latje en eindigde toch nog op een 11e plaats. Magic had een weigering en een lat, dus weer geen punten.  In de stand staat Tess nu 5e , Magic helaas dus nog nergens....

Zondag met de Bruine Heks naar de Bordercollie Club. Cyanda had er zin in vandaag!  Het spelletje ging ze als een trein, ze vloog zo enthousiast de kattenloop op dat ze er bijna even hard weer afvloog!  Maar met veel gekrabbel bleef ze er toch op. Verder nog 2 latjes, maar heel fijn gelopen, ze werd 6e op dit rondje.

Ook het Vastparcours ging heerlijk, ze liet zich prima sturen. Alleen helaas op de raakvlakjes waren ineens de banaantjes weer daar... Op het spelletje deed ze ze nog zo mooi maar nu had ze er even helemaal geen tijd meer voor. Twee fouten dus, ze had wel een hele mooie tijd, tweede tijd totaal. Op dit rondje werd ze 8e.

Als laatste de jumping. Dit was echt een rot start, sprong, tunnel, sprong in een rechte lijn, daarna moesten ze links tussen een sprong door naar de palen. Cyanda kwam met zo'n rotvaart uit die tunnel over de sprong dat ze al landde voor de sprong die ze NIET mocht nemen, dus die nam ze mooi WEL... er was geen houden aan... (ik was overigens niet de enige met dit probleem). Daarna nam ze nog 2 sprongen als bonus, voor de bananen er weer uit gingen en ik weer contact had,  daarna ging ze braaf de paaltjes in en maakte het rondje verder zonder fouten af. Geen U-tje dus maar wel met veel plezier gelopen. 

 

 

Wedstrijd HS Molenheide (B) 25 maart 2006

Zaterdag wedstrijd gehad in Zonhoven (B) bij hondenschool Molenheide. Dit vind ik altijd een fijne wedstrijd, lekker dicht bij huis (40 minuutjes rijden) en altijd heel gezellig omdat er veel mensen van onze club heen gaan. Ik had alledrie de meisjes ingeschreven, Tess en Magic in graad 3 en Cyanda in graad 1.

Graad 3 begon met het Vastparcours, vrij pittig vond ik zelf. Graad 1 begon met de jumping en dat leek best een fijn rondje. Omdat al mijn honden vrij laat aan de beurt waren heb ik bij Cyanda's ring gevraagd of ik aan het begin kon starten omdat ik anders in de knoei zou komen met mijn 3 honden. Dat was geen probleem, ik mocht als 2e starten.

Met Cyanda aan de start, en het ging heeeeeerlijk!  Prima luisteren, ze liet zich goed sturen, was goed vooruit, paaltjes gingen goed, foutloos rondje! Ik was helemaal in de wolken. En toen de uitslag ophing was ik nog meer in de wolken, want mijn Bruine Heks was eerste geworden!   Nou toen kon mijn dag al niet meer stuk!

Na Cyanda's rondje een tijdje bij beide ringen staan kijken, uiteindelijk was het tijd om Magic te gaan halen. Dit ging niet echt lekker, ze miste afloop dak, tikte een lat en liep ergens een sprong voorbij, ik heb niet hersteld dus hadden we een DK. Daarna Tess, dit ging een stuk beter, 1 latje.

Daarna voor de pauze nog het vastparcours voor graad 1. Deze keer best een pittig rondje. Ik was vooral bang voor de moeilijke insteek palen vanuit de tunnel... Met Cyanda gestart en we begonnen weer heerlijk, mijn meisje ging als een trein. De moeilijke palen deed ze ook goed, daarna belgische wissel na de palen... en na die wissel stond ik ineens voor 3 sprongen en ik wist echt niet meer welke het nu was (zeer blond).... Ik stond even te twijfelen en Cyanda duurde het te lang dus die pakte er toen maar 1, dus DK...

Nou ja, gelukkig geen tijd om te treuren want ik moest alweer verkennen voor de jumping van graad 3. Een lekker rondje vond ik wel. En mijn dames blijkbaar ook, want zowel Tess en Magic liepen een foutloos rondje. Ze werden 20e en 22e van in totaal 39 foutlozen.

Als laatste nog de open jumping, een echt race rondje van 14 toestellen. Magic had een DK, Tess was foutloos (20e plaats). Cyanda had een weigering op de palen, was ook een moeilijke insteek voor onervaren hondjes, de palen stonden achter de muur. Maar de rest van het rondje ging weer heel lekker. Ik was na deze wedstrijd weer heel trots op mijn meiden en deze keer vooral op mijn Bruine Heks!
 

 

 

Limburgse Interclub 12 maart 2006

Afgelopen zondag was weer de Limburgse Interclub in Belgie, dit keer gehouden bij KV Genebos. Lihos was met een aantal teams vertegenwoordigd, zelf zat ik in 2 teams. Met Tess en Magic zat ik samen in het team met verder Marc met Xantho en  Kurt met Yzi. Cyanda zat in een team met voornamelijk jonge hondjes: Lisa met Djill, Ria met Cita, Marc met Dazzle en Marjon met Kadee.  Het was onze eerste buitenwedstrijd van dit jaar en ook voor Tess en mij weer de eerste wedstrijd sinds 3 maanden!

We begonnen met een Vast Parcours en van mijn hondjes moest ik als eerste met Cyanda aan de start. Bruine heks had er zin in en ging als een speer, helaas een beetje banaantjes bij de afloop wip en kattenloop waarvoor ze 2 foutjes kreeg, maar voor de rest heerlijk gelopen. Daarna Magic, en ook ging dit ging lekker, ze was een stuk beter voorwaarts als op zand. Alle raakvlakjes goed, alleen helaas 1 weigering op een sprong, ik deed een stap te weinig mee, maar toch goed gelopen. En dan uiteindelijk met Tess, het was net of ze nooit was weggeweest en ze liep een mooi foutloos rondje!

Vervolgens nog een Vast Parcours, dit was wel iets pittiger als het vorige. Cyanda deed het weer prima, alleen alweer die stomme kattenloop fout, maar voor de rest heerlijk gelopen. Magic kreeg een weigering op de paaltjes, en Tess afloop fout kattenloop en een lat.

Als laatste de jumping. Hier liepen alle teamleden achter elkaar. Lihos heeft vanaf de kant zijn teamleden flink aangemoedigd, we hebben flink geschreeuwd en gezongen! (hielp meteen om een beetje warm te blijven...) Het rondje leek niet echt gemakkelijk met verkennen, maar blijkbaar lag mij dit rondje wel want ik liep met alledrie de meiden een foutloos rondje! Het team waar Tess en Magic in zaten eindigde in totaal op de 14e plaats, de jonge hondjes deden het zelfs nog beter want dit team eindigde op de 13e plaats!

 

 

Wedstrijd Spiering Springers 4 en 5 maart 2006

Wij waren het hele weekend naar de Spiering Springers, zaterdag A-wedstrijd met Cyanda, zondag open wedstrijd met Magic.

Zaterdag was Cyanda dus aan de beurt. We begonnen met het spelletje, een echt race rondje, alleen maar sprongen en tunnel, dus geen raakvlakken, paaltjes of band. Mijn bruine heks ging echt super, ze ging heerlijk snel en we waren foutloos t/m de voorlaatste sprong. Daarna moest ik haar omhalen voor naar de finish te gaan, maar ze was zo ver vooruit dat ik haar niet te vroeg durfde te roepen, was bang dat ze terug zou springen... en voor ik het wist had ze de startsprong genomen... Teruggeroepen en over de finish laten springen, en toen had ze nog een tijd van 25.8, de winnaar had 27 gelopen en er waren maar 3 honden in de 25, de snelste 25.5, allemaal met minstens 1 fout. Dus ik was zo helemaal in de wolken met haar goeie tijd dat die DK me helemaal niet meer zo boeide.

Daarna het Vast Parcours... en wederom ging het heerlijk. Raakvlakjes waren goed, ze luisterde perfect, alle latjes bleven liggen....  Vanaf de wip naar de paaltjes en ook dat ging goed... Jaaahhhhh we waren foutloos haar 2e U-tje en ook nog op het Vast Parcours, dat had ik nog helemaal niet verwacht! Ze werd 2e op dit rondje, achter haar nestzusje Ci Me, een echte familie aangelegenheid dus.

Als laatste de jumping, ik vond het een pittig rondje met veel valkuilen. Maar ook dit ging heel goed, het enigste wat mis ging waren de paaltjes. Ik bleef stilstaan en de insteek was goed, maar toen was ik weer te laat met bijlopen en kwam ze er weer uit.... Maar voor de rest ging ook dit rondje heel goed dus al met al was ik super blij met mijn bruine heks!

Zondag was Magic dan aan de beurt. Het eerste rondje heb ik Rob met haar laten lopen, ik ben niet zo tevreden met haar tijden de laatste tijd en ik wou kijken of ze bij hem sneller zou lopen, omdat hij zelf veel sneller loopt in het zand als mij. Helaas had hij een DK op de laatste sprong, dus geen tijd. Op de video heb ik echter wel het idee dat ze bij hem toch wat beter loopt, minder aarzelend.

Als tweede het Vast Parcours, een erg moeilijk rondje. We kwamen met hangen en wurgen rond met 2 fouten, afloop dak en flyer op de wip. Tijd was ook nu niet geweldig maar dat lag ook wel aan het rondje en we hadden ook nog een bijna weigering erin.

Als laatste de jumping, dit was eigenlijk hetzelfde als de A Jumping van gisteren, alleen stond alles net iets anders en hierdoor werd het rondje veel gemakkelijker, eigenlijk ook echt een race rondje. Magic en ik kwamen foutloos rond maar ze was nu weer helemaal niet vooruit, tijd was echt slecht  en we werden 14e van de 18 foutlozen. Of het nu echt aan mijn lopen ligt, dat ik niet vooruit kom en zij op mij wacht, ik weet het niet. Volgende week hebben we wedstrijd op gras en ik ben benieuwd hoe het dan gaat. Maar alles bij elkaar was het een heerlijk weekend, eigenlijk na de zaterdag kon het voor mij al niet meer stuk! 


 


Cyanda en zusje Ci Me
bij de prijsuitreiking van het Vast Parcours

 

 

Finale Wintercompetitie 26 februari 2006

Zondag was het dan zover, de finale van de Wintercompetitie! Voor het MG X-Powerteam ging het heel spannend worden, want we stonden op de tweede plaats! We liepen vandaag met alle teamleden, dus Rudie met Remi, Marjan met Mirk, Michael met Mistral, Rob met Twister en ik met Magic. Voor het Future Dream Team had Wiel zich afgemeld, dus hier liepen Lia met Cailin, Mark met Classic, Sandy met Febe en ik met Cyanda.

We begonnen met het Vastparcours. Voor het MG X-Power Team hadden Magic en ik 1 foutje, afloop kattenloop. Marjan en Mirk hadden helaas een DK. Rudie met Remi 2 foutjes, en Rob met Twister ook afloop kattenloop fout. Als laatste Michael met Mistral, Michael hield zijn hoofd koel en liep een super foutloos rondje en eindigde op een mooie 3e plaats! Met het team eindigden we op de 2e plaats op dit rondje.

Voor het Future Dream Team hadden Lia en Cailin 3 fouten. Mark en Classic liepen een heel mooi rondje maar helaas een flyer op de wip. Febe (met Roy) hadden een DK. Cyanda en ik hadden 2 latjes en afloop kattenloop fout, de paaltjes gingen nu wel in 1x goed!

Daarna de jumping. Het MG X-Power Team ging super, we waren alle vijf foutloos, dus dat kon niet beter!  We werden dan ook eerste op dit rondje en hierna stonden we ook eerste in het klassement!

Voor het Future Dream Team hadden zowel Cailin als Febe 2 fouten, Cyanda en Classic hadden allebei DK. Het Future Dream Team is in totaal op de 13e plaats geeindigd, toch een hele prestatie met onze jonge onervaren hondjes!

De 5 teams die het beste stonden moesten nog een estafette lopen. Omdat wij met het MG X-Power Team eerste stonden moesten we als allerlaatste starten. We hadden in totaal 3 foutjes en werden derde, en dit was genoeg om onze eerste plaats vast te houden!  Dus werden we met het MG X-Powerteam groepswinnaar van groep B van de Wintercompetitie! Een heerlijke afsluiting!

Als laatste moesten we nog een estafette lopen tegen de groepswinnaar van groep A, Waggel Waggel. Hier eindigden we na 3 spannende en uitputtende rondjes op de 2e plaats.


Michael en Mistral

Tanja en Magic

 


Rob en Twister

 

 

Wedstrijd Pijnhorst 25 februari 2006

Afgelopen zaterdag had ik met Cyanda een A-wedstrijd bij de Pijnhorst. We begonnen met het spelletje, een Tijd Fout Uit. Helaas verkeerde insteek palen, ik stapte weer eens te snel in waardoor ze de tweede pakte, en dus waren we bij het derde toestel al af. Maar de rest van het rondje keurig zonder fouten afgemaakt en ik was heel tevreden.

Daarna het Vast, en dat ging echt heel lekker. Ze luisterde prima, alle raakvlakjes waren goed en ze liet zich goed sturen. Alleen helaas, bijna op het einde stonden weer die paaltjes, en weer wil dat domme vrouwtje te gehaast instappen, dus weer verkeerde insteek. Twee weigeringen op de paaltjes, en hierdoor geen U-tje, maar voor de rest wederom een supermooi rondje.

Als laatste de jumping. Hier tikte ze een latje. En ja, die paaltjes... Deze keer bleef ik wel stilstaan, en ze nam de insteek goed. Alleen toen bleek ik weer te lang stilstaan waardoor ze al om ging kijken waar ik bleef, en kwam er weer uit... Wat een dom vrouwtje!  Hersteld en goed afgemaakt, dus op dit rondje 1 latje en 1 weigering.

Ik was heel tevreden met mijn bruine meiske, ze had de banaantjes helemaal thuis gelaten dit weekend. We waren echt een team samen en ik heb er een heerlijk gevoel aan over gehouden!

Na afloop zijn we met Roy, Sandy en Mark doorgereden naar Erica en Peter waar we konden blijven slapen, aangezien we zondag allemaal naar Maassluis naar de finale van de Wintercompetitie gingen. Het was heel gezellig, Erica en Peter, nogmaals bedankt voor jullie gastvrijheid! 

 

 

Wintercompetitie Rijk van Nijmegen 12 februari 2006

De vierde wedstrijd van de Wintercompetitie alweer, dit keer gehouden in Nijmegen. We begonnen met de jumping. Van het MG X-Powerteam waren Magic en Mirk foutloos, Twister en Mistral hadden ieder 1 fout. Met het team eindigden we op een tweede plaats. Bij het Future Dream Team waren zowel Classic als Frieda foutloos, Cailin had 1 foutje en Febe DK. Het Future Dream Team werd derde op dit rondje. Cyanda liep weer BM, ze deed het eigenlijk heel erg mooi. Een weigering op de palen, en op het eind een verkeerde sprong maar dat was omdat ik niet oplette. Maar ik was eigenlijk heel tevreden!

Vervolgens het Vast Parcours, dit was geen gemakkelijk rondje. Marjan en Mirk hadden hier echter geen problemen mee, en liepen nog een foutloos rondje. Twister had een supertijd maar helaas een latje. Mistral bleef hangen in de palen en moest deze herstellen. Magic had afloop kattenloop fout, flyer op de wip en nog een lat. Met het team werden we toch nog 2e. En hierna stonden we zelfs eerste in het klassement!

Bij het Future Dream Team ging het helaas minder lekker, alleen Wiel met Frieda liepen een foutloos rondje, de rest had allemaal DK. Ook Cyanda had een DK. Maar het was ook een moeilijk rondje!

Als laatste de estafette. Twister en Mistral hadden allebei 1 fout, Magic 2 fouten en Mirk een DK. Hiermee konden we de eerste plaats helaas niet vasthouden, en gleden we weer terug naar de tweede plaats. Ook bij het Future Dream Team ging het niet goed, alleen Frieda liep weer foutloos, de rest allemaal DK. Het Future Dream Team staat nu 13e in het klassement.

Nu nog de finale, waarbij het vooral voor het MG X-Power team nog heel spannend kan worden!

 

 

Wintercompetitie Jump for Joy 29 januari 2006

Vandaag dan de derde wedstrijd van de Wintercompetitie, ditmaal bij Jump for Joy in Wormerveer.

Voor het Future Dream team liepen vandaag Sandy met Febe, Mark met Classic, Lia met Cailin en Wiel met Frieda. Cyanda had ik buiten mededinging ingeschreven. Met Magic liep ik voor het MG X-Powerteam, en in dit team werden we vandaag versterkt door Rudie/Roy met Remi. Verder liepen hier de vaste teamleden, Rob met Twister en Michael met Mistral.

We begonnen met het Vastparcours, gekeurd door Jan Sprij. Sandy had de eer om als allereerste te mogen starten. Helaas had Febe een beetje de bananen in (van Cyanda geleend?) en ging na sprong 2 rechtdoor in plaats van linksaf, dus DK. Mark met Classic gingen supersnel maar helaas een flyer op de wip en een latje. Wiel en Frieda hadden 2 weigeringen. Lia met Cailin gingen heel mooi, tot Cailin na de wip besloot  om rechtdoor de tunnel in te gaan ipv linksaf naar de sprong, dus helaas ook een DK.

Met Magic ging het heerlijk, na het fiasco van afgelopen weekend hadden we ons weer helemaal teruggevonden. Keurig naar beneden op alle raakvlakjes en wachten, ze liet zich goed sturen, en we liepen een foutloos rondje. Roy mocht het met Remi proberen, helaas wilden de raakvlakjes niet zo lukken. Rob met Twister bleven ook foutloos en Michael en Mistral hadden 2 weigeringen. Twister werd 1e op dit rondje en Magic 7e.

Daarna was de estafette. Het Future Dream Team ging super, Frieda en Cailin foutloos, Classic (met Roy) 1 foutje en Febe 2 foutjes. Bij het MG X-Powerteam waren Twister en Magic foutloos en Mistral 1 fout. Remi (nu met Rudie) had een DK, echt zonde, ze schoot al de tunnel in voor ze mocht vertrekken, waarschijnlijk schrok ze van Mistral toen die finishte. Maar een hele mooie uitslag, het Future Dream werd 3e en het MG X-Powerteam 4e op de estafette!

Als laatste de jumping. Een leuk rondje, behalve de start: sprong, tunnel en na de tunnel stonden 3 sprongen. Probeer dan maar je hondje over de goede te krijgen, en dan heb ik het met name over hondjes die niet wachten aan de start! Helaas ging dit bij Febe dus mis, ze ging vanuit de tunnel rechtdoor, dus DK. Echt zonde, want de rest van het rondje deed ze echt mooi. Bij Classic ging precies hetzelfde mis. Cailin pakte na de tunnel wel nog de goede sprong, maar Lia was toch te ver achter en kreeg het daarna niet meer geregeld, dus ging Cailin terug over de sprong, ook DK. Wiel met Frieda bleven wel foutloos.

Met Magic had ik ook dat startprobleem dus ik was van te voren al zenuwachtig, vooral omdat ik het al een paar keer mis had zien gaan. Had ik Magic nu maar laten gaan, ze wou vanuit de tunnel recht op de goede sprong afgaan maar in mijn paniek riep ik haar, hierdoor ging ze aarzelen en dat kostte tijd, maar uiteindelijk sprong ze toch nog over de goede. Voor de rest ging het goed, en Magic liep voor de derde keer foutloos vandaag! Twister kon ook niks fout doen en liep eveens zijn derde foutloze rondje van die dag. En ook Michael met Mistral en Rudie met Remi bleven foutloos. We werden met het MG X-Powerteam eerste op dit rondje! En met het MG X-Powerteam werden we ook nog beste team van de dag!

Cyanda liep vandaag dus niet voor het team, en zoals gepland heb ik haar een beetje proberen te trainen. Een keer teruggezet aan de start toen ze kwam voor ik haar riep, op een raakvlak teruggezet als ze niet wachtte. Ze was weer stapeldol en ook voor de paaltjes had ze weer teveel haast, maar het doet me zo goed om te zien hoeveel plezier ze er in heeft gekregen, en dat maakt heel veel goed! Ze gaat er zeker wel komen (het gaat alleen nog even duren).

Al met al een hele geslaagde dag!

 

 

 

Eifel Springers (D) 21 januari 2006

Afgelopen weekend waren we lekker een weekendje naar de Eifel. Zaterdag wedstrijd bij de Eifel Jumpers in Reetz, en zondag lekker met zijn allen wandelen in de prachtige omgeving daar. Het was een heel gezellig weekend, al waren mijn resultaten zaterdag nu niet echt om over naar huis te schrijven.  Cyanda had de bananen meegenomen naar Duitsland (zeker stiekem ingepakt toen ik niet keek), en die voor ieder rondje in haar oortjes gedaan. Ze heeft zich wel geamuseerd.  Toch heeft ze ook wel mooie stukken laten zien, het begin gaat meestal goed maar ergens halverwege raak ik ze kwijt en gaat ze een beetje haar eigen rondje lopen. Nou ja, ze is nog jong en ik wilde een hondje wat ging, nu doet ze dat dus mag ik eigenlijk niet klagen. 

Met Magic ging het ook niet lekker en dat vond ik wel jammer, het loopt op dit moment niet zo met ons 2-en. Maar Magic is supergevoelig en als ik niet helemaal bij de les ben reageert zij daar meteen op. Nou ja, dipjes zijn om er weet uit komen en zolang dat is voor het seizoen weer begint vind ik het goed!

Zaterdagavond met zijn allen heerlijk gegeten in het hotel, we hebben intelligente spelletjes gedaan (hihi) en het was heel gezellig. Zondag lekker uitgeslapen, ontbeten en een kleine 2 uur gewandeld. We waren met zo'n 15 man en ongeveer evenveel honden, ze hebben zich heerlijk uitgerend. Terug bij het hotel nog een soepje gegeten en daarna terug naar huis gereden. Dus het was een lekker weekendje eruit!


 

 

Wintercompetitie 15 januari 2006

Gisteren waren we naar de tweede wedstrijd van de Wintercompetitie, deze keer bij WAF in Nieuwegein. 

Relinde Peschier was keurmeester, en we begonnen met de jumping. Ik vond het niet echt een makkelijk rondje, de sprongen stonden hier en daar best gemeen (valkuilen) en de insteek palen was ook niet echt dat je zegt gemakkelijk.... Cyanda begon eigenlijk heel mooi, maar bij de palen was ze weer te gehaast en ging ze weer paaltjes overslaan. Bij de derde poging maakte ze goed af, daarna was ze echter door het dolle en ging ze freeewheelen.... De ene lat na de andere, de ver ging om, en uiteindelijk een DK omdat ze tussen 2 sprongen doorschoot de tunnel in, in plaats van de sprong te nemen.... Maar wat had ze een lol (en ik eigenlijk ook). Van de rest van het Future Dream Team hadden Sandy en Febe ook een DK, Lia met Cailin gingen heel lekker en bleven foutloos! Mark en Classic hadden 2 latjes. Voor het MG X-Power team bleef ik met Magic (weliswaar met hier en daar wat trekken en duwen) foutloos. Rob en Twister kregen een (onterechte?) DK, Marjan en Mirk hadden ook een DK en Michael en Mistral 1 weigering.

Daarna het Vastparcours. Ook dit keer begonnen Cyanda en ik heel mooi, braaf wachten aan de start, afloop dak ging voor een keer goed. Tot aan de palen, die lukten pas weer bij de derde keer. Daarna ging het nog een stukje goed maar na de kattenloop raakte ik ze volledig kwijt en ging ze weer aan de ren, dus weer een paar toestellen die niet moesten en DK. Dit rondje heeft Roy met Febe gelopen, ook hun hadden een DK, net als Lia en Cailin.  Mark en Classic hadden 1 fout en 1 weigering. Bij het MG X-Power team had Magic een DK. Twister bleef foutloos en werd 3e, Mistral  had 1 fout en Mirk 2 fouten.

Als laatste de estafette. Bij het MG X-Power team waren Twister en Magic foutloos, Mistral een paar weigeringen en Mirk DK. Bij het Future Dream ging het er vrij chaotisch aan toe.... Ik weet niet meer wie precies wat liep. Ik liep met Cyanda als derde, en toen Sandy met Febe als laatste starte ging Cyanda erachteraan....  Ze schoot door de tunnel en daarna kon ik ze terugroepen... Gelukkig trok Febe zich er weinig vanaan!

In de tussenstand staat het Future Dream Team nu 15e en het MG X-Power team staat 2e.


 

 

 

 

 

 

Home