Wedstrijdverslagen 2007

 

 

 
Hondenschool Zuid Limburg (B) 2 december 2007

Vandaag met Cyanda naar Nieuwerken geweest, alweer de laatste wedstrijd voor ons dit jaar.
We begonnen met de jumping, Cyanda ging lekker, maar tikte helaas de breed om. Op een punt was ik niet helemaal duidelijk waardoor ze een tolletje maakte, hiervoor kregen we een weigering, dus 2 fouten totaal.

Daarna was het heel lang wachten, in de pauze zowel het VP als de tijd fout uit verkend. Bij de tijd fout uit kreeg ze een fout op het dak, en helaas was dit al toestel 3. Op het VP kwam ze door de start waardoor ik ze even kwijt was en ze ver uitzwaaide maar we herstelden ons goed. We moesten het dak 2x nemen, ze kreeg een fout op de katteloop en afloop dak, de tweede keer nam ze het dak perfect (ze kan het wel, die heks!) Dus ook 2 fouten totaal.

Alles bij elkaar toch wel lekker gelopen, helaas was het ontzettend slecht weer en heel modderig, gelukkig maar dat het een manegewedstrijd was en we wel het  grootste gedeelte van de dag droog gezeten hebben!

 

 

 

 

Winner 24 november 2007

Afgelopen zaterdag waren we weer naar de Winner in Amsterdam met Cyanda.

Het eerste VP vond ik niet heel moeilijk, maar de honden hadden heel veel last van het tapijt, en er waren maar 2 foutlozen. Cyanda deed het niet slecht en luisterde goed, helaas wel een afloop dak fout en een latje, doordat ik voor haar wilde wisselen. Met 2 fouten werden we 10e.

Het tweede VP staken de bananen weer de kop op, na het dak had ze de tunnel in het vizier,  ik riep haar en ze keek me zelfs nog even aan, maar ging toch lekker de tunnel in (nananana).

Wat ik heel leuk vond was dat Leo met mijn knappe zwarte vriendje Hunter (mijn "lease" Groenendaeler) kampioen is geworden!

Verder weer lekker geshopt, en een heel mooi optreden van Mary Ray gezien.

Cathy had ook nog een hele leuke verrassing voor mij. Vorige week in Kortijk had ik een boek over Doggy Dance gekocht wat Mary Ray had geschreven. We staan zo langs de ring naar haar te kijken, zegt Cathy ineens, ik heb ook dat boek van Mary Ray gekocht en het haar laten signeren. Dus ik dacht, shit, had dat maar gezegd dan had ik dat van mij ook mee kunnen nemen! Zegt Cathy, hier, kijk maar eens wat ze geschreven heeft. Dus ik kijk in dat boek, staat daar:  Tanja, happy dancing, Mary Ray. Hihi, dat was dus mijn boek, Cathy had vorige week al tegen Jos gezegd dat hij dat boek mee moest nemen en dat zij Mary Ray dan zou vragen om het te tekenen. Vond ik wel heel lief van haar!

 

 

 

 

Eurodogshow Kortrijk (B) 17 en 18 november 2007

Afgelopen vrijdag vertrokken we met de caravan richting Kortrijk voor een 2 daagse wedstrijd op tapijt.

Zaterdagmorgen begonnen we met een pittig VP. Bij de start was erg weinig plaats, het tapijt begon vlak voor de sprong dus ik moest Cyanda er dicht opzetten. Bruine Heks besloot dat wachten niet nodig was en ging er vandoor, ze was al over de kattenloop en in de tunnel voordat ik maar halverwege de kattenloop was, en we moesten nu net NIET de tunnel in.... Een stukje verder sprong ze van het dak en heb ik haar teruggezet, in Belgie moet je van het plein als je dat doet dus hebben we maar een half parcours gelopen....

Na de middag was de jumping, Bruine Heks wachtte weer niet aan de start. Het eerste stuk was gelukkig een rechte lijn dus ze ging niet fout, maar begon na de tunnel wel te twijfelen omdat ik er niet was, en stond bijna stil. Verder nog 2 aarzelingen in het parcours en nog een latje, dus 1 fout en geen goeie tijd.

Zondagmorgen begonnen we weer met het VP, ook nu wilde ze alweer vertrekken maar deze keer zag ik het aankomen en gaf ik een brul en heb haar teruggezet, daarna bleef ze wel. Desondanks zat ze toch alweer bijna in de tunnel na de kattenloop (de start was bijna hetzelfde als zaterdag), ik kon ze nog net eruithouden, ze moest daarna over 2 sprongen en dan wel die tunnel in, maar toen besloot ze ipv in de tunnel totaal onlogisch van mij af rechtsaf te slaan en de slurf in te duiken. Ze was dus nog steeds aan het heksen. Daarna pakte ze het echter wel goed op en de tweede helft van het rondje heeft ze wel mooi en foutloos afgemaakt.

Als laatste dan weer een jumping. Voor de start was het handig als ik tussen sprong 2 en 3 kon komen om haar op te roepen en dit lukte, de rest van het rondje luisterde ze goed en deze keer kwamen we foutloos rond! Toch nog lekker afgesloten dus, ze werd 13e van de 28 foutlozen en minder als 1,5 sec achter de winnaar, wat ik niet slecht vind voor haar want op tapijt gaat ze niet voluit.

Voor de rest was het een leuk weekend, met veel winkeltjes en er was ook een doggy dance wedstrijd, heel  leuk om naar te kijken! De verwarming in de caravan deed het gelukkig prima dus we hebben absoluut geen kou geleden!

 

 

 

 

Grote Prijs van het Zuiden 10 en 11 november 2007

Afgelopen weekend was weer de Grote Prijs van het Zuiden. 2 Hot 2 Handle was dit jaar met een 7-tal teams vertegenwoordigd.

Zaterdag deed ik met 2 hondjes mee, met mijn eigen Cyanda en met Frieda van Marjo. We begonnen 's morgens met 2 Vast Parcoursen. Het waren allebei geen makkelijke rondjes en er vielen dus ook aardig wat DK's.

Op het eerst VP had ik met allebei op hetzelfde punt een DK, al na het derde toestel schoten ze voor me langs de tunnel in wat niet de bedoeling was... Frieda ging vanaf daar super verder en maakte het rondje verder zonder fouten af. Cyanda schoot bijna op het eind nog de palen in ipv de kattenloop op te gaan.

Op het tweede VP ging Frietje alweer als een trein, we kwamen met 1 foutje (afloop kattenloop) rond. Cyanda had 2 latjes en afloop dak fout.

Na de pauze kregen we nog 2 pittige jumpings voor de kiezen. Cyanda ging als een trein op de eerste jumping en kwam foutloos rond! Ze werd 6e op dit rondje, ik was heel trots op haar!

Ook op de andere jumping ging ze als een trein, tot en met sprong 8 ging het perfect. Toen was deze blonde muts het ff kwijt, ik trok haar weg voor een sprong en zag te laat dat ik die wel had moeten nemen maar mijn meiske luisterde te goed en was er al langs en over de volgende.... Jammer maar helaas....

Frieda had na de middag helaas veel last van de modder en zand tussen haar voeten (het was ook een natte moddertroep daarbuiten) en ging op beide jumpings manken in de paaltjes, dus ben ik moeten stoppen.

Na afloop zijn we nog met een man of 15 lekker gaan eten in de Toren in Velddriel. Daarna zijn Jos en ik nog doorgereden naar Leo en Wilma om Groenendaeler puppies te gaan knuffelen (en ik heb er niet stiekem 1 meegenomen, knap he).

Rond half 11 waren we bij het Formule 1 Hotel in Waalwijk waar we weer bleven overnachten.

Zondag liep ik met Cyanda, Tess en met Remi (van Rudie). We begonnen met (alweer een pittig) Vast Parcours. Remi ging lekker (afgezien van de raakvlakjes) maar helaas wilde ze paaltjes niet afmaken (die liepen in een dode hoek), dus een DK.

Cyanda ging als een speer, ik kreeg geen tijd om na te denken en voor ik het wist waren we rond, toen besefte ik pas dat ze dit rondje zomaar foutloos had gelopen! Ik was helemaal happy, foutloos op een Vast en nog geen makkelijk rondje ook nog! Cyanda werd 7e op dit rondje.

Intussen moest ik alweer met Remi de jumping in de andere ring lopen. Remi ging goed, op het eind was ik haar bijna kwijt maar ze stopte nog net op tijd voor de tunnel, pfff, we kwamen met 1 foutje rond.

Daarna was het ff stressen want het team van Tess moest bijna gelijktijdig het VP lopen toen het team van Cyanda de jumping moest lopen.... Eerst met Cyanda de jumping gelopen, ze sprong de oxer af en op het eind schoot ze al rechtdoor over de finish sprong terwijl we nog een rondje hadden moeten draaien, dus een DK.....

Toen bijna meteen daarna met Tess het VP gelopen, Tess kwam net als Remi de paaltjes uit maar maakte ze de tweede keer wel af, verder nog een latje dus 2 fouten in totaal.

Daarna kon ik ff bijkomen voor ik met Tess de jumping moest lopen, Tess ging prima en liep een foutloos rondje, ze werd 16e op dit rondje.

In de pauze was de Tommy Turk Award en na de pauze was de finale jumping. Cyanda maakte hier een potje van, ze kwam 3 keer bij het laatste paaltje eruit en daarna bleef ze heksen.
Remi had 1 foutje op de palen en liep verder een lekker rondje. Tesske liep wederom een mooi foutloos rondje!

We hebben de uitslagen verder niet afgewacht, hebben wel nog een tijdje gekeken maar zijn toch een beetje op tijd naar huis gegaan. Het was weer een druk vermoeiend maar wel leuk weekend!

 

 

 

Halloween wedstrijd (B) 31 oktober 2007

Gisteravond was weer de traditionele Halloween wedstrijd in Belgie. Om half 9 begonnen de verkenningen, we waren er rond 8 uur. Even de hondjes laten lopen en dan aanmelden en betalen, daarna omkleden (hihi). Ik had besloten om dit jaar eens niet als voorgaande jaren als mezelf (Heks) te gaan maar me ook maar eens te verkleden, en dus was ik gisteravond een Duivel. Het was weer geweldig om te zien hoe iedereen verkleed was, en ook veel honden waren op allerlei manieren uitgedost, echt gaaf.

We begonnen met een VP, een leuk rondje, niet te moeilijk, wat voor iedereen goed te lopen was. Met Cyanda was ik als 3e aan de beurt.  Bruine Heks besloot een vliegende start te maken waardoor ik meteen achter haar aan moest rennen, ik voelde mijn hoorntjes naar achter glijden en was bang dat ik die ging verliezen, maar ze zijn toch blijven hangen... Gelukkig besloot Cyanda afgezien van de start verder goed te luisteren en ze liep een mooi foutloos rondje.

Daarna Tesske, mijn zwarte heks was helemaal gelukkig toen ze in de gaten kreeg wat we gingen doen, en ging aan de kant al helemaal uit haar dak. Ze ging echt als een speer en ook zij liep een foutloos rondje. Tess werd 4e op dit rondje en Cyanda 10e.

Daarna een jumping, wederom een makkelijk snel rondje. Cyanda was nu wel braaf aan de start, en liep  wederom een mooi foutloos rondje. En ook Tesske bleef wederom foutloos. Deze keer was Cyanda 7e en Tess 9e.

Als laatste nog een jumping. Nu moesten we van te voren uit een doos in een gat met allemaal spinnewebben een balletje trekken. Stond er een 0 op het balletje dan was er verder niks aan de hand en mocht je gewoon het rondje lopen. Stond er een 1 op het balletje, dan moest je een grote pompoen met 2 handen vasthouden tijdens het rondje... En stond er een 2 op het balletje, dan moest je in iedere hand een kleinere pompoen vasthouden....

Bij Cyanda had ik geluk en trok ik een 0. Helaas was ik zelf te gehaast aan de start en trok ze het tweede latje, verder wederom heel mooi gelopen. Bij Tesske trok ik een 2, dus moest ik met 2 pompoenen lopen. Tess ging ook weer heel lekker, maar helaas stapte ik te weinig op haar in waardoor ze het verkeerde tunnelgat pakte.

We hebben ons weer prima geamuseerd, rond 2 uur gingen we pas richting huis en we lagen dus pas rond 3 uur in bed...

 

 

 

 

BCCN 28 oktober 2007

Gisteren was de tweede wedstrijd van de BCCN in Mariaheide. Wat zal ik zeggen.... Bruine Heks had weer een eigen willetje vandaag en de bananen waren weer volop aanwezig.

De rondjes waren toch ook best wel pittig vond ik. Op het eerste VP begon ze heel goed, alleen helaas een fout op de breed, maar na het dak moest ze vanuit een moeilijke hoek naar de palen, ernaast stonden wat sprongen als valkuil en Cyanda vond het nodig om die meteen maar alledrie erbij te nemen..... 

Op het tweede VP begon ze ook mooi, maar ze sprong van de kattenloop en toen had ik geen controle meer, ze moest het rechtertunnelgat en omdat ik achter was, was ik bang dat ze teveel naar links zou trekken en het linker zou pakken. Dus maak ik met mijn arm een beweging dat ze naar rechts moest en dat vatte ze te letterlijk op en toen sloeg ze dus helemaal rechtsaf en ging het dak op..... Daarna liep het niet meer, ze werd onzeker en ging weer te vroeg afzetten en hierdoor gingen ook nog wat latten.

Als laatste de jumping. Dit ging zoooooo lekker.... Ze ging als een trein, was zo goed bij de les... totdat wij een bocht naar rechts moesten maken en zij geheel onverwacht (en onlogisch) linksaf sloeg en een tunnel inschoot (die best veraf lag), ik had dit helemaal niet zien aankomen en was haar echt ff kwijt. Maar goed, ze kwam uit de tunnel en ik haar weer meegenomen waar we gebleven waren en ze maakte het rondje super mooi af. Was echt ff balen, dit had echt een heel mooi rondje kunnen zijn....

Maar afgezien van Cyanda's heksenstreken toch weer een leuke gezellige dag gehad.

 

 

 

Cynophilia Masters 13 oktober 2007

Dit jaar met 2 hondjes geplaatst voor de Eindwedstrijd, ofwel Cynophilia Masters zoals het tegenwoordig heet. Cyanda vanuit de B1 met 3 eerste plaatsen, Magic vanuit de B2 met 2 derde plaatsen en 1 eerste plaats.

Voor Magic vond ik echter toch dat deze wedstrijd te snel kwam, het gaat op dit moment weer heel goed met haar maar ik wil niks forceren, door te snel weer met haar te beginnen. En dat ze dan weer een terugval krijgt door die ene wedstrijd. Dus heb ik alleen met Cyanda gelopen zaterdag.

Het was een leuke gezellige wedstrijd en lekker relaxed vond ik zelf, we waren pas om 9 uur daar en om half 12 hoefde ik pas voor het eerst te verkennen, we begonnen met de jumping.

Op de jumping was ze goed bij de les en daardoor gaf ik waarschijnlijk te weinig attentie toen ze uit de tunnel kwam, ze had teveel vaart en ging rechtdoor ipv rechtsaf.... Verder verrekende ze zich bij de oxer en ook nog een latje omdat ik een wissel probeerde die ik niet zo verkend had (ik had toch al een DK en wou eens proberen of ik dat haalde).

Op het VP moest ik ze vanuit de palen naar rechts duwen en stapte ik denk ik te vroeg in want ze kwam bij het laatste paaltje eruit. Ben gewoon doorgegaan, daarna nam ze nog het verkeerde tunnelgat maar ook hier gewoon doorgegaan, ze heeft zelf niet gemerkt dat we een disk hadden en zelf lekker vloeiend gelopen.

Al met al lekker gelopen, het waren pittige rondjes en de dingen die mis gingen waren inschattingsfouten van mij, mijn Bruine Heks was goed bij de les en braaf.
 

 

 

KC Culemborg 7 oktober 2007

De laatste selectiewedstrijd van het seizoen alweer... Wat is het jaar toch weer snel omgegaan.

We begonnen met de jumping, eerst Cyanda. Bruine Heks begon super, ze ging als een speer, alles klopte gewoon... totdat er ineens een  Bordercollie naast ons opdook en vrolijk met ons mee begon te rennen. Shit, wat nu, Cyanda trok zich nergens wat aan en bleef keurig doorgaan, maar op een gegeven in een bocht naar links sneed de Border af en blokte Cyanda, op dat moment floot de keurder ook af dat ik moest stoppen. Oooh wat baalde ik, ze ging zooooo lekker....

Ik mocht dus opnieuw starten, wanneer het mij uitkwam, tot sprong 11 zou ik foutloos blijven omdat ik dat nu ook was, vanaf 12 zouden de fouten dan weer gaan tellen. Heb ff getwijfeld of ik haar weg zou leggen en helemaal als laatste zou gaan starten, maar Tess moest ook nog in de C en dan had ik die tussendoor moeten doen, leek me ook geen strak plan. Dus zo'n 10 hondjes met Cyanda rondgewandeld om allebei wat op adem en tot rust te komen, en toen opnieuw aan de start. Maar helaas, het wilde niet meer lukken, dit keer kwam ze bij het 10e paaltje eruit en hierdoor twijfelde ik even, Willem Alexander en/of Rudie riepen nog "doorgaan" maar Cyanda had mijn aarzeling al gemerkt en begon ook te aarzelen, daarna liep het niet meer, eerst gingen wat latjes en uiteindelijk een DK.....snik!

Daarna met Tesske, ze begon prima, maar halverwege dook ze een tunnel in wat niet de bedoeling was... Op de video is echt te zien dat ze in eerste instantie met mij meekomt en zich ineens bedenkt en van richting verandert en alsnog die tunnel induikt... Dit zijn meer Magic acties en niks voor Tess eigenlijk....

Vervolgens het vast parcours, nu eerst met Tess gelopen. Deze keer luisterde die zwarte heks wel prima, we kwamen foutloos rond en eindigden op een mooie 11e plaats. Dat was een mooie afsluiting van het seizoen voor ons, Tess is voor dit jaar klaar en krijgt nu lekker vakantie. Ze is in het klassement van de C op de 28e plaats geeindigd.

Met Cyanda wilde het helaas de rest van de dag niet meer lukken, op het VP ook een DK en op de Tijd Fout bij het vierde toestel al "af". Dus voor mijn Bruine Heks helaas geen geluksdag, maar volgend jaar beginnen we lekker met een schone lei in de B2 en dan gaan we er voor!


 

 

 

KC De Kempen 15 en 16 september 2007
 

Vrijdagavond vertrokken richting St. Oedenrode, we mochten dit weekend weer bij Leo en Wilma staan met de caravan.

Zaterdag was Cyanda aan de beurt in de B2. Het VP vond ik best pittig, Bruine Heks had deze keer helemaal geen bananen en luisterde eigenlijk prima. Alleen helaas gingen er 3 latjes, echt balen, want haar tijd was heel goed, ze had de 2e tijd totaal....

Daarna de jumping, hier ging 1 latje maar het liep ook niet lekker. Ze had 2 enorme uitzwaaiers wat erg veel tijd kostte, dus haar tijd was slecht en een P-tje had er op dit rondje zowiezo niet ingezeten.

Het spelletje mocht ik ook met Hunter lopen, met hem ging het heel lekker, alleen helaas 1 latje. Cyanda had op het spelletje haar Heksenmuts opgezet  en maakte er een potje van.

's Avonds bij Leo en Wilma lekker geskottelbraajd, Rudie en Miranda waren ook gekomen.

Zondag was Tesske aan de beurt in de C, en ik mocht ook weer met Maya lopen. De rondjes waren vandaag echt heavy, dacht ik dat die van de B2 al moeilijk waren zaterdag, bij deze vergeleken waren die echter een kippetje!

Eerst het VP, met mijn trouwe Tesske liep het niet helemaal vloeiend en hier en daar tijdverlies maar we kwamen wel foutloos rond! Ze werd 9e op dit rondje, 44 puntjes erbij waar ik heel blij mee was. Maya vertrok al voor ik het wou aan de start, hierdoor kon ik niet de geplande wissel inzetten en zat ze binnen de kortste keren op de wip, wat nu net niet de bedoeling was. Het rondje verder wel nog lekker met haar afgemaakt.

De jumping was nog een graadje lastiger en met Maya lukte het echt niet, ik moest haar na de palen een stuk meenemen voor ze weer mocht springen en daarna snapte ze me helemaal niet meer. Was jammer want in Zoys gingen we zo lekker samen maar deze rondjes waren wel erg moeilijk om te lopen met een hondje waar je niet mee traint. Met Tess kwam ik wel een stuk verder maar helaas bukte ik toen ik haar tussen moest halen en sprong ze rechtdoor, dus ook met haar een DK.

Op het spelletje mocht Cyanda weer maar die had nog steeds haar Heksenmuts op  en vloog langs me heen de tunnel in, die zo ver weg lag dat ik nog niet snap dat ze die uberhaupt geschoten had.... Bij Maya was ik het zelf schuld, gaf haar te veel ruimte en hierdoor schoot ze de tunnel in ipv het dak op te gaan, maar het rondje wel lekker afgemaakt.

Na afloop de caravan nog opgehaald bij Leo en Wilma, daar nog lekker met de hondjes gewandeld en een bakje gedronken, en toch nog lekker op tijd thuis (rond 6 uur).

 

 

 

KC Zoys 1 en 2 september 2007

Vrijdagavond zijn we met de caravan vertrokken richting Amersfoort.

Zaterdag was Tesske aan de beurt in de C-klasse. 's Morgens kwam Rudie me ook het nummer van Maya brengen, ik mocht ook met haar lopen, hihi.

We begonnen met het VP. Eerst met Tesske, helaas een latje en een afloopfout, dus geen puntjes. Daarna met Maya, we begrepen elkaar niet helemaal en liepen helaas een DK.

Daarna de jumping. Nu moest ik eerst met Maya. Ik vond het rondje best moeilijk met verkennen en zag het niet helemaal zitten. Maar Maya en ik hadden ineens de klik gevonden samen, ze ging als een trein en we liepen een foutloos rondje! We eindigden op een mooie 10e plaats. Tesske ging ook goed maar tikte helaas een latje, dus 1 puntje voor de moeite.

Als laatste nog een spel, dit was ook een jumping. Tesske was klaar voor vandaag dus had ik mijn Geheime Bruine Wapen ingezet, hihi, ze tikte helaas de startlat maar ging daarna als een speer en zette een mooie tijd neer. Met Maya ging het ook heerlijk, we hadden elkaar nu helemaal gevonden en liepen weer een foutloos rondje. Achteraf bleek dat Cyanda's startlat blijkbaar niet geschreven was, want met Cyanda was ik 3e geworden op dit rondje, en met Maya 4e!

Zondag was Cyanda aan de beurt in de B2. Het VP vond ik heel pittig, maar mijn meiske ging super, had mooi al haar raakvlakjes en luisterde perfect. Geen bananen te bekennen. Alleen helaas was ik op 1 punt net iets te ver achter waardoor ze te kort draaide en hierdoor ging 1 latje... Koste ons een P-tje want qua tijd had ze 2e kunnen zijn... Niks aan te doen maar ik was al heel blij dat ze zo lekker ging op dit moeilijke parcours.

Daarna de jumping, die was echt moeilijk en onlogisch, bij sprong 3 waren we al de kluts kwijt maar ging het nog net goed, met hangen en wurgen kwamen we toch nog voor driekwart rond maar toen was ik haar echt kwijt en nam ze de band terwijl die niet moest, dus toch een DK.

Het spelletje was een echt racerondje, ook hier ging een latje maar wel ook weer een mooie tijd neergezet.
 

 

 

 

Benefietwedstrijd IMCA Trust en Teamwedstrijd Amsterdam 25 en 26 augustus 2007

Vrijdagavond vertrokken met de caravan naar Velddriel waar zaterdag de Benefietwedstrijd voor de IMCA gehouden werd. Hier had ik Cyanda voor ingeschreven.

We begonnen met het spel. Bruine Heks ging mooi, luisterde goed, nam keurig het raakvlakje van de kattenloop, alleen helaas ging 1 latje.

Het VP vond ik heel moeilijk maar ze deed het eigenlijk super, we redden het bijna maar 3 sprongen voor de finish helaas toch een DK. Maar ik vond het toch heel knap van mijn meiske dat we uberhaupt zo ver waren gekomen.

De jumping was ook pittig, helaas nam ze het verkeerde tunnelgat dus ook hier een DK.

Na afloop doorgereden naar KC Amsterdam waar zondag de teamwedstrijd gehouden werd. Voor zondag had ik Tess en Cyanda inschreven, ik zat in twee van de vijf 2 Hot 2 Handle teams. Jos mocht deze wedstrijd met Remi van Rudie lopen, hij zat in weer een ander team.

We begonnen met de jumping, mijn Tesske ging heerlijk en liep het toch niet makkelijke parcours alsof het niks was. Met Cyanda helaas een foute paleninsteek, voor de rest ging zij eigenlijk ook heel lekker. Remi kwam bij Jos helaas te vroeg door de start waardoor hij niet op tijd erbij was, hierdoor al na 3 sprongen een DK.

Daarna het VP, dit was echt niet gemakkelijk. Maar ook hier had Tess totaal geen problemen mee, ze ging als een trein en liep ook dit rondje foutloos. Toen ik met haar terugliep kreeg ik zelfs van Adri vd Bosch een complimentje dat het een mooi rondje was, hihi.

Toen met Cyanda, Bruine Heks had in de tussentijd weer stiekem hele dikke bananen in haar oortjes gestopt, o wat was die stout. Ze sprong ruim over de afloop van de kattenloop, vloog meteen rechtdoor over de sprong, daarna moest ze rechtsaf naar de wip maar Bruine Heks had andere plannen en zat binnen de kortste keren in de tunnel die toch echt niet zo heel dichtbij lag. Wel ff de kattenloop opnieuw laten doen en daarna was ze iets gekalmeerd en ging ze aardig, het dak nam ze wel goed.

Jos liep met Remi heel lekker op dit rondje, alleen helaas die raakvlakken... En verder nog een weigering op de tunnel omdat Jos te vroeg wegstapte.

Na de 2 rondjes stond het team van Tess op de 21e plaats en het team van Cyanda op de 13e plaats. Hierna moest nog een estafette gelopen worden.

Eerst met het team van Tess, mijn zwarte meiske kon vandaag gewoon niks fout doen en liep ook nu weer foutloos. Met haar team zijn we uiteindelijk op een 26e plaats geeindigd.

Dan het team van Cyanda, gelukkig nu geen bananen meer bij Bruine Heks. We liepen met het hele team foutloos en werden eerste op de estafette, en hierdoor zijn we in het klassement van de 13e naar de 5e plaats doorgestegen, hihi.


Cyanda


 

 


 

KC Arnhem 11 en 12 augustus 2007
 

Helaas is ons weekendje Arnhem niet geworden wat we er van ons voorgesteld hadden.

 
Vrijdagavond vertrokken met de caravan en rond 9 uur waren we op de camping. Zaterdag B2 en C selectie met alledrie de dames. Met Tess en Magic allebei foutloos op het VP, Tess 11e en Magic 17e. Met Cyanda een DK, ze tikte al de startlat en bij de oxer draaide ze links ipv rechts en sprong terug. Daarna de jumping. Met Tess 1 foutje, ze kwam te vroeg uit de paaltjes. Magic weer foutloos, maar toch was ik niet blij. Ze was op het Vast al niet echt vooruit geweest, en 1,4 sec achter Tess, maar liep toen eigenlijk niet heel slecht. Op de jumping ging het echter helemaal niet meer, ze timede heel erg en sprong slecht. Toen maakte ik me toch wel zorgen, ze was daarna ook wat stijf als ze even gelegen had maar als ik ze dan even stapte liep ze eigenlijk weer goed. Maar ik was er met mijn hoofd niet meer bij, met Cyanda (die daar heel gevoelig voor is) lukte toen niks meer, dus zowel op de jumping als op het spel een DK.
 
's Avonds op de camping met zijn allen geskottelbraajd en nog naar de vallende sterren gekeken.
 
Zondagmorgen kwam Magic op 3 poten uit de caravan, ze wou linksachter niet gebruiken. Balen balen balen. Toch maar naar de wedstrijd gegaan, ik zou vandaag met Cyanda in de Open klasse lopen, hoewel ik er niet echt zin meer in had. We begonnen met het VP, Cyanda ging op zich best lekker, alleen helaas 2 latjes. Daarna wou ik even een beetje met Magic gaan stappen zodat ze niet te stijf zou worden, toen ben ik wel heel erg geschrokken. Magic was in de bench gaan liggen en kon niet meer zelf opstaan, ze zat achter helemaal vast. Toen had ik het helemaal gehad en wilden we eigenlijk alleen nog maar huis. Jos is met Roy al de caravan gaan halen, ik heb inmiddels wel al de jumping verkend en deze toch nog met Cyanda gelopen, ik had gevraagd of ik als eerste mocht starten. Het was een lekker racerondje en ik heb haar lekker laten gaan, ze stak wel het tweede paaltje in en ik heb ze gewoon laten doorgaan maar verder ging ze heerlijk. Ze had het ook ff nodig want ze was ook wat van slag omdat ik van slag was... Daarna zijn we richting huis gegaan, Magic tussen ons in op de voorbank.
 
We konden zondagavond meteen nog bij Robin, onze DA langs. Hij constateerde dat het in haar rug zat en heeft haar een massage gegeven en pijnstillers. Maandagochtend ging het al wat beter, ze liep wel nog op 3 poten maar kon wel alweer zelf opstaan.
 
Maandagmiddag konden we bij Ronald Mouwen terecht. Hij heeft haar onderzocht en een foto van de rug gemaakt. De foto maakte in ieder geval al duidelijk, het is geen hernia, geen spondylose en geen FSC. In feite ziet haar rug zelfs nog heel goed uit voor een hond van 8 jaar. Ronald denkt het volgende: vorig jaar had ze zoveel problemen van die instabiliteit tussen de laatste lendewervel en het heiligbeentje. Die instabiliteit zit er natuurlijk nog steeds, maar hier heeft ze op dit moment totaal geen last van. Maar om dit te compenseren, heeft ze waarschijnlijk een ander deel van de rug overbelast. En dit komt nu tot uiting. Hij vermoedt dat ze nu een aantal tussenwervelschijven onstoken heeft doordat deze over elkaar zijn gaan schuiven, dit geeft een enorme pijn reactie. Het feit dat ze zo goed reageerde en vooruitging op de pijnstillers bevestigt dit.

Hij heeft haar een chiropractische behandeling gegeven, nou daarna had ik gewoon al een andere hond. Ze danste bijna weer naast me terwijl ze zondag nog bijna niet op haar benen kon staan. Deze week moeten we haar om de twee of drie uur 5 minuten laten bewegen om de spieren los te houden. Verder heeft hij me een adres gegeven van een chiropractiker in Aken, omdat de behandeling 4 of 5 weken herhaald moet worden.

Volgens Ronald komt het helemaal goed, in ieder geval als huishond. Of ik nog met haar competitie behendigheid kan lopen kon hij me nu nog niet zeggen. Maar voor mezelf heb ik al besloten dat we dat niet meer gaan doen. Het feit dat ze op een andere plek gaat overcompenseren om die instabiele plek te ontlasten zegt genoeg, als ik weer zou beginnen, gaat ze straks weer ergens anders een probleem krijgen, dat wil ik haar niet meer aandoen. Misschien dat ik haar straks nog wat op laag ga laten springen en af en toe een veteranen wedstrijdje, maar dat zien we tegen dan wel weer. Natuurlijk vind ik het heel erg dat het nu echt voorbij is, maar ik heb er nu toch wel vrede mee. Ik dacht vorig jaar al dat het voorbij zou zijn, en we hebben toch nog een heel mooi seizoen erbij gekregen, misschien was het zelfs wel ons mooiste seizoen. En afsluiten met een 1e plek in de B2 competitie en met 3 podiumplaatsen terug naar de C promoveren is toch een mooie afsluiting van haar carriere.

 
Inmiddels gaat het weer goed met haar, ze loopt goed en is niet meer stijf, en ze kan probleemloos opstaan. Maandag krijgt ze de vervolgbehandeling van de Duitse Chiropraktiker, zij komt bij ons thuis.
Magic


 

 

 

 

Agility Welt Cup (D) 4 en 5 augustus 2007

Vrijdagmorgen vertrokken we richting Zuid Duitsland en met een wandel- en eetpauze waren we rond half 2 in Emmendingen. We kregen een mooi plaatsje op gras met de caravan. Ongeveer een uur later arriveerden Roy, Sandy en Simone ook, die waren donderdag al vertrokken en hadden bij Simone in Stuttgart overnacht. Lekker met de hondjes gewandeld en ze in de rivier laten zwemmen, 's avonds geskottelbraajd en nog met een groepje gezellig voor de caravan gezeten.

Zaterdag was de open wedstrijd en heb ik met Cyanda en Magic gelopen. Op het VP had ik met Magic een DK, we hadden 1 klein meningsverschilletje waardoor ze rechtsaf sloeg ipv linksaf en daarna over de sprong terug kwam. De rest van het rondje liep ze wel heel mooi en zonder fouten. Met Cyanda ging het heel lekker, helaas gaf ik ze te weinig plaats bij de muur waardoor die omging dus 1 foutje. Haar tijd was heel goed, 7e tijd totaal van zo'n 90 honden en was ze foutloos geweest had ze 3e kunnen zijn....

Daarna de jumping, hier waren allebei mijn meisjes foutloos. Magic eindigde op een 19e plek, Cyanda werd nog 7e ondanks dat ik haar onderweg bijna kwijt was, ze dook vanuit de tunnel ineens aan mijn rechterkant op ipv links. Er waren 10 prijzen dus heeft ze haar eerste bekertje in de graad 3 verdiend.

Dan was er nog een open jumping, hier werden alle klassen samengeteld, dit rondje heb ik met Cyanda en Hunter gelopen. Met Hunter helaas een DK, Cyanda was foutloos en eindigde op een mooie 5e plek van zo'n 200 honden.

's Avonds was er bij de kantine een lopend buffet, echt heerlijk, en daarna hebben we nog met een hele groep daar gezeten. Leo zorgde weer voor de muzikale ondersteuning en op een gegeven moment hebben we met zo'n 20 man op een rij Kabouter Plop en Lief Klein Konijntje gedaan, zelfs andere landen deden mee, hihi!

Zondag was dan de Agility Welt Cup. We begonnen 's morgens met een defile, een paar van ons hadden de hondjes mooi versierd met oranje boa's die Katja had meegebracht, hihi. Daarna was eerst de jumping voor de small en medium en daarna werd het parcours omgebouwd voor de large. Tesske liep een mooie jumping met helaas een latje.

Na de pauze het VP, eerst weer de small en medium en daarna weer ombouwen voor de large. Ik vond het geen fijn VP, vanuit een hele scherpe hoek de dakschutting op, na de kattenloop moest je ze eerst wegtrekken van de slurf die op 2 meter erachter lag en dan haast vanuit stilstand meteen rechtsaf over de breed sturen. Vanuit de palen vanuit een hele scherpe hoek de slurf in. Ik vond het persoonlijk voor de honden lichamelijk erg zwaar gemaakt en heb daardoor ook met Tess een beetje op eieren gelopen. Bij de start hadden we meteen 2 weigeringen op de muur en de laatste lat ging ook nog, maar de rest van het rondje ging eigenlijk best redelijk en de moeilijke paleningang deed ze super en helemaal alleen. Achteraf bleek dat de keurder maar 1 weigering gegeven had en de laatste lat had hij gemist, dus er was maar 1 fout geschreven.

Na afloop was er weer een parade en toen de prijsuitreiking. Daarna zijn we lekker met de hondjes in de rivier gaan zwemmen, heerlijk na zo'n hete dag. 's Avonds met een groep uit gaan eten in het Kartoffelhaus, waar we ook vorig jaar gegeten hebben.

Maandagmorgen een beetje uitgeslapen en rond 11 uur zijn we gaan rijden, rond 6 uur 's avonds waren we weer thuis. Het was een weer een heel geslaagd weekend met heerlijk weer, lekker gelopen en heel gezellig!


Klaar voor  de parade van de Agility Welt Cup:
Katja met Franny, Tanja met Tess, Roy met Flinn, Leo met Hunter en Ginny

 

 

 

 

Benefietwedstrijd Roy en Flinn Kerkrade 28 juli 2007

Afgelopen zaterdag was de benefietwedstrijd voor Roy en Flinn in Kerkrade. De wedstrijd werd binnen in de tennishal gelopen op tapijt.

Vrijdagavond waren we al het tentje gaan neerzetten en hebben nog gezellig tot in de kleine uurtjes op het veldje gezeten met een aantal mensen die met de caravan gekomen waren.

Zaterdag om 8 uur waren we weer aanwezig, ik had 's morgens alleen Cyanda en Fantom meegenomen aangezien Tess en Magic het spelletje niet zouden lopen. Jos was de keurmeester, hihi, dus die kon meteen gaan beginnen met het opzetten van de Tijd Fout Uit.

Eerst waren de A- en B-klasse aan de beurt, daarna konden wij verkennen en kon ik Cyanda gaan inlopen. Bruine Heks sprong zowat uit haar vel van gekkigheid toen ze de hal in kwam dus ik ik had al zoiets van ojee... Maar mijn meiske ging als een speer, geen bananen en we kwamen zonder fouten rond. Mijn knappe meiske werd 1e op dit rondje.

Daarna het Vast Parcours, toen de B-klasse aan het lopen was ben ik naar huis gereden en heb Tess en Magic met de fiets naar de hal gereden (dat is lekker makkelijk als je eens een wedstrijd naast de deur hebt, hihi).

In de pauze konden we verkennen en toen was ik met Magic als tweede aan de beurt. Mijn meiske ging heerlijk en echt hard, helaas trok ik haar te snel waardoor 1 latje sneuvelde. Toch nog een 4e plek met haar gehaald. Remko liep met Tess, ook dat ging heel mooi tot ze halverwege het parcours helaas een miscommunicatie'tje hadden waardoor Tesske het verkeerde tunnelgat in ging. Cyanda ging ook weer hard, helaas een afloopfout op het dak en 1 latje.

Als laatste de jumping. Helaas tikte Magic weer een latje. Remko ging nu echt goed met Tesske en ze bleven foutloos! En ook Cyanda ging weer als een speer, en ook zij liep weer een foutloos rondje! Cyanda werd 1e op de jumping en Remko en Tess werden 4e.

Na afloop nog met een paar man chinees gegeten op het veldje en tot in de kleine uurtjes nog gezellig gezeten. Ik vond het een geslaagde wedstrijd en weer een heel gezellig weekend!Cyanda

 

 

 

 

Lihos 21 en 22 juli 2007

Wij hebben een hele drukke maar wel leuke anderhalve week achter de rug....  Zondagnacht half 1 waren we thuis van het WK Junioren in Oostende, en maandags stonden Cyanda en ik alweer om 8 uur op het veldje van onze club voor een 3-daagse seminar van McNelly. Ook dit waren 3 drukke maar heerlijke dagen, lekker getraind, we zijn alleen thuis geweest voor te eten en te slapen...

Donderdagmiddag vertrokken we naar Lihos en hebben we ons lekker met de caravan geinstalleerd. Vrijdag waren de trainingen maar hieraan deed ik niet mee aangezien Cyanda al een 3-daagse seminar achter de rug had. Vrijdagmorgen eerst nog meegeholpen met de terreinen af te zetten en toen de trainingen begonnen zijn Jos en ik lekker met onze 4 kanjers dik een uur in het bos gaan wandelen. De rest van de dag her en der naar de trainingen gekeken en in de namiddag met de hondjes lekker gaan zwemmen. 's Avonds heb ik van 7 tot 9 meegeholpen op het secretariaat, daarna met zijn allen gegeten bij de caravans.

Zaterdag deed ik mee aan de wedstrijd. De jumping heb ik met Remi en Maya (van Rudie) en Cyanda gelopen. Remi ging prima en we liepen een mooi foutloos rondje. Met Maya was ff wennen (ik had nog nooit met haar gelopen) we kregen 3 weigeringen dus een DK. Cyanda sloeg onbedoeld linksaf dus ook een DK.

Het VP heb ik met Cyanda en Remi gelopen en was heel pittig. De moeilijke stukken (insteek palen, verkeerde tunnelgat, breedtesprong tussen 2 sprongen) gingen met allebei heel goed. Alleen helaas allebei raakvlakfoutjes en Remi sprong ook nog in de oxer die als laatste sprong na de slurf stond.

De open jumping heb ik met Remi, Cyanda en Hunter (van Leo) gelopen, het was een lekker racerondje en ze waren alledrie foutloos. Alleen stuurde ik Remi bijna naar een verkeerde sprong, kon ze net nog terugtrekken en dat brave meiske luisterde perfect maar dit kostte natuurlijk wel tijd. Cyanda sloeg na een sprong rechtsaf ipv linksaf, ging nog net goed, maar ook dit tolletje kostte natuurlijk tijd.

's Avonds was karaoke en we hebben ons weer prima geamuseerd. Met een paar Lihos dames hebben we Like a Virgin "gezongen", en we hebben ook nog op de tafels gedanst (hihi). We lagen pas na 2 uur in bed...

Zondagmorgen weer om 6 uur op en met mijn hondjes gefietst en gewandeld. Om half 8 moesten we weer op de terreinen zijn. Vandaag was ik ringmeester, we hadden in onze ring eerst de jumping van de graad 2 en daarna de Royal Canin Jumping van de small, medium en veteranen. Een drukke dag dus maar wel leuk om te doen. Na afloop mee opgeruimd en tussendoor mijn hondjes gaan uitlaten, want die lagen toch alweer vanaf half 8 in het tuintje bij de caravan. Lekker pizza gegeten en nog ff nagekletst. Toen iedereen van Lihos naar huis was zijn we nog gezellig bij de mensen van ATA een uurtje gaan zitten, die bleven ook nog een nachtje staan.
 

 

 

 

WK Junioren 13, 14 en 15 juli 2007

Onderstaand verslag is geschreven door Remko Vogelaar, die op het WK Junioren met onze Tess heeft gelopen:

Eindelijk was het zover, het WK Agility voor Junioren 2007 stond voor de deur. Ik had er al zo lang naar uitgekeken en ik was lekker uitgerust, omdat de Vogelaartjes tot woensdagavond een (bijna) weekje weg waren geweest. Ik had mezelf voorgenomen gewoon lekker te lopen en wel te kijken waar het schip strandde.

Donderdagochtend ging al vroeg de wekker, ik wilde me nog eventjes douchen en we moesten de pas aangeschafte Alpen kreuzer (vouwwagen) nog moesten ophalen bij Opa Vogelaar. Toen hadden we nog 3 uurtjes over om alle spullen erin te gooien, tanken, etc. Het was 12 uur dus ging de Limburgse caravan richting naar het Oostelijk ende (Oostende) van het altijd iets dommere Belgi (sorry voor de Belgen op dit forum).

We reden samen met Jos en Tanja, omdat zij zo lief waren dat ik Tess een weekendje mocht lenen. Onderweg nog een keertje gestopt voor een korte P-pauze voor de luitjes en honden. Toen nog een keer een korte stop,omdat de sleurhut van Jos en Tanja de ramen aan het verliezen waren terwijl ze zelf gewoon lekker doorreden hihi. Gelukkig waren we er nog op tijd bij en hebben we alle ramen weten te redden.

3 uur. Aankomst op de camping. Het bleek dat de caravans en de tenten niet bij elkaar stonden. Dit was heel jammer, want nu stond niet iedereen bij elkaar. Omdat we om 6 uur al weer richting sporthal moesten toch maar begonnen met het opbouwen van de tent en mezelf voorstellen aan wie ik nog niet had ontmoet. Tussendoor nog lekker gegeten van de skottelbroai van Jos en Tanja.

6 uur De sporthal a.k.a De Oven. Nadat de hondjes gekeurd en alle spullen ontvangen waren werd in de bijhal Kamp Holland gecreerd, hier stonden alle benches en spullen, omdat de honden niet meemochten naar de hal waar gelopen moest worden. Nog wat geruzied met de Italianen om de tribune die we moesten delen. Om 9.05 mochten we 25 minuten trainen en het ging met Tess super lekker. Met Frieda ging het iets minder, zij leek erg onder de indruk van wat er allemaal gebeurde. Daarna terug naar de camping en hebben we er toch nog een gezellig avondje gehad.

Een hele slechte nacht gehad, omdat de Oostenrijkers dachten dat ze de concurrentie konden uitschakelen door ze wakker te houden en tot 3 uur in de nacht met een busje langs de tenten te rijden. Alles bij elkaar dus maar anderhalf uur geslapen, maar gelukkig werkte hun trucje bij mij niet (lekker puhh).

Vrijdag 6 uur (en ja dan bedoel ik in de ochtend) ging de wekker, alle spullen gepakt en om 7 uur richting De Oven (elke dag dat we er kwamen werd het steeds warmer, ook als het buiten minder weer was). De openingsceremonie liep ook gesmeerd en de wedstrijden begonnen. We begonnen met de team jumping. Tess als eerste, het liep zo lekker, wat resulteerde in een foutloos rondje. Daarna Frietje (in een ander team) ik had veel moeite om haar vooruit te krijgen, omdat ze nog steeds onder de indruk was met wat er allemaal gebeurde. Toch lukte het en kwam ik binnen de tijd binnen en ondanks dat ik haar even kwijt was bij de muur toch een foutloos rondje. Jammer dat de rest van het team niet zo goed liep.

s Middags de individuele jumping. De adrenaline van de ochtend gierde nog door mijn lichaam ik vond het zo geweldig van wat er allemaal gebeurde dat ik totaal geen moeite had met het verkennen voor de twee totaal verschillende hondjes. Het liep met Tess weer geweldig, helaas was ik iets te laat bij de tunnel om in te stappen en liep Tess erlangs. Een weigering dus. Daarna ons Patatje, achter het parcours stond de stand van Bento, en die vond Frieda wel leuk bleek, want toen we bij de muur kwamen bleef ze staan en begon ze in de lucht te snuffelen en liep ze langs de muur. Ook een weigering dus. Weer een gezellig avondje ervan gemaakt en het werd steeds gezelliger, omdat je elkaar steeds beter leerde kennen.

Zaterdag mochten we uitslapen en als ik wakker was kon ik met iemand uit het team meerijden om te gaan kijken en supporteren. Ik was dus alweer om half 10 in De Oven waar het alweer een paar graden warmer was geworden. Maar ik vond het zo super om alleen al daar te zitten dat me dat weinig boeide en met een bus deodorant kwam je de dag wel door. Vandaag was voor mij het Team VP. Eindelijk leek het of Frietje gewend was aan de geweldige omgeving op het WK ze ging als een speer en ik was al zo blij dat ik haar vooruit kreeg dat ik naar de disk (die ik overigens zelf schuld was, de plank weer vergeten thuis) er een leuk rondje voor maakte en zo hoopte dat ze het ook goed zou doen op zondag. Met Tess liep het weer geweldig, jammer van die disk die ik onderweg maakte. In totaal zijn we met de twee teams ergens in de middenmoot terechtgekomen. De avond was weer super op de camping, potje voetballen, wat kletsen en eentje drinken. Op deze avond hebben we het Engelse team (die overigens maar met 2 man waren) opgenomen in het Nederlandse team. Dit bleek een goede zet, omdat de Engelse jongen (Anthony Clarke) de dag erna wereldkampioen werd in mijn klasse.

Zondag mochten we weer uitslapen, omdat de kleintjes eerst moesten, maar ik was toch alweer om half 10 aanwezig om te supporteren. Voor alle individuele klassen was het D-day. Jammer dat niemand van het Nederlandse team op het eind van de dag er met een prijs vandoor ging. Met Tess helaas weer een DK, omdat ik nog net iets te onervaren was om het op dat moment goed op te lossen. Maar dat gaf niet voor mij, want het was al veel beter gegaan met Tess als dat ik voor het toernooi verwacht had. Met Frietje ging het iets beter, 1 weigering maar omdat ze weer een beetje moeite had met het hele gebeuren liep ze te langzaam en haalden we de tijd niet. Zondagavond toch gewoon flink liggen feesten, om het toernooi goed af te sluiten. Het was super gezellig en om half 3 gingen we pas slapen.

Maandagmorgen. Het was voorbij, ik baalde er een beetje van, het was zo snel omgegaan en het was zo super. Toch was ik ook wel moe. Het is een flinke aanslag op je om er toch 4 dagen te staan. Eenmaal thuis aangekomen gauw weer met iedereen op msn of smsen, omdat we allemaal de gezelligheid miste. Was ik gelukkig toch niet de enigste.

Via deze weg wil ik Jos en Tanja nog een keer heel heel hartelijk bedanken voor Tessje, het heerlijke eten en het geweldige weekend.

Daarnaast ook het hele Nederlandse team, omdat we er met zijn allen een superweekend van gemaakt hebben, ondanks dat we niet in de prijzen zijn gevallen.

 

 

 

 

Benefietwedstrijd Roy en Flinn St. Oedenroede 7 juli 2007

Afgelopen zaterdag was de Brabantse Benefietwedstrijd voor Roy en Flinn op het terrein van Leo en Wilma.
Wij arriveerden vrijdag in de late namiddag in St. Oedenrode. We stonden met zo'n 8 caravans gezellig bij elkaar op een wei. 's Avonds met zijn allen heerlijke nasi (door  Mark gemaakt) gegeten in de partytent. En natuurlijk weer veel te laat naar bed. (hihi).

Zaterdag was dan de wedstrijd. Het was een heerlijke dag, het weer werkte goed mee, de organisatie was prima, het liep allemaal perfect. Er hing een gezellige ontspannen sfeer en iedereen had het naar de zin. Werner had een paar hele leuke parcoursen neergezet. Ik had alledrie mijn dames ingeschreven. Zelf liep ik met Cyanda en Magic, en Remko liep met Tess, als laatste oefening voor het WK Junioren volgende week.

We begonnen met het VP. Remko en Tess liepen een prima rondje samen, ze waren al driekwart foutloos rond toen Remko het even kwijt raakte, wist zich nog te herstellen maar helaas gingen toen 2 latjes op de laatste 4 sprongen.

Cyanda ging ook heerlijk en ook wij kwamen voor driekwart foutloos rond. Alleen helaas bij het dak wachtte ze niet, ze had het raakvlak nog net wel maar schoot door en hierdoor kon ik niet voor haar wisselen wat ik van plan was en daardoor kon ik haar niet naar links trekken en schoot ze rechtdoor, dus een DK.

Met Magic klopte het wel helemaal, mijn meiske liep lekker en draaide mooi kort, en we kwamen foutloos rond. We werden 1e op dit rondje, ik was weer heel blij met mijn knappe zwartwitte meiske.

Daarna de jumping. Met Remko en Tess ging het helaas nu iets minder lekker en ze liepen een DK. Maar ze hebben een paar mooie dingen laten zien zaterdag, ze hebben nu een goed contact samen en Remko voelt haar goed aan. Ik heb heel veel vertrouwen in die twee voor het Junioren WK komend weekend!

Magic hield me voor de gek aan de start en liep de eerste sprong voorbij. Teruggezet en even streng toegesproken, en toen bleef ze wel keurig wachten. Daarna maar gaan racen en hierdoor sloeg ze nog een paaltje over en dook het verkeerde tunnelgat in.

Met Cyanda wilde het wel helemaal lukken op de jumping. Bruine Heks liep een mooi foutloos rondje en we eindigden op een mooie 2e plaats.

Als laatste de knockout race, hieraan heb ik alleen met Cyanda meegedaan. Ik was zelf te gejaagd met het omhalen in de bocht, wat op het eerste rondje al in een weigering resulteerde. Ik had geluk dat mijn tegenstander 2 latjes had waardoor we toch nog door waren naar de volgende ronde. Maar in de 2e ronde gaf ik haar helemaal geen plaats en sprong ze terug, dus een DK, hierna waren we dus "af".

's Avonds was er een heerlijk warm/koud buffet, we hebben echt heerlijk gegeten. Het was heel gezellig en weer pas rond half 2 naar bed gegaan....

Zondag zijn we nog mee naar de B1 wedstrijd in KC Rotterdam gegaan om te supporteren. Daarna de caravan opgehaald in St. Oedenrode en rond een uur of 7 waren we weer thuis in Limburg na een druk maar gezellig weekend!
 

 

 

 

KV Brabo (B) 30 juni 2007 en HS Aarschot (B) 1 juli 2007

Omdat ik met Cyanda op de B1 wedstrijd in West Friesland niet meer mocht starten en ik een lekker caravanweekend aan mijn neus voorbij zag gaan, heb ik gekeken of er in Belgie geen leuke wedstrijden waren. En dus hebben we nu een lekker caravanweekend in Belgie achter de rug.

Vrijdagavond vertrokken naar Brabo, een mooi terrein, we stonden met de caravan meteen langs de bosrand, op een klein afstandje van de ringen.

We begonnen zaterdag met de jumping. Een leuk racerondje met 1 moeilijk punt, na de breed stonden de schuin de paaltjes dus geen makkelijke insteek, ik moest ze iets naar links trekken om ze recht ervoor te krijgen, maar links lag ook de tunnel in een U... En die kon Cyanda niet weerstaan, dus een DK, maar de rest van het rondje ging ze als een speer.

Vast Parcours vond ik heel pittig en dit ging echt heel mooi, helaas ging de startlat en ze sprong van de tafel, dus 2 foutjes. Maar de rest van het rondje liep ze lekker vloeiend, alle raakvlakjes keurig genomen, dus ik was heel tevreden over dit rondje.

Als laatste het Royal Canin rondje, ook een Vast Parcours. Hier ook een DK, ze schoot de kattenloop op ipv de palen in te gaan,  ik draaide te weinig tegen. Maar ook dit rondje verder heel mooi en zonder fouten afgemaakt, bij de kattenloop ben ik vol doorgerend en ze stopte keurig op de afloop.

Na afloop doorgereden naar Aarschot waar we zondags wedstrijd hadden. We stonden nu op een groot veld wat net gemaaid was. Daar lekker eten gemaakt met de skottelbraaj en nog tot een uur of half 1 met zijn 6-en buiten gezeten.

Zondags begonnen we met de jumping. Oei, ook weer echt een pittig rondje. Cyanda begon echt heel mooi, het eerste moeilijke stuk ging vloeiend en snel. Op een gegeven moment moest ze over de breed, kort daarachter stonden de palen maar hier moest ze linksaf. Helaas dook ze hier toch de paaltjes in. Daarna kwam nog een punt wat moeilijk was en ze niet helemaal snapte, haar ff terug gezet en opnieuw en nu deed ze dit stukje wel goed. Dus ook weer wat ervaring opgedaan.

Het Vast Parcours leek niet zo moeilijk, helaas verklooide ik dit zelf... Te vroeg roepen om haar uit het verkeerde tunnelgat te houden waardoor de tweede lat ging. Hiervan baalde ik ff en toen was ik het ff kwijt en stuurde ze over de verkeerde sprong.

Als laatste het Royal Canin parcours. Ze bleef keurig wachten aan de start, ik heb ze achter sprong 3 opgeroepen. Als vierde het dak, na het hele weekend keurig al haar raakvlakjes goed genomen te hebben besloot ze hier weer te springen... 1 foutje dus en doordat ze sprong zwaaide ze ook ook nog ver uit na het dak. De rest van het rondje zonder fouten afgemaakt. Ze was ook snel, ze zou 2e geweest zijn als ze foutloos was geweest en had de 4e tijd totaal van zo'n 200 honden.

Al met al ben ik heel tevreden met mijn Bruine Heks. We hebben weer veel geleerd afgelopen weekend en ze heeft toch een aantal moeilijke stukken heel mooi gelopen. Ook de raakvlakjes gaan beter en beter, we zijn er nog niet helemaal maar zeker op de goede weg!

 

 

 

Interclub Kortrijk (B) 24 juni 2007

Vanuit het NK zaterdag zijn we met de caravan doorgereden naar Kortrijk en hebben daar overnacht.

Jos heeft de Interclub met Magic gelopen en ik met Cyanda. Tess had een dagje rust omdat zij zaterdag gelopen had.

Cyanda en ik begonnen met VP2. Een hele gemene start, 3 sprongen en daarna moest ze over het dak, maar onder dak lag de tunnel in een U, dus 2 gaten die ze NIET mocht nemen. Met Cyanda een bijna onmogelijke opgave en dit ging dus ook mis... De rest van het rondje wel lekker gelopen en ze had keurig al haar raakvlakjes.

Vervolgens jumping 2, een heerlijk racerondje, hoewel er toch wel wat dingen mis gingen toen we stonden te kijken. Het rondje leek echter voor Cyanda gemaakt, ze ging als een speer en liet zich perfect sturen, en we kwamen zonder problemen foutloos rond, echt heerlijk!

Dan Vast Parcours 1, het gemene hierin was dat ze de eerste keer vanuit een rechte lijn de tunnel in mocht knallen, de tweede keer weer over die rechte lijn maar dan moest ze rechtsaf de palen in. Ik was te bang voor de tunnel en riep dus te vroeg, en hierdoor stak ze het tweede paaltje in. Maar wel weer mooi al haar raakvlakjes genomen, dit gaat echt steeds beter.

Jumping 1, ook weer een moeilijk stukje aan het begin. Van sprong 4 omhalen naar sprong 5 en dan tussendoorhalen naar sprong 6, maar sprong 6 stond heel kort achter 4 en 5 en heel veel honden namen sprong 6 dus meteen maar ff mee... Zo ook Cyanda. Vervolgens ff de kluts kwijt en ging ze rechtdoor ipv linksaf de tunnel in, maar daarna hebben we ons goed hersteld en de rest van het rondje ging ze als een trein en zonder fouten.

Jos had met Magic op VP1 helaas een weigering op de wip, het was glad en ze gleed er vanaf... Voor de rest mooi en zonder fouten gelopen, de moeilijke paleningang was voor Magic totaal geen probleem. Maar zij is dan ook palengek en niet zoals Cyanda tunnelgek....

Op Jumping 1 hetzelfde als Cyanda, sprong 6 meegenomen voor ze naar 5 ging, dus ook een DK.

Na de 4 rondjes de honden al naar de caravan gebracht en de tent afgebroken, daarna nog naar de estafette gekeken die gelopen werd door Lisa, Tom en Jurgen. Zij deden het prima met in totaal 1 weigering. Daarna zijn wij naar huis gegaan, rond half 11 waren we pas thuis...

Lihos is in totaal op een mooie 5e plaats geeindigd!

 

 

 

Nederlands Kampioenschap 23 juni 2007

Afgelopen zaterdag mochten Tess en ik weer meedoen aan het Nederlands Kampioenschap, dit keer gehouden bij KC Scheldezoom. We waren vrijdagavond al opgereden met de caravan, samen met Roy en Sandy, en hebben op de parkeerplaats bij het tankstation overnacht.

Zaterdag dus lekker kunnen uitslapen tot half 8 en lekker uitgerust aan de dag kunnen beginnen! We begonnen met de jumping, eerst de small en medium hondjes.

Daarna mocht de large verkennen. Het was zeker geen makkelijk rondje. Tess en ik waren pas als 77e aan de beurt. Mijn zwarte meisje was weer net zo betrouwbaar als altijd en luisterde perfect. Ook de moeilijke paleningang was voor haar geen probleem. Alleen helaas wilde ik haar te kort door een bocht krijgen en maakte mijn belgische wissel te kort, en hierdoor ging een latje. We werden 35e op dit rondje.

Hierna waren de junior handlers aan de beurt, zij liepen 2 jumpings en Remko en Frieda wisten hier een mooie 2e plaats te bemachtigen!

Daarna het VP voor de small en mediums, en toen waren de large weer aan de beurt. Dit rondje was zo mogelijk nog pittiger als de jumping, er ging heel veel mis. Tess maakte nergens echt problemen van, de start ging keurig, ze zocht mooi de paaltjes op en keek niet eens naar de tunnel die er meteen naast lag, ze bleef ook keurig in de paaltjes (waar heel veel honden te vroeg eruitkwamen). Haar raakvlakjes waren perfect en ook de tafel gaf geen problemen. Maar na driekwart rondje kwamen we bij de oxer, die stond in een dode hoek en daarna moest ik haar rechtsom halen, ik trok waarschijnlijk toch zelf net iets te vroeg naar rechts en die ging dus af... Jammer maar toch knap gelopen met 1 foutje op dit moeilijke parcours.

We werden 10e op het VP en in het totaalklassement zijn we met 2 foutjes toch nog op een mooie 11e plaats geeindigd! Ik ben heel trots op mijn knappe zwarte meiske!

 

 


 

Agility Weekend DDV 15, 16 en 17 juni 2007

Wij waren donderdagavond vertrokken met de caravan en rond 9 uur in Geel.

Vrijdag met Cyanda getraind bij Heidi Zahn (als ik het goed schrijf), een Duitse. Ze loopt zelf met medium hondjes en is een paar keer voor Duitsland naar het WK geweest. Ze gaf heel goed les vond ik, ze was fanatiek en had echt goede dingen. 's Avonds waren we allemaal vrij moe en zijn redelijk op tijd (tussen 11 en 12) naar bed gegaan, heel braaf, hihi!

Zaterdag met Magic wedstrijd gelopen. VP was heel pittig, ik maakte een dom foutje, rende te snel door zonder naar mijn hond te kijken om een wissel te halen en toen ging ze fout, verder ging het heel mooi. Jumping was ze foutloos en 18e van 29 foutlozen. 's Avonds weer samen geskottelbraajd, om half 12 nog naar de feestavond gegaan tot half 2.

Zondag met Cyanda gelopen, voor het eerst dus in graad 3. Het VP was ontzettend pittig, zelfs voor een graad 3, en iets teveel van het goede voor Cyanda en mij. We hadden 2 disken op het rondje en nog een lat.... Maar ze had wel al haar raakvlakjes en sommige stukjes liep ze wel mooi. Jumping deed ze ontzettend mooi, helaas 1 stomme fout van mij, ze draaide naar rechts ipv naar links en ik was al te ver naar links en kon haar niet meer terughalen, toen sprong ze terug. Dus een DK maar de rest van het rondje klopte alles en ging ze echt goed. Op het open VP waren ineens de bananen terug, ze kwam al door de start, daarna ging het iets van 10 sprongen goed maar toen begon ze echt te heksen, rende de palen voorbij ipv erin te gaan, vloog tunnels in waar ze niet in moest etc.

Na afloop zijn we nog met de hondjes langs het kanaal gaan wandelen, daarna nog een frietje stoofvlees gehaald en bij de caravan opgegeten, en daarna gaan opruimen en richting huis vertrokken. We waren rond 7 uur thuis.

 

 

 

KC Zeeland (B2/C) 9 en 10 juni, KC Canida (B1) 10 juni 2007

Zaterdag met Magic naar Zeeland geweest voor de B2 wedstrijd. We begonnen met de jumping en ik moest weer als eerste starten. Wat ik met Magic eigenlijk best heel prettig vind, ze is dan een stuk relaxter aan de start. Mijn meiske ging lekker, luisterde goed en liep een foutloos rondje! We werden 3e, jippiieehhhh, zomaar weer een P-tje erbij!

Daarna het Vast Parcours. Dit ging echt heerlijk, ze liep als een trein. Alweer foutloos, en.... op dit rondje een 1e plaats! Ik moet eerlijk bekennen dat ik toch even een brok in de keel had toen ik haar naam daar bovenaan zag staan, mijn meisje wat van zover is terug gekomen en het nu zo goed doet!

In de competitie staat ze nu op de 1e plaats, en ze heeft nu haar 3 P-tjes, dus ze is terug gepromoveerd naar de C. Wat ik eigenlijk wel heel fijn vind, aangezien Cyanda nu naar de B2 komt.

Het spelletje mocht ik met Hunter lopen, het was een Tijd Fout Uit en je mocht net zo lang blijven lopen als je volhield, zolang je foutloos was. Margreet en ik kwamen ineens op het idee om elkaar af te wisselen, dus ik het eerste rondje, zij het tweede, etc. Ik startte dus met Hunter en we kwamen foutloos rond, Margreet nam hem vanaf het dak (voorlaatste toestel) mee voor het tweede rondje. Hij keek wel ff verbaasd om naar mij maar toen ik hem een vooruit gaf ging hij toch mee. Margreet kwam bijna foutloos rond maar helaas een weigering op de sprong voor het dak, ik heb hem toen weer overgenomen en gefinisht. Kees Stoel kon er wel mee lachen maar heeft ons toch teruggepakt, aangezien we met 2 handlers gelopen hadden heeft hij het aantal toestellen wat we genomen hadden ook door 2 gedeeld...Magic


Zondag ging ik met Cyanda naar Venlo voor onze laatste B1 wedstrijd. Jos ging met Tess en Remko terug naar Zeeland voor de C wedstrijd,  Remko zou deze wedstrijd met Tess lopen.

In Venlo begonnen we met het Vast Parcours. Ik vond het een moeilijk rondje en we liepen dan ook een disk. Ik riep haar niet fel genoeg en ze ging 3x rechtdoor waar ze af had moeten buigen... Ze deed wel de (moeilijke) paleningang supermooi zelfstandig en ook de raakvlakken waren perfect, dus ik was toch best tevreden met ze.

De jumping vond ik ook best pittig maar onder het lopen ging het eigenlijk heel lekker en vloeiend. Helaas 1 foutje, ze tikte de breed om, maar ze had wel de snelste tijd en we hadden echt lekker gelopen.

Het spelletje was heel leuk, je moest met 2 man een team vormen, een moest starten en de ander in een vierkant staan met de hond los. Als de eerste foutloos rond was kon de tweede starten. Maar.. als degene die liep een fout maakte moest die naar het vak gaan en moest de ander door het parcours naar het punt gaan waar de ander fout was gegaan, en vandaaruit verder gaan, maar op weg daarheen mocht geen ander toestel genomen worden. Was heel leuk om naar te kijken. Bo en ik hebben samen een team gevormd en het ging niet vlekkeloos maar uiteindelijk hebben we toch 2 rondjes gelopen binnen de tijd.

Remko had het in Zeeland met Tess ook goed gedaan, op het VP een DK maar dat was ook best pittig, en op de jumping met 1 latje rondgekomen. Vond ik toch heel knap, het was hun eerste wedstrijd samen en ze hebben pas 2x samen getraind, en voor Remko was het de eerste keer dat hij een C wedstrijd liep!


Cyanda
 

 

 

 

KC Delft 2 en 3 juni 2007

Dit weekend hadden we met Tess en Magic B2/C wedstrijd bij KC Delft.

Zaterdag was Tesske aan de beurt in de C. We begonnen met de jumping. Niet echt een gemakkelijk rondje, bij de start was het toch wel heel fijn als je je hondje kon oproepen, wat bij Tess gelukkig geen probleem is. Mijn knappe zwarte meisje was goed bij de les en liep een foutloos rondje in een mooie tijd. Negende plaats en flink wat puntjes erbij!

Daarna het Vast Parcours. Ook hier luisterde mijn meisje weer perfect, en ze liep wederom een foutloos rondje. Nu een dertiende plaats, in totaal 75 punten verdiend en in het klassement zijn we doorgeklommen naar de 30e plaats!

Daarna nog lekker met de hondjes gewandeld, dat kan echt heel mooi daar, en ze hebben ook lekker kunnen zwemmen.

Zondag mocht Magic in de B2. We begonnen met het Vast Parcours. Een pittig technisch rondje vond ik. Magic luisterde perfect en het liep lekker, en we kwamen foutloos rond! We werden 4e, weer 65 puntjes erbij! Daarna was eerst de A small en medium in onze ring dus hadden we even tijd, en zijn we lekker weer met de hondjes gaan wandelen en zwemmen.

In de pauze konden we verkennen voor de jumping en hier moest ik als eerste starten. Dat is wel prettig met Magic, ze is dan veel rustiger aan de start omdat ze geen andere honden voor zich ziet lopen. Ook dit was weer een pittig rondje, vooral op het eind stond het vervelend. Magic had 3 uitzwaaiers en ik vond het niet heel lekker lopen, maar we waren wel weer foutloos! Ik had niet gedacht dat we hier een hoge uitslag zouden hebben maar was al blij dat we toch weer puntjes hadden. Maar tot mijn grote verbazing werden we op dit rondje 3e! Niet alleen 70 punten erbij, maar ook nog een P-tje! En in het klassement staat ze nu op een mooie tweede plaats!

Ik ben helemaal blij dat mijn 2 knappe zwarte meisjes zo lekker gaan!

Tess Magic

 

 

 

IMCA 28 mei 2007

Bruine heks begon stout op het spelletje. Bij de start was ze aan het smokkelen, en op beide raakvlakjes sprong ze. Dus ben ik wel ff streng geweest en heb ze op de raakvlakjes ook teruggezet.

Op het VP had ze de hint begrepen. Keurig gewacht aan de start, en de raakvlakjes, ze stopte nu te vroeg en kwam traag naar beneden, maar ze sprong in ieder geval niet meer. We liepen een foutloos rondje, mede door haar raakvlakken was de tijd niet echt goed maar ik was heel tevreden. We werden 7e op dit rondje.

Als laatste de jumping, de finish was echt moeilijk. Vanuit de tunnel stonden 4 sprongen achter elkaar uit lijn, meer zigzaggend. Ik had bedacht hoe ik dit wou lopen en iedereen (Jos, Roy, Rudie, Mark) raadde me dit af. Maar ik was eigenwijs, mijn gevoel zei me dat dit met Cyanda op deze manier ging lukken en ik wou het toch proberen. We gingen van start, helaas tikte ze de breed om maar verder ging het lekker. Dan de tunnel en het laatste stuk naar de finish... Het ging precies zoals ik gepland had, waar heel veel mensen gingen wisselen en hun honden haast stop moesten zetten hadden wij een vloeiende snelle lijn. Ik was echt trots op mijn meisje en blij dat ik naar mezelf had geluisterd! Haar tijd was nu echt goed, maar 0,1 sec achter Zipper van Cathy (die ook een fout had), en sneller als de winnaar.

In het klassement zijn we nog op een mooie 18e plaats geeindigd waarmee ik heel tevreden ben.

 

 

 

KC Zaanstreek 26 mei 2007

De dag begon met aardig wat regen maar gelukkig klaarde het op en tegen de tijd dat het verkennen begon was het over en hebben we eigenlijk best heel goed weer gehad.

We begonnen met het VP en ik was al vrij snel (als 14e) aan de beurt. Cyanda vertrok als een speer, derde toestel dakschutting sprong ze maar landde toch nog met haar achterpootjes in het raakvlak. Kattenloop was ik heel bang voor omdat hier de tunnel achter lag maar hier luisterde ze perfect en ging mooi naar onder. Daarna was ik te traag met een franse wissel na de tunnel en liep ik haar in de weg naar de palen toe, maar mijn knappe Bruine Heks redde me en stak toch goed in. We waren foutloos maar poeh wat was het spannend, mijn knieen knikten ervan na afloop. Nu was het wachten tot iedereen gelopen had en toen op de uitslag, zou ze het beslissende P-tje gehaald hebben en promoveren naar de B2?

Jaaaaahhhh, we waren eerste geworden, oh wat was ik happy!

De jumping, de moeilijke start ging heel mooi en daarna kon ik ze ook prima uit het verkeerde tunnelgat houden. Maar helaas daarna een foutje op de paleninsteek, waarschijnlijk had ik nu iets teveel vertrouwen en liep te hard door. Hersteld en hierna gaan jagen waardoor ze ook nog een latje tikte.

Spelletje liep ze ook heerlijk, zowel dakschutting als kattenloop 2x genomen en alleen de dakschutting ging de eerste keer fout, verder alle raakvlakjes goed dus dit was een goede oefening.

Weer met een super gevoel naar huis gegaan dus, mijn Bruine Heks en ik gaan elkaar steeds beter begrijpen en de bananen heb ik al een tijdje niet meer gezien. Nu nog over 2 weken in Venlo de laatste B1 wedstrijd en daarna mag ze Magic gaan vergezellen in de B2!
 

 

 

 

 

KC Deventer (B1) 19 mei 2007 en KC Uden (B2/C) 19 en 20 mei 2007

Zaterdag waren Jos en ik gescheiden, Jos ging met Magic naar Uden voor de B2 wedstrijd en Cyanda en ik reden met Roy en Sandy (en Mark en Netty) mee naar Deventer voor de B1.

We begonnen met het VP bij Corrie Vink. Ik vond het niet makkelijk, er zat een vierkantje in wat ik moeilijk vind met Cyanda maar dat ging eigenlijk heel goed, geen verkeerd sprongetje en ook geen latje. Helaas wel een afloopfout op het dak en uiteindelijk een DK. Ik had er niet op gerekend dat ze zo snel uit de slurf zou zijn waardoor ik achter ze was ipv naast haar, en hierdoor kreeg ik ze niet naar links geduwd maar ging ze rechtdoor.

Inmiddels had Jos ook al gebeld vanuit Uden, helaas had hij met Magic ook een DK gelopen op het VP, verkeerde tunnelgat maar voor de rest heel mooi gelopen. Jos en ik hebben toen afgesproken dat we de jumping allebei foutloos gingen lopen.

De jumping hadden we bij de Duitse keurmeester. Het vierde toestel waren de paaltjes, echt een moeilijke ingang en hier gingen heel veel honden mis. Eerlijk gezegd zag ik het van te voren ook niet zitten maar Bruine Heks verraste me en stak super in, toen moest ik nog ff racen om weer bij haar te komen.... Ze ging echt als een speer, bij de tunnel (voorlaatste toestel) was ik zelf bijna het goede gat van de tunnel kwijt, pfffff, ging nog net goed, foutloos rondje!  Een paar hondjes na mij kwamen Rudie en Mace, en ook zij liepen een mooi en supersnel foutloos rondje! Daarna het wachten op de uitslag, jippiieeehhhhh, Cyanda en ik waren eerste geworden en Rudie en Mace waren tweede!


Cyanda

Daarna weer hotline met Uden, jaaahhhh, Jos had zich ook aan de afspraak gehouden en had met Magic ook een foutloos rondje op de jumping gelopen. Ze waren 20e geworden en hadden 17 puntjes verdiend.

Het spelletje in Deventer, ik kreeg het echt niet onthouden (blont). Je moest heen en als je foutloos was dezelfde weg terug. Als ik de heenweg wist kreeg ik de terugweg niet in mijn hoofd en als ik de terugweg eindelijk had, dan wist ik de heenweg niet meer.... Met wat hulp van de kant toch nog redelijk ver gekomen maar door al mijn geaarzel ging een latje dus mochten we meteen finishen en hoefde ik niet eens terug.

Zondag met Tesske naar Uden. Op het VP tikte ze helaas de breed om, ik trok zelf te snel naar rechts. Toch nog 5 puntjes verdiend. De jumping foutloos en 20e plaats, dus in totaal 20 puntjes erbij.

Verder nog een een spectaculaire vliegshow gezien vandaag, het vliegveld lag vlakbij de wedstrijdring, was echt gaaf!

 
Tess

 

 

 

 

KC Hoogeveen B1 5 mei 2007 en HSC De Pijnhorst B2/C 6 mei 2007

Vrijdagavond zijn we vertrokken richting St. Oedenrode waar we de caravan nog bij Leo en Wilma hadden staan. Rond kwart over 8 waren we daar, Rudie en Miranda waren er ook al. Lekker een bakje koffie gedronken en daarna nog een beetje getraind op de baan van Leo. 's Avonds nog gezellig binnen gezeten.

Zaterdag dan naar Hoogeveen. We begonnen met het VP. Cyanda ging heerlijk, nergens bananen te bekennen. Ik kon ze uit de verkeerde tunnelgaten houden en we verloren wel veel tijd op de raakvlakken omdat ze te vroeg stopte, maar ze had ze wel allemaal. De finish was slurf en hierna een oxer, en helaas, hier verrekende ze zich totaal en sprong er middenin. Echt balen, net de laatste sprong. Maar met die ene fout toch nog een 12e plaats en 34 puntjes verdiend.

Daarna was het spelletje, ook hier ging ze heerlijk, veel tussendoorhalen en dat deed ze echt mooi kort. Jammer genoeg een fout op de paleningang.

Dan de jumping. Ik moest als allerlaatste starten wat ik helemaal niet fijn vind. Eindelijk waren we dan aan de beurt. Bruine Heks ging als een speer, snel en kort draaien. Halverwege het parcours stond ik haar bijna in de weg voor de tunnel maar het ging nog net goed. We kwamen foutloos over de finish en ik was al helemaal in de wolken, toen vervolgens ook nog de toeter voor de snelste foutloze tijd begon te loeien. En aangezien ik als laatste gestart was, wist ik meteen dat we 1e geworden waren!!! Nou toen ging ik ff helemaal uit mijn dak.

Ons eerste P-tje is binnen! En in het klassement staan we nu op een mooie 13e plaats. Leuk detail is ook dat alle eerste prijzen van groep 1 naar High 5 zijn gegaan: Roy eerste op het VP en het spel, ik op de jumping!

Als laatste nog de teamwedstrijd, en ook hier ging ze heerlijk en liepen we een foutloos rondje. Wat een heerlijke dag en wat een Knappe Bruine Heks! 

Na afloop terug naar St. Oedenrode gereden. Op het terrein van de Pijnhorst al de tent neergezet. Daarna hebben we chinees gehaald en lekker gegeten.


Cyanda

Zondagmorgen lekker tot 7 uur uitgeslapen, heerlijk als je op 5 minuten afstand van het wedstrijdterrein zit!

Toen we op het terrein kwamen werd Jos gevraagd of hij ringmeester wilde zijn, er was iemand weggevallen. Jos wilde dit wel doen en gelukkig moest hij in de ring van de C, dus kon hij Tess haar rondjes zien.

We begonnen in beide ringen met de jumping. Ik was zelf een beetje aan het stressen met het verkennen van beide rondjes en omdat ik met Tess al als 6e moest starten denk ik, want ik was er niet helemaal bij. In het begin van Tess haar rondje waren een aantal belgen na elkaar en op een gegeven moment was ik het kwijt en stuurde ik haar bijna verkeerd. Dat ging nog net goed maar toen nam ze de breed schuin en sprong 'm terug, en hadden we een DK.....

Met Magic ging het gelukkig een stuk beter. Magic liep weer een lekker foutloos rondje en we eindigden op een mooie 5e plaats, weer 65 puntjes erbij verdiend. En in het klassement staan we nu op de 10e plek!

Op het VP moest ik Tess van me af sturen over een sprong maar liep ze erlangs, teruggehaald maar toen tikte ze de lat en hierdoor kwam ze ook verkeerd uit voor de palen, dus 3 fouten achter elkaar... Hiervoor en hierna deed ze het eigenlijk heel lekker.... Helaas geen puntjes dus voor Tesske deze wedstrijd.

Magic begon op haar VP heel mooi maar helaas nam ze in een vierkantje toch een verkeerde sprong en hierna begon ze te heksen en ging vanalles mis.

Het spelletje heb ik met allebei niet meer gelopen en Cyanda had ook genoeg gedaan zaterdag. Dus heb ik bij de ring van de C de tijdwaarneming gedaan, en lekker naar iedereen kunnen kijken.

Magic kreeg nog een mooi bekertje voor haar 5e plaats (toevallig die wat ik de avond ervoor had uitgezocht), was toch weer een gaaf gevoel om met haar naar voren te lopen, wie had dat een jaar geleden nog gedacht....

Het was alweer een heerlijk weekend voor ons!


Tess
 

 

 

 

ZVKC (C/B2) 28 en 29 april 2007, IMCA 30 april  2007

Wat een heerlijk weekend hebben wij achter de rug!

Vrijdagmiddag vertrokken richting Axel, na wat vertraging bij Antwerpen kwamen we rond 5 uur aan. Rudie en Miranda hadden een mooi plaatsje voor ons vrijgehouden. Lekker met de hondjes gaan zwemmen, het strandje was op 2 minuten loopafstand, ideaal dus. 's Avonds gezellig met zijn 6-en (Rudie, Miranda, Leo, Wilma, Henk en Betty) geskottelbraad (dit is vast niet goed geschreven...) en de wijn en Tokyo gingen er weer goed in. Super gezellig dus!

Zaterdag was het de beurt aan Tesske in de C. Mijn trouwe meiske was weer superbraaf en deed het prima. Helaas op het Vast riep ik haar bij de voorlaatste sprong te vroeg waardoor het latje ging, en kregen we 1 puntje. Op de jumping moest ze alleen nog tunnel en 2 sprongen maar kregen we een weigering op de tunnel en hierdoor ook tijdoverschrijding, dus geen puntjes.

's Avonds weer geskottelbraad en met een hele groep buiten voor de caravans gezeten. Leo had zijn gitaar weer bij en het was super gezellig. Op een gegeven moment kwamen ze zelfs vanuit de kantine vragen of Leo niet daar ook wou komen spelen, dus zijn we daar ook nog even met zijn allen gaan zitten. Ik geloof dat we rond een uur of 1 in bed lagen....

Zondag mocht Magic in de B2. We begonnen met het VP. Magic en ik hadden ineens weer die "klik" samen, ze luisterde prima en had geen oog voor de valkuiltjes in het parcours. We liepen een foutloos rondje, ik had er gewoon ff een brok van in de keel zo'n fijn gevoel was het dat het weer zo lekker liep met mijn meisje. We werden 4e op dit rondje, zomaar 65 puntjes erbij!

Dan de jumping, en ook hier kwamen we foutloos rond. Het was niet echt een "Magic-rondje", veel rechte lijnen dus onze tijd was hier niet zo goed, maar toch nog 19 puntjes erbij verdiend. In totaal dus 84 punten gehaald, en in het klassement gaan we zomaar van de 65e naar de 18e plaats (hihi).

Na de prijsuitreiking nog een laatste keer met de hondjes gaan zwemmen, en daarna langzaam gaan opruimen en afbreken, en met Rudie en Miranda richting Beusichem vertrokken. We waren rond een uur of 9 daar. Eerst in het dorp wat gaan eten, en daarna nog in de camper bij Cees en Zus gezellig gezeten.

Maandag was dan de derde IMCA selectie. Op het spelletje miste Cyanda de afloop dak. Het VP was ontzettend moeilijk en er vielen ook aardig wat disken. Helaas was voor Cyanda de verleiding van de tunnel ook te groot en ook wij liepen hier een disk.

De jumping vond ik beter te lopen, maar helaas lag ook hier een uitdagende tunnel die Cyanda niet kon weerstaan, dus ook hier een disk. Maar toch lekker met ze gelopen.

Maar het mooiste van vandaag was natuurlijk dat Roy en Flinn zich nu al definitief geplaatst hebben voor Spanje, echt superrrrr!!!!

Wat een heerlijk leven hebben wij toch met onze hondjes en onze sport!

Magic

 

 

 

KC Amsterdam B1 21 april 2007


Mijn Bruine Heks en ik hadden zaterdag onze eerste B1 selectie in Amsterdam.

Het VP ging ze als een trein, het ging heerlijk vloeiend en snel. Helaas was ze alleen weer even vergeten dat raakvlakken er zijn om te nemen en niet om overheen te springen, hiervoor dus 2 fouten en ook nog 2 latjes. Geen puntjes dus, maar ze had wel de snelste tijd van alle 97 hondjes die meededen, dus ik was stiekem toch wel een beetje trots op dr.

Ook op de jumping ging mijn Bruine Heks als een speer, we kwamen een heel eind rond. We hoefden alleen nog maar sprong, slurf, tunnel, sprong en helaas van die laatste 2 sprongen gingen de latjes... Ook hier weer een super tijd, wederom sneller als de winnaar en tweede tijd totaal.

Het spelletje was ze wel wat stout, ik stond voor haar bij het dak om ze op te vangen en nog schiet ze langs me heen...

Al met al toch heerlijk gelopen met mijn meiske, helaas geen puntjes maar ze heeft wel laten zien, ALS we straks eens rond gaan komen dan zitten die P-tjes er echt wel in.

Ik vond het weer een een heerlijke gezellige wedstrijd zo met zijn allen.

 

 

 

De Vrije Sprong B2 14 april 2007

Zaterdagmorgen kwart voor 4 opgestaan, en rond 20 over 7 waren we bij HSV De Vrije Sprong in 's Gravezande. Om daar erachter te komen dat ze met het spelletje gingen beginnen (wat ik met Magic niet loop), en dat ik dus pas rond half 1 mijn eerste rondje zou lopen....

Het was gelukkig lekker weer, er liepen een aantal bekenden in de A om naar te kijken, het strand was op loopafstand, dus de ochtend toch wel goed omgekregen. Lekker met Fantom naar het strand geweest, met Erica en Chip, de beide heren konden het goed vinden samen en hebben fijn gespeeld en gerend over het strand.

Uiteindelijk konden we dan toch de jumping gaan verkennen, het was een pittig rondje. Magic en ik kwamen driekwart rond, waar bij ik af en toe flink moest roepen, drie keer ging het net goed maar de vierde keer sprong ze toch terug over een sprong waar ze omheen moest, dus een disk.

Dan het VP, zeker ook niet gemakkelijk. Magic was heel hevig aan de start, ze bleef wel wachten maar toen ik ze liet komen explodeerde ze haast. Twee sprongen gingen goed, toen moest ik ze tussenhalen en de volgende sprong ging ook nog goed... Daarna moest ik ze een iets langer stuk meenemen naar de tunnel maar Magic had na die derde sprong de slurf in het vizier en was niet te houden... Ik schreeuwde zo hard dat Leo achteraf tegen me zei dat als ik zo tegen hem had geschreeuwd, hij zeker wel geluisterd zou hebben, maar Magic dacht daar toch anders over... Dus ze nam de slurf mee, vandaaruit verder gegaan en vanaf daar ging het echt heerlijk. Super luisteren, kort draaien, perfecte raakvlakjes. De paleninsteek was zeker niet makkelijk, vanaf het dak linksaf in een bocht van 90 graden. Omdat we toch al een disk hadden heb ik haar niet geholpen maar liet ik haar het zelf uitzoeken en ze deed het perfect. Dus ondanks die disk toch heerlijk gelopen met haar op dit rondje.

Rond kwart over 8 waren we pas thuis, een lange dag dus maar ondanks de 2 disken toch best een lekker gevoel over Magic's rondjes.

 

 

Kemphosch (B) 8 april 2007

Zondag had ik Cyanda ingeschreven bij Kemphosch, een Belgische wedstrijd. Ik was er nog nooit geweest, het was maar een klein wedstrijdje, niet zoveel deelnemers deze keer.

We begonnen met een jumping, een makkelijk snel rondje zonder echte moeilijkheden. Heel leuk om mee te beginnen, dacht ik. Cyanda dacht er anders over... De start was een sprong en dan in een rechte lijn erachter de paaltjes. Makkelijker kan haast niet. Toch besloot Cyanda dat ze maar eens het tweede paaltje ging insteken.... Daarna maar gaan jagen want op zon makkelijk rondje ben je dan toch al weg, wat ook nog in een latje ergens resulteerde.

Vervolgens het VP, dit was een stuk pittiger. Cyanda ging hier als een trein, goed luisteren, alle raakvlakjes deed ze perfect. Ook de insteek palen, die nu een stuk moeilijker was (schuin vanuit de slurf) deed ze zonder problemen. Alleen helaas besloot ze 1 sprong over te slaan, ik wilde haar een bocht insturen en zelf wisselen. Op het laatste moment besloot ze dat ik toch iets te ver weg was en zwenkte weg voor de sprong en ging erlangs.... Gewoon doorgegaan maar, dus een disk, voor de rest klopte gewoon alles op dit rondje....

Als laatste het spelletje, ook dit was een Vast Parcours, genoemd naar een clublid wat 20 jaar geleden bij een ongeluk om het leven was gekomen of zoiets. Was ook echt wel een pittig rondje, en de paleninsteek was helemaal lastig. Ze kwamen met snelheid uit een bocht schuin erop aan, en de palen stonden ook nog bergaf in een kuil, en scheef. Het eerste paaltje raakte aan de bovenkant bijna het tweede aan, zo scheef stond het.... Ook hier ging Cyanda als een trein, met de palen totaal geen problemen, en ook de moeilijke stukken gingen goed. Maar... we moesten 2 keren over het dak en beide keren nam ze de afloop niet (terwijl ze op het Vast haar raakvlakjes zo goed deed). Twee fouten dus.

Ze is en blijft een onvoorspelbare kleine Bruine Heks, mijn meiske.

 

 

IMCA 1 april 2007

Zondag waren we op de tweede IMCA selectie wedstrijd. Ik was heel tevreden met mijn Bruine Heks. Ze had de bananen helemaal thuisgelaten vandaag.

Op het spelletje 1 latje omdat ik te snel weg wilde zijn. Op het Vast ook 1 latje omdat ik mijn hand te vroeg liet zakken. Maar op beide rondjes keurig alle raakvlakjes en ook braaf gewacht aan de start. Als laatste de jumping en deze keer ging het helemaal goed, foutloos rondje! In het klassement zijn we nu van 0 op de 25e plaats gekomen.

Verder was het weer super gezellig vandaag. Het weer was heerlijk en we hebben een paar keer gezellig gewandeld met zijn allen. En Fantom heeft vandaag zijn eerste zwemles gehad (onbedoeld), hihi!
 

 

 

KC Scheldezoom B2/C 31 maart 2007

Vandaag was de eerste B2/C selectie bij KC Scheldezoom. Het was voor mij wel weer ff wennen met 2 hondjes in 2 ringen, dat was alweer een aantal jaren geleden! De ringen lagen ook nog ontzettend ver uit elkaar dus je kreeg totaal niet mee wat in de andere ring gebeurde.

De B2 mocht als eerste beginnen met verkennen, Jos zou de C ring in de gaten houden en mij bellen als daar ook verkend kon worden. Toen hij mij belde ben ik meteen die kant uitgegaan maar toch kon ik het rondje maar 2 keer verkennen en toen was het al tijd... En het was ook nog best een moeilijk rondje...

Maar eerst Magic. Haar rondje bestond uit veel lange rechte lijnen en dat is niet haar sterkste punt... Het wachten aan de start ging weer prima, ik kwam zonder problemen tot aan sprong 2. Helaas ging wel het 2e latje. Daarna ging het heel goed, ze had ook perfect al haar raakvlakjes. Alleen na de paaltjes was ze eigenlijk rechts van mij maar toen was ik ze kwijt en kwam ze ineens van links.... Daar was even verwarring en moest ze bijna vanuit stilstand over de sprong. Het ging nog goed, de lat bleef liggen en we kregen geen weigering, maar dit kostte natuurlijk wel veel tijd... Maar goed, met 1 latje waren we rond. Magic goed uitgestapt en toen naar de ring van de C.

Daar waren ze ook al aan de laatste 20 bezig dus ik kon niet lang kijken toen moest ik Tess al weer gaan inlopen. Ik stond met haar aan de start en ik had echt zoiets van, ik weet het niet meer..... Maar het ging toch goed, Tess luisterde perfect en maakte geen fouten. Tot ik op driekwart van het parcours het zelf ff kwijt was, ik wou haar tussen halen maar bedacht me op het laatste moment dat ze er omheen moest.... Brave Tess luisterde perfect en het ging nog goed, die knappe meid heeft me daar echt gered! Het kostte natuurlijk wel tijd maar we waren in ieder geval foutloos! 24e Plaats en 7 puntjes verdiend.

Vervolgens de jumping van de C, deze keer was ik met Tess al als 5e aan de beurt. Trouwe Tess liep gewoon nog maar een foutloos rondje, wat is die hond toch een engel! Op dit rondje werden we 19e.

Hierna konden we de jumping van de B2 verkennen in de pauze, en toen was het nog een tijdje wachten want hier was ik pas heel laat aan de beurt. Magic wachtte weer perfect aan de start en ging mooi. Maar toen deed ze wel iets heel hekserigs, ze dook ineens achter mij langs en nam een verkeerde sprong! Waarom ze dat deed.... zelfs Jos kon niks vinden wat ik fout gedaan zou hebben wat die handeling kon uitlokken.... Het zag in ieder geval wel heel komisch uit. Enfin, weer verder gegaan vanaf daar en Magic maakte het rondje mooi zonder verdere fouten af.

Tess staat nu 28e in het klassement en hier ben ik super tevreden mee! Magic heeft 1 puntje verdiend met haar heksenstreken. Het was een fijne dag met lekker weer, en wat een heerlijk gevoel dat ik weer met mijn beide dames erbij ben!


Tess
 
Magic

 

 

 

 

Wintercompetitie Finale 25 maart 2007

Gisteren was dan de finale van de Wintercompetitie. Ons team stond op de 6e plaats en we zouden nog een plaatsje moeten stijgen om aan de estafette mogen meedoen.....

We begonnen met het VP. Leanne had helaas een DK, Roy een weigering en Jose was foutloos. Ik liep met Cyanda als laatste van ons team. Cyanda ging als een speer maar helaas een afloop fout op het dak en nog een latje, dus 2 fouten. In de tussenstand bleven we op de 6e plaats staan.

Daarna de jumping. Leanne ging goed maar had 1 latje. Vervolgens Roy, en heel verrassend liep de "constante factor" van ons team zijn eerste disk van de hele wintercompetitie! Toen werd het wel kritisch, als Jose ook niet goed zou gaan zou het niet meer uitmaken wat ik deed, dan waren we al verloren... Maar Jose ging wel goed, en liep wederom een foutloos rondje! Nu werd het wel spannend voor Cyanda en mij, het hing nu van ons af. Als we een DK zouden lopen waren we weg, zou ik foutloos blijven dan hadden we nog een kansje op de finale....

Ik had dus toch wel zenuwen toen ik met mijn Bruine Heks naar de start ging. Ze ging lekker en luisterde goed. Ik heb waarschijnlijk wel een paar keer onnodig fel aan haar getrokken maar ik wou geen risico nemen en ik was heel bang voor verkeerde tunnelgaten... Maar alles goed en Cyanda liep een foutloos rondje! Cyanda werd 6e op dit rondje, en... met het team waren we een plaatsje gestegen en stonden we nu 5e. Dus we mochten toch nog aan de estafette meedoen!

Leanne en Roy liepen als eerste en tweede en waren allebei foutloos. Daarna Jose, en helaas het verkeerde tunnelgat na de kattenloop dus een disk. Als laatste ik met Cyanda, en die was me toch helemaal stout. Ze vloog van de kattenloop over het raakvlak het verkeerde tunnelgat in en na het dak vloog ze over het raakvlak naar de verkeerde sprong... Dus ook een disk.

Met het team zijn we in de eindstand dus op de 5e plaats blijven staan. Ik vind dat ons team het goed gedaan heeft en ik vond het een hele gezellige wintercompetitie! En nu kunnen we ons gaan opmaken voor het zomerseizoen!

 

 

 

HS Molenheide (B) 24 maart 2007

Afgelopen zaterdag waren we naar de wedstrijd van HS Molenheide in Zonhoven. Lekker dichtbij, maar drie kwartiertjes rijden. Ik had alledrie de hondjes ingeschreven, voor Tess de eerste keer sinds augustus dat ze weer aan een wedstrijd meedeed.

We begonnen met het VP van de graad 3 en ik startte met Tess als vierde. Brave trouwe Tess, die van het woord banaan nog nooit gehoord heeft, liep meteen op haar eerste rondje sinds 7 maanden gewoon een foutloos rondje alsof ze nooit weg was geweest. Daarna Magic, het ging al veel beter als vorige week, en ook zij liep een foutloos rondje! Tess werd 17e en Magic 14e.

Inmiddels waren de grote honden op het VP van graad 2 ook begonnen, maar ik was vrij laat aan de beurt en het waren meer als 100 deelnemers in deze klasse, dus ik moest toch nog een tijd wachten. Cyanda ging goed, maar helaas stuurde ik haar zelf over een verkeerde sprong, dus een DK.

Daarna de jumping van graad 3, en ook hier liepen allebei mijn knappe zwarte meisjes een foutloos rondje! Magic werd 14e en Tess 15e. Ik was heel blij en trots op mijn 2 zwarte dames en het was een geweldig gevoel om weer met ze allebei te kunnen lopen!

Het Royal Canin VP heb ik alleen met Cyanda gelopen, voor de andere 2 dames vond ik 2 rondjes meer als genoeg. Leanne en ik hadden het verkennen gemist van dit rondje maar gelukkig was het niet moeilijk te onthouden dus hebben we maar even vanaf de kant verkend. Cyanda liep lekker alleen helaas een insteek palen fout, ze waaide te ver uit voor de palen en corrigeerde zich niet waardoor ze de tweede instak. Dit gebeurde overigens bij veel honden.

Rond half 5 s middags was ik dan eindelijk aan de beurt om de jumping van graad 2 te lopen. Ook hier ging Cyanda als een trein, alleen helaas weer insteek palen fout, het was weer een moeilijke ingang en het ging ook nog bergaf, ook hier gingen heel veel honden mis. Maar over het algeheel ook met mijn Bruine Heks lekker gelopen!

 

 

 

BCCN 18 maart 2007

Zondag waren we op de wedstrijd van de BCCN. Een heerlijke dag gehad, het was supergezellig. Fantom heeft zijn mama gezien en met zijn broertje en zusjes gespeeld. Ook hebben we bloed laten prikken bij Magic, Cyanda en Fantom tbv het epilepsie onderzoek. Het weer was wisselvallig, regen, hagel storm, maar ook prachtige zonnige momenten.

Het was voor mij ook een spannende dag omdat ik voor het eerst in 10 maanden weer met Magic aan de start zou verschijnen.

We begonnen met een Vast Parcours. De graad 2 en 3 moesten achter elkaar verkennen. Daarna stond ik rustig aan de ring te kijken in de veronderstelling dat graad 2 ging beginnen en ik was met Cyanda als 15e aan de beurt. Tot ik ineens erachter kwam dat de graad 3 als eerste liep, en ik had met Magic al als derde moesten starten.... (stond ook duidelijk in het programma, waar ik dus niet in gekeken had). Gelukkig was de ringmeester ontzettend aardig, hij zei, ga maar rustig je hondje inlopen en dan kom je maar als je klaar bent. En toen ik met Magic kwam mocht ik gelijk als volgende starten, wat wel heel fijn is met drukke Magic.

Het rondje zelf liep op niks, we hadden geen communicatie, ik denk dat we wel 4 disken in 1 rondje liepen. Het was goed te merken dat we lang samen geen wedstrijden meer gelopen hadden. Maar het belangrijkste was, ze sprong goed en vloeiend en ze had plezier!

Daarna met Cyanda, het begin ging goed. Maar op een gegeven moment lag recht achter de kattenloop een tunnelgat, maar wij moesten nu net dat andere tunnelgat hebben... en probeer Cyanda maar eens uit een tunnel te houden als ze die in het vizier heeft. Niet dus. En dus ook een DK voor Cyanda.

In de pauze heb ik Ronald Mouwen gevraagd of hij nog eens naar Magic wou kijken wat hij nu van haar vond. Zelf had ik wel het idee dat het goed ging, maar ja je weet maar nooit... Nou, Ronald was echt super tevreden. Hij feliciteerde me zelfs ermee hoe goed Magic haar rug nu aanvoelde. Ik was heel goed bezig en kon lekker zo met haar doorgaan als we nu deden. Ik was zo ontzettend blij met dit nieuws dat ik er een brok van in de keel had, en de rest van de dag heb ik in de wolken gezweefd....

Het tweede VP heb ik met Magic niet gelopen aangezien ik maar 2 rondjes met haar wou lopen. Met Cyanda ging het begin heel goed, we waren driekwart van het parcours foutloos maar toen kreeg ze een afloopfout op het dak en ging vervolgens rechtdoor naar de band terwijl we naar rechts moesten, dus weer een DK.

Als laatste de jumping. Eerst weer met Magic. En het ging heerlijk nu. We hadden ons weer helemaal teruggevonden. Ze ging als een speer. Helaas een weigering op de 3 na laatste sprong omdat ik te vroeg inhield, maar wel heerlijk gelopen.

Daarna met Cyanda de jumping gelopen. Bruine Heks ging ook als een speer, bananen waren nergens te bekennen, en ze liep een super foutloos rondje! We werden 2e op dit rondje. Mijn dag, die toch al super was na de goede berichten over Magic, kon nu helemaal niet meer stuk!

 

 

IMCA 11 maart 2007

Zondag was de eerste IMCA selectie in Beusichem.
Cyanda en ik hadden 3 disken...  

Het spelletje ging ze eigenlijk heel mooi, we waren nog foutloos en moesten eigenlijk nog maar 3 sprongen toen ik dacht dat we er al waren en gas ging geven en niks meer zei. Cyanda ging rechtuit ipv met mij mee en nam de startsprong dus een disk. Hier kon ze echt niks aan doen, was helemaal mijn fout.

Maar daarna kwamen de bananen..... 
Op het VP had ik al problemen aan de start, ze moest over 2 sprongen en dan een moeilijke paleningang. Maar naast de palen lag de tunnel. Cyanda had meteen de tunnel al in het vizier en was daar helemaal op gefocust en wilde al niet gaan liggen aan de start. Ik moest 3x teruggelopen, maar uiteindelijk wachtte ze wel en kon ik tot sprong 2 komen. Ze startte maar toen wou ik haar naar de palen trekken en riep ik haar te fel en te vroeg waardoor ze midden in sprong 2 landde maar desalniettemin schoot ze toch rechtdoor met haar neus de tunnel in. Ze had die nu eenmaal in het oog en was er niet vanaf te brengen.... Vanaf de paaltjes opnieuw gestart en van daar ging ze heel mooi en luisterde goed.

Dan de jumping. Ze begon heel goed en driekwart van het parcours liep ze foutloos. Toen ging een latje maar dat was ik zelf schuld, ik gaf ze te weinig ruimte. Nog niks aan de hand, maar dan... Net als bij het spel, ze moest links af maar rechtdoor stond de startsprong. Ik riep haar en draaide mijn lichaam, maar de bananen zaten er nog steeds en ze vloog vrolijk rechtdoor... dus alweer een disk...

Ik hou het maar ff op de naween van de loopsheid... 
 

 

 

Wintercompetitie Dronten 25 februari 2007

Zondag was de 4e wedstrijd van de Wintercompetitie. Zaterdagavond rond 6 uur hebben we Tess en Magic bij mijn moeder afgezet, en toen door naar Roy en Sandy en Mark gereden, en vandaaruit naar Dronten gereden. We konden met zijn 5-en bij Bianca slapen, zij woont 3 straten van de manege waar de wedstrijd gehouden werd. Rond kwart over 9 waren we daar, nog een gezellige avond gehad. Fantom heeft heerlijk gespeeld met Xzirra, zijn zusje. Cyanda heeft wijselijk de hele avond in de bench gelegen want ze is loops en Dazzle van Bianca had best interesse (Cyanda niet die vond het maar eng die aandacht).

Zondag lekker kunnen "uitslapen" tot 7 uur, en toch nog om 8 uur al op de manege, hihi! Op de wedstrijd zelf zat het ons niet mee.... Ten eerste de hele dag regen regen regen, je werd er depressief van.... Verder waren er 2 bakken, wij zaten in de kleinste bak. Het was er donker en koud en er was nauwelijks plaats om de benches neer te zetten of te zitten, dus de hele dag moeten staan. Verder kregen we voor de jumping nog geen 5 minuten om te verkennen, we hadden het rondje net voor de 2e keer gelopen en stonden bij de finish even te bespreken hoe we dit gingen doen, en toen werd er al afgeloten. Margot, die ook nog in het team van Danielle zit in groep A, moest ook in de andere bak verkennen en had bij ons net 4 toestellen verkend. Zij zei dat ook tegen de keurmeester, dat ze ook in de andere ring had moeten verkennen en hier dus helemaal niet had verkend, en hij zei dat hij daar niks mee te maken had... 

Cyanda liep vrij aan het begin al een disk, ik zei tunnel maar zij had de slurf in het vizier en ging daar dus heen, was ik eigenlijk wel zelf schuld. Daarna ging ze een heel stuk echt mooi, maar bij de paaltjes ging ze ook mis, waarom weet ik niet, het was geen moeilijke insteek. Misschien toch niet helemaal bij de les door haar loopsheid. Jose en Roy waren wel foutloos (10e en 6e plaats) en Sandy had met May ook een disk.

Het VP konden we in de pauze verkennen dus in ieder geval wel tijd genoeg. Cyanda ging nu eigenlijk heel goed, we kregen wel een afloop fout op de kattenloop. Ze sprong inderdaad maar landde met haar achterpoot in het raakvlak, iedereen langs de kant zei achteraf dat hij onterecht was, nou ja, dat schijnt bij mij gewoonte te worden... Maar even verderop kregen we toch ook nog een weigering, ik hield iets te vroeg in en zij reageerde meteen. Normaal gaat ze beter vooruit, maar misschien ook weer de hormoontjes... Ze deed wel het dak perfect, ik was heel ver achter en riep van afstand WACHTEN en ze bleef keurig zitten tot ik er was, hihi. Twee foutjes dus, Roy was weer foutloos (3e plaats), Jose 1 fout en Sandy iets van 3 fouten.

De estafette ging heel slecht, we hadden 3 disken, en we zijn nu in de tussenstand gezakt van de 2e naar de 6e plaats, snik snik.

Het andere team zat het ook helemaal niet mee. Ze waren zowiezo maar met 3 man, dus op de estafette kregen ze meteen al 216 punten aan hun broek. Dan Margot die op de jumping niet had kunnen verkennen en eigenlijk nog heel mooi liep maar uiteindelijk toch tegen een disk aanliep hierdoor... Zij staan nu op de 17e plaats.

We komen dus veel goed aan het maken in de finale..... 

 

 

 

Wintercompetitie Rijk van Nijmegen 11 februari 2007

Deze wedstrijd van de Wintercompetitie liepen Cyanda en ik niet voor het team. Aangezien we met 5 teamleden zijn loopt iedereen een wedstrijd niet voor het team. Dus had ik Cyanda individueel ingeschreven.

Het VP liep voor mijn gevoel chaotisch. Ik dacht dat we de afloop kattenloop fout kregen want ze wachtte niet maar sprong, hetzelfde bij de dakschutting. In een sterretje snapte ze me niet en tolde en viel bijna stil voor ze doorhad waar ze heen moest. Ik dacht zelf dat we iets van 3 fouten hadden... maar achteraf hoorde ik dat we alleen een fout voor het dak gekregen hadden. Bij de kattenloop was ze weliswaar gesprongen maar met de achterpootjes toch nog in het vlak geland. Ze had ook weer een hele goede tijd, ondanks dat het voor mijn gevoel niet vloeiend liep en ze ook nog een keer bijna stil gevallen was. Er was maar 1 hond 0,05 seconden sneller maar die had 5 latten.

De jumping liep ze heerlijk, het ging vloeiend en ze begreep me overal. Alleen helaas kwam ze scheef uit voor de paaltjes. Ik had het niet door en bleef doorlopen ipv te blijven staan, hierdoor nam ze niet de tijd om zichzelf te corrigeren en een rechte lijn te maken voor de paaltjes, maar stak ze de tweede in. Een weigering dus, was echt jammer, voor de rest liep ze een wereldrondje!

De estafette liepen we in een samengesteld team van BM hondjes, en ook hier ging ze heerlijk, alleen weer niet wachten op het dak...  Ik was wel supertevreden met haar, ze had echt mooi gelopen. De kleine dingetjes die misgaan zijn doorgaans mijn fout en aan de raakvlakken gaan we eens echt hard werken zodat dit voor het seizoen begint, ook goed gaat.

Het team heeft de 2e plek in de tussenstand kunnen vasthouden. Op het VP waren Roy, Jose en Leanne foutloos (5e, 7e en 8e) en waren ze met het team 1e. Op de jumping was alleen Sandy met Maya foutloos (6e) en waren ze het met het team 9e. De estafette ging helaas wat minder (4 fouten en een DK) maar zoals gezegd, we staan nog steeds 2e met nog 1 wedstrijd en de finale te gaan!

 

 

 

Wintercompetitie Jump 4 Joy 28 januari 2007

Gisteren was de derde wedstrijd van de Wintercompetitie bij Jump 4 Joy in Wormerveer. Vandaag liepen voor ons team: Roy met Flinn, Jose met Miros, Leanne met May en ik met Cyanda. Sandy moest Febe helaas terugtrekken ivm haar blessure en daarom liep Roy met Flinn voor het team.

We begonnen met de jumping, ik moest al als derde starten. Ik was zelf te veel aan het jagen, was te ver voor mijn hond. Hierdoor ging ze veel te vroeg afzetten waardoor ze 2 latten tikte. En omdat ze midden in een sprong landde kwam ze verkeerd uit en liep de breed voorbij, dus ook nog een weigering. Roy, Jose en Leanne liepen wel alledrie foutloos (5e, 8e en 13e) en hierdoor kwam mijn uitslag te vervallen. En werden we met het team eerste op dit rondje!

Daarna het VP. Cyanda liep echt een wereldrondje, ze luisterde perfect, het liep helemaal zoals ik had gepland. Ik dacht echt dat we foutloos waren, maar toen hoorde ik dat we een afloopfout op het dak hadden gekregen (voorlaatste toestel). Ik kon het me haast niet voorstellen aangezien ik voor haar had gestaan om haar op te vangen. Ook later op de dag hebben verschillende mensen tegen mij gezegd dat het een discutabele fout was en dat het toch echt uitzag of ze er gewoon inzat. :-\ Maar niks aan te doen, de keurmeester beslist nu eenmaal. Ik was wel helemaal trots op mijn meisje, helemaal toen ze de uitslagen ophingen en ik zag dat ze de snelste tijd had van allemaal, we hadden dus zo kunnen winnen.... Ze is echt een knappe Bruine Heks!

Roy en Flinneke waren weer foutloos op het VP en 4e, ik was met 1 fout 12e, Jose had 2 latten en Leanne een DK. Met het team werden we 2e op dit rondje.

Als laatste de estafette, Roy en Jose waren foutloos, ik had een weigering en Leanne een DK. En ook op de estafette werden we 1e met het team!  Ook werden we beste team van de dag. En in de tussenstand zijn we nu doorgeklommen naar de 2e plaats! Roy kreeg ook nog een prijs omdat Flinn met 3 foutloze rondjes de beste A-hond van de dag was. Een goede dag dus voor 2 Hot 2 Handle - 1!2 Hot 2 Handle - 1
vlnr: Tanja met Cyanda, Leanne met May, Sandy, Roy met Flinn
(Jose ontbreekt helaas op deze foto)

 

 

 

Onderlinge Huiskamerforum  Wedstrijd 20 januari 2007

Afgelopen zaterdag waren we op de onderlinge wedstrijd van het Huiskamerforum in Zaltbommel.
Ik deed mee met Cyanda in de B/C klasse, en Jos mocht wederom Flinneke lenen van Roy.  Zij liepen in de A-klasse.

Jos en Flinn hebben het heel goed gedaan. Op het eerst VP helaas een disk, omdat Jos te snel wegdraaide sprong Flinn terug over een sprong. Op het tweede VP een latje. En op de jumping liepen ze foutloos.  Overall zijn ze 2e geworden, niet slecht voor Jos op zijn tweede wedstrijd. Met dank natuurlijk aan Flinneke, wat is dat een wereldhondje.

Cyanda en ik liepen 3 disken... Nu moet ik zeggen, de beide VP waren echt pittig en gingen eigenlijk helemaal niet slecht. Cyanda liep hele mooie stukken, helaas beide keren door een inschattingsfout van mij ging het mis. De jumping leek niet moeilijk met verkennen, maar helaas had Cyanda toen ineens weer de bananen meegenomen, ze ging alle kanten uit behalve die wat ik wou....

Het was een leuke gezellige dag.
 

 

 

Eifel Jumpers 13 januari 2007

Wij hebben een heerlijk weekend in de Eifel achter de rug. Zaterdag hadden we een Fun Turnier bij de Eifel Jumpers in Reetz. s Morgens hadden we om 7 uur bij de grens afgesproken en vertrokken we met zon 6 autos richting Reetz, dat is zon anderhalf uurtje rijden.

Roy was keurmeester. We begonnen met het vast parcours. Cyanda liep echt een mooi rondje en luisterde super, haast alles ging goed, ze had ook alle raakvlakjes. Ook een super insteek palen, helemaal zelfstandig. Alleen helaas, die palen wiebelden echt alle kanten uit en dat was toch teveel voor ze, dus bij de voorlaatste schoot ze eruit en was ze ook meteen over de sprong die erachter stond, dus een disk. Ze kon er niks aan doen, het was geen stoutigheid, ik kon het haar niet kwalijk nemen. Heel veel hondjes hadden overigens moeite met die paaltjes.

Jos mocht Flinn van Roy lenen, het was Jos zijn allereerste wedstrijd en eigenlijk ging het best heel goed. Flinn is natuurlijk wel ook een heel goed en betrouwbaar hondje. Het ging heel lang goed, alleen helaas bij een wissel maakte hij een stap te weinig waardoor Flinn over een sprong ging in plaats van de kattenloop, dus ook een disk. Eigenljk had iedereen van ons op dit rondje een disk...

Tussendoor moesten we vrij lang wachten omdat de A0 en A1 weer eerst moesten. Dus hadden we lekker veel tijd. Eerst Fantom op de wei laten spelen met Yentl, het pupje van Netty, die is 3 dagen ouder. Heerlijk om naar te kijken. Daarna met Tess en Magic daar gaan wandelen, het is daar ontzettend mooi en je kan er heerlijk wandelen. En toen nog in de kantine lekker gevulde goulaschsoep gegeten.

De jumping was ook een heel leuk rondje en Cyanda ging wederom als een trein, super luisteren, heel snel en ook nu weer een hele mooie zelfstandige paleningang. Maar weer schoot ze er bij de voorlaatste uit, ik had het eigenlijk al verwacht, en zat ze in de tunnel. Maar toch weer heerlijk gelopen.

Jos ging ook goed met Flinn, helaas alleen een weigering op het voorlaatste toestel. Nadat iedereen de jumping gelopen had zijn we met een paar man weer lekker een stuk gaan wandelen, vervolgens was de prijsuitreiking.

Na afloop zijn we met met Bo en Rene naar een hotel in de buurt gereden waar we bleven overnachten. Er zaten ook nog een heleboel man van Die Wilde 13, een Duitse vereniging die ook mee gedaan hadden, en we hebben een hele gezellige avond gehad met zijn allen.

s Morgens lekker uitgeslapen en om half 10 was ontbijt. Met zijn allen gegeten en om 11 uur zijn we met de hele groep gaan wandelen. Het was heerlijk weer, het was net lente! Zon anderhalf uur gewandeld. Terug in het hotel hebben we daar nog met zijn allen geluncht, daarna alles ingepakt en weer richting huis vertrokken. Rond half 4 waren we weer thuis.
 

 

 

Wintercompetitie Run 4 Fun 6 januari 2007

Vandaag was voor ons de tweede wedstrijd van de Wintercompetitie, bij Run 4 Fun in Best.
Ons eerste team bestond vandaag uit Roy met Flinn, Leanne met May, Jose met Miros en ikzelf met Cyanda. Sandy had individueel ingeschreven. Het tweede team bestond uit Mark met Classic, Margot met Gino, Wiel/Remko met Frieda en Jose met Vigo.

Fantom heeft me nog even goed laten schrikken, toen we aankwamen had ik hem en Cyanda laten plassen en daarna hem mee de kantine ingenomen. Hij was heel onrustig, begon zich op een gegeven moment te bijten en te janken, en uiteindelijk was hij echt aan het gillen. We konden maar niet zien waarom, hij leek zo niks te mankeren. Was ff paniek, tot iemand zei, misschien heeft hij buiten door de brandnetels gelopen...  En dat bleek inderdaad zo te zijn, hij werd gewoon gek van de jeuk. Ik ben later gaan kijken op de hondenuitlaatplaats waar ik ze had laten plassen, en het stond er inderdaad vol brandnetels, in het donker had ik dat helemaal niet gezien... Jos is toen buiten met hem gaan rondwandelen, over de natte grond en door de plassen, en toen ging het weer. Mijn arme manneke!

Nou, toen konden we in ieder geval toch met een gerust hard aan de wedstrijd beginnen. We begonnen met het Vast Parcours. Cyanda liep een mooi rondje in een snelle tijd, maar had helaas 2 raakvlakfouten. Roy had een weigering, Leanne een DK en Sandy 2 fouten. Jose liep met Miros foutloos en werd 3e op dit rondje! Met team werden we hier 3e.

Daarna de jumping. Een leuk rondje maar niet echt makkelijk, met heel veel tunnels. Cyanda ging super, ze was snel en luisterde goed, we kwamen foutloos rond en eindigden op een mooie 2e plaats!  Ook Roy met Flinn was foutloos, zij werden 6e. Jose had hier 1 fout, Leanne een weigering en Sandy een disk. Met het team werden we op dit rondje 2e.

Op de estafette waren Roy en Jose foutloos, Leanne 1 weigering en ik had helaas een disk...  Hier waren we 8e. In de tussenstand staan we nu op de 5e plaats. Het andere team staat nu 16e.

Het was een leuke wedstrijd en ik was heel blij met mijn Bruine Heks vandaag!
 

 

 

 

 

 

 

Home