Wedstrijdverslagen 2008

 

Kerstwedstrijd 26 december 2008

Tweede kerstdag had ik Tess, Cyanda en Fantom ingeschreven voor de Kerstwedstrijd. Voor Tess zou dit haar eerste wedstrijd in de Veteranenklasse worden.

Cyanda en Fantom begonnen met het VP. Met Cyanda was ik meteen als tweede aan de beurt. Ze ging op zich niet slecht maar sprong schuin van de kattenloop en tikte een lat, en op het eind ging ze over de finish sprong in plaats van eerst door de tunnel, dus een DK. Fantom begon heel erg mooi, vanuit de palen ging ik hem iets te voorbij om hem het goede tunnelgat in te duwen maar ik was iets te ver voor hem en toen dook hij achter me langs alsnog het verkeerde tunnelgat in....

Daarna moest ik gelijktijdig het spel voor Cyanda en Fantom en het VP voor Tess verkennen. Rick had een heel leuk spel neergezet. Terwijl de hond de toestellen nam moest de handler dit ook doen, dus als de hond een sprong nam moest de handler ook over een lage horde springen, als de hond door de paaltjes ging moest de handler door een oefenweave met draden, en als de hond op de tafel zat moest de handler in een stoel gaan zitten.

Cyanda deed het nog helemaal niet slecht, het enige wat misging was dat ik ze naar de kattenloop moest sturen en zelf over een horde moest springen, toen kwam ze met mij mee en sprong ook over die horde. Verder deed ze eigenlijk alles perfect. Fantom ging bijna net zo goed, alleen wat minder vloeiend. Bij de kattenloop sprong hij eraf toen ik naar de horde ging en kregen we een weigering, maar verder kwamen we helemaal rond. Fantom werd 8e op dit spelletje.

Daarna mocht Tesske eindelijk, ze kon al bijna niet wachten! Mijn zwarte Turbo Tess ging als een trein en liep een mooi foutloos Vast Parcours. We eindigden op de 1e plaats op dit rondje, knappe Tesske!

Na de pauze mocht Tess het spelletje lopen. Ook met haar ging het heel goed, en als enige van mijn hondjes ging ze in een keer mooi de kattenloop op. Het leek erop of we helemaal foutloos gingen zijn, maar op de laatste rechte lijn ging ze ineens twijfelen (had ik niet van haar verwacht) en sprong ze ineens een sprong terug, dus alsnog een DK....

Daarna kreeg ik het druk, tegelijkertijd de jumpings voor Cyanda/Fantom en Tess verkennen. Cyanda was weer meteen als tweede aan de beurt. Mijn Bruine Heks ging heerlijk en liep een mooi foutloos rondje. Daarna moest ik meteen snel Tesske halen en met haar de jumping in de andere ring lopen. Tess ging ook heel goed maar helaas 3 sprongen voor de finish sprong ze de verkeerde kant uit toen ik ze moest omhalen en nam toen de sprong terug, dus een DK.... Daarna Fantom weer in de andere ring. Fantom had de puberschoenen weer aangetrokken, meteen bij toestel 5 dook hij al de verkeerde tunnel in. Een stukje verder moest hij vanuit de slurf 3 naast elkaar staande sprongen nemen en vervolgens de tunnel in. Grijze Spook had echter die tunnel al in het vizier en besloot de sprongen maar gewoon over te slaan en meteen de tunnel in te duiken... Toen heb ik hem toch maar ff terug gefloten en dat stukje opnieuw laten doen want hij begint het af en toe wel erg bont te maken....

Cyanda was op een mooie 1e plaats geeindigd op de jumping! Het was een leuke en gezellige wedstrijd en ik was heel trots op mijn beide heksen.

 

 

 

 

 

Tunmati's Cup 13 december 2008

Afgelopen zaterdag was de tweede wedstrijd op kunstgras.

We begonnen met de jumping en deze was wel heel pittig. Met Fantom had ik al meteen aan het begin een DK omdat ik te vroeg op hem inliep en hem daardoor naar de verkeerde sprong duwde. Daarna begon hij op de rest van het parcours wel heel erg te puberen... ooh wat was hij stout..... Maar hij heeft zich wel goed geamuseerd.... 

Cyanda daarentegen was eigenlijk heel braaf, geen banaantjes te bekennen. De DK kregen we omdat ze de sprong naast de palen pakte, maar die stond ook heel gemeen. Trok je te fel dan trok je de hond het tweede of derde paaltje in, trok je weinig namen ze die sprong mee die niet moest.... Ik was dus te voorzichtig en Cyanda nam de sprong mee. Daarna ging ze echter als een trein, ik kon ze mooi voorbij steken in de palen en een franse wissel maken erachter en ze had alle goeie tunnelgaten, wel sprong ze nog de oxer eraf.

We hadden eigenlijk rond 4 uur richting  huis willen vertrekken, omdat we 's avonds clubfeest hadden en om kwart voor 7 afgehaald zouden worden (het is nog bijna 2 uur rijden van Bergen op Zoom naar huis...). Om 4 uur hadden we echter nog niet eens verkend voor het VP, pfff dat ging wel krap worden. Ik besloot daarom maar met Cyanda "voor te kruipen" en de hondjes na het verkennen meteen samen te halen en vlak na elkaar met ze te lopen, zodat ik ze daarna ook samen uit kon lopen en dat we dan meteen konden vertrekken.

Na het verkennen ging ik dus naar de auto om ze te gaan halen, ik maakte de klep van de bus open en toen ben ik toch wel ff goed geschrokken.... Fantom keek me aan met een heel raar vervormd gezicht, zijn ogen stonden scheef en raar..... Bah ik was ff helemaal van slag tot ik zag dat hij eigenlijk gewoon vrolijk achter de deur stond te springen dat hij eruit wou. Ik heb toen alleen hem mee naar binnen genomen, Jos gezocht en nog een paar mensen hebben gekeken. Het bleek dat zijn gezicht helemaal opgezwollen was, hij had dikke ogen en dikke wangen. Iemand heeft toen Claudia erbij gehaald, die ook dierenarts bleek te zijn. Zij heeft hem nagekeken en zei dat hij een allergische reactie had op iets... (wat dat iets was weten we nou nog niet). In ieder geval ik hoefde me geen zorgen te maken, het zou vanzelf wegtrekken. Nou ik was wel heel opgelucht want ik was echt goed geschrokken. Ze zei nog dat ik wat voorzichtig moest zijn als ik met ging lopen omdat het zou kunnen dat zijn ogen nog wat verder dicht gingen zitten en hij dan niet meer zo goed zou kunnen inschatten. Maar ik was al niet meer van plan om met hem te lopen...  Ik heb hem terug naar de auto gebracht en toen wel Cyanda meegenomen (waar Fantom het absoluut niet mee eens was overigens.

Ondanks mijn schrik en gebrek aan concentratie liep Cyanda ook nu weer een heel mooi rondje. Ook het VP was echt pittig maar mijn Bruine heks luisterde weer prima, keurig wachten aan de start, goeie tunnelgaten, en ze had alle raakvlakjes. Alleen gingen er helaas 2 latjes (waarvan die van de oxer weer). Maar ik was heel trots op mijn bruine meiske, ze had echt goed gelopen vandaag!

Toen we na een rit van bijna 2 uur thuis aankwamen was Fantoms gezicht gelukkig bijna weer helemaal normaal. Alleen zijn linkeroog was nog een beetje dik. Dus toch naar het clubfeest gegaan, mijn moeder is wel nog 2 uurtjes bij mijn hondjes gebleven voor de zekerheid. Toen we 's nachts thuiskwamen was er helemaal niks meer te zien, precies zoals Claudia al voorspeld had. Maar waar hij nu die reactie op gehad heeft dat weten we dus niet.....

 

 

 

 

HZL Nieuwerkerken 7 december 2008

Zondag waren we weer naar de wedstrijd van HZL in Nieuwerkerken, ik had Cyanda en Fantom ingeschreven. Cyanda begon met de jumping en Fantom in de andere bak met het VP.

Ik voelde me al een paar dagen niet zo fit, koppijn en keelpijn, en ook deze morgen had ik helaas best wel koppijn. Cyanda maakte daar lekker misbruik van, aan de start ging ze van sprong 1 naar 4.... Vervolgens ging ze goed mee en liep eigenlijk verder een heel mooi rondje....... Fantom wilde helemaal niet, een weigering en ook nog een paar latjes, hij was niet bij de les. Of hij aanvoelde dat ik niet helemaal fit was? Ik weet het niet maar hij was niet zichzelf.

Na de middag zakte mijn koppijn ineens weg en dat was wel een verademing. Fantom ging ineens ook weer een stuk beter, op de Tijd Fout Uit liep hij heel mooi, alleen helaas 1 latje. Cyanda haar VP was erg pittig. Deze keer luisterde ze beter, maar we moesten 2x over de kattenloop, de tweede keer stopte ze te vroeg, kwam stapje voor stapje naar voren en viel toen zijwaarts eraf.... Onderweg nog ergens een latje en uiteindelijk een DK, ik was zo verbaasd dat ze het dak goed nam dat ik even niet doorliep en toen sloeg ze na het dak rechtsaf in plaats van rechtdoor te gaan....

De Tijd Fout Uit heeft Cyanda helaas gemist, ik dacht dat ze daar nog wel een tijdje bezig waren maar opeens was die ring al opgeruimd...... Helaas voor mijn Bruine Heksje!

Vrij laat in de middag (na 5 uur) nog de jumping met Fantom gelopen. Een lekker makkelijk en snel racerondje. Ook nu ging mijn Grijze Spook snel en goed, alleen helaas weer 1 latje. Maar eigenlijk was ik allang blij dat hij de laatste 2 rondjes weer lekker liep, na dat rondje van 's morgens.

  

 

Eurodogshow Kortrijk 16 november 2008
 
 
Zondag hadden we wedstrijd in Kortrijk met Cyanda en Fantom.
Ze hadden nieuw tapijt, veel gladder als voorgaande jaren....
 
Fantom liep de jumping heel voorzichtig maar wel gecontroleerd, hij tikte 2 latjes en bij de (moeilijke) paleningang schoof hij weg dus die ging fout.
Cyanda begon in de andere ring met het VP, en die had weer ergens bananen meegepikt. Zowel afloop dak als afloop kattenloop gemist grrrr. En uiteindelijk
een DK omdat ze te wijd door de bocht ging en een paaltje meepikte ipv rechtstreeks naar de wip te gaan....
 
Fantom was ook stout op het VP. Start was sprong en dan rechtdoor kattenloop. Hij sloeg meteen na de startsprong linksaf naar de sprong die daar stond, nam nog de muur erbij en ging toen eens omkijken waar ik bleef.... Teruggezet aan de start en opnieuw begonnen. Toen ging hij echt als een speer. Zo mooi, snel en helemaal niet glijden. Bij het dak ging hij echter door zonder op mijn "go" te wachten en toen heb ik ff gemopperd. Daarna was hij van slag en begon op de laatste 4 sprongen weer te klooien.
 
Cyanda ging heel goed op de jumping, helaas alleen het verkeerde tunnelgat doordat ik bukte dus dat was mijn eigen fout. Maar ze ging hard en ook zij had eigenlijk heel weinig problemen met het tapijt. Zou ze het toch gaan leren? Normaal grabbelde ze toch altijd wel veel op tapijt.
 
Al met al was ik niet ontevreden hoe ze zich alletwee gehouden hadden op dit toch wel gladde tapijt.
 

 

 

 

 

Tunmati's Cup 9 november 2008
 
 
Zondag waren we  naar Bergen op Zoom voor de wedstrijd op kunstgras. Het was een leuke wedstrijd, het kunstgras was een fijne ondergrond om op te lopen. De hondjes gleden niet of nauwelijks. Wel had ik het idee dat ze me slecht hoorden in de lawaaierige hal.
 
We begonnen met de jumping, eerst was de graad 1, toen de small/medium van de graad 2/3 en rond half 11 mochten wij verkennen. Cyanda liep netjes en luisterde goed, hoewel ik het idee had dat ze niet helemaal voluit ging, en ook wat ruimer door de bochten. Ze tikte 1 latje omdat ik haar boven de sprong riep.
 
Fantom had in het begin een weigering omdat ik te vroeg wegdraaide, daarna tikte hij de breed om. Vanuit de slurf wou ik hem opvangen en dan kort naar links sturen maar dat snapte hij niet, en hij rende terug de slurf op. Dus een DK.
 
In de middag dan het VP. Van te voren had Bo bij Jan van Driel speciaal voor Cyanda een speeltje in de vorm van een banaan gekocht hihi. Die had ik haar mee naar de start laten nemen. Cyanda begon stout, na sprong 3 maakte ik een belgische wissel om haar mee te nemen maar Bruine Heks vloog vrolijk rechtdoor. De rest van het rondje maakte ze wel heel mooi af, ik had het idee dat ze nu beter doorliep als op het eerste rondje.
 
Fantom begon heel erg mooi. Na de wip een latje omdat ik te snel wegdraaide maar verder was hij heel mooi aan het lopen en mooi kort aan het draaien.
Net voor de finish was ik voor hem en draaide net iets te snel weg en hij volgde mij en liep de sprong voorbij, dus een DK.
 
Allebei hebben ze niet slecht gelopen en ik was dan ook heel tevreden.

 

 

 

 

Trust - Grote Prijs van het Zuiden 1 en 2 november 2008

Afgelopen weekend hebben we weer meegedaan aan de Grote Prijs van het Zuiden bij Trust. We zouden eigenlijk met de caravan gaan, maar ik had de hele week ervoor al zo koud gehad dat ik het eigenlijk niet zag zitten om 2 nachten in de caravan te slapen, dus hebben we de caravan toch maar thuis voor de deur laten staan en zijn pas zaterdagmorgen omhoog gereden, en zaterdagavond zijn we in het Formule 1 Hotel in Waalwijk gaan slapen.

Ik deed mee met Fantom en Cyanda in twee verschillende teams. We begonnen zaterdagmorgen met 2 Vast Parcoursen die we gelijktijdig moesten verkennen. Het waren allebei pittige rondjes. Fantom's team was al vrij snel aan de beurt. Fantom deed het eigenlijk heel goed op dit lastige rondje en we kwamen rond met 1 latje. Op het tweede Vast Parcours ging het wat minder, ik moest hem tussenhalen maar dit lukte niet en hij nam een sprong die niet moest, dus op dit rondje had hij een DK.

Daarna met Cyanda's team naar het eerste Vast Parcours. Cyanda ging super mooi, helaas vrij op het einde kreeg ik ze niet van me afgeduwd en koos ze voor een sprong ipv de slurf, dus een DK. Op het tweede Vast Parcours ging ze ook weer heel lekker, we kwamen rond met 1 foutje (afloop dak).

In de middagpauze konden we de beide Jumpings verkennen. Fantom begon heel mooi op de eerste jumping, maar halverwege maakte ik een wissel die anders uitpakte als ik had verwacht, daarna was hij steeds uit lijn wat er uiteindelijk in resulteerde dat hij een verkeerde sprong nam, dus een DK. Dan de tweede Jumping, en hier ging mijn Grijze Spook heel erg goed. We liepen een mooi en snel foutloos rondje. Uiteindelijk eindigden we hier op een mooie 4e plaats wat ik met deze concurrentie heel erg knap vind voor zo'n jonge hond, ik was dan ook heel trots op mijn kanjer!

Cyanda was ook weer lekker op dreef. Op de eerste jumping was ik bang dat ze voor de band zou kiezen en trok haar zelf te fel weg, waardoor ze het linker tunnelgat koos ipv het rechter. Mijn fout dus, zij liep verder echt heel erg mooi. Ook op de tweede jumping liep ze een heel mooi rondje, helaas 1 latje omdat ik haar riep boven de sprong.

Het was een heerlijke dag en ik heb genoten van het lopen met mijn 2 kanjers. Met allebei de teams stonden we er niet echt goed voor, we hadden allemaal toch aardig wat DK's gelopen maar dat mocht de pret niet drukken. Na afloop zijn we nog met een man of 10 gaan eten in Velddriel, en daarna zijn we doorgereden naar het hotel.

Zondagmorgen moesten we in de ene ring het VP verkennen en in de andere ring de Jumping. Fantom's concentratie was een beetje op na al die pittige rondjes van zaterdag geloof ik. Hij liep nog steeds vrolijk en met plezier maar begon allerlei onvoorspelbare dingen te doen in de parcoursen. Op het VP liep hij twee keer een sprong voorbij en schoot het verkeerde tunnelgat in. Op de Jumping sloeg hij na de slurf om onverklaarbare redenen ineens linksaf en ging in zijn eentje richting finish terwijl we eerst nog rechtdoor naar de tunnel hadden gemoeten.

Cyanda daarentegen is net een dieseltje, hoe meer ze doet hoe beter ze gaat. Ze liep een heel mooi VP, alleen helaas alweer die afloop op het dak fout. Bij de jumping kwam ze door de start en ik heb de DK voor lief genomen en ze teruggezet. Daarna bleef ze keurig staan en kon ik ze oproepen tussen sprong 2 en 3 zoals ik gepland had. En vervolgens liep ze een hele mooie foutloze jumping!

Tussen de middag konden we de Finale Jumping verkennen. Echt een lastig rondje, en het was heel druk met verkennen dus ik kreeg het eerst al bijna niet in mijn hoofd.... Daarna was eerst nog de Tommy Turk Finale en vervolgens begon de Finale voor de Large honden, de Finale voor de medium/small was in de andere ring. Het team van Fantom stond helemaal onderaan dus moesten wij al helemaal in het begin starten. Ook dit rondje wilde niet lukken met Fantom, ik kan het hem ook niet kwalijk nemen, hij heeft alleen nog maar A en 5 B1 wedstrijden gelopen en dan krijgt hij ineens heel weekend vol met van die moeilijke graad 3 parcoursen, hij heeft zich nog kranig geweerd vind ik! Overigens gingen heel veel honden mis op dit rondje, je zag toch bij veel honden en ook bij de handlers dat de vermoeidheid ging opspelen en de concentratie afnam.

Maar niet bij Cyanda! Met haar team waren we als ongeveer 19e team aan de beurt, we waren ergens halverwege geeindigd. Mijn Bruine Heks vloog over dit parcours, ze was snel en zelfverzekerd en we begrepen elkaar volledig. Ze draaide zo kort om de sprongen dat een vleugel gewoon stond te wiebelen maar alles bleef staan. Met een heerlijk gevoel kwamen we foutloos over de finish! Mijn knappe Bruine Heks werd zomaar 2e op dit rondje, wat was ik trots op d'r!

Voor mij een heerlijke afsluiting van weer een super leuke wedstrijd, en ik ben ontzettend trots op allebei mijn kanjers waarmee ik heerlijk gelopen heb afgelopen weekend!

 

 

 

 

 

Cyno Masters 18 oktober 2008

Fantom had zich geplaatst voor de Cyno Masters. Met zijn net 2 jaar was hij de jongste deelnemer die mocht meedoen, waar ik best al trots op was.

We kwamen rond half 8 aan bij KC de Kempen en het viel ons al op dat er nog erg weinig autos stonden. Even later kwamen we er dus achter dat de wedstrijd pas om 10 uur ging beginnen ipv om 9 uur, oeps daar hadden we ff niet goed opgelet.... Gelukkig waren we niet de enigen die zo slim waren en hebben we samen met Jose en Yvonne een uurtje in de kantine doorgebracht.

Er werd begonnen met de jumping, eerst liepen de small en medium en tegen kwart voor 12 waren de large aan de beurt. Het was een leuk rondje en Fantom liep heel mooi. Helaas kwam hij het laatste paaltje uit, deze stonden in een dooie hoek en ik denk dat ik te vroeg weggedraaid ben. Dit gebeurde overigens bij heel veel honden. Ik heb de palen hersteld en dit kostte heel veel tijd, verder het rondje mooi afgemaakt. Met 1 fout en veel tijdverlies eindigden we toch nog op de 23e plaats, en ik was eigenlijk heel tevreden.

Na de middag was het VP. Een heel pittig rondje, echt een graad 3 parcours. Ik was heel benieuwd hoe mijn Grijze Spook dit zou gaan doen want zo'n heavy rondje had ik nog niet met hem gehad. Helaas vanaf dat we van start gingen voelde ik dat het niet lekker zou gaan. Mijn Fantje was niet bij de les, hij was traag en aarzelend, stak de palen verkeerd in, nam een verkeerde sprong, sprong midden in de oxer.... Al met al kreeg ik geen contact met hem, dat samenspel wat we normaal hebben was helemaal verdwenen.

Hier was ik best wel down over, een DK lopen vind ik niet erg maar wel dat dat ik op dat rondje helemaal geen klik met hem had.

In het totaalklassement zijn we op de 29e plaats geeindigd.

's Avonds thuis begon hij te kokhalzen en gaf een paar keer schuim op. Ook zijn eten hield hij niet binnen. Zondagmorgen was het nog steeds niet goed en zijn we met hem naar Robin gegaan. Bleek dat hij 39,6 koorts had, pffff, hij heeft nu antibiotica gekregen en gelukkig gaat het inmiddels al weer een stuk beter. De koorts is weg en hij heeft net met smaak gegeten. Maar dit verklaart wel waarom hij op dat laatste rondje absoluut niet ging, waarschijnlijk heeft hij zich toen al niet lekker gevoeld.....


 

 

 

 

 

Kelpiedag 12 oktober 2008

Zondag was de jaarlijkse Clubdag van de Ikelpie Club. Jos en ik waren gevraagd om hier 's morgens trainingen te geven, en Jos zou ook 's middags de agility wedstrijd keuren. Deze clubdag werd gehouden in Rotterdam. We hebben eerst ons tentje neergezet en de hondjes geinstalleerd, daarna werden de parcoursen neergezet. Jos en ik hebben allebei aan 3 verschillende groepen lesgegeven. Het was heel leuk om te doen en de ochtend is echt voorbij gevlogen.

Na een lekkere lunch was 's middags dan de wedstrijd om het Clubkampioenschap. Jos keurde en ik deed mee met Fantom en Cyanda, wel buiten mededinging natuurlijk. We waren beter op dreef als gisteren en allebei mijn kanjers liepen een mooie foutloze jumping! Cyanda bleef goed staan aan de start nu en ik kon zowaar tot sprong 3 komen.

Op het VP kwam ze wel weer voor ik haar riep en heb ik ze weer teruggzet. Vervolgens bleef ze weer keurig staan tot ik zei dat ze mocht komen. Ze gaat het echt wel leren, die heks! Onderweg nog een raakvlakfout en een insteek palen fout, maar we hadden natuurlijk toch al een DK voor de start. Fantom daarentegen liep weer een heel mooi foutloos rondje.

Na afloop zijn we met allevier de hondjes lekker een stuk in het bos gaan wandelen. Daarna was er een lekker Chinees buffet, en rond 8 uur zijn we weer richting Limburg vertrokken. Ook dit was een hele leuke geslaagde dag, en alles bij elkaar is het weer een ontzettend leuk weekend geweest!

 

 

 

 

 

Kenneldag Nice of you to come Bye 11 oktober 2008

Wij hebben een druk maar super leuk weekend achter de rug.

Zaterdag was de Kenneldag van Nice of you to come Bye, de fokker van Fantom, nav hun 10 jarig bestaan.
Deze werd gehouden op het terrein van HV Antis in Wijk bij Duurstede. Er was een agility wedstrijd, diverse spelletjes waar je met je hond aan kon meedoen, keuringen en een quiz. En 's morgens was er lekkere taart voor iedereen!

Ik had Fantom, Cyanda en Tess ingeschreven voor de agility wedstrijd. Jos zou eigenlijk met Tess lopen, maar aangezien Bram van Bo niet lekker liep en zij hem niet wou laten lopen, heeft Bo met onze Tess gelopen.

We begonnen met een jumping. Fantom ging lekker maar helaas vergat ik een tegendraai te maken waardoor hij een verkeerde sprong nam. Cyanda wilde weer eens te vroeg vertrekken maar ik zag haar aankomen en heb haar meteen teruggezet. Daarna bleef ze keurig staan en kon ik zowaar een afstand start maken. Ook zij ging lekker, maar ook bij haar vergat ik de tegendraai, dus precies op hetzelfde punt een DK als Fantom (blont vrouwtje). Tess en Bo waren wel foutloos en werden 8e.

Tussen de middag met Magic langs alle spelletjes gegaan, ze moest sorteren, apporteren, door een parcours met allemaal verleidingen (balletjes, speeltjes, worst) zo snel mogelijk naar mij toe rennen zonder iets mee te pakken, haar eigen apportje uit een bak met allemaal ballen pakken, en stukjes worst uit een bak met water pakken. Bij een spelletje moest je een kaartje trekken en dan kiezen uit een van de 3 oefeningen die hierop stonden. Hier heb ik gekozen om haar naar een target te sturen. Eigenlijk deed ze alle oefeningen super, behalve het stukje worst uit het
water pakken, dat zag ze echt niet zitten. We zijn zo toch een uur bezig geweest en mijn meiske heeft zich super geamuseerd, ze was echt moe maar voldaan na afloop.

Na de middag was het VP. Fantom nam een sprong terug ivp  tussen te komen, dus weer een DK, maar de rest van het rondje wederom heel mooi gelopen. Cyanda kwam deze keer echt door de start, ik heb de DK voor lief genomen en haar teruggezet. Nu bleef ze wel weer keurig wachten, ze moet het echt maar leren! Het stukje waar Fantom de DK kreeg heb ik op een andere manier opgelost en dit ging nu heel goed. Twee DK's met allebei de hondjes dus maar toch lekker gelopen. Bo en Tess hadden op dit rondje ook een DK omdat Tess te vroeg de paaltjes uitkwam.

Aan het eind van de dag was nog de finale voor de Nice of you to come Bye Cup. Het was een ontzettend leuke en gezellige dag en de hondjes en wij hebben ons prima geamuseerd!

Na afloop zijn we mee naar Bo gereden waar we weer mochten logeren, en hebben daar nog een hele gezellig avond gehad.
 

 

 

 

 

KC Culemborg 5 oktober 2008

Zondagmorgen vertrokken we richting Culemborg. Vandaag was het weer echt bagger, niks als regen. We besloten dan ook al snel om geen tent op te zetten maar de hondjes lekker warm en droog in de bus te laten.

Vandaag had ik Tess aan Remko uitgeleend, ik wou me zelf even helemaal op Cyanda concentreren. Cyanda had nog 52 puntjes te kort om naar de C te promoveren dus het zou nog kunnen.......

We begonnen met de jumping. Het ging eigenlijk heerlijk met mijn Bruine Heks, super mooie paleninsteek en ze ging als een trein. Helaas ging de lat van de oxer, ik was te ver achter en draaide al te vroeg weg, en riep ze ook nog boven de sprong...... Met 1 foutje werden we 16e, en kregen 23 punten.

Dan zou het toch op het VP moeten gebeuren. Bruine Heks wou alweer komen voor ik ze riep en deze keer werd ik echt ff boos en heb ze teruggezet. Oei nu was ze wel onder de indruk en ze bleef nu wel. Maar ze nam meteen wraak door vervolgens de starlat te tikken en op de wip een flyer te maken, en dus hadden we op de eerste 2 toestellen al 2 fouten.... Na de wip kwam ik helemaal niet uit zoals ik verkend had en was ik ze ff helemaal kwijt maar hier redde ze me en nam achter me langs nog de goeie sprong..... Vanaf daar ging het best mooi maar, zelfs de moeilijke ingang naar de palen vanaf het dak ging probleemloos. Maar op de laatste 3 sprongen ging nog een lat omdat ik te vroeg kruiste. Drie fouten dus en geen punten.

Hiermee was de kans op promotie naar de C klasse wel helemaal verkeken. Heb daar wel ff van gebaald want ik weet gewoon dat ze het kan. Maar intussen heb ik er weer vrede mee, en eigenlijk is het voor mij wel veel prettiger dat Cyanda en Fantom volgend jaar samen in de B2 starten, in plaats van dat ze in 2 verschillende ringen zouden lopen. Volgend jaar gaan we er gewoon voor!

Remko had met Tesske helaas 2 DK's, hij had natuurlijk al een tijd niet met haar kunnen trainen en was niet helemaal duidelijk naar haar. Maar zeker op het VP zaten er hele mooie stukjes bij en Tesske heeft een hele fijne dag gehad!

Vanwege het slechte weer (het bleef maar regenen) hebben we het spel niet meer gelopen en waren vandaag eens lekker vroeg thuis.

 

 

 

 

WIK 4 oktober 2008

Dit weekend waren alweer de laatste selectiewedstrijden van dit seizoen. Zaterdag B1 bij WIK en zondag B2/C bij KC Culemborg.

Zaterdagmorgen dus heel vroeg opgestaan en richting WIK vertrokken. Ze hadden slecht weer gemeld maar gelukkig viel het achteraf nog mee, het was wel koud en winderig maar het heeft alleen 's morgens wat geregend en is de rest van de dag gelukkig droog gebleven.

We begonnen met het VP, Ronald Mouwen had een pittig rondje neergezet. Fantom en ik waren als allerlaatste aan de beurt. We maakten een mooie afstandstart, ik riep hem achter sprong 3 op. Vervolgens naar de palen, veel honden waren er bij het 10e paaltje uitgekomen maar Fantom maakte ze keurig af. Het ging mooi en strak, alleen bij de slurf was ik te laat met mijn wissel en liep hem even in de weg. Daardoor was ik vervolgens iets te laat toen hij uit de tunnel kwam om hem linksom over de sprong te sturen en draaide hij de verkeerde kant uit en maakte een tolletje. Maar het ging nog allemaal goed, naar de kattenloop en nog 2 sprongen, en we waren foutloos rondgekomen!

Mijn knappe Grijze Spook werd 1e op dit rondje, zijn 4e P-tje (al telt die niet meer), ik was super trots op mijn kanjer!

Vervolgens de jumping. Fantom ging mooi van start. Helaas ging het latje van sprong 4 omdat ik te vroeg op hem instapte, maar we gingen gewoon lekker verder. Op een gegeven moment kreeg hij echter de zwarte tunnel in het oog en die was toch wel heel aantrekkelijk vandaag. In plaats van mij in de bocht te volgen schoot hij rechtdoor de tunnel in. Dit had ik helemaal niet zien aankomen, zo'n fratsen ben ik van hem niet gewend maar stiekem moest ik er ook wel mee lachen. Zelfs Fantom kan wel een stout zijn! Een stukje verder zag hij die verdraaide tunnel alweer liggen en rende zomaar langs de band en wou alweer erin schieten, deze keer kon ik hem wel eruit houden. Hij was een beetje aan het spoken dus!

Op het spel ging het ook lekker tot aan sprong 13, hier ging het latje en een sprong verder was ik hem weer ff kwijt en ging hij richting palen maar daar kon ik hem nog net uit houden.

Vanuit WIK zijn we door naar Rotterdam gereden waar we bij Bo en Rene mochten blijven slapen. Rene had weer heerlijk gekookt voor ons! 

 

 

 

 

ZVKC 21 september 2008

Vrijdagavond vertrokken we met de caravan richting Zeeland, rond half 9 waren we bij de ZVKC. De caravan neergezet en even met de hondjes gelopen en daarna bij de rest van de groep gaan zitten die er allemaal al een aantal uurtjes waren. Het was aardig koud maar een lekkere Schrobbelaer (of zelfs een glaasje Chili hihi) wil daar wel tegen helpen.

Zaterdag hoefde ik niet te lopen, dus uitgeslapen tot een uur of 8 en lekker met de hondjes gaan wandelen. Een heerlijk relaxed dagje gehad met heerlijk weer, Patrick en Anita geholpen met verkennen, en naar de rondjes van de B1 medium/small en A gekeken. Tussendoor met de hondjes gaan fietsen en eind van de middag toen alles gedaan was een flink stuk met ze gaan wandelen. 's Avonds met een man of 13 samen gegeten en weer tot een uur of 12 gezellig samen buiten gezeten.

Zondag was mijn Grijze Spook dan aan de beurt. We begonnen met het spel, een Tijd Fout Uit in de vorm van een Vast Parcours. Fantom liep een super mooi strak rondje, helaas vond ik het nodig om hem bij de voorlaatste sprong te roepen omdat ik dacht dat hij naar de tunnel wou, en hierdoor ging het voorlaatste latje.

Daarna het Vast Parcours. En wederom liep mijn Grijze Spook een super mooi rondje. Helaas kon ik weer mijn grote mond niet houden en gaf ik een "links" commando waar het niet echt nodig was, en ook hier weer 1 latje..... Toch nog op een 13e plaats geeindigd en 31 punten verdiend.

Na de pauze was de jumping. Om een of andere reden was ik nu stressiger als op de andere rondjes en het liep niet zo lekker vloeiend. Ik was Fantom een paar keer bijna kwijt, een wissel haalde ik niet zoals gepland waardoor hij heel wijd uitzwaaide, en we lieten dus flink wat tijd liggen. Maar alle latjes bleven liggen en we kwamen deze keer foutloos rond. En we eindigden toch nog op een mooie 2e plaats. Ons derde P-tje, wat was ik trots op mijn Grijze Spook!!!! In vier B1 wedstrijden 3 P-tjes lopen, hij is een echte kanjer! Volgend jaar mogen we dus in de B2 gaan starten, de laatste wedstrijd van dit seizoen (WIK) lopen we nog lekker in de B1 en dat vind ik prima zo, hij moet uiteindelijk nog 2 jaar worden en het gaat allemaal wel heel snel zo.

Als laatste was er nog een knockout race. Fantom was in het eerste rondje af omdat hij 2 latten tikte. Cyanda wist 3 ronden door te komen voor ze, ook door het tikken van een lat, eruitlag. Maar ze had zich in ieder geval ook ff lekker uit kunnen rennen.

Toen we thuiskwamen hebben we nog gelachen... Ik had zondagmorgen toen ik de honden uitliet natte sokken gekregen. Toen ik terug bij de caravan was heb ik droge sokken aangedaan en de natte sokken achter aan het handvat aan de caravan gehangen om te drogen. Gisteravond komen we thuis, vraagt Jos ineens, had jij sokken aan de caravan gehangen? Woe, die was ik dus helemaal vergeten en die hingen daar nog steeds, wij hebben dus de hele weg van Zeeland naar huis gereden met 2 sokken hangend achter aan de caravan...... LOL.

Het was weer een heerlijk weekend!

 

 

 

 

KC De Kempen 13 en 14 september 2008

Vrijdags waren we 18 uur thuis na een heerlijke vakantie in Frankrijk, en zaterdag en zondag hadden we meteen B2/C wedstrijd bij KC De Kempen. We hebben nog getwijfeld om meteen door te rijden met de caravan, maar uiteindelijk toch ervoor gekozen om naar huis te gaan en de hondjes die niet hoefden te lopen bij mijn moeder thuis te laten zodat die wat bij konden komen van de toch wel lange reis die we achter de kiezen hadden.

Zaterdag ging dus alleen Cyanda mee. Ik zag de bui (lees: trossen bananen) al hangen nadat die Bruine Heks 2 weken lekker vakantie had mogen vieren. De jumping was een heel pittig rondje. En eigenlijk was mijn meiske heel braaf. Ze nam geeneen verkeerd toestel en luisterde op zich heel goed, en ze zette ook een mooie tijd neer. Maar het was te merken dat ze 2 weken lang geen sprong gezien had, ze sprong erg onzeker, zette steeds te vroeg af en hierdoor gingen 4 latten....

Op het VP had ze haar draai weer gevonden en sprong ze mooi en vloeiend, en ging er geeneen lat. Maar helaas staken op dit rondje toch weer de bananen de kop op, en op het eerste stuk was ze erg aan het heksen. Vanaf het dak zag ze die oh zo leuke tunnel al liggen, dus vergat ze het raakvlak maar even om wat sneller het (verkeerde) gat van de tunnel in te schieten. Vervolgens nog een sprong voorbij lopen om de volgende tunnel in te vliegen (ze zijn ook zooooo leuk die tunnels...). Toen ze daarna volkomen onlogisch rechtsaf de palen indook terwijl we gewoon rechtdoor moesten heb ik haar toch maar even streng toegesproken en gevraagd of ze nu eens wou gaan opletten. En vanaf toestel 12 ging ze ineens als een trein, de moeilijke paleningang heb ik haar helemaal alleen laten opsoppen en die deed ze perfect, en de tweede helft van het rondje hebben we in ieder geval foutloos kunnen afleggen.

Tussen de middag werden we met een paar man een beetje (erg) melig, en het resulteerde erin dat Wiel, Bo en ik afspraken om als Superman over het veld te lopen bij het Spel. Wat we ook gedaan hebben (nou ja een heel klein stukje dan....) Cyanda was nog een beetje aan het naheksen, ik kon ze nu wel uit het verkeerde tunnelgat houden maar toen schoot ze het goede tunnelgat ook maar meteen voorbij en nam in plaats daarvan de sprong ernaast.... Maar verder ging ze helemaal niet slecht, ze liet zich prima sturen en wegsturen, en toch best lekker gelopen samen. Voor de wedstrijd van Culemborg hebben we weer een paar keer kunnen trainen en dan gaat het vast weer beter (hopen we dan).

Zondag mocht Cyanda thuisblijven en uitrusten van al haar streken, en was Tess aan de beurt. We begonnen met de jumping, ook vandaag geen makkelijke.... Tess ging eigenlijk supergoed, onze klik (die er in Zoys helemaal niet meer was), was weer helemaal terug. Helaas maakte ik zelf een stomme wissel, bij het verkennen kwam ik na die draai steeds bij tunnelgat met nr 7 uit, maar tijdens het lopen stond ik ineens voor tunnelgat met nr 15. Oeps, Tess kon niet anders als het verkeerde gat nemen, was dus echt mijn fout. Maar heerlijk gelopen met mijn Zwartje, en ik was echt blij dat ze weer zo lekker ging.

Ook op het VP ging ze weer heerlijk, deze keer een weigering ook weer door mijn fout. Ik trok haar te fel weg voor de palen waardoor ze deze voorbijschoot. Maar ook dit rondje weer heerlijk met d'r gelopen, nu met 1 fout nog 1 puntje verdiend. Al met al vandaag weer eens heel fijn gelopen met mijn zwarte heks, en ondanks de foutjes toch een heel goed gevoel aan vandaag overgehouden.

 

 

 

 

KC Zoys 30 en 31 augustus 2008

Vrijdagavonds vertrokken we met de caravan en rond 9 uur waren we bij KC Zoys. Onszelf en de hondjes ge´nstalleerd en nog gezellig met een groepje buiten gezeten tot half 1.

Zaterdag was de beurt aan de B2 large. Voor Cyanda weer de eerste wedstrijd na haar blessure. Voor het verkennen heb ik haar door Ronald laten nakijken en tot mijn opluchting werd ze helemaal gezond verklaard, en kon ik met een gerust hart met mijn Bruine Heksje aan de start verschijnen.

We begonnen met de jumping. Het was te merken dat Cyanda lang niks gedaan had, ze was ontzettend hevig. Wachten aan de start was er vandaag niet bij en daardoor kon ik niet in positie komen, en kon ik op het eerste stuk nergens de wissels uitvoeren die ik gepland had. Het was dus een chaotisch begin en hierdoor gingen 2 latjes.

Bij het Vast Parcours was ze niet alleen maar hevig, maar ook nog stout.... Het rondje begon met 2 sprongen, wip, en dan rechtsaf de slurf in. Cyanda had het zich anders uitgedacht, en schoot na de wip in een strakke rechte lijn meteen naar de finish sprong, die niet eens echt dichtbij stond.... Hele dikke bananen dus, en die bleven het hele rondje uit die oortjes ploppen want ze bleef maar stoute dingen uithalen, en ze had ontzettend veel lol. En eerlijk gezegd moest ik zelf ook wel een beetje lachen om mijn heks, ze was zo blij dat ze weer mocht, en ik weet gewoon dat ze zo is als ze lange tijd niks heeft mogen doen....

Op het spelletje was ze haar ei alweer een beetje kwijt en was ze een stuk braver, alleen een latje getikt.

's Avonds lekker geskottelbraaid en tot kwart voor 1 gezellig samen gezeten, om 12 uur Marjo gefeliciteerd die zondag jarig was.

Zondag was de beurt aan de C en mocht Tesske. Ook hier begonnen we met de jumping. Geen makkelijk rondje en Tess en ik hadden geen klik samen. Ze begreep me niet, draaide wijd of de verkeerde kant uit en uiteindelijk liep ze een sprong voorbij en nam deze terug, dus een DK.

Het VP ging stukken beter, maar helaas gingen hier 2 latjes.

Het spel heb ik niet gelopen, na het VP nog ff wat gegeten en toen zijn we gaan inpakken en richting huis gegaan. We wilden een beetje op tijd thuis zijn aangezien we maandags op vakantie naar Frankrijk gingen vertrekken. We komen de vrijdag voor de KC Kempen thuis, bij De Kempen zal het wel helemaal feest worden met mijn 2 heksen, na 2 weken niet getraind te hebben......

 

 

 

 

Clubmatch Lihos 24 augustus 2008

Gisteren was weer de jaarlijkse clubmatch bij ons op de club.
De afgelopen 2 jaar kon ik steeds niet meedoen omdat het samenviel met een selectiewedstrijd, maar dit jaar kon ik er gelukkig weer eens bij zijn. Ik zou met Tess en Fantom meedoen, met Cyanda ben ik wel weer aan het opbouwen maar ik vond het nog te snel om al 3 rondjes met haar te lopen.

We begonnen met een VP. Graad 2 en 3 liepen hetzelfde parcours, dus Fantom en Tess kregen hetzelfde rondje. Het waren pittige rondjes die Theo had neergezet. Fantom was helaas niet op dreef. Hij tikte 3 latten, en bij de band sprong hij helemaal mis, erlangs en half ertegen. Normaal is hij heel vast op de band dus dit had ik echt niet verwacht.

Tesske ging als een speer maar ik maakte zelf een dom foutje, ging een stap te weinig mee waardoor ze terug over een sprong ging, dus ook een DK. Maar met haar wel echt heel lekker gelopen.

In de pauze een lekkere smos gegeten hihi.

Er was ook een onderdeel voor de pre agility. Dit zijn de jonge hondjes die uit de gehoorzaamheid komen en net beginnen met de Agility. Voor hun was een leuk parcourtje uitgezet, gemarkeerd met bordjes waar je iets moest doen. Gehoorzaamheidsoefeningetjes afgewisseld met lage sprongetjes, de dakschutting op laag, een tunneltje en 3 paaltjes om doorheen te slalommen.

Hier hebben wij met een paar man ook met onze oude hondjes, die niet meer mogen springen, aan meegedaan (buiten mededinging). Magic vond dit helemaal geweldig! Vanaf de start moest ze naast me volgen en over de lage dakschutting heen, en aan het einde "touchen". Vervolgens moesten we naar een sprong wandelen en voor de sprong moest zij blijven zitten, ik ging achter de sprong staan en tot 10 tellen, zij moest dus blijven. Daarna terug naar haar en belonen, en meenemen (ze mocht die sprong NIET nemen). Vervolgens stonden er 3 lage sprongetjes in een rechte lijn en daar mocht ze overheen, heerlijk vond ze dat. Vervolgens weer volgen, een bochtje naar links en dan in looppas naar de tunnel toe. Door het tunneltje heen, dan weer volgen, bochtje 270 graden linksom, stukje verder bochtje 270 graden rechtsom. In looppas naar de 3 paaltjes en haar hierdoor laten slalommen. Daarna door de finish, Magic vond het in haar enthousiasme nodig om ook nog ff over het bordje "Finish" te springen. Ze was helemaal happy erna! En ze had heel netjes gedaan.

Met Cyanda heb ik dit onderdeel ook gedaan, omdat ze vanwege haar blessure niet met de agility mee kon doen. Maar dit was niet zo'n succes, ze was veel te hevig, ze ging stuiterend over het rondje en schoot iedere keer meters van me vandaan....

Daarna weer terug naar de orde van de dag, de jumping. Alweer geen makkelijk rondje. Met Fantom maakte ik zelf een stomme fout, liep aan de verkeerde kant van de slurf mee waardoor Fantom ook de verkeerde kant van de sprong pakte.... Tesske ging wederom als een speer, ze was echt lekker op dreef vandaag. Alleen het laatste latje ging omdat ik te ver achter was op de laatste rechte lijn.

Het laatste rondje was weer een VP. Deze keer ging Fantom wel foutloos maar wel tijd verloren op het laatste stuk waar hij niet helemaal lekker voor de sprong uitkwam en bijna vanuit stilstand moest springen. Tesske liep alweer een super rondje, maar vond het helaas nodig om een paaltje te vergeten in de weave. Dus ondanks haar mooie rondje alweer een DK.

Als laatste nog een spelletje, de "Blind Date". Iedereen die hieraan mee wilde doen moest zijn nummer afgeven, die werden in een pet door elkaar gegooid en dan moest iedereen een nummer trekken. Het rondje moest je dan lopen met de hond waarvan je het nummer getrokken had. Het rondje zelf was natuurlijk heel simpel, alleen sprongetjes en een tunnel en slurf, met 2 bochtjes erin.

Ik trok Djill van Lisa, en Lisa trok mijn Fantom, hihi. Toevallig allebei blue merle Bordercollies, met allebei dezelfde blauwe riem. En ze tikten ook nog allebei precies dezelfde lat. Was heel leuk om te zien hoe iedereen met een vreemde hond uit de voeten kwam.

Hierna was de prijsuitreiking in de kantine, vergezeld van lekker hapjes.
Winnaar bij de graad 3 was Chappie met Yessi. Chappie gaat helemaal stoppen met de agility, dit was hun laatste wedstrijd en dit was wel een hele mooie afsluiting voor hun!

 

 

 

 

KC Gooi en Eemland 17 augustus 2008

Zondagmorgen vroeg vertrokken Remko, Jos en ik met Fantom en Sianne richting KC Gooi en Eemland voor de B1 wedstrijd.

We begonnen met het VP, er waren 3 ringen. Fantom en ik zaten in groep 2 bij Piet Plasmans. Piet had een niet makkelijk rondje neergezet, met veel verleidingen, ik zou goed op moeten letten! Ik was weer pas heel laat aan de beurt, als 71e van de 75. Dus kon ik van te voren naar de anderen kijken (en al lekker zenuwachtig worden).

Eindelijk waren we dan aan de beurt. Fantom was goed bij de les, ik moest af en toe wel fel aan hem trekken en daardoor hoorde ik af en toe hoe hij tegen een lat tikte, maar alles bleef gelukkig liggen. Op een gegeven moment moest ik hem na een sprong omhalen maar draaide hij naar links terwijl ik gedacht had dat hij naar rechts zou komen. Ik durfde hem echter niet linksom te halen want daar stond een andere sprong vlak naast, dus toch terug naar rechts gehaald. Hij was braaf en sprong niet terug, ik kreeg hem om de sprong heen maar dit kostte ons wel tijd. Daarna nog tunnel en 2 sprongen, en waren we foutloos over de finish! Pffff het was wel ff spannend maar we hadden het gered!

Fantom eindigde op een mooie gedeelde 1e plaats op dit rondje, ons tweede P-tje is binnen, wat was ik trots op mijn knappe Grijze Spook!

De jumping was nog veel lastiger, lange rechte tunnels waarna we dan ineens weer een andere kant uitmoesten. Met een snelle hond haast niet te doen, en we zagen inderdaad de ene DK na de andere vallen. Fantom deed het op zich helemaal niet slecht, we hadden wel onderweg 2 latjes omdat ik te fel op hem moest roepen, maar de DK kregen we pas bij het voorlaatste toestel, toen hij voor de sprongen koos ipv de tunnel in te gaan. Uit de uitslagen bleek wel hoe lastig het rondje was, van de 75 honden waren er maar 21 zonder DK rondgekomen.

Als laatste het spelletje, een lekkere race jumping. Hier gingen bij ons 2 latjes, eentje omdat ik boven de sprong riep en een omdat ik op de laatste rechte lijn te ver achter hem was en hij om ging kijken en een tolletje maakte. (Jos zei gisteravond dat hij me weer sprinttraining gaat geven....).

Het was een leuke wedstrijd en ik ben supertrots op mijn Grijze Kanjer!

 

 

 

Hagaardbos (B) 15 augustus 2008

15 Augustus is in Belgie een feestdag en dus een vrije dag, na een paar jaar meegedaan te hebben aan de Dog Survival die ook altijd op 15 augustus gehouden wordt, deze keer maar eens ingeschreven voor een "gewone" agility wedstrijd.

We kwamen rond half 8 aan, toen ik op mijn telefoon een smsje zag van Jenny, een clubgenootje. Zij had mij om half 7 gesmsed dat haar dochtertje ziek was en zij dus niet naar de wedstrijd ging komen, en of ik geen zin had om haar Caine in Genk op te pikken en met hem te lopen vandaag.... Oeps dat berichtje zag ik nu pas, ik had onderweg in de auto geslapen en niet meer gekeken of ik een berichtje had. Dus terug gesmsed dat ik haar berichtje nu pas zag en dat we al op de wedstrijd waren, dat ik het heel jammer vond en dat ik anders heel graag met Caine gelopen zou hebben. Toen belde ze even later en vroeg of het goed was dat Gunther, haar vriend, Caine nog kwam brengen en of ik dan met hem zou willen lopen. Aangezien er maar 1 ring was, en graad 2 pas als laatste aan de beurt was, was er nog tijd genoeg. Dus heeft Gunther Caine nog gebracht.

Er werd begonnen met het Vast Parcours, eerst naar de graad 1 en graad 3 gekeken en rond half 11 kon de graad 2 gaan verkennen. ik startte met Caine als 12e. Het wilde niet echt lukken, we moesten weer helemaal aan elkaar wennen, pas bij de laatste 6 toestellen gingen we elkaar weer een beetje begrijpen.

Met Fantom was ik als voorlaatste. Fantom liep een mooi rondje, hij startte wel wat traag (had ik hem niet wakker genoeg gemaakt van te voren?), pas bij toestel 4 kwam de vaart erin. Bij de muur tikte hij een blokje omdat ik hem te fel riep. Met een foutje werden we 15e.

Daarna duurde het weer een hele tijd voor we weer aan de beurt waren. Je kon daar wel heel mooi wandelen dus tussen de middag lekker een stuk met beide heren gaan lopen. Rond half 4 konden we gaan verkennen voor de jumping. Pffff dit was een moeilijk rondje, meer graad 3 als graad 2 vond ik. In het begin heel veel draaien, daarna een lange rechte lijn door de slurf naar de tunnel toe die in een U lag, je moest het middelste gat en rechts stond ook nog een sprong. En daarna moest de hond nog om de muur heen en vandaar naar een moeilijke paleningang... Ik zag het niet echt zitten.

Fantom ging eigenlijk heel mooi, wel een latje ergens aan het begin maar hij was verder goed bij de les, en het ging goed tot aan de muur. Hij ging er wel voorbij maar snapte niet dat hij daarna er wel terug overheen moest springen, maar liep erom heen. Op zo'n momenten merk je dat hij toch nog echt een jonge onervaren hond is. Nog eens om de muur heen gestuurd en toen nam hij een sprong extra (dus een DK) voor hij terug over de muur sprong, daarna wel een perfecte paleningang . Dus al met al toch mooi gelopen.

Met Caine zag ik het helemaal niet zitten, zo'n moeilijk rondje en op het VP (wat veel makkelijker was) wilde het al niet echt lukken. Toch maar geprobeerd, en hij verraste me. Het lastige begin met al die draaien ging eigenlijk heel erg goed, uiteindelijk wel een DK maar dat kon ook niet anders op zo'n moeilijk rondje, maar al met al ging het stukken beter als op het eerste rondje. Wij moeten gewoon eigenlijk altijd even aan elkaar wennen.

Al met al toch lekker gelopen met beide heren!

 

 

 

KC Arnhem 9 en 10 augustus 2008

Vrijdagavond met de caravan vertrokken richting Arnhem, daar aangekomen hingen we al meteen vast in de modder en moesten we door Rudie eruit getrokken worden maar uiteindelijk stonden we toch mooi op ons plaatsje.

Zaterdag was Fantom's tweede B1 wedstrijd. We begonnen met het VP bij Ben Grafe. Een pittige start, de rest van het rondje leek mee te vallen. Fantom en ik waren pas als allerlaatste van de 107 honden aan de beurt. We gingen mooi van start, het moeilijke begin ging eigenlijk zonder problemen. Maar ergens op een punt waar niemand het verwachtte ging Fantom opeens over een sprong ipv het dak op te gaan, helaas een DK.... De rest van het rondje wel nog mooi afgemaakt.

Op de jumping een fout op de paleningang, een verre uitzwaaier en nog een latje. Mijn Spook begint een beetje te puberen!

Als laatste nog het spel, ook een jumping. Dit ging echt als een trein, Fantom vloog over het parcours en we waren al voor driekwart foutloos, en toen was blond vrouwtje zelf de weg kwijt en sloeg een sprong over.....

Geen goeie dag dus voor ons, maar we hadden de zondag nog.....

Zondag had ik zowel Tess als Fantom ingeschreven in de Open Klasse. We begonnen met het spel, een Tijd Gambling. Het was een gewoon VP, maar je moest van te voren opgeven in welke tijd je dacht dat je hond rond ging komen. Ik kan dit echt niet schatten dus ik heb dit Jos laten doen, hihi.

Tesske liep een heel mooi rondje en kwam foutloos rond. Fantom duwde ik helaas in een te scherpe hoek naar de wip waardoor hij er weer afviel, en even later nog een foute paleningang. Jos bleek heel goed gegokt te hebben, hij zat maar 0.21 naast de tijd die Tesske gelopen had, en Tess werd 1e op het spelletje, hihi! Hiermee had Tess zich ook geplaatst voor de finale van de Grote Prijs van Arnhem, iedereen die dit weekend een 1e plaats liep mocht hier namelijk aan mee doen.

Vervolgens het VP. Tess had nu 1 weigering maar wederom mooi gelopen. Fantom kwam erg voorzichtig over de wip en verloor hier veel tijd, waarschijnlijk toch een beetje geschrokken toen hij op het eerste rondje er vanaf viel. Maar verder mooi foutloos gelopen en een tweede plaats!

De jumping heb ik met Tess niet gelopen omdat ze al aan de finale mee ging doen, 3 rondjes vind ik voor haar echt wel genoeg. Fantom ging als een speer op de jumping, we hadden ons weer helemaal terug gevonden en hij liep alweer een mooi foutloos rondje. Een mooie 1e plaats op de jumping, en ook hij mocht meedoen aan de Grote Prijs van Arnhem!

In de Finale sloeg Tess een paaltje over en begon daarna erg te heksen, Fantom had 3 latjes (ik heb waarschijnlijk te veel gejaagd). Maar het was heel gaaf om met  2 honden aan de Finale mee te doen!

Daarna de prijsuitreiking en toen was het best al laat. Gelukkig kwamen we zonder problemen met de caravans van het veld af en bleef niemand meer in de modder hangen.  Nog een hapje gaan eten in Arnhem en rond half 11 waren we weer thuis

 

 

 

Lihos (B) 25, 26 en 27 juli 2008

Weer 5 drukke maar heerlijke dagen achter de rug. Woensdagavond al naar de club gereden en met een aantal man de terreinen afgezet. Donderdag na de middag zijn we met de caravan gegaan, ons zelf geinstalleerd en een mooi tuintje voor de hondjes gemaakt. De rest van de middag was er nog genoeg te doen, toestellen verslepen, tenten opzetten etc. Intussen begonnen de caravans al aardig binnen te druppelen en werd het al gezellig druk. Rond een uur of 5 met de hondjes  gaan zwemmen, Yvonne had mij 's middags al Cidaiko gebracht omdat ik nog ff met hem wou trainen, dus die is ook lekker meegeweest. Daarna lekker geskottelbraaid. Na het eten met Tess de sprongoefeningetjes gedaan en met Cidaiko wat kleine stukjes getraind. 's Avonds zijn we nog bij ons andere clubje High 5 gaan zitten en rond een uur of half 1 naar bed gegaan.

Vrijdag was de trainingsdag, ik zou een sessie bij Kees Stoel en een sessie bij de Amerikaanse Olga Chaiko volgen. Tussendoor zouden we met een paar man het secretariaat doen want dat was vanaf 11 uur 's morgens tot 21 uur open, zodat we niet zoals voorgaande jaren 's avonds een stormloop zouden hebben. Om kwart over 11 moest ik met Fantom bij Kees Stoel, het was bloedje heet dus meteen maar een parasol en een fles water meegenomen voor Fantom. Lekker getraind en weer een paar goeie tips meegekregen.

Na de training met Fantom uitgelopen op het koele bospad en ff bij de caravan een lekker smos gegeten. Daarna tot half 4 op het secretariaat gezeten tot de sessie bij Olga Chaiko begon. Echt super leuk les gehad van haar, hele goeie tips gekregen. Na afloop heeft zij zelf nog een beetje met haar eigen hondje getraind, was super om te zien. Daarna zijn we met onze hondjes weer lekker gaan zwemmen, een pizza gegeten en vervolgens nog anderhalf uur op het secretariaat geholpen tot dit dicht ging. Vervolgens weer tot een uur of 1 bij High 5 gezeten.

Zaterdag zou ik ook op het secretariaat helpen, om kwart over 7 gingen we al open dus dat betekende om 6 uur opstaan..... Het was een drukke dag en helaas heb ik van de wedstrijd zelf niet veel kunnen zien, wel tussendoor toch tijd gehad om even op het terrein rond te lopen en hier en daar wat te kletsen. 's Avonds gebarbequed, dit was zoals voorgaande jaren weer prima verzorgd. Intussen was het wel met bakken aan het regenen maar gelukkig zaten we lekker droog op het terras onder de partytenten. Later op de avond naar de Karaoke, en met Lana en Kim (2 clubleden) nog een liedje gezongen, het was weer heel gezellig (hoewel we met onze traditie gebroken hebben en dit jaar niet op de tafels gedanst hebben....) Rond een uur of 2 lagen we in bed.

Zondag zou ik zelf lopen, met Fantom en met nog 2 "leen"hondjes: Cidaiko, waar ik altijd mee train als zijn vrouwtje Rosemary niet kan, en Caine, het hondje van Jenny, ook een clubgenoot, waar ik nog nooit eerder mee gelopen of getraind had. Cidaiko liep in de graad 1 en Fantom en Caine in de graad 2. Ik moest meteen 3 parcoursen verkennen 's morgens, de jumping voor de graad 1, en het VP en de jumping voor de graad 2. Met Cidaiko was ik al heel snel aan de beurt. Het was helaas geen rondje voor hem, veel kort tussendoor halen wat hij heel moeilijk vindt, dus al vrij snel hadden we een DK, toch zaten er zeker hele mooie stukjes bij.

Het VP voor de graad 2 was wel heel moeilijk. Met Caine wilde dit helemaal niet lukken, hij en ik moesten nog helemaal aan elkaar wennen dus we hadden al heel snel een DK. Fantom liep dit moeilijke parcours eigenlijk heel erg mooi, met een klein foutje, vanuit de tunnel schoot hij die oh zo verleidelijke palen in ipv de wip op te gaan, dus ook een DK maar ik was toch heel tevreden over hem.

De Jumping voor de graad 2 was een leuk rondje en naar mijn idee goed te doen. Met Caine ging het al veel beter, ik voelde hem al een stuk beter aan. Weliswaar een DK omdat hij ergens te ver doorschoot en een verkeerde sprong nam, maar het ging al veel vloeiender en beter als op het VP. Fantom begon mooi, maar halverwege het parcours werd hij echt stout en begon te spoken, dit ben ik echt niet van hem gewend.....

In de pauze het Royal Canin parcours verkend (wat ze alledrie moesten lopen), en het VP voor de graad 1. Bij het Royal Canin parcours begonnen ze met de graad 2 en was ik met Caine heel snel aan de beurt. Met Caine ging het gewoon ieder rondje beter. Deze keer 2 latjes en een afloopfout, maar verder lekker vloeiend gelopen, geen DK. Ik was echt blij met dit rondje!

Vervolgens met Cidaiko het VP gelopen. Die rooie raket ging echt super mooi. Goed luisteren en geeneen verkeerd toestel genomen. Wel 2 latjes en in de paaltjes sloeg hij een over, dus een DK, maar wat had hij het goed gedaan! Ik was echt trots op hem. Hierna nog een tijdje naar het VP van de graad 3 zitten kijken, een pittig rondje en leuk om te zien.

Op een gegeven moment met Fantom gaan aansluiten bij de Royal Canin, er stond gelukkig niet zo'n lange rij. Fantom was er echt niet bij vandaag. Ik zet hem aan de start en loop weg, hij bleef keurig wachten, ik geef hem zijn go dat hij mag komen en hij loopt gewoon de eerste sprong voorbij naar mij toe. Dit soort fratsen ben ik echt niet van hem gewend, ik heb hem op mijn gemakje teruggezet en ben opnieuw gestart en deze keer deed hij het prima, en hij liep een keurig foutloos rondje. Omdat we toch al een weigering hadden voor die mislukte start (en zo'n 20 seconden tijdverlies), heb ik hem op de raakvlakken steeds een paar tellen laten wachten voor hij mocht gaan, dit was dan wel weer een goeie training.

Na een tijdje ook met Cidaiko aangeschoven voor de Royal Canin, ook hij ging niet slecht, precies weet ik het niet meer maar volgens mij ging hij een sprong voorbij omdat hij te ver uitzwaaide, en ging nog ergens een lat.

Aan het eind van de dag zijn we al begonnen met opruimen van toestellen en afbreken van de ringen die het eerst klaar waren, vervolgens was de prijsuitreiking. Daarna nog hier en daar wat opgeruimd, ik ben met de hondjes even het bos in geweest en rond een uur of 8 zijn we zelf gaan afbreken en met de caravan richting huis gegaan.

Het was een druk en warm maar heel geslaagd weekend!

 

 

 

HS Palieter (B) 13 juli 2008

Zondag had ik Fantom ingeschreven bij HS Palieter in Ranst (Belgie).

We begonnen met het VP, een heel leuk rondje en goed te lopen volgens mij. Fantom ging wat traag van start had ik het gevoel, hij deed lang over de kattenloop. Daarna een sterretje en tussen sprong 3 en 4 kwam hij ineens aan mijn binnenkant en moest ik een halve draai maken om hem weer rechts van me te krijgen, en hiervoor kregen we een weigering. Hierna herpakte hij zich en vanaf daar ging hij als een trein en liep de rest van het rondje hele mooi en zonder fouten. Echt jammer van dat begin, we werden met 1 fout 24e van zo'n 100 honden.

Bij de jumping riep ik hem op tussen sprong 2 en 3, en hij tikte de startlat. Misschien omdat sprong 2 een muur was en hij mij niet goed kon zien? Nou goed, dat moet hij toch leren. De palen stak hij goed in maar vervolgens liep hij tegen een paaltje aan en raakte hij uit ritme en toen sloeg hij een over. Dat heb ik zelf niet gemerkt en ben gewoon doorgegaan, en hiervoor kregen we dus een DK. Op het eind liep hij ook nog een sprong voorbij omdat ik mijn wissel veel te ver doortrok.

Als laatste nog de open jumping. Geen makkelijk rondje met heeeel veel bochten en draaien. Deze liep Fantom echt perfect, ik stond er zelf van te kijken hoe kort hij overal draaide toen ik het rondje op video terug zag. Helaas hebben ze de uitslag van dit rondje niet uitgehangen want ik had graag zijn tijd geweten.......

Het was een lange en leuke dag, vandaag waren we pas rond een uur of 9 thuis....

 

 

 

HV Antis 12 juli 2008

HV Antis vierde vandaag hun 30-jarige bestaan, er waren verschillende activeiten zoals spelletjes, demonstratie doggydance, een loterij, diverse kraampjes, en natuurlijk ook een agility wedstrijd. Hieraan deed ik mee met Tess en Fantom.

We begonnen met een Tijd Fout Uit, een makkelijk vloeiend rondje. Als 11e met Fantom gestart. Ergens onderweg hadden de palen wel een erg grote aantrekkingskracht op hem en kon ik hem maar met moeite daar wegtrekken, dit kostte tijd maar verder het rondje wel foutloos gelopen, en toch nog een 4e plaats.

Met Tess had ik niet echt een klik, twee keer draaide ze compleet de verkeerde kant uit dus echt vloeiend ging ze niet, en op het eind schoot ze het dak op ipv naar de wip te gaan.

Vervolgens het Vast Parcours. Zo makkelijk als het eerste rondje was, zo pittig was deze...... Fantom ging als een trein, doorliep de moeilijke stukken vloeiend en soepel, het ging echt heerlijk. Onze enigste fout was dat hij het verkeerde tunnelgat nam, een DK dus, maar dat vond ik niet zo erg. Ik was zo trots op hem dat hij zo'n moeilijk parcours zo mooi en vloeiend kon lopen!

Tess had wat meer aarzelingen en zwaaide verder uit als Fantom, maar zij ging wel al stukken beter als op het eerste rondje. Ook haar enigste fout was dat zelfde verkeerde tunnelgat (zou het toch aan mij liggen? hihi)

Hierna was pauze waarin een demo Doggy Dance werd gegeven, en zijn we met de hondjes bij de spelletjes gaan kijken. Er was een grote bak met allemaal ballen waar de hond in 1 minuut tijd zoveel mogelijk ballen uit de bak moest apporteren. Fantom snapte er niks van en bleef maar om de bak heen draaien zonder ook maar een bal te pakken, hihi. Tess deed het beter en wist er toch een aantal ballen eruit te halen.

Ook was er een grote schelp gevuld met water, hier werd een worstje op de bodem gelegd wat de hond dan eruit moest halen. Dit vonden ze allebei heel moeilijk en is niet gelukt.

Verder was er nog een vierkant van ongeveer 2 bij 2 meter, hierin stonden allemaal plastic flessen. De begeleider mocht zelf niet in het vlak komen en moest proberen de hond in een minuut tijd zoveel mogelijk flessen te laten omgooien. Hier was Fantom een kei in, ik stond buiten het vierkant en bewoog een balletje alle kanten uit, en Fantom bleef die bal maar volgen zonder verder ergens naar te kijken en de plastic flessen vlogen alle kanten uit, hihi. Volgens de vrouw die bij dat spelletje stond had hij op dat moment de snelste tijd... Tess snapte er minder van, ze sprong elegant door het vierkant en deed haar uiterste best geen een fles om te gooien, en dat lukte haar vrij aardig.....

Na de pauze de jumping, ook al geen makkelijk rondje. Fantom ging weer heel erg mooi, we waren driekwart van het rondje foutloos. Toen was hij ver voor me uit en moest ik hem van me af naar links sturen, dit deed hij mooi maar na die sprong draaide hij de verkeerde kant uit. Toen moest ik wel mee om hem te begeleiden anders was hij over die sprong teruggesprongen, en hierdoor haalde ik mijn belgische wissel niet. En omdat ik toen aan de verkeerde kant was kreeg ik hem niet naar links geduwd en dus alsnog een DK. Maar wel weer heel lekker gelopen.

Tess liep haar mooiste rondje van vandaag, deze keer geen aarzelingen maar mooi strak gelopen. Alleen sloeg ze om een of andere reden het laatste paaltje over..... Vraag me niet waarom, ze stonden niet echt moeilijk en ik deed ook niks raars. In ieder geval ook een DK dus.

Gedurende de dag was er ook een loterij, en laat ik nou bij de laatste trekking de hoofdprijs winnen, een zwembad! Hihi. Het is rond en 2.45 bij 76cm. Mooi om mijn hondjes in te laten zwemmen!!!

Op de terugweg zijn we met 10 man nog in Velddriel gestopt om te eten, rond 10 over 8 waren we weer thuis. Het was een leuke en gezellige dag!


Tesske en ik stonden ook nog op de voorpagina van het plaatselijke krantje van Wijk bij Duurstede

 

 

 

 

KC Rotterdam 5 en 6 juli 2008

Afgelopen weekend zijn we naar Rotterdam geweest. Zaterdag was B2 en zou ik eigenlijk met Cyanda gelopen hebben, maar die had ik vanwege haar blessure terug moeten trekken. Aangezien we al lang van te voren hadden afgesproken dat we dit weekend bij Bo en Rene zouden logeren en ik het toch leuk vond om een paar anderen in de A- en B2 klasse te zien lopen, besloten we toch zaterdag al op te rijden.

's Morgens wel niet te vroeg opgestaan en lekker rustig aangedaan, rond half 10 kwamen we op het terrein van KC Rotterdam aan. Lekker in het zonnetje gezeten en naar de rondjes gekeken, tussendoor met mijn eigen hondjes gewandeld en ze laten zwemmen.

Het spelletje mocht ik met Bram (van Bo) en met May (van Leanne) lopen, hihi. Bram had startnummer 13, ik ging hem meteen na het verkennen halen maar toen ik langs de ring liep riepen ze meteen dat ik aan de beurt was. Oeps ik had hem nog niet eens laten plassen of warmgelopen en moest al meteen starten. Dat werkt dus niet bij Bram, ik had nog geen contact met hem. Hij was niet vooruit te branden, en halverwege liep hij de ring uit naar Bo toe....

Met May ging het wel een stuk beter, ze luisterde perfect en liep een mooi foutloos rondje.

Na afloop zijn Bo en ik nog een stuk met de hondjes gaan wandelen, Fantom vond het nodig om in zwarte drab te springen dus toen waren we wel verplicht nog even met ze langs het strandje te gaan, zodat Fantom zich schoon kon zwemmen....

's Avonds lekker gegeten, Rene had allerlei lekkere dingen klaargemaakt, lekkere biologische wijn gedronken (en ik had geen koppijn de dag erna!) en niet te laat naar bed gegaan.

Zondag kwart voor 7 opgestaan, met de hondjes gefietst en gewandeld en nog rustig ontbeten voor we weer naar het wedstrijdterrein gingen, heerlijk is dat!

We begonnen met het VP, een rondje met heel veel valkuilen. Ik was als 49e aan de beurt dus kon ik nog een aantal hondjes kijken voor ik Tesske moest gaan halen. Tess ging mooi van de start, de eerste helft van het rondje ging super, moeilijke paleningang perfect, maar helaas na de palen maakte ik een belg om haar de wip op te sturen maar ik draaide te ver en gaf haar zo een opening naar een sprong, en daar ging ze dus naar toe. Al met al toch lekker gelopen met ze.

Bij de jumping waren we al als 10e aan de beurt. Ook nu geen makkelijk rondje. Tesske had 2 uitzwaaiers maar we bleven wel foutloos, dat was wel een lekker gevoel nadat we de laatste tijd toch een aantal DK's achter elkaar gelopen hadden. We eindigden op een 24e plaats van 31 foutlozen, niet slecht voor Tesske. In het klassement staan we nu 40e.

Het spelletje heb ik niet met haar gelopen. Wel was op het eind van de dag nog een piekenrace en hier mocht Fantom even knallen, dat stelde mijn Grijze Spook wel op prijs!

De wedstrijd was lekker op tijd gedaan, en rond 6 uur waren we weer thuis. Het was weer een gezellig weekendje!

 

 

 

 

Interclub Kortrijk (B) 29 juni 2008

Zondagmorgen na een hele korte nacht weer vertrokken richting Kortrijk voor de jaarlijkse Interclub.
Deze werd dit jaar gehouden op een ander terrein als voorgaande jaren, een stuk kleiner allemaal maar toch nog een plaatsje voor ons tentje gevonden.

Het eerste parcours wat Fantom en ik moesten lopen was een jumping, een leuk rondje. Fantom liep heel mooi, afstandstart uitgeprobeerd over 3 sprongen en dit ging goed, hij had beide keren goeie gat tunnel en niet makkelijke insteek palen deed hij ook zonder problemen. Helaas gingen wel 3 latten, bijna zou mijn lattencomplex op het eerst rondje weer zijn kop opsteken maar op dit parcours gingen bij alle honden wel heel veel latten, dus in dit geval lag het waarschijnlijk niet aan ons. 

De tweede jumping was ontzettend moeilijk. Bij de start moest ik hem tussenhalen en dat ging nog goed, maar toen moest hij kort om de bocht naar de volgende sprong en dat snapte hij niet en ging hij onder de lat door. Ik ben lekker doorgegaan, de hele lastige insteek palen deed hij vervolgens zonder problemen maar verderop in het parcours nam hij nog ergens een sprong teveel en op de finish rende hij een sprong voorbij. Allemaal niet erg want het stond ook wel erg lastig. Van alle 200 honden (ook graad 3) zijn er uiteindelijk maar 5 foutloos rondgekomen op dit rondje dus dat zegt wel genoeg.

Het eerste VP was een leuk rondje en goed te doen. Hier was hij een beetje stout, hij sloeg sprong 3 over om meteen de tunnel in te duiken, maar de rest van dit rondje heel mooi gelopen.

Het tweede VP viel weer in de categorie "niet te doen", ook weer heel lastig en Fantom was het halverwege helemaal kwijt, hij snapte echt niet meer wat ik van hem wou. Maar ook op dit rondje heeft hij een paar mooie stukjes laten zien.

Al met al was ik best tevreden met hem, hij is natuurlijk ook nog heel jong en onervaren en deze parcoursen waren wel heel heavy voor hem. Ik vind dat hij zich kranig heeft geweerd en we hebben weer veel geleerd samen!

Na de 4 parcoursen was nog een estafette waarvan van iedere club 3 honden aan mee konden doen. Daarna was de prijsuitreiking, Lihos is toch nog op een mooie 15e plaats geeindigd van de 35 teams.

Vrij laat weer richting huis vertrokken, bij Brussel nog een uur in de file gestaan dus weer pas om half 12 thuis. Het was wel een heavy weekendje dit keer....

 

 

 

 

NK 28 juni 2008

Afgelopen zaterdag was het Nederlands Kampioenschap Behendigheid, dit jaar gehouden bij KC Arnhem.
Keurmeester was dit jaar Sylvia Kosanka uit Duitsland.

Er werd begonnen met een jumping, eerst naar de small en medium hondjes gekeken en daarna mocht de large verkennen. Tess had nummer 151 dus het duurde even voor we aan de beurt waren. Het was de hele morgen al grijs en buiig. Toen ik Tess aan het inlopen was barstte het ineens goed los, Tesske en ik waren binnen de kortste keren echt drijfnat. We gingen van start, het veld was nat en glibberig en hierop kan Tess niet goed uit de voeten. Ze is zowiezo al niet echt wendig in de bochten maar op het natte gras wordt het al helemaal moeilijk. De start ging goed, bij het vierde toestel, de tunnel, nam ze het goede gat. Maar na de sprong na de tunnel schoot ze heel ver door en moest ik ze van heel ver terughalen, hierdoor stapte ik te vroeg op ze in en duwde ze zelf naar de verkeerde sprong terug. DK dus, maar de rest van het rondje in de stromende regen toch nog mooi afgemaakt.

Tussen de middag was het NK voor de junior handlers, zij liepen 2 jumpings. Intussen klaarde het op en werd het droog, en even later zelfs zonnig en warm!

Na de middag het VP, eerst waren weer de small en medium aan de beurt. Na een spannende finale werd bij de small Aneska Damen en bij de mediums Yvonne Clements de nieuwe Nederlands Kampioenen!

Daarna kon de large weer verkennen. Met Tess was ik nu al vrij snel aan de beurt omdat we op het eerste rondje een DK gelopen hadden. Tesske begon mooi, maar halverwege werd ze ff stout. Vanaf een sprong moest ze rechtsaf naar de palen maar Tess zette vastbesloten koers richting tunnel, ondanks mijn TESS TESS zette ze toch haar eigen willetje door. Ben ik van haar niet gewend, ze wordt nog stout op haar oude dag, of zou ze ff Cyanda's bananen geleend hebben, hihi. Vandaar weer verder gegaan en ook dit rondje mooi afgemaakt.

Ondanks 2 DK's toch lekker met d'r gelopen.

Deze dag kende toch nog een hele mooie afsluiting, onze eigen Roy met Flinneke wisten vandaag na 2 mooie foutloze rondjes Nederlands Kampioen te worden. Groot feest dus bij de Limburgse aanhang, en menigeen heeft wel een traantje weggepinkt toen Roy en Flinn daar op het podium stonden.

Na afloop zijn we met een man of 15 nog steeds in feeststemming ergens in Arnhem bij een shoarmatent gaan eten, rond half 11 waren we pas weer thuis....

 

 

 

 

KC Delft 22 juni 2008

Zondagmorgen konden we dus lekker uitslapen tot kwart over 7, wat een luxe op een wedstrijddag! Rond half 9 waren we op het wedstrijd terrein. Vandaag mocht Fantom voor het eerst in de B1 starten....

We begonnen met het VP, een leuk rondje met 2 moeilijke punten. Fantom was een beetje te ontspannen had ik het idee, hij luisterde wel prima maar tikte helaas 3 latjes.

Vervolgens de jumping, pfff dit was echt een lastig rondje. De ene valkuil na de andere, ik zag het echt helemaal niet zitten van te voren. Fantom en ik gingen van start, mijn Grijze Spook was er nu wel helemaal bij en van 1 t/m 13 ging het mooi en vloeiend. Hier trok hij echter ineens naar een verkeerde sprong waardoor ik snel wisselde om hem toch naar de goede sprong te trekken. Maar nu liep ik aan de andere kant als dat ik gepland had, hierdoor haalde ik hem ook aan de andere kant van de sprong om als dat ik verkend, en was hij weer uit lijn voor de volgende sprong... Om een lang verhaal kort te maken, het laatste rechte stuk wat een lange rechte lijn had moeten zijn werd een gezigzag met trekken en duwen, maar mijn brave knappe Spook luisterde perfect, naast de finish sprong lang nog een gemene tunnel waar hij niet in mocht en ook dat deed hij niet. Pffff foutloos rondje maar wat een gestress.... Mijn knieen knikten er na 10 minuten nog van....

We hadden natuurlijk heel veel tijd laten liggen met al dat geoks en ik had niet verwacht dat we nog een hoge uitslag zouden hebben. Maar tot mijn verbazing (en blijdschap!) zijn we toch nog op een mooie 2e plaats geeindigd. Dus mijn knappe Grijze Spook heeft zomaar meteen een P-tje op zijn eerste B1 wedstrijd gelopen, wat ben ik trots op hem!

Als laatste nog een spelletje, met het dak tussen 2 tunnels in, na al dat getrek en geduw op de jumping wilde ik dat hij weer wat vertrouwen kreeg en heb ik hem lekker laten gaan, hij schoot dus een tunnel in ipv het dak op te gaan maar dat vond ik niet erg.

Rond half 7 waren we weer thuis, mijn kanjers liggen allemaal om en ik ben ook niet echt superfit meer om het zo maar te zeggen, maar het was weer een lekker weekend!

 

 

 

 

KC West Friesland 21 juni 2008

Zaterdag moesten we al heel vroeg opstaan om naar de wedstrijd van KC West Friesland (Heerhugowaard) te vertrekken. Vandaag mochten mijn beide dames aan de start verschijnen, Cyanda in de B2 en Tess in de C klasse.

We begonnen in beide ringen met het Vast Parours, en allebei de rondjes waren echt niet gemakkelijk....
Eerst met Tesske gaan lopen. De start was 2 sprongen en daarachter de tunnel in een rechte lijn, daarachter stond het dak maar daar moesten ze nu net niet naar toe (gemeen he), maar in plaats daarvan een bocht van 180 graden maken naar de palen toe.... Tess is net een stoomtrein, probeer die maar eens om te halen als die op gang is op een rechte lijn. Ik riep haar zo hard dat mijn moeder mij vies aankeek toen ze achteraf het filmpje zag, omdat ik zo hard op die hond schreeuwde, maar het mocht niet baten. Tesske zat toch al met beide voorpootjes op het dak voor ze terugkwam en de paaltjes in stak, en dus een DK.....

Cyanda tikte meteen de tweede lat. Vervolgens halverwege het parcours DK waar ik het al verwacht had, na het dak lag de tunnel in een U, en vlak naast het linkergat stond ook nog een sprong. Ze had dus 3 dingen waar ze uit kon kiezen, we moesten eigenlijk het linkergat nemen, maar Cyanda koos het rechtergat....

Daarna de jumpings. Het C parcours was niet echt een Tess rondje, veel haakse bochten. We kwamen weliswaar foutloos rond, maar ze ging erg wijd in de bochten, ik kreeg ze gewoon niet korter. Niet echt een goeie tijd dus, we eindigden op een 27e plaats en kregen nog 3 puntjes.

De jumping voor de B2 was eigenlijk een heel leuk rondje voor Cyanda, veel bochtenwerk en dat ligt die Bruine Heks wel. Cyanda ging echt super mooi op dit rondje, goed luisteren en kort draaien. We waren foutloos tot sprong 17, en toen was deze blonde muts het gewoon ff kwijt.... Een moment van aarzelen en Cyanda was de sprong die we moesten nemen al voorbij, vervolgens luisterde ze toch perfect en liet zich terughalen en nam de sprong wel van de goeie kant maar hiervoor kregen we een weigering, en daarna doordat ik ze uit haar ritme had gehaald ging nog een latje. Hier heb ik echt van gebaald, dit rondje had gewoon een P-tje kunnen, mijn meisje ging zo mooi en dan verknal ik het zelf, ik kon mezelf echt wel slaan hiervoor....

Als laatste nog het spelletje gelopen met Cyanda, en dit liep ze ook heel mooi, alleen tikte ze 1 latje.

Vanuit Heerhugowaard zijn we met Cathy meegereden naar Delft, eerst naar het terrein van KC Delft gereden. Hier waren ze net bezig met de prijsuitreiking. Daar alvast de tent opgezet zodat we dat zondagmorgen niet meer hoefden te doen. Bij Cathy gezellig naar het voetballen gekeken en gezien hoe Nederland werd uitgeschakeld door Rusland, en niet te laat naar bed gegaan.
 

 

 

 

 

KC Zeeland 15 juni 2008

Vandaag was dan echt de allerlaatste A-wedstrijd voor Fantom en mij.
We begonnen met het spelletje. Fantom was een beetje stout (wat ik niet van hem gewend ben), hij nam twee een verkeerde sprong en er gingen ook weer 3 latjes.....

Gelukkig was hij bij het VP weer helemaal bij de les. Het was geen makkelijk rondje maar mijn Grijze Spook luisterde perfect en we kwamen foutloos rond! Een mooie 1e plaats en ons 10e Utje! Er waren maar 2 Utjes op dit rondje gevallen.

Na de pauze de jumping, ook al geen echt makkelijk rondje. Fantom ging wederom als een speer en liep ook dit rondje foutloos. Weer een 1e plaats, en ons 11 Utje. Ook op dit rondje vielen maar 2 Utjes.

Een heerlijk dagje Zeeland gehad, en wat een fijne manier om de A-klasse af te sluiten, met twee 1e plaatsen en nog 2 Utjes erbij. Volgende week in Delft gaan we het voor het eerst in de B1 proberen.

 

 

 

 

 

HSV Amersfoort 14 juni 2008

Dit weekend was Fantom's laatste weekend in de A-klasse. Zaterdag gingen we naar HSV Amersfoort. Jos heeft vandaag uitgeholpen en was schrijver, wel in mijn ring zodat hij Fantoms rondjes allemaal heeft kunnen zien.

We begonnen met de jumping. Eerst waren de veteraantjes aan de beurt in onze ring, daarheen en ook nog naar een paar B1 lopers gekeken, tot de A aan de beurt was.
Wij waren al als tweede aan de beurt. Fantom  liep een snel rondje maar helaas gingen er 3 latjes....

Hierna liepen de veteranen het Vast Parcours en in de pauze mocht de A large het Vast Parcous verkennen. Deze keer begonnen ze ergens in het midden en kon ik eerst een aantal hondjes kijken voor ik mijn Grijze Spook ging warmlopen. Fantom ging mooi van start, deze keer bleven alle latjes liggen. Een foutloos rondje en een tweede plaats, en tevens ons 9e Utje!

Als laatste het spelletje, dit ging goed tot halverwege waar hij te wijd uitzwaaide richting de palen, en daardoor een sprong voorbij liep.

Na afloop nog een heerlijk warm/koud buffet gehad, dankjewel Gabrielle en Mirjam, het was echt heerlijk!

 

 

 

 

KC Canida 7 en 8 juni 2008

Vrijdags zijn we met de caravan vertrokken richting Belfeld, waar we dit weekend op de camping zouden staan. Met een man of 10 geskottelbraaid, helaas liet het weer ons in de steek en begon het flink te regenen. Maar wij lieten ons niet uit het veld slaan, 3 tentjes opgezet en lekker droog kunnen skottelbraaien. Natuurlijk weer eens te laat in bed gekomen...... 

Zaterdagmorgen was de planning om om half 8 te vertrekken. Helaas gooide de auto van Adri en Adrie roet in het eten, deze wilde niet starten. Na diverse pogingen om hem over te starten maar een andere oplossing gezocht. Adri (die moest keuren) kon met ons meerijden en ook Ace (die met Adrie in de A klasse zou starten) kon bij ons in de bus. Adrie zou dan op de camping op de ANWB wachten en later nakomen. Roy zou met Ace lopen zolang Adrie er nog niet was.

Wij hadden dus lekker geluk, omdat we de keurmeester bij ons hadden mochten we de bus op het terrein zetten. De tent er meteen naast opgezet, lekker makkelijk! 

De B2 begon met het VP en de A met het Spel. Het VP van de B2 was pittig, pffff. Omdat ik zowel met Cyanda als met Fantom vrij achteraan aan de beurt was, had ik gevraagd of ik met Cyanda niet eerder mocht starten, toen kon ik als allereerste starten. Cyanda begon heel erg mooi, de start en de paleninsteek waren echt niet makkelijk maar deed ze perfect. Helaas bij de tafel (waar ik al bang voor was) schoot ze door, hierna was onze concentratie ook een beetje weg en gingen er nog latjes. Maar wel alle raakvlakjes perfect genomen dus ik was toch best tevreden.

Fantom tikte bij het Spel de eerste lat, hij kwam te vroeg maar aarzelde omdat hij heel goed wist dat ik hem nog niet geroepen had.... En op een Tijd Fout Uit heb je 0 punten als je de startlat tikt.....

Hierna kon ik verkennen voor de jumping van de B2 en het VP van de A.

De jumping van de B2 was een leuk rondje. Cyanda stak de paaltjes verkeerd in, hier baalde ik wel van want het was een ingang die ze wel had moeten kunnen. De rest van het rondje ging ze als een trein en geen fouten meer. Een weigering dus en flink wat tijdverlies, en 1 puntje voor de moeite.

Fantom's Vast Parcours was een leuk rondje. Mijn Grijze Spook was nu weer perfect bij de les, en we kwamen foutloos rond. Ons 8e Utje en een 1e plaats. 

In de pauze het Spel voor Cyanda en de jumping voor Fantom verkend. Toen ik Fantom ging halen en ik Cyanda en Tess in de bench wilde doen, zag ik tot mijn schrik dat Cyanda rechtsachter onlastte.....  Pffff echt balen, Cyanda in de bench gedaan en toch maar eerst ff op Fantom concentreren.

Fantom begon mooi, het achtje aan het begin ging perfect. Daarna moesten we in een rechte lijn naar boven maar zijn neus stak de andere kant uit als ik dacht, dus mijn "vooruit" had voor hem een andere betekenis als voor mij, en dus een verkeerde sprong... De rest van het rondje wel mooi afgemaakt.

Voor Cyanda geen spelletje dus... Robin heeft nog naar haar gekeken en het lijkt gelukkig mee te vallen. Een beetje overbelast en haar rug was wel erg gevoelig. Dus een paar dagen lijnrust en ik laat ook de chiropraktiker komen om haar rug te behandelen, en hopelijk kan ze er dan over 2 weken in West Friesland gewoon weer bij zijn!

's Avonds op de camping weer lekker met zijn allen geskottelbraaid, deze keer was het weer wel goed en hebben we lekker de hele avond buiten kunnen zitten.

Zondag was dan de beurt aan Tesske. Het VP van de C leek wel erg op dat van de B2, alleen de start was vele malen lastiger. Een sprong, een oxer en daarachter een tunnel in een U onder de oploop van de kattenloop..... Tess deed de moeilijke start perfect en zonder aarzelen. Helaas alleen ging bij haar de paleningang mis. Vandaar weer keurig opgepakt, de tafel deed ze super, ik kon zelfs een paar passen weglopen. We kwamen rond met 1 foutje op dit lastige rondje, alleen helaas buiten de tijd (palen herstellen kost tijd en die stond vrij krap), dus geen punten maar ik was toch supertrots op mijn meiske!

De jumping was een leuk rondje. Tess begon goed maar misrekende zich volledig bij de band en ging hier helemaal op haar gezicht. Gelukkig was het de band van Favoriet die uit elkaar valt als een hond er vol tegen springt. Tesske was niet onder de indruk en ging gewoon door, we liepen toch nog een foutloos rondje. Een 14e plaats en 31 puntjes erbij, in het klassement gestegen van de 38e naar de 34e plaats.

Het spelletje niet meer gelopen maar wel gekeken, na afloop terug naar de camping en daar nog met een paar man ff zitten bijkomen voor we gingen opruimen en de caravans aankoppelen, rond 8 uur waren we weer thuis.

Het was een heel gezellig weekend en weer een hele leuke wedstrijd bij Canida!

 

 

 

 

BHV Breda 1 juni 2008

We hebben weer een heerlijk weekendje achter de rug. Vrijdag met de caravan naar St. Oedenrode gereden en een hele gezellige feestavond gehad op het 25 jarig huwelijksfeest van Leo en Wilma.

Zaterdag in Breda naar de B1 wedstrijd gaan kijken en 's avonds lekker uit gaan eten bij een Italiaan met Leo, Wilma, Rudie, Miranda, Roy en Sandy.

En zondag weer heerlijk met mijn Grijze Spook in Breda gelopen. We begonnen met de jumping en mijn knappe man liep weer een heel mooi en snel rondje. Helaas ging de allerlaatste lat, ik sneed af toen ik hem de tunnel instuurde en daardoor was ik al te vroeg bij de finish sprong en stond daar op hem te wachten, hierdoor vertraagde hij ook en tikte de lat.

Het Vast Parcours klopte weer helemaal en Fantom liep hier zijn 7e Utje (hihi) en eindigde op een mooie 1e plaats.

Ook de gambling liep hij heel mooi, maar op een gegeven moment liep hij de slurf voorbij en stonden we even te draaien en dat kostte natuurlijk tijd, en kwamen we net 2 puntjes tekort....

Na afloop nog de caravan opgehaald bij Leo en Wilma, daar nog een frietje gegeten en rond half 10 waren we weer thuis na een heel leuk weekendje Brabant!

 

 

 

 

HS Olmenhof (B) 25 mei 2008

Gisteren hadden we nog eens een wedstrijd in Belgie, bij HS Olmenhof, de club waar Fantom in januari ook zijn brevet heeft gedaan. Ik liep zelf met Cyanda en Fantom, en had Tess uitgeleend aan Remko.

De graad 3 begon met het Vast Parcours, een pittig rondje. De graad 1 begon met de jumping, dit was een lekker vloeiend niet al te moeilijk rondje. We hadden een half uur om te verkennen dus tijd zat om beide rondjes er goed in te krijgen.

Eerst met Cyanda gelopen. Bruine Heks ging als een trein, mooi kort draaien, perfecte afloop kattenloop en prachtige paleninsteek (was een moeilijke). Na het dak moest ik ze van me af naar links sturen maar ik was te ver achter. Ik gaf haar een "links" maar in plaats van linksaf draaide ze helemaal linksom en schoot terug het dak op.... Echt jammer, het rondje wel nog mooi afgemaakt, en eigenlijk was ik toch heel tevreden met d'r op dit rondje.

Remko startte een paar honden na mij en liep met Tesske een heel mooi rondje, alleen helaas 1 latje.

Cyanda uitgelopen en toen meteen Fantom gepakt en warmgelopen. Mijn beurt was natuurlijk allang geweest maar ik had al bij de ringmeester aangegeven dat ik later zou zijn dus ik kon gewoon tussendoor. Het was geen moeilijk rondje en Fantom had er geen problemen mee en kwam foutloos rond. We eindigden op een mooie 1e plaats!

In de pauze konden we verkennen voor het Vast Parcours van de graad 1. Dit was wel een stukje moeilijker, er zaten leuke dingen in. Omdat ik pas als drie na laatste aan de beurt zou zijn en ik straks ook nog voor de graad 3 zou moeten verkennen, heb ik gevraagd of ik niet aan het begin ergens kon lopen, en toen mocht ik als allereerste starten. Fantom ging echt als een trein, perfect luisteren en alles ging precies zoals ik verkend had. Weer een foutloos rondje, en ook hier een mooie 1e plaats! Mijn knappe Grijze Spook was weer goed op dreef!

Voor Fantom waren die twee 1e plaatsen een mooie afsluiting van de graad 1 want de volgende keer dat hij in Belgie loopt zal het in de graad 2 zijn.

Daarna de jumping van graad 3 verkend. Pfff dit was geen Cyanda-rondje, dat zag ik meteen al. Als tweede toestel een oxer, als vierde de tunnel waarbij het onlogische gat genomen moest worden... Ik ken mijn Bruine Heks wel, want alles wat ik verwacht had wat zou gebeuren, gebeurde ook. Ze landde midden in de oxer en vloog vervolgens met dikke bananen in de oren op het verkeerde tunnelgat af, waar ze al op stond te focussen vanaf dat ze aan de start stond...

Remko en Tess hadden een weigering en nog een fout op de palen en uiteindelijk een DK, hoewel we niet precies hebben kunnen zien waar en waarom hij de DK krijgt.

Als laatste nog de Open Jumping, deze had ik niet verkend omdat ik toen nog met Cyanda de jumping moest lopen. Maar het was maar een kort rondje en niet echt moeilijk te onthouden. Fantom ging heel mooi, wel een latje maar wel een mooie afstand start gemaakt, ik kon hem uit het verkeerde tunnelgat houden, en het tussenhalen (wat ik nog niet echt met hem geoefend heb) ging ook best goed. Cyanda bleef lekker constant en liep ook op dit rondje een DK.

Het was een hele gezellige dag, er werden verse aardbeien verkocht (hhmmmm) en de ijsboer kwam ook nog voorbij dus ook nog een lekkere Dame Blanche gegeten.....

 

 

 

 

KC Uden 24 mei 2008

Vandaag met Fantom naar Uden geweest.
We begonnen met het spel, een leuk rondje met veel omhalen. Fantom liep heel mooi en alle moeilijke stukjes gingen goed, maar op de finish aan zette ik te vroeg de spurt erin terwijl hij nog in de bocht zat, en daardoor ging een latje.

Het VP stond vrij gemeen, het was geen DK rondje maar wel echt een rondje waar latten gingen vallen. Dit gebeurde dan ook bij veel honden, en ook bij Fantom gingen er 2 latjes af.

De jumping begon mooi, maar na een lange rechte lijn dacht ik dat hij wijd de bocht in zou gaan en trok ik te vroeg naar links, hij ging met mee en hierdoor ipv vooruit nam hij de linkersprong, en dus een DK..... Het rondje wel mooi afgemaakt, en nog even wat uitgeprobeerd. Ik liet hem voor me langs de palen insteken en ben toen gekruist en hem daarna in de palen voorbij gerend, en hij bleef er keurig in!

Al met al was ik toch weer heel tevreden met mijn Grijze Spook, hij heeft weer heel mooi gelopen en de foutjes lagen aan het vrouwtje. 

 

 

 

 

 

KC Deventer 18 mei 2008

Na onze natte maar heerlijke dag gisteren in Gorinchen, vanmorgen vroeg vertrokken naar Deventer voor nog een A wedstrijd met Fantom. Halverwege begon de auto ineens een raar geluid te maken, Jos vertrouwde het niet en was bang de (pas nieuw erin gezette) motor in de soep te rijden, dus auto aan de kant en ANWB gebeld. Hier een uur op moeten wachten, de ANWB meneer heeft alles nagekeken en het bleken loszittende bouten ergens te zijn. Hij kon het niet ter plekke maken omdat de schroefdraad was doorgesleten (ofzoiets?), maar we konden er wel mee rijden, het zou niks kunnen beschadigen. Pffff dus toen toch maar koers gezet naar Deventer, intussen Robin en Leanne gebeld die inmiddels al daar waren en gevraagd of hun mijn nummer al konden halen.

Om 9 uur kwamen we aan, ze waren al bezig met parcours verkennen dus dat ben ik maar meteen gaan doen, was wel kort maar gelukkig was het geen moeilijk rondje en makkelijk te onthouden. In de tussentijd heeft Jos de tent opgezet. Daarna snel naar de wc en Fantom uit de bus gaan halen, en vlak daarna konden we ook al starten.

Ondanks dat ik door alle gedoe niet helemaal geconcentreerd liep en hem op het einde bijna even kwijt was, liep mijn knappe Grijze Spook weer een foutloos rondje, en we eindigden op een mooie 2e plaats.

Hierna liepen de small en medium en konden wij even bijkomen. Na de middag was het Vast Parcours. En alweer liep Fantom een mooi foutloos rondje, alweer een U-tje (ons 5e), en ook op dit rondje weer een 2e plaats.

Als laatste de jumping. Mijn Grijze Spook kon gewoon niks fout doen dit weekend, en liep gewoon nog maar weer een U-tje. En deze keer een mooie 1e plaats!!!!

Ik zweef dus nog ff lekker verder op mijn roze wolkje na een super weekend met mijn knappe Grijze Spook!!!!

 

 

 

 

KC Gorinchem 17 mei 2008

Vandaag ondanks regen, regen en nog eens regen, een super dagje gehad bij KC Gorinchem. Een leuke A-wedstrijd met maar 1 ring, keurmeester was Jurgen Smit.

We begonnen met de jumping. Eerst waren de A small en medium aan de beurt en toen mocht de large verkennen. Fantom en ik gingen als 52e van start. Ik was een beetje voorzichtig, want het was nat en glad en ik was bang voor latjes. Ik heb hem overal goed begeleid en de rust bewaard, Fantom liep keurig en we kwamen foutloos rond. Ons derde U-tje was binnen!!!! Dit rondje leverde ons een mooie 2e plaats op.

Daarna liepen de veteranen nog de jumping, vervolgens de A small en medium het VP en in de pauze mocht de large het VP verkennen. Dit was geen makkelijk rondje. Vooral de start was lastig, na een lange rechte lijn niet naar de tunnel die er recht achter lag, maar rechtsaf slaan over een sprong en vervolgens wel de tunnel in, maar vlak daarnaast lag nog een andere tunnel. Maar omdat ik mijn Utjes nu toch al had, zag ik het als een leuke uitdaging en ik wou ervoor gaan! Een mooie afstand start gemaakt, Fantom luisterde perfect. Ook dit rondje ging hij foutloos, en hier eindigden we op een mooie 1e plaats! En een 4e Utje gehaald!

Als laatste het spel. Ook hier heel mooi en foutloos gelopen, en op dit rondje nog een mooie 2e plaats. En met twee 2e en een 1e plaats werden we ook nog de beste A Large hond van de dag, en hiermee winnaar van de Frontline bokaal. Het kon niet op vandaag!

Vanaf 17 juni mogen we dus in de B1 starten, KC Delft zal onze eerste B1 wedstrijd worden. Maar tot die tijd gaan we eerst nog lekker een paar A wedstrijden lopen die we al hebben ingeschreven.

 

 

 

 

URV 12 mei 2008

Gisteren met Fantom wedstrijd bij URV gehad, Remko en Sianne waren ook met ons meegereden. Vanwege de warmte begonnen ze niet met het spel maar met de jumping. Ben Grafe had een leuk rondje neergezet. Fantom en ik hadden alweer startnummer 3, dus waren we weer heel snel aan de beurt. De jumping ging niet echt lekker, hij tikte 3 latjes. Eentje omdat ik even uitgleed, de andere kon ik zo gauw niet verklaren maar ik vond hem niet helemaal bij de les, hij was ook een beetje kijkerig. Pfff ik baalde wel een beetje, gelukkig kreeg ik een paar opbeurende smsjes die allemaal zeiden dat het vast goed ging komen op het Vast!

In de pauze konden we in de andere ring het VP verkennen bij Ron van Straaten. Ook weer een heel leuk rondje. We gingen wederom als derde van start. Fantom was er nu weer helemaal bij les en ging ervoor, en hij liep een mooi foutloos rondje! Ik was helemaal in de wolken, ons tweede U-tje is binnen, en nu op het Vast Parcours. Mijn knappe Grijze Spook werd zomaar eerste van 125 deelnemers! Het was dus inderdaad helemaal goedgekomen op het Vast.

Als laatste nog het spel, nu weer in de ring bij Ben Grafe. Een leuk vloeiend Vast Parcours. Fantom ging als een trein, bijna op het eind draaide hij naar rechts ipv naar links en was ik hem bijna kwijt maar het ging nog net goed, ook dit rondje foutloos en wederom een eerste plaats!

Mijn Grijze Spook heeft me weer een heerlijke dag bezorgd in een warm en zonnig Utrecht!

 

 

 

 

KC Hoogeveen 3 en 4 mei 2008

Vrijdagmiddag zijn we met de caravan naar Hoogeveen vertrokken, waar we rond 8 uur aankwamen. Nog lekker geskottelbraaid en met een paar man bij elkaar gezeten voor we ons bedje opzochten.

Zaterdag was de beurt aan Tesske in de C-klasse. We begonnen met het Vast Parcours. We moesten al als derde starten. Tesske liep een mooi foutloos rondje en we eindigden hier op een mooie 9e plaats, wat ons 44 puntjes opleverde.

Daarna de jumping. Hier gingen helaas 2 latjes maar mijn zwarte meiske heeft toch mooi gelopen. In het klassement staat ze nu op de 38e plaats, en volgens mij staat ze nu wel safe om in de C te blijven.

Het spelletje heb ik niet met haar gelopen, 's middags lekker in de zon gezeten en naar de sky divers en zweefvliegtuigen gekeken (vliegveld lag meteen naast het wedstrijdterrein). 's Avonds hebben we met een 17 man geskottelbraaid, en daarna zo nog een tijd gezellig bij elkaar gezeten.

Zondag was het de beurt aan Cyanda in de B2 en Fantom in de A. Bij de A klasse begonnen ze met de Small en Medium dus kon ik me eerst op de B2 concentreren.

We begonnen daar met het Vast Parcours en dat was een heel pittig rondje. Ik zag het eigenlijk niet echt zitten.... Cyanda en ik waren al als 4e aan de beurt. We begonnen met sprong, kattenloop en ze schoot door over de afloop, ik dacht zelf dat we hier al een fout hadden.... Vanaf daar liet ze zich wel perfect sturen, maar ook bij het dak wachtte ze weer niet.... Als voorlaatste de oxer wat bij haar meestal een probleem is, maar ze kwam er mooi overheen, we finishten en ik dacht dat we minstens een of misschien wel twee fouten hadden, maar iedereen begon te klappen en te juichen en toen drong het tot me door dat we een foutloos rondje gelopen hadden! Ik was helemaal blij met mijn Bruine Heks! We eindigden op een mooie 2e plaats, ons eerste P-tje in de B2!

Wat ook grappig is, vorig jaar haalde Cyanda haar eerste P-tje in de B1 bij KC Hoogeveen, en nu haar eerste P-tje in de B2 ook in Hoogeveen! Mijn dag kon toen eigenlijk al niet meer stuk.

Daarna het spelletje van de A, een pittig rondje. Fantom leek niet helemaal bij de les. Hij tikte een latje en liep het dak voorbij.

De jumping van Cyanda was minder lastig als het VP. Helaas haalde ik een franse wissel niet waardoor ik ze in de weg liep en naar de verkeerde sprong duwde, dus een DK.

Het Vast Parcous van Fantom en het spelletje van Cyanda vielen bijna gelijk. Omdat ik me eigenlijk op de rondjes van Fantom wilde concentreren, en toch ook Cyanda haar spelletje niet wilde ontnemen, heb ik Bo gevraagd of zij met Cyanda het spelletje wilde lopen. Cyanda startte een beetje aarzelend, maar ging toen toch mooi mee en liep zomaar een foutloos rondje voor Bo. Ze eindigden nog op een mooie 6e plaats.

Het Vast Parcours voor de A was een leuk en vloeiend rondje. Ik zette Fantom aan de start, deed hem de riem af, wou weglopen en meneer ging er vandoor en nam de eerste sprong... Dit was ik echt niet van hem gewend, ik ben echter wel consequent gebleven en heb hem niet laten gaan, maar heb hem teruggehaald, opnieuw aan de start gezet en laten wachten, en ben toen opnieuw gestart. Dit leverde ons weliswaar een DK op maar ik vond toch dat hij meteen maar moest leren dat hij me dat niet zomaar mocht flikken op een wedstrijd. Vervolgens liep hij een perfect rondje en ik was al bijna bang dat we gewoon foutloos gingen zijn, maar gelukkig ging de laatste lat nog af.... Achteraf hoorde ik dat hij waarschijnlijk gestart is op het fluitsignaal van de keurmeester, ik zal hier op moeten gaan letten dat ik hem niet de lijn afdoe voor de keurmeester gefloten heeft....

De jumping voor de A was ook een leuk rondje. Fantom bleef nu weer keurig wachten aan de start, maar helaas ging wel meteen de eerste lat. De rest van het rondje weer perfect en zonder fouten afgemaakt. Geen U-tjes dus voor mijn Grijze Spook, maar hij heeft weer mooie dingen laten zien.

En het kon bij mij natuurlijk toch al niet meer stuk na Cyanda's P-tje, al met al weer een heerlijk weekend gehad!!!

 

 

 

 

KC Culemborg 27 april 2008

Vanuit St. Oedenrode zijn we zondagmorgen naar Culemborg vertrokken voor Fantom's tweede wedstrijd in Nederland.

We begonnen met het spel, een Tijd Fout Uit. Ton van de Laar had een leuk rondje neergezet. We moesten al meteen als tweede starten. Fantom had geen moeite met het rondje en kwam mooi foutloos rond, en dit leverde ons een 1e plaats op.

Daarna het VP. Ook dit was een heel leuk rondje. Fantom ging echt als een trein, en liep een perfect rondje. Alleen helaas dat blonde vrouwtje... ik dacht dat we er al waren en begon al te juichen, maar hij was nog boven de laatste sprong, en hierdoor ging de allerlaatste lat.... Wat een muts ben ik toch, er ging een gekreun door het hele publiek, iedereen leefde mee. Zelfs aan het eind van de dag spraken mensen mij nog aan, of ik dat nu was van die laatste lat op het VP... en ik zal maar niet zeggen hoe vaak ik de rest van de dag nog heb moeten horen "Na de laatste sprong.... komt altijd nog een sprong..."

Maar goed, we hadden nog een jumping. We konden in de pauze verkennen. Bij het verkennen heel goed de finish geoefend (doorrennen tot ver voorbij de laatste sprong en dan pas juichen), met wat hulp van de kant.

Ze begonnen nu in het midden dus waren we iets later aan de beurt. Fantom ging wederom als een trein. Mijn Grijze Spook was helemaal bij de les en luisterde perfect. Hij liep een super mooi foutloos rondje (en ik was al bijna doorgerend tot buiten de ring voor ik durfde te juichen....)

Ons eerste U-tje is binnen!
En ook dit rondje leverde ons een mooie 1e plaats op.
Ik ben helemaal trots op mijn Grijze Spook, twee keer 1e worden van 101 deelnemers.

Wat ook nog heel leuk was, Fantom's nestbroer Luke werd 2e op de jumping, en haalde dus gelijk met Fantom zijn eerste Utje op hun tweede wedstrijd.

 

 

 

 

HSC De Pijnhorst 26 april 2008

Vrijdagavond waren we richting St. Oedenrode vertrokken, we mochten weer met de caravan bij Leo en Wilma staan. De caravan neergezet en ons geinstalleerd, en daarna naar het wedstrijd terrein gereden waar Leo en Wilma nog aan het helpen waren, en daar met hulp van Rudie de tent alvast neergezet.

Zaterdagmorgen konden we dus lekker rustig aan doen, we kwamn pas half 9 op het terrein aan. We begonnen in beide ringen met de jumping.

Eerst met Tesske gelopen. Het trainen leek toch geholpen te hebben, Tess was weer helemaal bij de les en luisterde prima. Ze liep een mooi foutloos rondje en we eindigden hier op de 17e plaats (er waren 38 foutlozen). 21 puntjes verdiend dus ik was heel tevreden met mijn zwarte meiske.

De jumping in de B2 was weer pittig. Cyanda ging heel mooi van start. De palen stonden in een dooie hoek en ik liep echt rechtdoor, maar of ik toch even geaarzeld heb... Cyanda kwam bij de voorlaatste eruit, ik wou haar nog mee terug nemen om te herstellen maar toen draaide ze weg en ging al over de volgende sprong. Dus maar verder gegaan, en ze maakt de rest van het moeilijke rondje vloeiend en zonder fouten af....

Het VP, nu eerst met Cyanda gelopen. We begonnen goed, halverwege had ze een uitzwaaier en moest ik haar van de tunnel wegtrekken, daarna was ik het zelf kwijt, ff geklooid maar mijn Bruine Heks redde me hier en alles ging nog goed.... Verder gegaan en we moesten alleen nog maar linksom en dan 2 sprongen, normaal draait ze altijd zo kort maar nu had ze de startsprong in het vizier en in plaats van mee linksom te draaien ging ze rechtdoor over de startsprong... Op de valreep dus nog een DK, het geluk mocht niet het hele rondje aanhouden....

Tess tikte op het VP een latje, toen ik de tweede keer over die sprong moest lag het latje nog op de grond en vraag me niet waarom, maar hierdoor raakte ik de kluts kwijt en wist het ff niet meer. Omdat ik inhield dacht Tess dat ik haar terugzette op het raakvlak (wat ze overigens perfect had) en gooide haar kont terug op het dak, dus een DK.

Het spelletje van de B2 was niet geschikt voor blonde mensen (zei ik meteen al). Er stonden alleen oneven nummers en tussendoor moest je steeds een toestel zonder nummer pakken. Als je foutloos was tot de finish moest je sprong 19 terug nemen en dan dezelfde weg terug.....

Cyanda liep super mooi op dit rondje en we kwamen foutloos tot aan 19. En toen kwam mijn blondheid weer bovendrijven, ipv haar de sprong terug te laten nemen haalde ik haar er keurig omheen, en toen waren we dus af....


Cyanda

Tess

 

 

 

 

KC Amsterdam 20 april 2008

Vandaag was Fantom's eerste wedstrijd in Nederland, bij KC Amsterdam.
We waren al op tijd daar, maar eerst waren de small en medium nog aan de beurt, dus om 10 uur pas verkennen, en daarna waren we pas als 82e aan de beurt van 83 honden.

We begonnen met de jumping. Ronald Mouwen had een leuk en niet echt makkelijk rondje neergezet. Fantom liep het eigenlijk perfect, alleen jammer dat vrouwtje weer te snel weg was in de binnenbochten, wat 2 latjes kostte.... Tijd was super, derde tijd totaal van 83 honden.

Na de pauze was het Vast Parcours. Pfff dit was pas echt een pittig rondje maar toch te doen. Fantom liep weer heerlijk, maar op een gegeven moment moest hij van me weg naar de kattenloop, Fantom had echter de palen in het vizier en dook voor mij langs hierin. DK dus, teruggehaald en over de kattenloop gestuurd en vanaf hier het rondje perfect zonder fouten afgemaakt.

Het spelletje als laatste, bij de vijfde sprong ging hij te wijd en om de sprong heen, ook dit was geen makkelijk rondje en verder heel mooi afgemaakt.

Geen U-tje dus vandaag, maar mijn Grijze Spook heeft weer hele mooie dingen laten zien dus ik was dik tevreden!!!!

 

 

 

 

Kemphosch (B) 13 april 2008

Vandaag met Fantom zijn derde wedstrijd gelopen bij Kemphosch in Belgie.
We begonnen met het open Vast Parcours, een rondje wat bij die club altijd opgedragen wordt aan een meisje dat lid was van deze club, en bij een tragisch ongeluk samen met haar hondje omgekomen is.

Het was geen echt makkelijk rondje, en de palen stond echt in het Limburgs Heuvelland zoals Jos het zei, het ging omhoog en omlaag... Niet echt fijn voor een jonge onervaren hond. Maar Fantom is vrij stabiel in de palen, ik wilde het toch proberen maar had wel al van te voren besloten dat mocht hij fout gaan, ik niet zou herstellen maar gewoon lekker door zou gaan.

Fantom maakte echter nergens problemen van. Hij liep mooi, de palen was hij al doorheen voor ik er erg in had.... Het vierkantje ging hij wel wat wijd door de bochten maar zoiets had ik ook nog nooit echt met hem geoefend, maar ging wel goed. Foutloos, en ik was alweer helemaal trots op mijn Grijze Spook!

Het was een open rondje dus de uitslagen van alle graden werden bij elkaar geteld, en Fantom werd hier 16e. Maar was wel de eerste van de graad 1 honden.

Vervolgens was het Vast Parcours. Een heel leuk graad 1 rondje, niet te makkelijk maar toch goed te doen. Fantom was cool als altijd, maakte wederom nergens problemen van en liep nog een keer een mooi foutloos rondje! Hier eindigden we op een mooie 2e plaats.

Als laatste de jumping. Ik nam een vrij grote afstand start en hij tikte de 2e lat. Niet erg, hij moet dit toch maar leren. Verder ging hij als een trein, vanuit de slurf zocht hij in volle snelheid mooi de palen op. Maar op het laatste met nog 4 sprongen te gaan gaf ik hem een vooruit, helaas wees zijn neus net de andere kant op als ik dacht en betekende vooruit een andere sprong voor hem als voor mij.....Hij luisterde dus perfect eigenlijk, en hij heeft ook niet geweten dat we fout gingen. Ik heb hem lekker vanaf die sprong doorgestuurd naar de finish en daarna uitbundig beloond.

Heerlijk gelopen met mijn Grijze Spook weer vandaag!

 

 

 

 

De Vrije Sprong (B2/C) 12 april 2008

Vandaag was de tweede B2/C selectiewedstrijd, bij DVS in 's Gravezande. Dit is 2,5 uur rijden, en er is daar weinig plaats voor de tenten, dus om een beetje op tijd daar te zijn moesten we al om half 4 op..... En laat nu net het makelaarskantoor 2 huizen verder gisteravond de officiele opening (door de burgemeester) hebben, met aansluitend een feestje. De muziek heeft tot half 2 geduurd......

We begonnen met het spelletje, wat ik alleen met Cyanda gelopen heb. Ze begon goed, de wissel die ik wilde proberen voor de palen lukte perfect maar na de palen dook ze ineens op aan de andere kant als ik verwachtte en liep de band voorbij.

Vervolgens de jumping. Eerst met Tess gelopen. Dit wilde echt niet. Een weigering op sprong 2, dit was dan nog mijn eigen fout. Maar vervolgens stak ze verkeerd de palen in, was echt geen moeilijke ingang die ze makkelijk had moeten kunnen, dus daar baalde ik wel van.

De jumping van Cyanda, ik moet zeggen ik vond het rondje van de B2 een stuk pittiger als dat van de C. Cyanda liep echt super en luisterde weer prima. Helaas 1 latje omdat het vrouwtje weer te snel wegtrok in een binnenbocht..... 36e plaats en nog 1 puntje.

Na de middag het Vast Parcours. Tess maakte er nu helemaal een potje van. Aan de start zette ik haar al mooi in lijn om na de startsprong naar de tunnel te gaan, maar Tess zwenkte weg en dook toch de kattenloop op. Vervolgens stak ze een stukje verder alweer verkeerd de palen in (terwijl ook dit geen moeilijke ingang was). Toen ze daarna ook nog het dak voorbij liep was ik klaar met d'r en ben meteen rechtdoor naar de finish gegaan. Wat er met haar was, ik weet het niet, maar ze was totaal niet bij de les en ik kreeg geen contact met d'r.

Het Vast Parcours van Cyanda was echt heel pittig. Aan de start was ik een beetje chaotisch, maar het ging nog allemaal goed. Cyanda ging weer als een trein. Alle raakvlakken goed genomen, de oxer liet ze mooi liggen.... We waren al driekwart rond, ze kwam in volle vaart uit de tunnel en ik riep haar gewoon te laat... en ze was al rechtdoor over de volgende sprong. Echt balen, we hadden het bijna gered.

Niet zo'n goeie dag voor ons dus vandaag. Nu moet ik zeggen dat mijn Bruine Heks echt weer heel goed gelopen heeft vandaag en alles wat mis ging was echt mijn fout, ze had dikke punten kunnen verdienen vandaag.

Met Tess wilde het echt niet vandaag, ik ga toch weer wat meer met haar trainen zodat we toch weer meer een klik krijgen samen....

Verder was het eigenlijk toch best een fijne dag, het was heerlijk weer en heel gezellig, en na afloop zijn we met een paar man nog heerlijk over het strand gaan wandelen.

 

 

 

ZVKC (B2/C) 5 en 6 april 2008

Vrijdagmiddag zijn we met de caravan vertrokken richting Axel in Zeeuws Vlaanderen, voor de eerste B2/C selectiewedstrijd van dit jaar. Vrijdagavond hebben we heel gezellig met een hele groep in de kantine gezeten, we lagen pas 1 uur in bed....

Gelukkig begonnen ze zaterdag met het spelletje en aangezien ik dat met Tess niet loop, konden we zaterdagmorgen uitslapen tot half 9. De dag begon met heel slecht weer, de hele morgen bleef het maar regenen.

Rond 11 uur konden we het Vast Parcours verkennen. Het was geen makkelijk rondje. Ik was met Tess vrij snel (als 17e) aan de beurt. Tesske liep heel mooi, en de valkuilen en moeilijke stukken in het parcours leverden haar eigenlijk weinig problemen op. Maar op de kattenloop was ze stout, toen ik "touch" riep besloot zij om zijwaarts van het raaklvak te springen. En bij de voorlaatste sprong moest ik ze omhalen en gaf ik ze te weinig ruimte, en ging het latje. Twee foutjes en geen punten helaas.

Vanaf een uur of 12 werd het gelukkig droog, het bleef wel koud maar alles was beter als die regen! In de pauze konden we de jumping verkennen, ook dit was echt geen makkelijk rondje. Tess verrekende zich volledig bij de eerste sprong en tikte de startlat, dit was echt jammer want de rest van het rondje ging helemaal goed..... In ieder geval 1 puntje voor de moeite, en we mogen in ieder geval aan het NK medoen! Dus al met al toch heel tevreden over mijn zwarte meiske, die toch eigenlijk heel mooi gelopen had op 2 moeilijke rondjes.

's Avonds lekker geskottelbraaid en in de caravan gezeten met de verwarming aan, want het was maar vies koud buiten, en nog fftjes naar de kantine geweest.

Zondag om 7 uur opgestaan. Het weer was nu stukken beter, het is de hele dag droog gebleven en zelfs zonnig! We begonnen vandaag met het Vast Parcours. Ook weer een pittig rondje. Cyanda ging prima, goed luisteren en kort draaien, ze was helemaal bij de les. Helaas kregen we een fout op de afloop van het dak. Met 1 foutje werden we 20e, toch nog 15 punten verdiend. Haar tijd was goed, zonder fout was ze 2e geweest en hadden we een P-tje kunnen hebben....

In de pauze konden we de jumping verkennen. Ook dit vond ik geen makkelijke.... Maar mijn Bruine Heks was nog steeds volledig bij de les, ze liep zeker en snel, luisterde prima en liet alle latjes liggen. Foutloos en een mooie 5e plaats op dit rondje, maar 0,6 seconden achter de winnaar.

In de competitiestand van de B2 staan we nu op een (gedeelde) 4e plaats, een mooi begin van het seizoen!

Als laatste nog het spelletje, dit was bijna hetzelfde rondje als de jumping. Ik besloot om nu een wissel te proberen die ik op de jumping niet gedurfd had, omdat Cyanda nogal eens een lat wil tikken als ik voor haar kom. Maar dit was het spelletje, er stond niks op het spel, dus ik wou het toch eens proberen. Bo en ik hadden afgesproken dat we voor de "dood van de gladiolen" zouden gaan, alles of niks dus. Ik ben er lekker vol voor gegaan, Cyanda ging als een trein, de wissel lukte perfect en de lat bleef liggen, ook dit rondje liep mijn Bruine Heks foutloos. Op dit rondje nog een mooie 2e plaats!

Al met al was het ondanks de kou en regen weer een heerlijk weekend, en vooral mijn Bruine Heks heeft mij blij verrast. Er waren geen bananen te bekennen vandaag, zou ze toch langzaam volwassen aan het worden zijn?
 

 

 

 

IMCA 30 maart 2008

Vandaag was weer de tweede IMCA selectie in de manege in Mariaheide.

We begonnen met het spelletje en dat heb ik gebruikt om te trainen. Tesske bleef keurig wachten aan de start. Afloop dak had ze perfect maar ze schoot wel meteen door en hierdoor was ik ver achter.... 2 sprongen verder moest ze het onlogische gat van de tunnel nemen en omdat ik te ver achter was kon ik haar dat niet duidelijk maken en denderde ze vrolijk het verkeerde gat in. De rest van het rondje keurig afgemaakt, op de afloop kattenloop heb ik ze 2 seconden laten wachten voor ze verder mocht om haar even eraan te herinneren dat ook op wedstrijden op raakvlakken gewacht moet worden....

Cyanda kwam door de start voor ik ze riep en ik heb haar teruggezet, dus 1 puntje voor de moeite (het was een tijd fout uit). Vervolgens sprong ze van het dak, dus weer teruggezet. Ook op de kattenloop lang laten wachten. Met haar was het dus echt een trainingsrondje.

Daarna het VP. Mijn Tesske ging heerlijk, de klik tussen ons was er weer, en mijn zwarte meisje liep een keurig foutloos rondje. Ze werd hier 7e.

Cyanda ging op zich ook heel lekker en luisterde goed. Na de slurf was ik te ver achter waardoor ze twijfelde en hierdoor ging een latje. De finish was de tunnel en dan nog 2 sprongen, ik begin al te rennen terwijl zij nog in de tunnel is, en dat moet ik bij Cyanda nu net niet doen.... Zij komt dan uit de tunnel, ziet dat ik al zo ver vooruit ben en gaat alleen maar rennen om bij mij te komen en kijkt niet meer hoe ze springt... dus nog een latje. Twee foutjes en helaas geen punten voor dit rondje.

Dan de jumping. Tess was er weer helemaal, en ook dit rondje ging foutloos.... Ik was zo blij, twee weken geleden trok het nog nergens op met ons maar nu begrepen we ons weer helemaal! Op dit rondje een 8e plaats.

Ook Cyanda ging heerlijk, hier en daar een beetje aarzelend omdat ik af en toe aan haar moest trekken maar ze luisterde prima. En wat doet deze blonde muts.... finish was tunnel - sprong, en ik doe precies hetzelfde als op het Vast Parcours, begin te rennen terwijl zij nog in de tunnel is, en dus ging de laatste lat.... Echt jammer, maar met 1 foutje toch nog puntjes voor dit rondje.

In de tussenstand is Tess van niks naar de 15e plaats geklommen, Cyanda staat nu 21e.

 

 

 

 

BCCN 16 maart 2008

Zondag naar de wedstrijd van de BCCN, gehouden in een manege in Ettenleur. De rondjes waren vrij pittig vandaag vond ik. Het eerste VP deed Cyanda echt mooi, helaas begon ik op een gegeven wat te aarzelen wat 2 latjes kostte, maar verder had Bruine Heks echt goed gelopen.

Bij het tweede VP deed ik een stap te weinig waardoor ze tussen 2 sprongen in kwam in plaats van eromheen, dus een DK. Hersteld en vervolgens deed ze dit moeilijke stuk echt heel mooi. Over de eerste twee rondjes was ik dus best heel tevreden.

Op de jumping wilde het echter helemaal niet. Het derde toestel waren de palen en die stak ze verkeerd in. Hier baalde ik van en liet me een beetje hangen, en zoiets voelt Cyanda meteen aan. Ik wilde haar in een sterretje alleen laten gaan maar toen ging ze op de rem, en even verder dook ze nog ff de tunnel in wat niet de bedoeling was.

 

 

 

IMCA 15 maart 2008

Zaterdag was de eerste IMCA selectie in een manege in Veghel.

We begonnen met een spelletje. Ik begon met Cyanda, helaas een latje. Tesske was foutloos, 7e plaats. Achteraf bleek dat ik verkeerd om had gelopen met mijn honden, ik had eerst met Tess gemoeten en daarna pas met Cyanda (blont), dit heb ik de hele dag geweten, hihi. Bij elk volgende rondje zeiden wel 4 of 5 man: nu de bruine he, of: nu eerst de zwarte he.

Vervolgens het VP, als eerste met Tesske (ja ik had nu de goede hond). Tesske begon mooi maar sprong van de afloop van de kattenloop en trok hierna naar links, de sprong erna moest ze van rechts nemen maar dat lukte nu niet meer, ze sprong hem van de verkeerde kant dus DK....

Daarna met Cyanda, en mijn Bruine Heks verraste me, ze luisterde perfect. Ze was iets te rustig op de raakvlakjes wat veel tijd koste, maar ze had ze in ieder geval allemaal. Een foutloos rondje en een 7e plek!

Dan de jumping, nu weer eerst met Cyanda (alweer meteen de goede hond gepakt, hihi). Cyanda ging echt als een trein, ze ging zo mooi maar helaas..... In een binnenbocht trok ik te snel weg zonder naar haar te kijken en toen liep ze een sprong voorbij, zo jammer want dit rondje liep verder zo lekker.

Met Tesske wilde het helemaal niet, vrij aan het begin al een weigering, en bijna op het eind draaide ze rechtsom ipv linksom wat ik niet had verwacht, en nam de sprong terug, dus weer een DK.

Cyanda staat nu 19e in het klassement, niet geweldig maar ook niet heel slecht. Bruine Heks heeft heel goed gelopen, had vrouwtje nu maar wat beter opgelet.... Met Tesske wilde het vandaag niet lukken, we hadden geen klik. Ik denk dat ik toch weer een beetje met haar moet gaan trainen.

 

 

 

 

Limburgse Interclub (B) 9 maart 2008

Vandaag was de Limburgse Interclub, gehouden op het terrein van KV Genebos. Wij waren met Lihos met 6 teams vertegenwoordigd. Met Cyanda en Tess zat ik in een team, en ik zat nog in een ander team met Cidaiko, mijn "lease" hondje waar ik sinds begin dit jaar vaker mee train als zijn vrouwtje laat moet werken.

We begonnen met een leuk vast parcours dat niet al te moeilijk was. Ik ging als eerste met Cidaiko. Cidaiko is geen makkelijke hond om mee te lopen, hij kan nogal een ongeleid projectiel zijn. Maar dit rondje ging eigenlijk heel goed. Hij tikte geeneen lat, had al zijn raakvlakken en deed de palen zomaar in een keer goed. We kwamen driekwart van het parcours zomaar foutloos rond, toen kwam er echter een erg haakse bocht en daar kreeg ik hem niet gehouden, hij vloog wijd uit en om de sprong heen en sprong deze toen terug. Dus een DK, hem teruggehaald en het laatste stuk van het rondje ook zonder fouten afgemaakt. Dus ik was eigenlijk heel trots op die knappe rooie man!

Cyanda ging heel lekker op dit rondje, tikte alleen helaas een latje. En ook Tesske deed het goed, maar miste de afloop van de kattenloop.

Als volgende een jumping en deze was helemaal niet makkelijk. Met Cidaiko zag ik het al helemaal niet zitten, maar meneer verraste me weer. Er gingen 3 latjes omdat ik erg fel aan hem moest trekken, en hij rende de palen voorbij, maar toen ik hem terughaalde en er recht voor zette deed hij ze wel goed. Dus geen DK en dat vond ik heel wat voor Cidaiko op zo'n rondje!

Cyanda ging best goed maar helaas een fout op de insteek paaltjes en nog een latje.

En mijn knappe zwarte Tesske maakte nergens problemen van en liep gewoon een mooi foutloos rondje!

Na de pauze was er nog een Vast Parcours, hier moesten de teams achter elkaar starten op volgorde van plaatsing, dus degene die eerste stonden moesten als laatste starten. Het team waar Tess en Cyanda in zaten stond na 2 rondjes op een 4e plaats!

Het was weer een pittig rondje dus het werd nog vrij spannend. Het team van Cidaiko was vrij snel aan de beurt. Die rooie raket begon eigenlijk weer heel mooi, maar maakte toen een enorme flyer op de wip. Ik vergat toen ff door te lopen en Cidaiko was inmiddels al 4 sprongen verder, merkte ineens dat ik niet meekwam en keek om en nam toen maar meteen de sprong die hij op dat moment zag ipv rechtdoor te gaan. Toch ging hij ook dit moeilijke rondje helemaal niet slecht, weer geeneen latje getikt en mooie raakvlakken (op de wip na dan).

Daarna duurde het een tijdje voor ik met de dames moest, we stonden met een hele groep van Lihos langs de kant te kijken en hebben steeds staan roepen en zingen als er weer een Lihos team aan de beurt was.

Eindelijk was het dan tijd om de meiden warm te gaan lopen. Ik zou als eerste en vijfde van ons team lopen, er waren gelukkig genoeg vrijwilligers die een van mijn (zotte) hondjes wilden vasthouden als ik met de ander aan het lopen was.

Ik begon met Cyanda. Bruine Heks ging echt als een speer, het klopte bijna helemaal... behalve dat ze het verkeerde tunnelgat inschoot, helaas een DK maar dat heeft ze zelf nog niet gemerkt want ik ben lekker doorgegaan, en wat was het een fijn rondje ondanks die DK.

Na mij waren van mijn team zowel Lisa als Jurgen foutloos, Remko had helaas ook een DK. Dus ik moest met Tess proberen in ieder geval geen DK te lopen....

Tesske begon mooi maar maakte net als Cidaiko een enorme flyer op de wip (deden overigens heel veel honden). Bij de tunnel was ik nu te voorzichtig en trok ik te veel aan haar waardoor ze ging twijfelen, en hier kregen we een weigering. Maar in ieder geval geen DK!

Nu was het afwachten, we hadden eigenlijk gedacht dat we na het laatste rondje nog gezakt zouden zijn, maar tot onze verrassing zijn we met ons team toch nog op de 2e plaats geeindigd!

Het was weer een hele leuke gezellige dag!


Cyanda

Cidaiko

Tess

 

 

 

 

HS Sloeber (B) 8 maart 2008

Vandaag wedstrijd gehad bij HS Sloeber in Kontich (B). Ik liep vandaag met Fantom (zijn tweede wedstrijd) en Abby, van Kurt en Eva. Kurt had nog teveel last van zijn been om zelf te lopen, en Eva had dan met 4 honden in 3 klassen moeten lopen, vandaar dat ze had gevraagd of ik vandaag niet met Abby wou lopen.

We begonnen met het VP voor de graad 1. Ik vond het niet makkelijk, een stuk pittiger als de rondjes van vorige week. Mijn Grijze Spook begon prima, de moeilijke start (sprong en dan meteen lastige insteek palen) deed hij probleemloos en vandaar ging hij lekker door. Maar halverwege was ik te vlug bij een sprong waar ik wilde kruisen en stapte te vroeg op hem in en duwde hem weg... Een weigering dus, het rondje verder zonder fouten afgemaakt. Toch nog een 10e plaats.

Het VP voor de graad 3 vond ik ook niet makkelijk. Ik ging met Abby van start maar op een of andere manier kreeg ik geen contact met het haar. We hadden al vrij snel een DK en ze bleef maar zoeken, op de kattenloop nam ze zelfs de tijd om naar de andere ring te kijken..... Later hoorde ik dat Eva net voor mij in de andere ring met Nos gelopen, en waarschijnlijk heeft ze dat door gehad.

De jumping voor de graad 1, dit vond ik echt een fijn rondje. We gingen mooi van start, maar halverwege kwam Fantom schuin uit de slurf en ik was te ver achter om hem rechtdoor naar de tunnel te duwen, en hij nam de sprong die hij als eerste zag. Inschattingsfoutje van mij, hij was niet stout maar deed gewoon hetgeen wat hem het logischste leek. De rest van het rondje ging hij weer als een trein en deed alles zoals het moest!

De jumping voor graad 3 vond ik weer niet makkelijk, en de tijd voor te verkennen was maar kort, ik had het idee dat het er nog niet helemaal in zat..... Abby was ineens veel beter bij de les, ze reageerde nu goed en eigenlijk ging het echt heel lekker. We waren al voor driekwart rond en ik moest een belg maken, dan een sprong en dan tussenhalen. Ik maak mijn belg en zie ineens 3 sprongen voor me en ik (muts!!!) had geen idee meer welke het moest zijn. Geen tijd om lang na te denken en maar een laten nemen, de verkeerde en dus een DK.... Echt jammer want volgens mij hadden we dit rondje foutloos kunnen lopen!

Als laatste de open jumping, dit was een lekker racerondje. Fantom ging heel mooi maar tikte alleen helaas de laatste lat.

Met Abby was wel lachen. Eva startte met Wicka voor mij, en bleef daarna bij de uitgang staan kijken. Abby ging van start, eerste stuk ging goed maar de palen gingen richting uitgang (waar Eva dus stond), en Abby ging vanuit de palen rechtdoor richting uitgang. Ik maar roepen en roepen, ze besloot toch terug te komen, ik was bang dat ze over de finish sprong ging springen maar daar liep ze keurig omheen. Dus ik haar de tunnel ingestuurd en het rondje gewoon afgemaakt, we waren gewoon nog foutloos. Maar hadden natuurlijk wel gigantisch tijdverlies met dat omweggetje van Abby!

Het was een lekkere dag vandaag en mijn Grijze Spook en ik hebben er weer veel bijgeleerd!

 

 

 

KUCBH (B) 2 maart 2008

Vandaag was dan eindelijk de dag waar ik al zo lang naar uit had gekeken, de dag dat Fantom en ik voor het eerst samen aan de start gingen verschijnen. De wedstrijd werd gehouden in een manege in Geel en de keurder was Adrie vd Bosch, een Nederlandse keurder dus.

We begonnen met het VP en ik was als laatste aan de beurt van de graad 1. Ik was een tikje onzeker en dat sloeg wel over op mijn manneke. Ik was een keer te langzaam en twee keer onduidelijk, hierdoor aarzelde hij ook en maakte een keer een tolletje, dat kostte wel tijd, maar desondanks kwamen we foutloos rond! Ik was helemaal trots op mijn knappe grijze spook!!!! Ondanks dat het niet helemaal vloeiend liep toch nog goed voor een 2e plaats!

Na de middag was de jumping. Na het rondje van vanmorgen was mijn zelfvertrouwen wel gegroeid en dat sloeg ook meteen over op Fantom. We liepen echt een heerlijk rondje samen, mooi vloeiend en zonder aarzelingen. Mijn knappe man liep gewoon weer een foutloos rondje . En ook dit rondje leverde ons een 2e plaats op! Niet slecht voor zijn allereerste wedstrijd!

Als laatste was er nog een estafette, dit liep voor niemand van ons team echt goed maar we hebben wel lol gehad!
 

 

 

 

HS Olmenhof - Toelating Agility 26 januari 2008

Vandaag met Fantom naar HS Olmenhof in Herk de Stad (B) geweest voor het Toelating Agility examen (brevet).

De eerste helft van het achtje deed hij perfect, geen latjes en mooie raakvlakjes. Daarna terug op de tafel en vandaar door voor de tweede helft. Vanaf de tafel moesten we weer over de startsprong maar daarna links aanhouden naar het dak, Fantom dacht daar anders over en ging rechtsaf naar de sprong die hij de eerste keer had genomen... Oeps, een DK dus..... Vanaf het dak weer verder gegaan en het rondje mooi zonder fouten afgemaakt.

Ik mocht kiezen of ik meteen voor de herkansing wou gaan of ff wachten, aangezien ik nogal buiten adem was koos ik ervoor om even te wachten. Maar goed ook, want achteraf bleek dat Jos problemen had met de camera en het rondje niet gefilmd had.....

Toen we voor de tweede keer naar de start gingen kneep ik hem wel, want nu moest het toch echt goed gaan.... We gingen weer van start. De eerste helft van het rondje deed hij wederom perfect. Daarna weer vanaf de tafel, oeiiii hij had alweer ogen voor die stomme sprong. Dus deze keer gaf ik geen "Fan" maar een "FAN!!!!" en gelukkig, hij draaide net voor de sprong weg en koos toch voor het dak, pfffff! Lekker verder gegaan, wederom perfecte palen en het rondje zonder fouten afgemaakt, helemaal foutloos, jippiiehhhh!!!!

Dus toch nog geslaagd, en heerlijk gelopen met mijn knappe manneke!!!!
 


3 nieuwe wedstrijdhonden erbij voor Lihos:
Kurt met Gigi, Willy met Donna, Tanja met Fantom
 

 

 

Oefenwedstrijd IMCA 19 januari 2008

Wij waren zaterdag naar de oefenwedstrijd van de IMCA met Cyanda. Het was echt *** weer, het heeft de hele dag geregend, de parkeerplaats was een en al modder en plassen en de wei waar we de honden konden uitlaten was ook soppig en drassig. Ik was blij dat we alleen Cyanda bij hadden!

Eerst de jumping. Ik wou het wachten aan de start oefenen en eigenlijk wilde ik dat ze te snel zou komen zodat ik ze terug kon zetten. Ik zei al tegen Henk, die ringmeester was, dat hij extra dicht achter haar langs moest lopen als ze aan de start stond, daar heeft ze een hekel aan en vaak komt ze dan. Nu kwam ze dus inderdaad ook voor ik ze riep, dus haar teruggezet en streng toegesproken. Daarna bleef ze wel tot ik haar riep. Even verderop verkeerde tunnelgat en nog ergens een latje. Bij de finish kreeg je uitleg van Jan Sprij, die ook keurde, wat verbeterpunten waren. Bij mij eigenlijk het gebruikelijke, ik moest haar meer begeleiden naar de sprongen toe en niet te snel wegdraaien, en haar duidelijker maken waar ze naar toe moest.

Na de middag het VP. Ze schoot door bij de wip maar werd daarna onzeker omdat ik achter bleef en sprong in de lat van de sprong erna, en hierdoor kwam ze weer verkeerd uit voor de palen en stak verkeerd in. Twee foutjes dus. Maar dat vond ik niet zo erg. Bij de start bleef ze keurig staan en kon ik haar tussen sprong 2 en de kattenloop oproepen. Haar raakvlakken waren keurig, bij het dak zelfs enkele tellen laten wachten voor ik mijn go gaf. En dat vond ik eigenlijk het belangrijkste want dat waren de dingen waar ik op wilde trainen.

Bij de prijsuitreiking waren verschillende awards, en Cyanda kreeg van Connie Katoen die voor de Meest Eigenwijze Hond, hihi, omdat ze door de start gekomen was en het verkeerde tunnelgat had. Vond ik wel echt een award voor mijn Bruine heks, haha!

 

 

BCCN/Open Limburgs Kampioenschap 6 januari 2008

Gisteren waren we op de wedstrijd van de BCCN/Open Limburgse Kampioenschap in Montfort.

Cyanda liep bij de BCCN in de open klasse. De parcoursjes van Ben waren best heftig vond ik. Op het eerste VP tikte ze de breed om, en nog een weigering omdat ik haar niet ver genoeg begeleide, hierdoor vond ze het gat van de slurf niet. Maar verder liep ze heel lekker en alle raakvlakken perfect. Dus ik was dik tevreden.

Op het tweede VP kwam ze te vroeg door de start, waardoor ik nog niet in positie was voor de palen en haar in de weg stond. Hierdoor stak ze verkeerd in, dus een weigering en flink wat tijdverlies. Een stuk verderop nog een lat, maar ook dit rondje verder heel netjes gelopen en ook dit keer weer perfecte raakvlakjes.

Bij de jumping stond alles heel kort en het was heel veel tussendoor halen en dat deed ze echt heel mooi, we waren al driekwart rond toen wou ik haar van me afduwen maar ze reageerde te extreem en ging nog een sprong verder naar rechts als de bedoeling was, dus een DK. Dat was echt heel jammer.

Tesske liep in de Open wedstrijd in de C klasse. Het spel was een lekker race rondje en dit ging heerlijk, alleen de oxer ging af.

De jumping ging de eerste helft perfect, mooi kort draaien, en ze maakte als een van de weinigen de palen helemaal af (die stonden in een dooie hoek). Maar daarna maakte ik zelf een inschattingsfout, ik wilde haar na de tunnel naar links duwen terwijl ik rechts van haar liep. Maar zij is Cyanda niet die op mijn minste beweging reageert, en zij denderde rechtdoor en dus een DK.

Het VP ging ook weer prima, alleen helaas 1 latje (ik was weer te snel weg in de binnenbocht).

Al met al heb ik toch lekker gelopen met mijn meiskes.
 

 

 

Home