Wedstrijdverslagen 2009

 

Kerstwedstrijd 26 december 2009

Aangezien we bij Bo en Rene in Rotterdam hadden gelogeerd, konden we vandaag tot half 8 uitslapen, wat een luxe op een wedstrijddag haha. Bodegraven was maar een half uurtje rijden van hun vandaan. We begonnen met het VP, Cyanda ging als een trein en was foutloos tot 3 toestellen voor de finish... Na het dak was de tunnel onweerstaanbaar en moest ze die ff meepikken voor ze naar de finish wilde. Fantom ging supersnel, snelste tijd totaal maar helaas twee latjes.  

Op de jumping liep Cyanda foutloos, we startten als 6e en hebben heel lang 1e gestaan, totdat Jurjen als allerlaatste starter over haar tijd heen ging. Tweede plaats dus en ik was heel tevreden. Fantom tikte het tweede latje, verder ging hij heel goed. Totdat hij halverwege, voor de breed, ineens vol op de rem ging en zich wou omdraaien. Ik moest hem toen vanuit stilstand de breed laten springen en toen moest hij natuurlijk weer even op gang komen. Ondanks dat toch nog een paar tienden sneller als Cyanda.... Achteraf bleek dat ik mijn nummer verloren was, hij heeft dat waarschijnlijk zien vallen en ging daarom op de rem om te gaan kijken wat dat was.....

Het spelletje was een echt racerondje, Cyanda tikte een latje. Fantom foutloos en tweede plaats. Twee "kerstrozetten" gewonnen en 2 zakken Royal Canin. Lekker gelopen dus met mijn kanjers en het was een gezellige wedstrijd. Hoewel het toch wel een rare dag was, de eerste wedstrijd zonder onze Tesske.....

Kijk hier voor de filmpjes

 

 

 

 

Eurodogshow Kortrijk (B) 14 en 15 november 2009

Vrijdagavond vertrokken we met de caravan richting Kortrijk voor 2 dagen agility op de Eurodogshow.  

Zaterdag begonnen we met de jumping en hadden Cyanda en Fantom allebei DK. Cyanda was mijn eigen fout, ik deed een stapje teveel. Fantom hoorde mij gewoon niet geloof ik..... Laat in de middag het VP, Cyanda had 1 latje en Fantom kreeg aantikken breed fout (hoewel die niet omging). Hij gaf dat wel bij iedereen fout maar was wel jammer, want anders was Fantom tweede geweest.... Tussendoor heerlijk geshopt en een heleboel mooie spulletje gekocht hihi.

's Avonds met een man of 12 bij de McDrek gaan eten en daarna naar de film (2012) geweest. McDrek en de Kinepolis liggen gelijk naast de Expo hallen. 

 Zondag begonnen we met het VP. Fantom liep de eerste sprong voorbij, teruggezet en opnieuw en daarna liep hij een mooi foutloos rondje.... Cyanda begon heel mooi maar halverwege een latje, toen langs de slurf en toen deed ik mijn best niet meer en schoot ze het verkeerde tunnelgat in. Laat in de middag weer de jumping, allebei DK. Allebei schoten ze vol overtuiging de tunnel in. Fantom hoorde mij volgens mij weer niet (was weer in de ring naast de flybal baan....). Cyanda was gewoon stout, ze hoorde me, keek me aan en draaide zich om en schoot  alsnog de tunnel in  (hekzzzzzz).

Tussendoor naar de BC show gekeken en natuurlijk weer geshopt en weer veel mooie dingen gekocht. Het was weer een heel gezellig weekend!

 

 

 

 

Wintercompetitie HS Lingewaard 8 november 2009

Zondag was bij HS Lingewaard de eerste wedstrijd van de Wintercompetitie. Fantom liep in het team Nice of you to come Bye 1, en Cyanda en Fantom had ik BM ingeschreven. We begonnen met een Vast Parcours, Werner had een fijn rondje neergezet. Tesske liep een mooi rondje, helaas bij het voorlaatste toestel liep ze me voor de voeten toen ze uit de tunnel kwam en kregen we aanraken hond. Zowel Fantom als Cyanda liepen een mooi foutloos rondje, Fantom werd 1e en Cyanda 3e. Fantom's teamgenoot Mika was op de 2e plaats geeindigd, en met het team eindigden we op dit rondje op de 1e plaats.

Vervolgens de jumping. Tess ging weer prima en nu een mooi foutloos rondje. Bij Fantom ging helaas een latje, verder zette hij weer een strak en snel rondje neer. Mijn knappe Bruine Heks was prima op dreef vandaag en liep ook de jumping foutloos. Tess werd 6e op dit rondje en Cyanda eindigde wederom op de 3e plaats. Fantom's teamgenoot Kahlen was 1e geworden. Fantom's latje was wel zuur want hij had wederom de snelste tijd, zonder latje zou ons team weer de 1e en 2e plaats bezet hebben....

Als laatste de estafette, Mika en Babs liepen beide foutloos. Fantom helaas weer een latje en Kahlen kreeg een weigering. Met het team staan we in de tussenstand nu op de 2e plaats, geen slecht begin dus! 

   
 

 

 

 

 

Grote Prijs van het Zuiden 31 oktober en 1 november 2009

Vrijdagavond vertrokken we met met de caravan naar St. Oedenrode, waar we weer bij Leo en Wilma mochten staan. Vandaar was het zaterdagmorgen nog geen kwartiertje rijden naar de manege, waar dit jaar de Grote Prijs van het Zuiden gehouden werd. Een mooiere locatie als voorgaande jaren, met beide ringen naast elkaar in een grote bak die je vanuit de kantine allebei goed kon zien. Cyanda liep in het team Chocolate Power, met alleen maar bruine driekleurtjes... Fantom liep in een team van Nice of you to come Bye.

We begonnen met 2 Vast Parcoursen, vooral die van de Engelsman was heel erg pittig. Cyanda deed het eigenlijk onzettend mooi en luisterde prima. We waren al voor driekwart rond, ik had haar net uit 2 tunnelgaten weten te houden toen ik heel even een fractie aarzelde en toen schoot ze het dak op in plaats van naar de breed te gaan. Heel veel honden trokken daar naar het dak, zij kon er niks aan doen, ik was gewoon echt niet duidelijk op dat punt. Jammer maar helaas. Fantom kwam rond met 1 latje en ik controleerde hem niet genoeg toen hij uit de tunnel kwam en daardoor ging bijna over een verkeerde sprong. Ik kon hem nog net stoppen en hij kwam braaf terug maar naast het latje dus ook veel tijd laten liggen....

Het tweede Vast Parcours bij Werner was goed te doen. Cyanda was nu een beetje stout en sprong ruim over de afloop van de kattenloop. Ook nog insteek paaltjes fout. Fantom had een weigering en een latje.

In de middagpauze konden we twee jumpings verkennen, allebei hele pittige rondjes. We begonnen weer bij de Engelsman. Cyanda liep wederom heel mooi en luisterde goed, helaas riep ik ze net voor de drie na laatste sprong en draaide ze om, dus een weigering. Fantom liep op dit rondje een DK.

Op de tweede jumping had Cyanda een latje omdat ik ze riep boven de sprong. Fantom had op precies dezelfde sprong een weigering en sprong vervolgens toch nog rechtdoor in plaats van naar de tunnel te gaan, dus wederom een DK. Maar allebei de rest van dit rondje heel mooi gelopen.

Het was een vrije lange dag geworden, na afloop zijn Jos en ik shoarma gaan eten en daarna nog naar Nieuwegein gereden om puppies te knuffelen...

Zondagmorgen moesten we een VP en een jumping verkennen, de large begon met het VP. Cyanda liep wederom heel erg mooi, en deze keer klopte alles en liep ze een foutloos rondje! Fantom had op dit rondje een DK, hij schoot voor me langs over een verkeerde sprong, de rest van het rondje had ook hij heel mooi gelopen. Cyanda eindigde op dit rondje op een hele knappe 3e plaats, ik was heel trots op mijn heksje!

Nadat ik met Fantom het VP gelopen had waren ze bij de jumping al met de large begonnen, aangezien Chocolate Power al 8e team was moest ik Cyanda meteen meenemen en had ik niet echt de tijd om nog naar het rondje te kijken... Daarom liep ik een beetje onzeker maar het ging nog driekwart van het rondje goed. Ik was net een fractie te laat met roepen en daar vloog mijn heksje al door de band in plaats van terug en tussen te komen. Kon zij wederom niks aan doen, ik was gewoon te laat mijn commando. Fantom verraste me door voor mij langs het verkeerde gat van de tunnel in te schieten....

Na de pauze was de Tommy Turk Award en daarna de finale jumping. Cyanda liep een mooi en snel rondje, helaas 1 latje en de breed ging om, dus 2 foutjes. Maar wel een hele goede tijd. Fantom ging eigenlijk ontzettend mooi, snel en kort draaien. Maar helaas koos hij voor de sprong naar rechts in plaats van rechtdoor richting breed en tunnel te gaan, iets wat veel honden deden. Waarschijnlijk kwam hij net iets anders uit als Cyanda waardoor die sprong "vooruit" was in plaats van de breed.....

Het was weer een ontzettend leuk weekend met uitdagende rondjes. Mijn hondjes en ik hebben weer veel geleerd en ze hebben toch eigenlijk op bijna alle rondjes mooie dingen laten zien.

 

 

 

 

Limburgs Kampioenschap (B) 18 oktober 2009

Gisteren was het Limburgs Kampioenschap in Sint Truiden (B). Ik deed met 4 hondjes mee, behalve mijn eigen 3 ook met Cidaiko, mijn leasehondje. Dus had ik het lekker druk. We moesten 's morgens een VP en een Jumping verkennen, de large begonnen op het Vast en de small/medium/veteraantjes op de jumping, en daarna werd er doorgeschoven.

Cyanda had 2 foutjes op het VP (afloop dak en flyer op de wip). Fantom tikte 1 latje. Cidaiko liep in het begin twee keer om een sprong heen, 2 weigeringen dus. Maar halverwege het rondje begrepen we elkaar ineens en hij maakte het rondje verder zonder fouten af. Tesske liep een mooie foutloze jumping.

Daarna gingen de large naar Jumping. Zowel Cyanda als Fantom liepen een mooi foutloos rondje. Cidaiko had nu een fout op de palen en 2 latjes. Maar wederom geen DK, ik was echt heel tevreden met hem! Mijn knappe Tesske liep ook op het VP een foutloos rondje.

Na deze rondjes werd het tussenklassement opgehangen. Tesske stond bij de Veteraantjes op de 1e plaats! Bij de large was Fantom 10e, Cyanda 20e en Cidaiko 41e van 88 hondjes.

In de pauze werd er nog een VP opgezet, dit zou door iedereen gelopen worden. Er werd nu begonnen met de veteranen. Tess en ik moesten als laatste omdat we bovenaan stonden. Helaas kregen we een weigering op de tunnel, wat er misging weet ik niet. Of ik te vroeg wegdraaide of zei ik "tunnel" in plaats van "door"? In ieder geval snapte ze niet dat ze de tunnel inmoest, stond er wat te blaffen en te springen en liep toen de tunnel voorbij. De rest van het rondje ging wel goed, maar ik baalde wel. Dacht dat het Limburgs Kampioenschap nu wel  aan onze neus voorbij was gegaan....

Na de medium en de small waren de large weer aan de beurt. Cidaiko schoot de kattenloop op ipv naar de palen te gaan en dus een DK. Maar eigenlijk was dit ons beste rondje want verder deed hij alles goed! Zelfs een moeilijk stukje waar hij kort om de sprongen heen moest deed hij heel netjes, niks getikt en ook nergens omheen gelopen, ik was echt trots op hem!

Cyanda liep heel netjes, helaas weer afloop dak fout. Fantom ging heel mooi en liep wederom een foutloos rondje.  Na Fantom gingen een aantal honden mis, waardoor hij doorschoof van de 10e naar de 5e plaats.

Aangezien er bij de large 5 prijzen zouden zijn had ik Fantom meegenomen naar de prijsuitreiking, en Tess ook omdat ik hoopte dat we toch nog bij de eerste 3 zouden zijn. Ze begonnen met de Veteranen, plaats 3 en 2 werden afgeroepen en ik baalde echt, zat ik nu niet eens meer bij de eerste 3? Tot ze ineens zeiden dat de eerste plaats over de grens ging. Tot mijn grote verassing en blijdschap was Tesske toch nog Limburgs Kampioen geworden!

 

 

 

 

 

 

Cyno Masters 17 oktober 2009

Afgelopen zaterdag waren, als afsluiting van het seizoen, weer de Cyno Masters. Fantom had zich hiervoor wederom geplaatst omdat hij dit seizoen een 1e plaats gelopen had.

Het VP was een waar slagveld, maar 11 honden rond zonder DK.... Fantom vond het nodig om de tunnel 2x te nemen voordat hij verder ging en hierdoor hadden we een DK, maar de rest van het rondje ging eigenlijk heel netjes. Op de Jumping ook mooi gelopen, helaas na de oxer zwaaide hij verder uit als ik had verwacht en daardoor ging hij in een wijde boog naar de wip waarvoor we een weigering kregen.

In de totaalstand zijn we geŽindigd op de 15e plaats dus mogen we in januari weer meedoen aan de Benelux Trophy.

 

 

 

 

 

Genebos 11 oktober 2009

Gisteren wedstrijd in Genebos  gehad. Het was maar goed dat we toch het adres in de tomtom gezet hadden, want we kwamen toen we al daar waren pas erachter dat deze wedstrijd op het nieuwe terrein was.... Wel een mooi terrein overigens, lekker veel ruimte ook langs de ringen.

Het VP voor de graad 3 was erg pittig. Cyanda moest als tweede starten maar had ergens weer stiekem de banaantjes opgeduikeld, er was geen land mee te bezeilen.... Dikke vette DK dus. Fantom ging eigenlijk ontzettend mooi en niet een latje getikt. Maar helaas op het moeilijke punt alsnog een DK. De jumping was een snel racerondje, hier bleef Cyanda foutloos en eindigde op een mooie 9e plaats. Fantom tikte helaas 1 latje. Op de open jumping was het net andersom, Cyanda tikte 1 latje en Fantom bleef foutloos. Helaas gleed hij uit in de tunnel, die door een flinke bui net van te voren goed nat was geworden, en hierdoor niet zo'n goede tijd, 14e plaats.

Tesske was nog steeds in supervorm, net als de dag ervoor zowel het VP als de jumping foutloos gelopen. VP 1e plaats en jumping 3e plaats.

 

 

 

 

Cana 10 oktober 2009

Vandaag een leuke en gezellige dag gehad bij Cana in Belfeld, dus lekker eens niet zo ver weg. Ondanks dat ze erg slecht weer gemeld hadden, is het goed meegevallen en hebben we op een flinke bui na niet mogen klagen.

Met Cyanda en Fantom in de C klasse gestart. Cyanda op beide rondjes terug gezet aan de start toen ze te vroeg kwam, dus twee DK's. Maar ze liep vervolgens wel beide rondjes mooi en foutloos dus ik was dik tevreden. Fantom ging op het VP niet zo goed, zowel de start- als de finishlat gingen af, en uiteindelijk een sprong van de verkeerde kant dus een DK. Op de jumping maakte hij dit ruimschoots goed, een snel foutloos rondje en een 1e plaats!

De B- en Veteranenklasse werden samengeteld. Onze Tesske was weer super op dreef en knalde zowel op het VP als op de jumping foutloos rond, en wist beide rondjes te winnen. Mijn knappe Zwartje had weer plezier voor tien!

Als afsluiting nog een Knock Out Race, altijd leuk om te kijken. Fantom en Cyanda tikten allebei een lat en waren in de eerste resp tweede ronde al af, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

 

 

 

 

KC Culemborg 3 oktober 2009


Afgelopen zaterdag was de laatste B2 selectie van dit seizoen. Het waren in totaal maar 9 selecties dit jaar, waarvan we er ook nog 1 hebben gemist omdat we toen in Hongarije waren.

Fantom stond eigenlijk al safe voor de C, maar Cyanda stond net als vorig jaar weer op het kantje. Op de 39e plaats, en ze moest bij de eerste 25 komen. Alles was nog mogelijk maar we zouden zeker goed moeten lopen....

We begonnen met een jumping, en het was een heerlijk racerondje, eigenlijk een cadeautje voor Cyanda.... Eerst met Fantom gelopen en helaas gingen er wat latjes. Vrij op het einde was ik dan met Cyanda. Mijn Heksje ging mooi van start, en dan halverwege ging het mis... Ik weet niet wat er gebeurde, ik let normaal nooit op de nummertjes maar op het moment dat ze uit de palen komt zie ik een 8 en een 9 bij de 2 sprongen voor me, en ik ga twijfelen..... Ik had even een blackout, voelde dat er iets niet goed zat maar stuurde ze toch van 8 door naar 9, en nee, dat moest dus niet..... Ze moest eerst van sprong 8 (die ook sprong 6 was) naar de tunnel, vanuit de tunnel weer die sprong en dan door naar 9. Te laat dus, ik had ze zelf verkeerd gestuurd en dus een DK. Hoe blonttt kun je zijn, ik had het rondje notabene ook al een keer gelopen.... Heb het rondje wel mooi afgemaakt en mijn meiske deed verder alles perfect....... Wat heb ik gebaald van mezelf, grrrrrrr!

Na de middag dan het VP, dit was een stuk moeilijker, zeker voor Cyanda. Als tweede toestel het dak, met daaronder een tunnel waar ze niet in mochten.... Cyanda was wederom superbraaf, ze liet zich mooi naar het dak trekken en keek niet naar de tunnel, wat tijd laten liggen op het dak maar ze had haar raakvlak, verder nog een uitzwaaiertje maar we kwamen wel foutloos rond! Fantom liep dit rondje ook heel mooi maar helaas 1 latje.

Nu was het afwachten wat we geworden waren in de competitie... En helaas, op het VP waren we 7e geworden en in de competitie 29e. We kwamen 22 puntjes te kort voor de 25e plaats, dus ook dit jaar weer net niet gered. Jammerrrrrrrrr, en het ergste is dat het echt mijn eigen schuld is, was ik het parcours niet kwijtgeraakt dan had ze ook een foutloze jumping gehad en had ze het zeker gered.... Nu heb ik volgend jaar weer 2 hondjes in 2 klassen dus heb ik het mezelf weer extra moeilijk gemaakt, had ik maar niet zo blontttt moeten zijn.....

 

 

 

 

Hobby Dog (B) 26 september 2009

Gisteren waren we met Cyanda, Fantom en Tess naar Luik, lekker dichtbij dus. Het was een beperkte wedstrijd met maar 1 ring, klein maar gezellig. We begonnen met het VP. Na de graad 1 en 2 mocht Tesske starten in de Veteranenklasse. Mijn zwartje luisterde goed maar helaas gingen 2 latjes. Vond ik wel ff vreemd omdat ze volgens mij nog geen latje getikt heeft sinds ze veteranen loopt, dus maar ff in de gaten houden

Hierna was de graad 3 aan de beurt. Het was een erg pittig rondje, alles stond dicht op elkaar en je moest je hond vaak tussen halen. Eerst Fantom en mijn spook ging echt super. Goed luisteren en mooi kort draaien, helaas 1 latje omdat ik hem te vroeg boven de sprong riep. Maar heel mooi gelopen. Daarna Cyanda. Ik verwachtte al een probleem omdat het derde toestel in een rechte lijn het dak was met meteen daarna de tunnel in een U, waarbij ze het rechtergat moest nemen. Maar Bruine Heks verraste mij weer eens. Ze ging keurig naar beneden en schoot meteen door het goede gat in. De rest van het rondje luisterde ze prima. Vrij op het einde moest ik ze tussen 2 sprongen omhalen en draaide ze compleet de andere kant uit als ik wilde (= Bruine Heks actie), liep compleet om de sprong heen zonder hem terug te nemen en ging weer verder, en we kwamen zowaar foutloos over de finish! Achteraf bleek dat er maar 2 foutlozen waren op dit toch wel pittige rondje, en Cyanda was 1e geworden! Fantom was met 1 latje nog op de 5e plaats geeindigd.

Na de middag de jumping. Tesske ging prima, geeneen latje, we kwamen foutloos rond en hier eindigde ze op de 2e plaats.

Daarna werd weer omgebouwd voor de graad 3, ook nu weer een pittig rondje. Cyanda deed het goed maar ik wou ze links om een sprong halen maar zij kwam anders uit als ik dacht en draaide rechts, en sprong hem terug. DK dus, maar de rest van het rondje ging prima! Daarna Fantom, mijn spook ging echt als een speer. Snel en kort draaien en prima luisteren. Helaas op de drie na laatste sprong ging het latje, ik moest hem tussenhalen en was iets te fel. Maar heel lekker gelopen en hij had dik de snelste tijd, ook op dit rondje werd Fantom 5e.

 

 

 

 


IMCA 4, 5 en 6 september 2009

Dinsdagmorgen vroeg vertrokken Jos, ik en onze Bruine Heks naar ons grote avontuur in Hongarije! 's Avonds met een paar man van het team overnacht in een hotelletje vlakbij Wenen, en woensdagmiddag arriveerden we dan bij ons hotel in Gyula. Hier werden we verwelkomd door  een aantal teamleden die al lekker in het zwembad lagen te spetteren, en nadat we Cyanda in het parkje meteen naast het hotel hadden uitgelaten en onze spullen in onze kamer geinstalleerd hadden, doken we er zelf ook lekker in!

Donderdag net voor de middag was de veterinaire keuring, en meteen aansluitend de training. Ik zag wel op tegen het kunstgras dat veel gladder zou zijn als dat in de DIT hal waar we de kwalificaties op hadden gelopen. Maar mijn Bruine Heksje verraste mij. Ze kwam prima uit de voeten en gleed nauwelijks! Ik was dus heel tevreden over haar. Rond 5 uur moesten alle deelnemers zich verzamelen bij het kasteel, vandaaruit zijn we met de hele stoet door het dorp naar de hal gelopen, compleet met koetsen met paarden waarin o.a. de keurders vervoerd werden.

Vrijdag begon het dan echt! De large begonnen met de invididuele jumping bij John Gilbert, de Engelse keurmeester. Cyanda en ik waren als 5 na laatste pas aan de beurt. Donderdagavond tijdens het eten had ik nog tegen Diana gezegd, als ik zondag ook als 5 na laatste mag starten zou ik heel tevreden zijn..... Van de Nederlandse large honden heb ik alleen Patrick en Mekx gezien, die al als 4e moesten starten en helaas tegen een weigering aanliepen. De anderen liepen vlak voor mij en toen was ik Cyanda al warm aan het lopen, maar ik hoorde wel dat Chap helaas 2 foutjes maakte. Skip en Kyra waren allebei foutloos.

En toen gingen mijn Bruine Heks en ik de ring in en van start. Het begin ging goed, van 4 naar 5 was een duitse bocht. Ik had goed contact en ze kwam mooi, maar toen schrok ze ineens van het nummerbordje wat bij de paaltjes hoorde.... En in plaats dat ze nu aan de binnenkant er langs komt wijkt ze uit en schiet er omheen, even dacht ik nog dat ze richting palen zou gaan maar gelukkig reageerde ze goed op mijn roepen en kwam weer terug. Maar helaas wel een onnodige meter extra gemaakt.... Vervolgens naar het lastige punt waar veel honden een weigering kregen, Hier ging ze keurig voor de goede sprong, maar zelf was ik iets te voorzichtig waardoor ik erna te laat was met mijn wissel, en ook hier een ruime bocht. Vanaf daar ging het heel lekker, bij de tunnels maakte ze lekker vaart en de bochtjes erna waren mooi kort. Vanuit de slurf naar de palen toe trok ze ineens naar de sprong links maar corrigeerde zichzelf vervolgens ontzettend mooi waardoor ze toch goed instak. Daarna nog een aantal sprongen... alle latjes bleven liggen en ja hoor, mijn knappe bruine heks vloog foutloos over de finish sprong!!! Wat was ik trots op d'r!!!!!

Ondanks de 2 ruime bochtjes waren we toch nog op een geweldig mooie 5e plaats geŽindigd. Marcel met Kyra werden 3e en Patrick met Skip 18e. Hierna was de large klaar met lopen voor vandaag en kon ik met een heerlijk gevoel de rest van de dag genieten en lekker ontspannen naar de rondjes van de anderen kijken. Ietje zette zich met een 1e plaats bij de small mooi weg en Henk werd bij de mediums 4e en Yvonne  12e. 's Avonds was het gala, lekker in ons eigen hotel, dat was wel makkelijk. Een leuke gezellige avond. 's Avonds laat brak het noodweer los, Cyanda die normaal nooit bang van onweer is heeft echt tussen ons in liggen razelen.....

Zaterdagmorgen was het meteen een stuk frisser en heb ik zelfs een tijd met de jas aan gezeten. Het was echt goed tekeer gegaan en overal lagen takken. Vandaag waren de teamwedstrijden. Eerst het VP voor  de small en daarna de medium, bij beide zette Nederland zich mooi weg met een 4e plaats. Hierna was de large aan de beurt, wederom bij John Gilbert, we moesten als tweede team starten.

Als eerste van het team gingen Jurjen en Chap van start. Ze liepen een ontzettend mooi en strak rondje, helaas 4 toestellen voor de finish draaide Jurjen iets te snel weg en koos Chap een verkeerde sprong... Dat was echt balen, maar veel tijd om erbij stil  te staan hadden we niet want Patrick en Skip  gingen al van start. Betrouwbare Skip liep een mooi foutloos rondje! En toen moesten Cyanda en ik. Mijn Bruine Heks had er nog meer zin in als gisteren en ging als een speer. We zaten helemaal op een lijn samen en ook wij liepen een foutloos rondje! Nu alleen Marcel en Kyra nog, en ook zij kwamen foutloos rond. Ondanks het ongelukkige begin dus toch 3 foutloze rondjes voor Nederland. En het werd zelfs nog mooier, want uiteindelijk bleek dat wij op dit rondje op de 1e plaats geŽindigd waren!!!!! Wat een super gevoel was dat, meteen na het rondje was de prijsuitreiking. Samen een ererondje door de hal gerend en toen op het podium, gaaaafffffffff!!!!!

's Middags de jumping. Het small team kon helaas de 4e plaats niet vasthouden, alleen Fen kwam foutloos rond. Daarna de mediums en dit ging wel heel goed, en zij wisten door te klimmen van de 4e naar de 3e plaats! Het was intussen al goed laat geworden, het was al avond toen de large kon verkennen. Een niet makkelijke jumping van Arnaldo Bernini.... Aangezien wij nu als allerlaatste team moesten starten was het al na 8 uur eer we aan de beurt waren. Het was een spannende finale aangezien zowel Hongarije als Italie ook 0 fouten hadden, we stonden alleen op tijd voor....Terwijl we buiten voor de hal onze hondjes warmliepen hoorden we het gejuich van binnen... Zowel Hongarije als Italie waren wederom met 3 foutlozen rondgekomen....

En toen waren wij aan de beurt. Jurjen en Chap liepen een schitterend foutloos rondje. En ook Patrick en Skip wisten wederom foutloos rond te komen. Cyanda en ik gingen mooi van start en het eerste stuk ging echt heel lekker en mooi kort. Maar toen kwam het moeilijke stuk, ik was links van haar bij de palen, daarna de breed en moest ik ze van me afduwen naar de muur. Normaal lukt dat goed bij haar, maar waarschijnlijk trok ik toch even naar links om om de breed heen te gaan, en hierdoor ging zij linksaf voor de slurf, in plaats van rechtsaf naar de muur... Ik moest hard roepen en gelukkig reageerde ze en kon ik ze uit de slurf houden, maar hierdoor werd het wel iets te hectisch naar de muur toe en helaas, er ging een blokje af......Nu proberen geen fouten meer te maken, het stukje erna met draaien ging gelukkig goed. Toen kwam de oxer, waar zij ook al eens moeite mee heeft.... Na de oxer moest ze meteen linksom draaien naar de slurf toe maar ik durfde geen risico te nemen en liet haar ruim over de oxer springen. Gelukkig, alles bleef liggen maar hierdoor zwaaide ze wel erg ver uit. Alleen nog de slurf en nog een sprong en dat ging goed, dus met 1 fout waren we rond. Nu hing het allemaal van Marcel en Kyra af, als zij foutloos waren zou mijn fout  weggestreept worden..... Helaas, Kyra starte iets te enthousiast waardoor bij sprong 3 het latje afging en vervolgens lukte het Marcel niet om haar tussen te halen en liepen  ze tegen een DK aan.....

Nu was het spannend, onze 1e plaats waren we zeker kwijt, maar zouden we overall toch nog op het podium staan? Patrick en ik gingen even samen onze hondjes uitlopen, toen ik terugkwam kwam Sharon mij tegemoet rennen. Ik moest opschieten want ik moest op het podium! Op het podium? Ja hoor, ondanks die fout waren we op dit rondje toch nog 3e geworden! Ik ging dus snel naar binnen terwijl Sharon doorrende om Patrick te zoeken. Wat een verrassing, voor de tweede keer vandaag stonden we op het podium! En om het feest compleet te maken, bleek dat we ook overall op de 3e plaats waren geŽindigd. Toch nog een podiumplaats, dus ook morgen zouden we nog een keer daar staan! Wat een ontzettend spannende maar heerlijke dag was het geweest vandaag!

Zondag moest dan nog het individuele Vast Parcours gelopen worden. Bij de mediums wist Henk met AcDc van de 4e naar de 2e plaats op te klimmen! Ietje, die bij de smalls 1e stond, kwam nu helaas niet foutloos rond. Roger, die vrijdags tegen een weigering aanliep, wist met Troy dit rondje te winnen, dus beide small rondjes zijn wel door Nederland gewonnen.... Als laatste waren de large aan de beurt, deze keer bij onze eigen Rick Molenkamp. Rick had wel een heel heavy rondje neergezet en er vielen heel wat DK's...... Helaas liepen Mekx, Chap en Skip ook alledrie tegen een DK aan.

Net als vrijdag moest ik als 5 na laatste starten.... Ik wist al dat dit rondje heel moeilijk ging zijn voor mijn Bruintje en mij. En het ging ook meteen al mis. De start was sprong, dak, ze wilde al niet wachten en miste vervolgens de afloop van het dak. Daarna was het band, daarachter lag de tunnel maar moest ze rechtsaf naar een sprong. Ze ging heel erg voor de tunnel, op mijn roepen kon ik ze nog net eruit houden maar daarna was het over. Ze kwam mee naar rechts, nam de sprong maar terwijl ik rechtsaf draaide keerde ze om en ging linksaf, maakte een rondje om de tunnel, kwam toen wel bij mij terug maar toen kon ik ze nooit meer van de goede kant over de sprong krijgen. DK dus, en de hele rest van het rondje bleef ze heksen, nam alles wat ze niet moest pakken, kortom ze maakte er een hele show van. Heel jammer, maar het is en blijft nu eenmaal een heksje en ze heeft het de rest van het weekend zo ontzettend goed gedaan dat ik alleen maar trots op haar kan zijn!!!!

Marcel met Kyra starten 2 hondjes na mij en zij wisten wel foutloos rond te komen, ze werden op dit rondje ook 3e en eindigden overall op de 1e plaats!  Super leuk detail is dat dit Vast Parcours gewonnen werd door Tim, Fantom's nestbroer die in Spanje woont.

Aan het eind van de dag was de afsluiting en de prijsuitreiking, en hebben we met het team nogmaals op het podium  gestaan voor onze 3e plaats overall. Wat een heerlijk gevoel, en wat was ik toch ontzettend trots op mijn knappe bruine meisje.

 
 

's Avonds zijn we voor de laatste keer met zijn allen uit gaan eten, en maandagmorgen was het dan echt voorbij en begonnen we weer aan de thuisreis. Het zijn een paar onvergetelijke dagen geweest voor ons, en wat hebben we weer enorm  genoten!

Kijk HIER voor de filmpjes.

 

 

 

 

 

KC Gooi en Eemland 15 en 16 augustus 2009

Vrijdagmiddag vertrokken we met de caravan richting Gooi en Eemland. Zaterdag was B2 selectie, voor ons de voorlaatste aangezien we Zoys niet lopen (dan zijn we met Cyanda naar Hongarije voor de IMCA). We begonnen met het VP, een leuk rondje maar er gingen wel veel latjes. Helaas ook bij Cyanda, ze luisterde goed en liep een mooi en snel rondje, maar er gingen 3 latjes.....

Fantom was waarschijnlijk nog met zijn gedachten bij zijn vriendinnetje Flyer van vorige week, want hij maakte een enorme flyer op de wip.... Verder nog het laatste latje, heel jammer want verder liep ook hij een heel mooi rondje.

 Als tweede het spelletje, met een heleboel tunnels. Fantom tikte de startlat en was dus meteen af. Cyanda ging keurig, wel een DK vanwege een verkeerd tunnelgat, maar goed, een van de tig tunnelgaten verkeerd kon ik ze nog wel vergeven.

 Als laatste de jumping. Dit trok echt op niks met Cyanda en mij, ze was weer helemaal ouderwets de heks uit aan het hangen, een dikke DK dus! Fantom daarentegen liep wederom een wereldrondje, alleen weer net dat ene latje.... Jammer maar helaas....

Zondag was dan Tesske aan de beurt in de Veteranenklasse. We begonnen met het VP. Ik had niet echt contact met haar, ze deed een beetje haar eigen ding, en dat resulteerde uiteindelijk in DK. Vervolgens de jumping en dit ging al stukken beter, mijn zwartje was nu weer bij de les en we kwamen foutloos rond en eindigden op de 1e plaats!

Als laatste het spel, een echt racerondje met lange rechte lijnen, echt iets voor mijn Tesske. Mijn zwartje was dan ook helemaal in haar element en knalde wederom foutloos rond, ook op dit rondje een 1e plaats. En ze liep niet alleen alle veteranen eruit maar was ook nog sneller als de hele C medium (die hetzelfde rondje hadden).

 

 

 

 

 

Agility Welt Cup 1 en 2 augustus 2009 / Bordercollie Classic 8 en 9 augustus 2009


Wij zijn weer thuis na een heerlijk anderhalf weekje vol agility maar ook lekker vakantie vieren.

Vrijdags vertrokken we met de caravan richting Emmendingen in Zuid Duitsland waar de Agility Welt Cup gehouden werd. Zowel Fantom als Cyanda waren geplaatst maar Cyanda had ik teruggetrokken vanwege een lichte blessure.

Fantom heeft het super gedaan, zaterdag hadden we een DK op het VP, op de jumping een 2e plaats dus stonden we op het podium, een gaaf gevoel!

Zondag op de jumping een latje maar wel een mooie tijd, hij had weer het podium gehaald als het latje niet gevallen was. Op het VP DK, ik was hem een fractie kwijt en toen zat hij in de tunnel, maar toch weer lekker gelopen.

Maandagmorgen vertrokken we naar Luxemburg waar we tot vrijdag lekker op een camping gestaan hebben. Een paar heerlijke relaxte dagen gehad, het weer was geweldig. Iedere morgen zo'n 2 uur gewandeld, de omgeving was er schitterend. Verder lekker gezond bij de caravan en met de hondjes in het riviertje gezwommen dat over de camping liep.

Vrijdag vertrokken we dan naar Bettembourg waar de Bordercollie Classic gehouden werd. Ook hier heeft Fantom het ontzettend goed gedaan. Zaterdag op het eerste VP gingen 2 latten maar had hij wel de 6e tijd totaal van zo'n 250 deelnemers, hij was de snelste Nederlander... Op het andere VP en op een jumping een DK, op de andere jumping ging de oxer af maar ook niet zo vloeiend gelopen dus een mindere tijd.

Zondag een DK op de jumping DK (ik was even de weg kwijt...), maar op het VP foutloos en 13e plek. We waren op dit rondje beste Nederlander, net voor Walter met Eli en Cathy met Zipper geeindigd. Ik was echt trots op mijn Fantje, hij moet nog 3 worden en deze twee hondjes gaan toch maar Nederland op het WK vertegenwoordigen dit jaar.

's Middags naar de landenfinale en indivuele finale gekeken en toen gaan inpakken en richting huis vertrokken.

 

 

 

 

European Open 25 en 26 juli 2009


Vrijdagmiddag vertrokken we richting Arnhem met de caravan voor de European Open. Nadat we ons geinstalleerd hadden was om half 8 de officiele intocht. Daarna nog lekker geskottelbraaid en nog een rondje over de camping gewandeld.
 
Zaterdag was de inviduele wedstrijd. We begonnen met een pittige jumping bij de Oostenrijkse keurder. Fantom liep op zich het rondje mooi, hij begreep me prima en luisterde goed. Alleen die latjes weer... meneer tilde zijn voeten weer niet op en tikte maar liefst 4 latjes.
 
Op het VP ging het gelukkig een stuk beter, ik heb hem wat meer opgepept en nu ging alleen de oxer af, maar dat was ik zelf schuld omdat ik te ver acther was en hem te vroeg riep. Maar voor de rest ging het rondje heel mooi.
 
Zondag was de teamwedstrijd. We begonnen nu met het VP. Ook hier ging Fantom op zich weer heel mooi, maar ook nu weer 2 latjes. Als laatste de jumping, een heel pittig rondje. Maar Fantom vond ook dat hij nu wel braaf genoeg geweest was (of misschien was de concentratie op?). In ieder geval begon hij nu te spoken en liepen we uiteindelijk zo'n 3 DK's in een rondje.
 
Al met al was ik toch wel heel tevreden met mijn spook, hij is nog erg jong en heeft het toch goed gedaan op die niet makkelijke parcoursen. Alleen aan die latjes moeten we gaan werken! Het was een leuk weekend en mooi om al dat Europese geweld te zien lopen.

 

 

 

Lihos 17 - 19 juli 2009


Vrijdagmorgen begon slecht met flinke regen en onweer, maar tegen half 9 werd het droog en dat is het gelukkig de rest van de dag  gebleven. De seminars zijn goed verlopen, zelf heb ik lekker getraind met Cyanda en Fantom bij Cor Groen in het Woud en Anabella Kokalj.
 
Zaterdag de hele dag geschreven in de ring van de graad 2, ook vandaag goed weer gehad. Na afloop was bbq en 's avonds nog naar de karaoke gedaan. Het was super gezellig, Marjo en ik hebben nog een optreden gegeven als de 2 Blonde Heksen (Skandal im Lihos) en het was 3 uur eer we in bed lagen.....
 
Zondag gelopen met Tess, Cyanda en Fantom. Mijn beide dames waren heel goed op dreef, Tess won in de Veteranenklasse de jumping en werd 2e op de Open Jumping, op het VP een DK. Cyanda was ook foutloos op beide jumpings, 11e op de officiele jumping en 9e op de Open Jumping. Fantom had op de jumping 2 latjes en op de Open Jumping 1 latje. Op het VP allebei DK, maar die had ik ook niet verkend.....
 
Het was een vermoeiend maar weer heerlijk weekend!

 

 

 

HS Palieter (B) 12 juli 2009


Gisteren wedstrijd in Ranst (Belgie) gehad met Tess en Fantom. Het VP van Fantom was erg lastig en hij heeft het heel netjes gedaan. Twee latten doordat ik te snel wegtrok in de binnenbocht, en een verre uitzwaaier omdat ik hem heel even kwijt was (dacht dat het een weigering zou zijn maar die had ik toch niet gekregen), al met al was ik niet ontevreden. Jumping maakte ik zelf een domme fout, wou hem bij de start in een klein bochtje zetten maar duwde hem teveel en daardoor over de verkeerde sprong. Vervolgens verder gegaan en liep hij een mooi en strak foutloos rondje.
 
Tesske had DK op het VP, ze denderde uit de tunnel rechtdoor zonder naar mij te kijken haha. Op de jumping foutloos en 3e plaats, van 13 foutlozen en er zaten snelle hondjes tussen, dus ik was dik tevreden.

 

 

 

KC Rotterdam 4 en 5 juli 2009

Afgelopen weekend waren we in Rotterdam. Het was goed warm maar gelukkig was er genoeg water in de buurt en konden de hondjes regelmatig ff zwemmen om af te koelen.

Helaas geen puntjes verdiend zaterdag in de B2... Op het VP gingen ze allebei lekker maar hadden ze allebei 2 latjes, Cyanda heb ik toen teruggezet op het dak (voorlaatste toestel) omdat ze niet wachtte en daarom DK.

De jumping ging niet zo lekker met Fantom, ingang palen fout, een lat en nog een weigering. Cyanda daarentegen ging als een trein, alleen zooooooo jammer dat ik ze te laat riep en ze nog even het tunneltje meenam ipv meteen naar de paaltjes te gaan... DK dus, echt spijtig, voor de rest klopte alles op dit lastige rondje.

Op het spelletje lukte het dan weer wel met Cyanda, foutloos rondje en een 2e plaats. Fantom had ook hier weer 1 of 2 latjes en schoot ook nog ergens een tunnel  in waar hij niet in moest....

Na afloop hebben we nog met een hele groep chinees gegeten bij de KC, harstikke gezellig en daarna (om een uur of 8 zijn we nog naar zee gereden, en hebben nog heerlijk gezwommen met de hondjes. 

Zondag dan met Tesske gelopen in de Veteranenklasse. Het VP liep ze heel mooi maar helaas net op de finish dook ze de tunnel in ipv naar de breed te gaan dus een DK....

De jumping was na de pauze en ik moest daar als eerste starten. Het derde toestel waren de paaltjes, op het moment dat ik haar erinstuurde zag ik dat het nummerbordje er nog in stond, pffff... Mijn knappe meisje trok zich er echter niks van aan en ging keurig door, haha. Een stukje verder hoorde ik ineens geschreeuw, wat dan nu weer... rende er een loslopende hond in het parcours. Toen ben ik maar gestopt....
 
Na 3 hondjes weer opnieuw gestart, Tesske vond het helemaal niet zo erg dat ze het rondje anderhalf keer moest lopen en ging gewoon weer lekker foutloos. We werden tweede op dit rondje.
 
Als laatste nog het spelletje en ook hier ging mijn knappe veteraantje als een trein, wederom foutloos en weer een 2e plaats.

 

 

 

Interclub Kortrijk 28 juni 2009


Zondag een heerlijk dagje gehad op de Interclub in Kortrijk. Het was zalig weer, een beetje erg warm maar mijn hondjes hadden voldoende schaduw en er was zelfs een soort zwembadje voor honden waar ze een paar keer lekker hebben kunnen afkoelen.
 
Met allebei heerlijk gelopen, Cyanda liep van de 4 rondjes 3x foutloos, ze was super op dreef mijn Bruine Heksje. We hebben echt een goeie klik samen op het moment. Fantom liep 2 van de 4 rondjes foutloos, en met hem heb ik met de estafette meegedaan en die liep hij ook foutloos. Met Lihos zijn we op de 5e plaats geeindigd, niet slecht van zo'n 30 clubs (vorig jaar waren we 15e). Het was wel weer laat geworden, we waren pas 11 uur thuis 's avonds....

 

 

 

DDV 20 en 21 juni 2009

Vrijdagavond vertrokken we met de caravan richting DDV voor weer een lekker weekendje agility.

Zaterdag had ik Tess, Cyanda en Fantom ingeschreven. Cyanda en Fantom begonnen met het VP, een heel pittig rondje bij een Luxemburgse keurder. Fantom ging eigenlijk ontzettend mooi over de moeilijke stukken, helaas riep ik hem op een gegeven moment net iets te weinig en koos hij voor het dak in plaats van door de tunnel (die daaronder lag) te gaan, dus een DK. Maar al met al heel netjes gelopen over dit moeilijke parcours. Bij Cyanda was ik op dit punt meer op mijn hoede en ging het wel goed, mijn Bruine Heks liep een foutloos rondje. Ik was supertrots op haar want het was echt niet makkelijk! Ze eindigde op de 10e plaats.

De jumping was net zo lastig en ze liepen allebei DK. Maar ook hier gingen ze eigenlijk ontzettend mooi en het was maar een klein dingetje bij allebei wat mis ging... Bij Fantom was ik net iets te laat met een franse wissel waardoor hij langs mijn verkeerde kant kwam en de sprong van de verkeerde kant nam. Cyanda kwam scheef uit de slurf waardoor ze voor me langs rechtsaf sloeg in plaats van rechtdoor te gaan.

Tesske had ook weer genoten, zowel het VP als de jumping liep ze een foutloos rondje, Jumping 4e en VP 2e plaats.

's Avonds met een paar man de club gebarbequed en toch redelijk op tijd naar bed gegaan.

Zondag hadden we weer diezelfde Luxemburgse keurder, en de parcoursen waren zo mogelijk nog lastiger.... Fantom snapte niks van het VP en ging dan ook heel veel mis. Cyanda stopte te vroeg op de afloop van de kattenloop waardoor ik helemaal mee moest en hierdoor kwam ik even verderop te laat om haar tussen te halen en hier kregen we DK, maar voor de rest ging het nog niet eens zo heel slecht.

De jumping ging eigenlijk met allebei heel goed. Fantom helaas op het laatste stuk 2 latjes, Cyanda was wederom foutloos en eindigde op de 14e plaats. Over het geheel genomen was ik dit weekend heel tevreden met allebei over hoe ze deze lastige parcoursen gelopen hadden.

Er was ook nog een estafette, deze hebben Jos en ik samen gedaan. Jos liep met Fantom en ik met Cyanda. Jos en Fantom gingen eerst. Fantom keek wel een beetje verbaasd maar ging heel braaf mee, en ze liepen het rondje foutloos. Toen ze gefinisht waren gingen Cyanda en ik van start, na een paar sprongen hoorde ik Jos al op Fantom roepen.... en zag ik ineens mijn grijze spook naast Cyanda opduiken. Blijkbaar zinde het Fantom niet dat ik met Cyanda liep, toen hij mij en Cyanda zag vertrekken was er geen houden meer aan geweest en voor Jos hem vast kon maken was hij al er vandoor.... Was wel lachen.

Als afsluiting nog naar de finale van The Pay of the Day gekeken en toen zijn we langzaam gaan afbreken en richting huis vertrokken.


 

 

 

BHV Breda 14 juni 2009

Vanuit Rotterdam, waar we bij Bo en Rene gelogeerd hadden, vertrokken we zondagmorgen met een stralend zonnetje richting Breda, waar we Tess hadden ingeschreven in de Veteranenklasse. Onderweg werd het echter steeds bewolkter, en toen we in Breda de auto uit aan het laden waren, begon het al te druppelen...... Eer de tent stond was het al flink aan het regenen en het is de hele wedstrijd niet meer opgehouden....

Mijn zwarte veteraantje trok zich echter weinig aan van de regen, ze stond te trappelen van plezier en had er weer zin in! In de stromende regen liep ze een mooi foutloos Vast Parcours en ze eindigde hier op een mooie 2e plaats.
 
Ook op de Jumping ging ze vol overgave en plezier, nog een foutloos rondje en ook hier weer een 2e plaats. Ondanks de regen dus toch weer een super dagje gehad met mijn Tesske, het is echt genieten om met haar te lopen en te zien met hoeveel plezier ze het spelletje nog steeds doet.

Het spelletje werd vanwege de regen afgelast, wat ik niet zo heel erg vond, dus waren we lekker op tijd thuis.
 

 

KC Delft 13 juni 2009

Zaterdag hadden we weer een B2 selectiewedstrijd, deze keer bij KC Delft. We begonnen 's morgens met het Vast Parcours. Het was geen makkelijk rondje. Cyanda ging heel goed, helaas een latje omdat ik haar boven de sprong riep en iets verderop nog een latje. Twee fouten en dus geen punten, maar ze had wel mooi gelopen en goed geluisterd.
 
Fantom ging ontzettend mooi, snel en kort draaien. Helaas ging bij sprong 3 al een latje. Met 1 foutje werden we toch nog 7e. Echt jammer van dat latje want hij kwam bijna 2 seconden sneller als de winnaar binnen, het had zomaar zijn derde P'tje kunnen zijn......
 
Ook de jumping was niet makkelijk. Fantom begreep me niet in het vierkantje vrij aan het begin, hij draaide verkeerd en nam de sprong terug, dus een DK....

Ook met Cyanda kwam ik niet goed uit in het vierkantje, ik kwam anders uit als ik had gepland en daardoor moest ik ze aan de andere kant van de sprong omhalen waardoor ze de langere weg naar de palen kreeg. Hier lieten we veel tijd liggen, maar het ging gelukkig wel allemaal goed. Mijn knappe Bruine Heks liep een foutloos rondje! We eindigden op de 4e plaats, helaas ook voor haar net geen P-tje. Maar ik was al heel blij met de behaalde punten, die hadden we wel nodig!
 
Als laatste nog een spelletje, een leuk racerondje. Helaas racede ik bij allebei mijn hondjes iets te hard waardoor ik vergat op ze te letten, en allebei gingen ze op het laatste stuk de palen in, in plaats van mij te volgen over de sprongen....

Na afloop zijn we nog lekker gaan wandelen, je kan heel mooi lopen daar bij KC Delft, en de hondjes hebben ook nog lekker gezwommen.

Alles bij elkaar weer een lekker dagje gehad met super weer. Helaas met allebei net geen P-tje gehaald, maar wel hebben ze allebei dikke punten verdiend dus toch een geslaagde dag gehad. Fantom staat nu 3e in het klassement en Cyanda is van de 38e naar de 14e plaats doorgeklommen.

 

 

 

 

 

KC Canida 6 juni 2009

Vrijdagmiddag vertrokken we met de caravan richting Venlo. Daar aangekomen ons geÔnstalleerd en toen lekker een flink stuk met onze 4 kanjertjes gaan wandelen. Daarna lekker geskottelbraaid en nog tot een uur of half 1 in de kantine gezeten.

Zaterdag was de B2 klasse aan de beurt en liep ik met Cyanda en Fantom. We begonnen met het VP. Een heel lastig rondje en de tijd stond ook heel strak. Fantom deed het eigenlijk heel erg mooi, maar helaas ging 1 latje. En ik verloor teveel tijd omdat hij op mij moest wachten aan het eind van de kattenloop, we waren 0,15 buiten tijd.... Er waren maar 10 honden met punten op dit rondje (en maar 2 P-tjes), en Fantom en ik eindigden op de 11e plek.....

Met Cyanda lukte het helemaal niet, we hadden al 3 fouten toen ze uiteindelijk de een sprong nam ipv de tunnel in te gaan, dus een DK.....

Daarna hadden we het spelletje, best een leuk rondje. Fantom ging heel mooi, halverwege wel een latje en op het laatste stuk naar de finish schoot hij voor me langs de tunnel in..... Met Cyanda had ik vrij aan het begin een DK omdat ik er niet bij kwam en ze een sprong van de verkeerde kant nam, maar de rest van het rondje heel erg mooi afgemaakt.

Na de pauze de jumping, niet echt veel makkelijker als het VP.... Cyanda stak de paaltjes verkeerd in, waardoor ik erg baalde en niet fel genoeg meer was toen ik haar om een sprong meteen erna moest halen, die nam ze van de verkeerde kant dus DK. Bij Fantom trok ik bij de tunnel te snel weg waardoor hij meekwam, maar hiervoor kregen we geen weigering. De paleningang deed hij perfect, en ook bij het om- en tussenhalen luisterde hij perfect, maar toen kreeg hij het niet meer geregeld en ging onder de sprong door. Toen heb ik hem gewoon door laten gaan want als ik dat zou herstellen zouden we toch al buiten tijd zijn en geen punten meer hebben......

Na afloop was nog een piekenrace, 13 sprongetjes en een tunneltje en alles op laag. Ideaal voor mijn zwarte meisjes, ik heb ze allebei 2x laten lopen en vooral Magic (die geen wedstrijden meer loopt) heeft genoten, haar oogjes straalden van plezier!

's Avonds lekker gegeten in de kantine, KC Canida had voor een heerlijk buffet gezorgd voor de helpers,  en nog gezellig zitten kletsen.

Zondag heb we allebei geholpen, Jos moest schrijven en ik moest latjes leggen in de ring van de C en Open Large, dus heb ik mooi alle rondjes kunnen kijken. Net als bij de B2 gisteren pittige rondjes en strakke SPT's. Na afloop nog geholpen met opruimen en wederom heerlijk gegeten. Daarna zijn we nog een stuk met de hondjes gaan wandelen en daarna de caravan weer aangekoppeld en richting huis vertrokken. Het was een heel gezellig weekend!
 

 

 

 

URV 1 juni 2009

Vandaag vertrokken we naar Utrecht met onze 2 zwarte heksjes, Tesske zou in de Veteranenklasse starten. Het was een heerlijke warme dag dus we bleven nog een beetje in de vakantiestemming!

We begonnen met het VP, hier helaas een weigering omdat ik zelf te snel wegtrok bij de tunnel, maar verder wel heel lekker gelopen. Daarna ging het beter, zowel de jumping als het spel liep mijn knappe zwarte meiske foutloos, en op beide rondjes een mooie 2e plaats.

Tussendoor naar de A klasse gekeken en ook met beide meisjes gaan zwemmen in de sloot. Verder heeft Magic in de ballenbak balletjes mogen trekken, ze vond het helemaal geweldig en deed het super. Ze wist niet hoe snel ze de balletjes eruit moest halen en aan mij moest geven, helaas na 5 ballen had ze er nog geeneen met een nummer (dus waar een prijs op zat), hihi. Uiteindelijk toch nog 2 zakjes hondensnoep gewonnen.

Het was een lekker relaxed dagje en heel gezellig om zo nog eens met mijn zwarte dames op stap te zijn!

 

 

 

 

HS Olmenhof (B) 31 mei 2009

Nog nazwevend op een bruin wolkje vertrokken we zondag naar Herk de Stad in Belgie.

We begonnen met het VP en Fantom moest als allereerste starten. Helaas moesten we erg lang wachten voor we mochten starten, nadat de ringmeester ons naar binnen geroepen had ging de keurder nog het hele parcours nalopen en hebben we daar nog 10 minuten moeten staan.... Fantom leek wel rustig maar zat toch helemaal gefocused naar de sprongen te kijken, of hij zich toch te druk gemaakt heeft? Het wou in ieder geval niet echt lukken, 3 latjes en ook nog de paleningang fout.....

Cyanda daarentegen was nog steeds in vorm, we hadden goed contact en kwamen rond met 1 foutje (afloop dak). Ze eindigde op een mooie 10e plaats.

Ook op de jumping was mijn Bruintje nog steeds goed bij de les, en ze liep nu een foutloos rondje. Hier eindigden we op de 14e plaats. Fantom had de paleningang fout en hierna was mijn concentratie weg waardoor we even verderop tegen een DK aanliepen.

Het Royal Canin VP heb ik met Fantom niet gelopen omdat zijn voetje nog niet helemaal dicht was. Cyanda was nog altijd lekker op dreef, en liep ook dit rondje foutloos, hier werden we 9e.

 

 

 

IMCA 30 mei 2009

Zaterdagmorgen gingen we op weg voor de vierde en laatste selectiewedstrijd voor de IMCA 2009. Na 3 wedstrijden stonden Cyanda en ik op een 6e plaats, alles was dus nog mogelijk maar we zouden zeker op beide rondjes punten moeten halen om het nog te redden......

Toen we op de wedstrijd aankwamen (ik had onderweg geslapen), zei Jos tegen mij dat we onderweg op de autobaan een vrachtwagen hadden ingehaald die als hele grote opdruk "Bananen Express" had.... Oeps... een voorteken????

Nadat we het tentje opgezet hadden gingen we de hondjes halen, en toen zag ik dat Fantom licht mankte. Oei, ff schrikken maar tot mijn opluchting ontdekte ik dat zijn voetkussentje flink geschaafd was. Niet leuk natuurlijk maar niks ernstigs. Gelukkig konden we van Diana wat tweede huid pleister lenen zodat hij toch heeft kunnen lopen.

We begonnen zoals gewoonlijk met het spelletje. De vakantie leek mijn beide hondjes (en mij ook) goed gedaan te hebben. Allebei waren ze keurig bij de les en ze liepen beiden een foutloos rondje. Met allebei de raakvlakken nog ff goed getraind, ze nadrukkelijk laten wachten en ook dit ging bij allebei prima. Een lekker begin dus!

Toen werd het tijd voor het serieuze werk... het Vast Parcours. Eerst met Fantom gelopen. Mijn Spook ging wederom heel mooi. Maar na de tunnel vertrok ik zelf niet snel genoeg waardoor ik te laat was om hem om een sprong heen te halen, hij nam deze van de verkeerde kant dus een DK. De rest van het rondje wel goed afgemaakt.

Nu was het de beurt aan Cyanda.... Helaas een fout op de dakschutting. Verder ging ze heel mooi, na de tunnel had ik mijn lesje wel geleerd dus nu gaf ik meteen gas en was er op tijd bij. Alles ging verder goed en we kwamen rond met 1 fout. We eindigden op de 8e plaats, en in het klassement stegen we nu door naar de 5e plaats.

Maar we waren er nog niet... Ook op de jumping zouden we punten moeten halen om het nog te redden....

Eerst weer met Fantom gelopen. Mijn Spook ging prima en liep een mooi foutloos rondje. Nu Cyanda nog.....

Mijn Bruine Heks en ik gingen van start, het ging niet zo vloeiend als met Fantom (mijn zenuwen waarschijnlijk...) maar het ging nog allemaal goed. Bij de voorlaatste sprong moest ik ze omhalen, in plaats van dat ze naar rechts naar mij toe kwam slaat ze linksaf..... STRESSSSSSS...... Roepen, roepen, en gelukkig kwam ze om de sprong heen naar me toe en sprong hem niet terug.... Daarna (omdat ze aan de andere kant uitkwam) trok ze nog even naar de startsprong, wederom op haar roepen en gelukkig luisterde ze nog een keer. Foutloos over de finish, maar mijn hart zat in mijn keel........

Nu was het afwachten geblazen, punten hadden we in ieder geval maar door die actie op het einde hadden we veel tijd laten liggen, zou het genoeg zijn?

Om de tijd op te vullen werd er een piekenrace gehouden, na een hele tijd (tenminste zo leek het) werd dan toch de uitslag opgehangen. Voorzichtig maar eens die kant uitgelopen, voor ik het raam waar het blaadje ophing bereikt had, werd ik al gefeliciteerd.... YESSS we zaten erbij!!!!!!

Snel zelf gaan kijken, ja hoor, mijn knappe Bruine Heks was in het klassement opgeklommen naar de 3e plaats. Wat was ik trots op mijn meiske!

Na de prijsuitreiking zijn er nog foto's gemaakt van het team en hebben we gezamenlijk heerlijk gegeten. Wat een spannende maar heerlijke dag, en nu op naar Hongarije!!!!!
 

 


 

 

De Pijnhorst 16 mei 2009

De zaterdag voor we op vakantie gingen hadden we nog een B2 wedstrijd bij de Pijnhorst. Ook Tesske was ingeschreven in de Veteranenklasse.

Cyanda en Fantom begonnen met de jumping. Bruine Heks had helaas haar bananen weer bij zich gestoken, bij sprong 2 hadden we al een DK. Maar ook daarna kreeg ik geen contact met ze, ze bleef de verkeerde kanten uitschieten en uiteindelijk ben ik de ring maar uitgegaan.... Fantom week ver uit voor de breed waardoor hij deze niet meer redde en er overheen liep.... En een stukje verder liepen we ook tegen een DK aan, ik wilde hem wegduwen naar een sprong maar hij schoot voor me langs de palen in.....

Tesske begon ook met de jumping, en ook met haar helaas een DK. Ik trok te snel weg omdat ik een wissel wilde halen waardoor zij meekwam en de sprong van de andere kant nam. Dat begon dus niet echt lekker met 3 DK's......

Het VP ging gelukkig wat beter. Met Cyanda had ik weer contact, geen bananen meer, en ze luisterde goed. Helaas alleen 1 foutje op de afloop van het dak. Ook Fantom ging goed, wel veel tijd laten liggen op de kattenloop en op het einde ging een latje. Er waren veel foutlozen dus jammer genoeg voor allebei maar 1 puntje..... Met Tesske ging het nu ook beter, maar wel een weigering omdat ik niet ver genoeg mee liep.

Het spelletje heb ik gebruikt om te trainen. Met Cyanda een mooie afstandstart gemaakt, en allebei goed laten wachten op de raakvlakken. Toch nog lekker afgesloten, en nu lekker op vakantie!!!!!


 

 

 

De Roedel (B) 9 mei 2009

Afgelopen zaterdag waren we met Cyanda, Fantom en Tess naar De Roedel in Helchteren (B).

Cyanda en Fantom begonnen met het VP, een echt niet makkelijk rondje.... Fantom deed het lastige begin heel erg mooi, helaas werd ik daarna zelf een beetje slordig waardoor een latje ging en hij even ruim ging. Even verderop nog een latje en uiteindelijk een DK, hij moest vanaf de wip naar de tunnel maar die lag onder de kattenloop. Na de tunnel moest hij linksaf maar ik moest om de kattenloop heen en was er dus niet op tijd bij om hem weg te sturen en hij ging (net als veel andere honden) rechtdoor naar de band.

Cyanda deed het moeilijke begin ook heel mooi, en haar afloop dak was perfect. In tegenstelling tot Fantom luisterde zij wel toen ze uit de tunnel kwam en kon ik ze naar links duwen. Hierdoor viel ze echter wel stil en daardoor haalde ze de oxer niet en die ging af. Een foutje dus op dit lastige rondje, heel knap van mijn heksje!

Daarna even rust maar toen werd het hectisch. We konden al de jumping voor de graad 3 verkennen, en Cyanda was daar vrij snel aan de beurt. Maar bij de graad 2 waren ze inmiddels ook met de kleine honden begonnen dus het zou niet lang duren voor de veteraantjes aan de beurt waren.... Ik ben toen maar Cyanda en Tess allebei gaan halen en heb ze samen warm gelopen. Daarna heeft Jos Tess vastgehouden en ben ik met Cyanda de jumping gaan lopen (het geblaf op het filmpje is dus Tess....) Mijn Bruine Heks was goed op dreef vandaag en liep een mooi foutloos rondje, ze eindigde op de 10e plaats.

Hierna heeft Jos haar wat uitgestapt en ben ik met Tess richting start gegaan. En ook mijn Zwartje was weer lekker op dreef en liep wederom een foutloos rondje. Weer een mooie 1e plaats op het VP voor mijn knappe zwarte meisje!

Met Cyanda terug naar de tent gelopen en Fantom meegenomen om de jumping te lopen. Fantom liep een prima rondje, alleen jammer genoeg hield ik iets te vroeg in bij de finish waardoor de laatste lat ging....

 Daarna konden we even lekker wat eten bij de tent bij de hondjes, en in de pauze de jumping voor Tess en de Open Jumping voor Cyanda en Fantom verkennen. Om 2 uur gingen ze beginnen met de Open Jumping en heb ik Fantom en Cyanda allebei gehaald. Eerst met Fantom aangeschoven, mijn spook ging niet slecht maar een bocht was een stuk scherper als ik had verwacht. Ik trok niet fel genoeg en hij ging rechtdoor, een DK dus.....Dat stukje opnieuw gedaan en het rondje verder mooi afgemaakt.

Daarna met Cyanda, nu was ik voorbereid op die scherpe bocht en met haar lukte het dus wel. Mijn knappe bruintje liep alweer een foutloos rondje! Hierna hebben we Cyanda en Fantom samen even uitgelopen en ze daarna terug naar de tent gebracht.

Even naar de jumping van de graad 2 gekeken en toen was het alweer tijd om Tesske te gaan halen. Mijn trouwe meisje liep ook nu weer een foutloos rondje, op de jumping eindigden we op een mooie 2e plaats. Ze is goed op dreef mijn veteraantje! Het was weer een lekker dagje, mijn kanjertjes hebben het goed gedaan en het was veel mooier weer als ze voorspeld hadden!

 

 

 

 

De Moedige Bijters (B) 2 mei 2009

Zaterdag waren we met Cyanda, Fantom en Tess naar de wedstrijd bij de Moedige Bijters in Schoten (B).

De graad 3 begon met de jumping, best een pittig rondje. Fantom liep een DK door mijn eigen schuld, Jos wilde dat ik een wissel zou maken maar ik was bang dat ik die niet ging halen, dus rende ik zonder op mijn hond te letten en daardoor kwam hij langs een sprong. Maar hij heeft toch mooie stukken laten zien op dit rondje. Cyanda had ook een DK, ik wilde haar kort laten draaien maar ze reageerde te goed en ging op de rem voor de sprong, aarzelde toen even en draaide toen 180 graden en schoot de slurf in... Echt een Bruine Actie dus, maar ook zij liet de rest van het rondje mooie dingen zien.

Tess begon met het VP, een leuk en vloeiend rondje. Mijn knappe zwarte Veteraantje liep een mooi en foutloos rondje, en we eindigden op de 1e plaats!

In de pauze een heerlijk bord friet met goulash gegeten en daarna het VP voor Cyanda en Fantom verkend. Ook dit rondje was echt niet makkelijk. Cyanda liep een ontzettend mooi rondje, heel veel moeilijke dingen gingen goed, ze liet de oxer liggen en ook afloop dak was goed. Alleen het van de kattenloop van me af sturen naar de paaltjes was net iets teveel gevraagd en hier stak ze verkeerd in. Met een foutje dus kwamen we rond, ik was best trots op mijn Bruintje! Fantom daarentegen was weer aan het spoken. Ineens snapte hij niet meer wat tussen halen was (hebben we dat ooit geoefend dan vrouwtje????) en toen hij ook nog bij het dak doorschoot voor ik een go had gegeven heb ik hem het dak nog een keer laten doen en ben toen de ring uitgegaan.

Daarna bij de jumping van de graad 2 gaan kijken, kwam ik er toen achter dat ik dit rondje ook al had moeten verkennen... De hele graad 2 had dit samen verkend, ik had gedacht dat de small/mediums en veteraantjes nog apart konden verkennen. Oeps, niet zo slim dus... Bij de small en medium maar goed gekeken hoe het rondje liep en daarna op hoop van zegen Tesske gaan halen. En mijn knappe Zwartje kwam weer foutloos rond! Op dit rondje werden we 2e, Tesske had dus een goeie dag vandaag!

 

 

 

 

IMCA 30 april 2009

Afgelopen donderdag was alweer de derde IMCA selectie. Deze keer begonnen de kleine hondjes dus konden we iets langer slapen 's morgens.

Het VP was een heel pittig rondje.....Fantom had een latje en ik dacht ook dat de oxer afging, maar achteraf bleek dat hij deze alleen aangetikt had. Maar iets verderop liepen we tegen een DK aan, ik wou hem iets teveel recht voor de palen zetten en toen duwde ik hem over een sprong wat niet de bedoeling was..... Mijn bruine heksje ging heel mooi.... Helaas ging hetzelfde latje als bij Fantom maar de oxer liet ze liggen en ook de afloop dak was goed. Wel liet ze toch weer veel tijd liggen op de afloop van de kattenloop. Met een foutje kwamen we rond. Uiteindelijk werden we 8e op dit rondje, en de laatste met punten. En stonden we in de tussenstand nu op de 3e plaats!

Dan de jumping. Fantom was gewoon STOUT. Bij de start schoot hij na sprong 2 gewoon voor mij langs de tunnel in, in plaats van zich weg te laten sturen naar links. Teruggezet aan de start en opnieuw, en toen liet hij zien dat hij het wel perfect kon.... Onderweg gingen echter nog een of twee latjes en op de finish ging hij er weer vandoor...... Cyanda begon heel mooi, en wederom liet ze de oxer liggen. Maar halverwege, waarom snap ik nou nog niet, rende ze gewoon de paaltjes voorbij. Terwijl het echt geen moeilijke insteek was. Daarna liep ze een beetje verbaasd tussen de palen en de oxer met een gezichtje van, wat doe ik hier eigenlijk. Ik moest ze dus terughalen en opnieuw laten insteken. Dit kostte erg veel tijd.... De rest van het rondje legde ze foutloos af, dus we kwamen weer rond met 1 fout. Maar het herstellen van de palen had teveel tijd gekost en dus kregen we geen punten op dit rondje helaas. In de tussenstand staat ze nu op de 6e plaats, dus we gaan het nu wel erg moeilijk krijgen om ons nog te plaatsen...

Maar ik ben hoe dan ook heel erg trots op mijn Bruine Heksje, in drie wedstrijden 200 punten gehaald, en geen een DK gelopen. Ze heeft het hoe dan ook heel erg goed gedaan deze IMCA selectie!

Klik hier voor de filmpjes

 

 

 

 

HS Merksem en HS Molenheide 25 en 26 april 2009

Vrijdagmiddag vertrokken we weer met de caravan voor een Agility weekendje in Zonhoven (B). Daar aangekomen na ons geinstalleerd te hebben eerst lekker met de hondjes op de hei gaan wandelen. Daarna naar de brevetten gaan kijken en toen dat gedaan was zijn we lekker gaan skottelbraaien.

Zaterdag liep ik met Cyanda en Fantom en ook Tesske mocht weer eens in de Veteranenklasse starten. Cyanda en Fantom begonnen met het VP, Corrie Vink had een pittig rondje neergezet. Cyanda sprong van het dak en daardoor was ik de controle kwijt en nam ze de sprong links ipv rechtdoor te gaan..... Fantom daarentegen liep een heel mooi en gecontroleerd rondje. Maar op een gegeven moment draaide ik te snel weg bij een wissel waardoor ik hem kwijt was en hij heel ver uitzwaaide. Gelukkig luisterde hij goed en kwam terug maar die uitzwaaier kostte ons wel wat tijd! Toch nog foutloos en we eindigden op een mooie 5e plaats, niet slecht zeker gezien die uitzwaaier!

Net voor de middag mocht Tesske haar VP lopen in de ring van de graad 2. Een leuk rondje en mijn zwartje ging heel goed. Jammer genoeg wou ik haar iets teveel helpen bij de paleningang waardoor ik ze te ruim duwde en ze niet meer goed kon insteken. Een foutje dus en een 7e plek.

Na de middag was de jumping voor de graad 3. Dit was pas echt een lastig rondje, pffff.... Fantom tikte in het begin al een blokje en op het lastige stuk kwamen we helemaal verkeerd uit en liepen we tegen een DK aan. Cyanda ging eigenlijk heel erg goed, mijn Bruintje verraste mij. Het lastige stuk loste ik iets anders op en dit leek goed te gaan, maar op een gegeven moment ging ze toch twijfelen en een onbewaakt moment van mij en ze nam toch een verkeerde sprong. Helaas.. maar ik was wel trots op mijn Bruintje want ze had het echt goed gedaan op dit lastige rondje.

Tess haar jumping was echt een heerlijk race rondje, lange rechte lijnen waar ze lekker op kon gaan. Vond ik echt fijn voor haar! Ze ging ook heel erg goed, alleen op de laatste rechte lijn was ik te ver achter en ging ze voor de laatste sprong op mij wachten en maakte een tolletje, dit koste ons zeker een seconde... Maar ze was wel foutloos en eindigde op de 4e plaats.

Met Cyanda en Fantom ook nog de open jumping gelopen, hier had Cyanda 1 en Fantom 2 latjes.

Klik hier voor de filmpjes

Zondag liep ik met Cyanda, Fantom en Cidaiko. 's Morgens had ik het meteen druk, ik moest zowel het VP als de jumping voor de graad 3 verkennen, maar ook meteen de jumping voor de graad 1.....
 Cyanda en Fantom hadden allebei 2 foutjes op het VP (Fantom een latje en een blokje uit de muur, Cyanda afloop dak en de oxer), maar ze gingen verder wel mooi vloeiend over het parcours dus ik was niet ontevreden.

Cidaiko was niet te houden op het eerste rondje, hij was weer een beetje een ongeleid projectiel en ik kreeg niet echt contact met hem.. We hadden al een aantal uitzwaaiers en een lat of 2, verder liep hij de palen voorbij en uiteindelijk dan toch een DK.

De jumping voor de graad 3... Cyanda had haar heksenmuts weer opgezet. Nadat ze eigenlijk het hele weekend al goed was blijven staan aan de start, verraste ze me op dit rondje toch weer en kwam door de start, en schoot toen voor mij langs linksaf, DK dus. Grrrrr. Fantom liep een heel mooi en snel rondje. Helaas 1 latje, maar wel sneller als de winnaar en vierde tijd totaal dus ik was daar eigenlijk heel tevreden mee.

Op de Royal Canin Jumping hadden ze alledrie DK... Cyanda en Cidaiko allebei de eerste keer het verkeerde tunnelgat, en Fantom op de terugweg sloeg de tunnel maar helemaal over en ging rechstreeks naar de finish...

Heel laat in de middag, als allerlaatste van de graad 1 mocht Cidaiko dan eindelijk het VP lopen. Nadat hij al 2 rondjes had mogen racen ging hij op dit rondje eigenlijk heel mooi en gecontroleerd. Geen wijde bochten en keurige raakvlakken. Helaas 2 latjes achter elkaar en meteen daarop een weigering op de palen. maar de rest van dit rondje ging echt gewoon goed. Ik was dan ook heel tevreden over dit laatste rondje met hem!

Voor we gingen opruimen nog lekker met de hondjes de hei op geweest, en toen weer richting huis vertrokken na weer een lekker weekendje vol agility!

Klik hier voor de filmpjes

 

 

 

Pasen 2009: KC Scheldezoom (B2), IMCA Selectie, European Open Selectie

Ons heerlijke Paasweekend zit er weer op maar ik zweef nog steeds op een klein wolkje.
Vrijdagmiddag vertrokken we met de caravan richting Bergen op Zoom en rond 6 uur waren we op de camping in Hoogerheide. Nog lekker met de hondjes in het bos gewandeld en daarna geskottelbraaid.
 

KC Scheldezoom 11 april 2009

Zaterdagmorgen naar KC Scheldezoom voor de B2 selectie, maar een kwartiertje rijden van de camping vandaan. We begonnen met het VP, een niet makkelijk rondje. Voor Fantom echter geen problemen, hij was prima bij de les en liep een snel en foutloos rondje en we eindigden op de 1e plaats! Zijn tweede P-tje op zijn tweede B2 wedstrijd, vanaf dat moment kon mijn dag al niet meer stuk.

Cyanda kwam door de start en daardoor kon ik het stukje erna niet oplossen dus een DK.

Op de jumping liep Fantom een mooi snel rondje maar helaas gingen 2 latjes, dus geen punten. Cyanda liep de eerste helft van het rondje ontzettend mooi maar kwam toen bij het een na laatste paaltje eruit en was meteen over de sprong erna, dus weer een DK.....
Kijk hier voor de filmpjes:
IMCA Selectie 12 april 2009

Zondagmorgen hoefden we vanaf de camping weer maar een kwartiertje te rijden, dit keer naar de DIT hal voor de tweede IMCA selectie.

Fantom had op het VP 1 latje, jammer maar in ieder geval puntjes! Cyanda had een afloop fout op het dak, daarna ging het een stukje goed tot we bij het punt kwamen waar Fantom zijn latje ging. Ik wou haar niet te vroeg roepen, maar nu ging ze wel heel ver weg..... schoot helemaal voorbij de tunnel, kwam er toen helemaal omheen, langs de twee verleidelijke tunnelgaten, tussen een sprong door en nam alsnog de goeie sprong... LOL zoiets lukt alleen met een Bruine, we kwamen dus rond met toch maar 1 foutje en en het publiek was aan het klappen omdat ze daar zo braaf geluisterd had. Maar helaas toch geen punten want door die Bruine actie hadden we teveel tijd verloren en met die ene fout erbij waren we buiten de tijd.....

Daarna de jumping. Fantom liep een snel en strak rondje maar helaas alweer 1 latje. Maar in ieder geval weer punten! Cyanda liep ook heel mooi, een uitzwaaiertje maar verder luisterde ze goed. Een foutloos rondje, en ze eindigde op een mooie 2e plaats!

Dus alweer een goeie dag gehad, Cyanda staat nog steeds 4e in het klassement en Fantom is nu van niks op de 20e plaats gekomen.

Na de wedstrijd terug naar de camping gereden, ik ben nog even met de hondjes gaan lopen en Jos had in de tussentijd al de skottelbraai aangemaakt. Na het eten nog gedoucht en rond 8 uur vertrokken richting Arnhem, waar we rond 10 uur aankwamen.

Kijk hier voor de filmpjes:

 

European Open Selectie 13 april 2009

Maandag was dan de selectiewedstrijd voor de European Open. We moesten 2 VP en 2 Jumpings lopen en de beste 5 van ieder rondje plaatsten zich voor de European Open in juli, en dan nog de beste 6 over de 4 rondjes samen.

We begonnen met een niet al te makkelijke jumping, het begin stond helemaal niet in lijn en twee keer het onlogische tunnelgat.... Eerst met Fantom gelopen en mijn knappe Spook ging zoooo mooi..... Hij begreep me volledig, draaide overal kort en nergens een aarzeling. Wat een heerlijk rondje, we waren foutloos en bleken ook nog de snelsten te zijn! Een 1e plaats voor mijn knappe kanjer, en dat tegen allemaal die snelle C honden. Ik was zoooo trots op hem en mijn dag (of eigenlijk weekend) kon toen helemaal niet meer stuk. Met dit rondje waren we ook meteen verzekerd van deelname aan de European Open.

Cyanda liep dit rondje ook helemaal niet slecht maar helaas 2 foutjes.

Hierna een VP, een heel pittig rondje. Fantom liep wederom ontzettend mooi, maar gleed uit in de paaltjes waardoor hij een miste, dus een DK. Heel jammer want de rest van het rondje ging echt heel mooi. Cyanda liep de eerste helft van het rondje ook mooi, maar halverwege ging het mis... Ze schoot over de tafel heen, miste afloop dak, sprong in de oxer en daarna schoot ze rechtdoor in plaats van met mij te komen dus uiteindelijk ook een DK....

Op de tweede VP had Fantom 2 latjes en Cyanda afloop dak fout. De tweede jumping was heel gemeen, halverwege eerst lagen de tunnel en de palen meteen naast elkaar en ze moeten dus langs de tunnel naar de palen. Cyanda koos hier zonder twijfels voor de tunnel, ze was er niet vanaf te brengen.... dus een DK. Fantom ging prima, keek nog niet eens naar de tunnel maar schoot mooi de palen in, helaas ging bijna op het einde 1 latje.
Kijk hier voor de filmpjes:Ik heb echt genoten van mijn beide kanjers dit heerlijke Paas-Agility-Weekend!

 

 

 

 

Tieltse HSV (B) 5 april 2009 2009

Afgelopen zondag had ik Fantom en Cyanda ingeschreven bij de Tieltse HSV in Belgie. Voor Fantom zijn eerste wedstrijd in de graad 3....  We begonnen met het VP, bij het verkennen wilde ik al bijna dat ik Fantom in de graad 2 had gelaten, want het was me toch moeilijk.... Fantom moest van mijn hondjes als eerste. Mijn Grijze Spook verraste mij. Hij deed de moeilijke stukken heel mooi, hij begreep precies wat ik van hem wilde, het was gewoon heerlijk. Dat we toch een DK liepen was helemaal mijn schuld, ik gaf op een gegeven moment alleen het commando "over" maar rechtdoor was het dak, en hij moest linksaf naar de wip.... Had ik nu nog eerst even zijn naam genoemd, dan was hij waarschijnlijk wel met me meegekomen naar de wip, nu koos hij voor het dak. Heel jammer, maar ik heb toch genoten van dit rondje. Met Cyanda ging minder, ze miste de afloop dak en even verder stapte ik te vroeg in waardoor ze weigerde, tussen 2 sprongen doorliep en de sprong van de verkeerde kant nam...

De jumping was in tegenstelling tot het VP eigenlijk weer een heel makkelijk rondje. Allebei mijn kanjertjes liepen hier foutloos. Er waren heel wat foutlozen wat te verwachten was. Fantom werd hier 18e, nog geen 2 seconden achter de winnaar, de tijden lagen erg dicht bij elkaar. Cyanda werd 25e.

Als laatste nog een Start Stop Fout waar Fantom na driekwart rondje een flyer op de wip kreeg, en Cyanda bij toestel 4 al de afloop van het dak miste.

Het was een heerlijk zonnig dagje en ik heb weer genoten van mijn kanjertjes. En mijn Spook heeft bewezen dat hij echt wel klaar is voor de graad 3!

 

 

 

ZVKC 29 maart 2009

Gisteren waren we met Cyanda en Fantom naar de ZVKC voor alweer de eerste B2 selectiewedstrijd van dit seizoen. Na een week van slecht weer begon de zondag met een heerlijk zonnetje en gelukkig zou dat de hele dag zo blijven.

We begonnen met een Tijd Fout Uit en en Fantom was van mijn hondjes als eerste aan de beurt. Helaas ging meteen de startlat en dat is niet zo geslaagd bij een Tijd Fout Uit, 0 punten dus... Onderweg liep Spook nog een sprong voorbij maar verder ging het aardig. Cyanda had er zin in en ging als een trein, ze liep een snel en foutloos rondje en we eindigden op een mooie 3e plaats!

Hierna het VP, nu moest ik eerst met Cyanda. Bruine Heks ging wederom als een speer maar helaas iets te gehaast over de raakvlakjes. De kattenloop was nog maar net goed maar het dak was echt fout...  De rest van het rondje ging echt super en ze had een hele mooie tijd (sneller als de winnaar en tweede tijd totaal), echt jammer van dat ene foutje.... Fantom ging mooi en gecontroleerd maar op een gegeven moment had hij oog voor de wip waar we nog niet naar toe moesten, ik zag dat en riep hem te paniekerig ťn boven de sprong, dus natuurlijk ging die lat.... Dus ook met Fantom 1 foutje. Cyanda werd 21e en Fantom 23e op dit rondje.

Na in de pauze een heerlijke Zeeuws Vlaamse hamburger verorberd te hebben, was het tijd voor de jumping. Nu moest Fantom weer als eerste van mijn hondjes. Mijn knappe Spook luisterde perfect, ik kon hem goed weghouden van de valkuiltjes, en we liepen een snelle foutloze jumping. Wat is het toch een heerlijke hond.... Nog nagenietend van dit rondje ging ik even later Cyanda halen. Ook mijn Bruine Heks ging heel goed maar na de slurf was ik ze even kwijt en dat kostte ons heel kostbare tijd.... Ook Cyanda bleef foutloos maar haar tijd was hierdoor deze keer helaas niet zo goed.

Nu was het wachten op de uitslag, YESSSS, Fantom was 2e geworden! Mijn knappe Grijze Spook, zijn eerst B2 wedstrijd en meteen een P-tje! Cyanda was 6e geworden, toch ook helemaal niet verkeerd, in ieder geval dikke punten verdiend! Zowiezo had mijn heksje heerlijk gelopen vandaag, op 3 rondjes maar 1 foutje. Ik ben weer supertrots op allebei mijn kanjers!

Kijk hier voor de filmpjes:

 

 

 

 

BCCN 22 maart 2009

Afgelopen zondag had ik Cyanda en Fantom ingeschreven voor de wedstrijd van de BCCN. 's Morgens liepen de graad 1 en Veteranen en 's middags de graad 2/3, dus we konden lekker uitslapen, heel vreemd op een wedstrijddag! Rond half 1 waren we in Bergen op Zoom, de hondjes uitgelaten, geluncht en naar de junioren gekeken en om half 3 gingen we verkennen voor ons eerste VP.

Fantom liep een heel mooi rondje, alleen ging er onderweg een latje. En bijna bij de finish bleek dat ik mijn blonde genen per ongeluk mee had genomen en was ik even het parcours kwijt, in plaats van hem om de sprong te halen en dan tussendoor haalde ik hem meteen tussen, en Fantom luisterde perfect....DK dus. Cyanda begon ook heel mooi maar sprong van het dak en toen was ik haar even kwijt, hierdoor was ik niet bij haar toen ze uit de tunnel kwam en moest ik ze op afstand naar de sprong sturen en vervolgens omhalen. Ze luisterde goed maar wel wat aarzelend, en ook op de kattenloop liet ze weer veel tijd liggen. De rest van het rondje maakte ze mooi af en kwamen we rond met een fout.

Op het tweede VP ging Fantom weer mooi van start maar kwam halverwege tussen 2 sprongen in plaats van eromheen te gaan en nam de sprong toen van de verkeerde kant. Ook hier een DK dus maar afgezien van dat ene foutje heel mooi gelopen. Ook Cyanda ging heel mooi. Bij het dak bleef ik extra wat achter en ze had hem nu wel... Alleen na het dak sloeg ze om onverklaarbare Bruine redenen rechtsaf naar de muur in plaats van rechtdoor naar de tunnel te gaan..... Dat was weer echt een typische Cyanda-actie, ik zou wel eens willen weten wat er af en toe in dat bruine koppetje omgaat..... Ze kwam snel om de muur heen terug en vervolgde het rondje alsof er niks gebeurd was.

Om half 7 zoiets gingen we de jumping verkennen. Ook nu liep Fantom weer een heel mooi rondje, alleen draaide hij na een sprong naar links terwijl ik echt dacht dat ik rechts aangaf... Omdat ik al door was kon ik hem niet meer om de sprong heen halen en sprong hij terug.... Cyanda had op dit rondje de banaantjes weer uitgedaan en luisterde prima, op het eind was ik ze bijna kwijt omdat ze richting finish wou en daarna even een aarzeling maar het ging nog goed, alleen wat tijd verloren. Knappe Bruine Heks bleef foutloos op dit rondje en we eindigden op de 6e plaats.

Lekker gelopen met allebei mijn kanjertjes, het ging niet vlekkeloos maar het waren maar kleine foutjes steeds, ze hebben weer mooie dingen laten zien!


Kijk hier voor de filmpjes:

 

 

 

WK Selectie 15 maart 2009

Zondag was alweer de tweede WK selectie. Deze keer was Kees Stoel de keurmeester. We begonnen met een pittig Vast Parcours. Fantom ging mooi van start en de eerste helft van het rondje ging heel netjes. Op een gegeven moment moest ik hem tussenhalen, dit lukte goed maar vervolgens liep ik niet genoeg op de volgende sprong aan waardoor ik hem ruimte gaf om voor mij langs naar de sprong daarna te schieten... DK dus en hierna liep de rest van het rondje ook niet echt meer.

Het tweede rondje was een jumping. Hoewel er genoeg valkuilen inzaten vond ik deze eigenlijk wel te doen. En Fantom dacht er blijkbaar ook zo over. Alles ging goed en we liepen een foutloos rondje in een mooie tijd! Ik was helemaal happy, we werden 6e van 20 foutlozen, wat ik heel knap vind van mijn jonge Fantje in zo'n deelnemersveld!

Na de pauze was het tweede VP. Ook dit rondje vond ik redelijk lastig. De niet makkelijke start deed Fantom vlekkeloos en daarna ging het ook een stukje heel lekker. Maar op een gegeven moment moest hij in een bochtje naar de wip toe, veel honden waren hier al rechtdoor naar een sprong geschoten dus ik was er op voorbereid, maar toch kon ik hem niet tegenhouden... Ook Fantom ging over die sprong en dus een DK. Het rondje weer vervolgd en wat ging mijn spook lekker op dit rondje.... Goed luisteren en mooie korte bochten. Bij de finish draaide ik te vroeg weg van de sprong en ging hij bijna erlangs maar dit herstelden we nog. Ondanks de DK een heerlijk gevoel over dit rondje!

Dan de laatste jumping. Aan het begin haalde ik hem eigenlijk aan de verkeerde kant om de sprong heen, hij moest naar de tunnel toe maar zag een aantal andere verleidingen en ik was hem bijna kwijt. Ging nog goed maar wel veel tijd laten liggen.... Het volgende stukje deed hij ontzettend mooi en kort. Helaas wel 2 fouten op de (erg pittige) paleningang. Vervolgens toen hij in de palen zat heb ik hem "in de steek" gelaten en ben zelf weggesprint zodat ik een stuk verder mijn wissel kon halen, en dit stukje en de finish ging dan wel weer ontzettend mooi.

Heerlijk gelopen met mijn spook, ik was dik tevreden over hem vandaag!

Klik hier voor de filmpjes:

 

 

 

IMCA 8 maart 2009


Zondag was de eerste IMCA selectie. We begonnen met het het spelletje. Cyanda tikte meteen de startlat dus 0 punten... Verder vergat ik haar om een sprong heen te halen en liet haar die van de makkelijke kant nemen, maar afgezien daarvan ging ze heel mooi. Fantom had een latje toen ik de bocht afsneed en stapte met een poot langs de kattenloop bij het opgaan waardoor hij heel moeizaam omhoog krabbelde.

Daarna het VP. Een erg pittig rondje, pfffff. Mijn Bruine Heks ging als een trein, luisterde prima. Helaas wel weer 2-3 seconden laten liggen omdat ze te voorzichtig de kattenloop afkomt. Maar ze springt in ieder geval niet meer er vanaf. ;-) Knappe Bruine liep een foutloos rondje en we werden 5e. Met Fantom was ik iets te relaxed waardoor hij meteen aan de start al de tunnel inschoot.....

Als laatste de jumping. Ook alweer een heel lastig rondje. Nu eerst met Fantom. Hij begon ontzettend mooi, maar op een gegeven moment moest ik hem omhalen en draaide ik waarschijnlijk net te snel weg waardoor hij niet meer sprong.... Heb daar echt ff een paar seconden staan oksen om hem over die sprong te krijgen..... Bijna op het eind ook nog een fout op de paleningang dus ook op dit rondje geen punten helaas.

Als drie na laatste moest ik met Cyanda. En wederom ging mijn Bruintje als een trein. Prima luisteren en snel en kort draaien. Na de lange rechte tunnel was ik ver achter en moest ik heel fel aan haar trekken, hier had ze een erg wijde bocht want ze wilde naar de paaltjes, en vervolgens was ze een tikje onzeker, maar het ging nog allemaal goed en ook dit rondje foutloos! Hier werden we 7e, en in de tussenstand staan we nu 4e. Ik ben wel heel erg blij en trots op mijn Bruine Heksje!

Klik hier voor de filmpjes van het VP en de Jumping van Cyanda:

 

 

 

Limburgse Interclub (B) 7 maart 2009


Zaterdag was de Limburgse Interclub (in Belgie), dit is een teamwedstrijd voor Limburgse clubs. Onze eerste buitenwedstrijd van het jaar, het was wel koud (brrrr), we hebben ook geen tent opgezet en de hondjes lekker in de auto gelaten. Voor Cyanda was dit haar eerste wedstrijd weer sinds de sterilisatie.

We begonnen met een vrij pittige jumping. Mijn knappe Bruine Heks verrastte door meteen een mooi foutloos rondje te lopen, wat mijn dag meteen al helemaal goed maakte. Fantom had een latje en fout op de paleningang, beide mijn eigen schuld.

Op het VP kwamen de heksenstreken weer boven bij Cyanda, de eerste helft van het rondje ging keurig maar halverwege in een bocht sloeg ze op een gegeven moment volkomen onlogisch linksaf en schoot het dak op in plaats van mij te volgen.... Fantom liep mooi op dit rondje maar tikte 1 latje.

Op het finale VP draaide ik vrij aan het begin bij Cyanda te vroeg weg waardoor ze tussen 2 sprongen doorkwam, dit stukje opnieuw gedaan en toen ging het goed, en verder liep ze een werkelijk perfect rondje. Fantom had ook op dit rondje een latje. Met Fantom's team zijn we 9e geworden en tevens beste Lihos team.

 

 

 

 

WK Selectie 14 februari 2009

Gisteren was de eerste WK Selectie in de kunstgrashal in Bergen op Zoom. Fantom en ik mochten hieraan meedoen omdat we vorig jaar met 3 podiumplaatsen overgegaan zijn naar de B2. Jurgen Smit was keurder en hij had geen makkelijke, maar wel leuke en eerlijke parcoursen neergezet.

We begonnen met een Vast Parcours. Fantom ging mooi van start maar verraste me bij de wip, waar hij een enorme flyer maakte. Verder ging het eigenlijk heel mooi tot aan toestel 12, de oxer. Ik moest om het dak heen en was dus achter, waardoor hij twijfelde en naar me toe trok, en hierdoor haalde hij de oxer niet meer en ging de lat. Hierna begon hij te twijfelen, stak de palen verkeerd in, vanaf de palen moest ik hem de slurf induwen maar dat snapte hij niet en ook de tafel na de slurf snapte hij niet (hadden we ook al zo lang niet meer gedaan....) Het laatste stuk waar hij van de kattenloop over de breed, dan rechtsaf en meteen weer links tussen een andere sprong door moest, deed hij wel weer heel mooi.

Als tweede rondje een jumping. Ook hier liep hij de eerste helft van het parcours heel mooi, we maakten een mooie afstandstart en de lastige paleninsteek deed hij prima. Na de tunnel kwam een lastig stukje waar ik hem drie keer van me weg moest sturen en dat snapte hij niet helemaal, hij ging rechtdoor dus kregen we een DK. Ik heb hem teruggezet en dit stukje opnieuw gedaan en dit keer begreep hij wat ik van hem wilde en deed hij dit stukje ontzettend mooi en kort. Daarna werd ik zelf wat slordig en was ik hem twee keer kwijt, na de slurf ging hij over de finish in plaats van naar de oxer en zorgde daarna voor wat hilariteit door tussen de latten van de oxer terug naar mij toe te komen. Het is toch ook een spook af en toe......

Na de pauze het tweede VP. Van sprong 5 ging het latje omdat ik hem te fel riep. Daarna een mooi stukje maar de paleningang ging mis, doordat de lat al aflag maakte hij teveel vaart en ik vergat om hem in een bochtje te zetten dus hij was de palen al ver voorbij en kon het nooit meer halen om goed in te steken. Teruggeroepen en hem opnieuw laten insteken en terwijl hij in de palen zat ben ik al naar links weggerend zodat ik de franse wissel op het volgende stukje kon halen, en hij bleef er keurig in! Op dit rondje dus 3 fouten maar ook hier heeft hij weer mooie dingen laten zien!

Als laatste nog een jumping. Weer een latje op sprong 5 of 6 omdat ik te vroeg op hem inliep. En ook hier de paleninsteek mis, ik vond deze niet zo moeilijk als op de vorige twee rondjes maar misschien heb ik niet lang genoeg stil gestaan... of was zijn concentratie een beetje op na toch 4 pittige rondjes? Ook hier opnieuw laten insteken en weer van hem weggelopen zodat ik hem bij het eind van de slurf kon opvangen, en ook dit ging weer super. De rest van het rondje verder mooi afgemaakt.

Ik was al met al toch heel trots op mijn Grijze Spook, hij is nog zo jong en als je bedenkt dat hij vorig jaar om deze tijd nog niet eens begonnen was met wedstrijden lopen dan heeft hij zich toch goed geweerd op die pittige graad 3 parcoursen en op ieder rondje toch wel wat moois laten zien!

Klik hier voor de filmpjes:

 

 

 

 

Wintercompetitie CAT 8 februari 2009

En gisteren was (voor ons) alweer de laatste wedstrijd van de Wintercompetitie. 1 Maart is natuurlijk nog de finale, maar daar kunnen Fantom en ik helaas niet bij zijn omdat we dan naar een workshop zijn.

We begonnen gisteren met de jumping. Fantom deed het heel mooi en luisterde goed. Alleen helaas ging het latje van de oxer. Van ons team wisten Marjelle met Ready en Danielle met Flyer foutloos rond te komen, en we eindigden met het team op de derde plaats.

In de pauze konden we verkennen voor het Vast Parcours. Ook hier ging mijn Grijze Spook weer heel mooi. Maar ook hier ging weer 1 latje, ik had hem te ver mee begeleid naar de slurf waardoor ik iets verderop net te laat kwam om hem naar de wip te duwen en hierdoor tikte hij dus die lat. Ook op dit rondje bleven Ready en Flyer foutloos, en ook hier werden we met het team 3e.

Als laatste de estafette. Hier bleven Xzirra en Ready foutloos, Flyer had een raakvlakfout en Fantom (alweer) een latje. Met in totaal 2 fouten werden ook op de estafette derde met ons team. En met die drie derde plaatsen werden we uiteindelijk beste team van de dag! In de tussenstand zijn we weer terug gestegen naar de tweede plaats! In de finale kan dus nog vanalles gebeuren.....

Klik hier voor de filmpjes:

 

 

 

 

Wintercompetitie BIJ 31 januari 2009

Gisteren weer met Fantom meegedaan aan een wedstrijd van de Wintercompetitie, deze keer in Wormerveer. Een aardig stukje rijden, maar wel altijd weer een hele mooi locatie waar je ook heerlijk kan wandelen.

We begonnen met de jumping en Fantom en ik moesten als vijfde starten. De ondergrond was een beetje glad, ze hadden een soort vilt in de manegebak gestrooid. Fantom ging voor sprong 3 even op zijn gezicht, daarna paste hij zich goed aan. Het ging goed tot bijna op het eind. Ik kwam anders uit als ik had gedacht en stond even te aarzelen, en daardoor ging een lat... Daarna kwam hij niet goed in lijn voor het laatste stuk naar de finish waardoor dit een beetje slingerend ging en we dus ook nog wat tijd lieten liggen.

Daarna het VP, weer waren we als 5e aan de beurt. Het was geen makkelijk rondje. Maar op een of andere manier klopte alles bij ons. Fantom ging snel maar gecontroleerd en we liepen een snel en foutloos rondje. Dit rondje was echt genieten! Fantom en ik werden eerste op dit rondje dus mijn dag kon al niet meer stuk. Danielle had een mooie IJSBLAUWE clearroundrozet voor ons aan de kant gelegd hihi.

Na de pauze was de estafette, hier tikte Fantom 1 latje (ik was weer eens te snel in een binnenbocht) maar verder ook dit rondje netjes gelopen.
Met ons team was het niet zo goed gegaan als de vorige wedstrijd, we zijn gezakt van de tweede naar de zesde plaats. Maar er komen nog een wedstrijd en de finale om dit goed te maken.

 

 

 

 

Benelux Trophy 24 januari 2009

Vandaag was de Benelux Trophy die dit jaar gehouden werd in Nederland in Heteren. We begonnen met een VP, gekeurd door Adri vd Bosch. Een pittig rondje. Fantom snapte de start al niet goed en ik moest hem verder mee begeleiden dan ik dacht. Daardoor rende ik al vanaf het begin achter de feiten aan... De oxer ging af en daarna schoot hij in het verkeerde tunnelgat. Vervolgens moest hij tussen 2 sprongen maar schoot vrolijk rechtdoor de palen in en ging pas bij het 11e paaltje omkijken waar ik bleef. Hij was toch ook wel een beetje stout.... Vanaf de kattenloop herpakten we ons weer en de het laatste deel van het rondje luisterde hij wel goed.

De jumping werd gekeurd door een Luxemburgse keurder. Vergeleken met dit rondje was het VP van Adrie nog makkellijk.... Het stond echt heel moeilijk, vol valkuilen, ik bedacht al dat Fantom in therapie kon als we dit rondje gelopen hadden...... Mijn spook was nu echter ontzettend braaf, de moeilijke start lukte al heel aardig en hij nam de hele weg niks wat niet mocht ondanks dat er verleidingen genoeg waren. Het ging wel allemaal niet echt vloeiend en er gingen wat latjes doordat ik vrij paniekerig handelde, maar we liepen geen DK en dat vond ik al heel knap van mijn Grijze Spook!

Als laatste de estafette, ik zat met Cathy/Zipper, Jose/Vigo en Hannie/Sambucca in een team. Dit rondje werd gekeurd door Michel Liekens uit Belgie en was een stuk minder lastig als de voorgaande rondjes. Fantom liep hier lekker, we kregen wel een DK omdat ik een stap teveel  deed en hem hierdoor de tunnel induwde. Zipper en Sambucca hadden ook een DK en Vigo 2 foutjes.

Het was een leerzame ervaring voor Fantom en mij om hieraan mee te doen.

 
Fantom op de Jumping (met dank aan Anita en Patrick)

 

 

 

LAK 17 en 18 januari 2009

Zaterdag

Wij waren beide dagen bij LAK. Zaterdag was de teamwedstrijd. Met Tess en Fantom zat ik in het team The Mystic Runners samen met Patrick/Chester en Eugene/Boss.

We begonnen met het VP. Van ons team moest Patrick als eerste, hij en Chester kwamen rond met 1 latje. Twee honden later waren Tesske en ik al aan de beurt. Mijn zwarte veteraantje had er weer zin in! Ze ging als een trein, twee keer was ik bijna te laat maar alles ging nog goed en we kwamen foutloos rond! Eugene en Boss hadden 2 foutjes. Als voorlaatste was ik met Fantom aan de beurt. Fantom kwam niet goed uit en liep een sprong voorbij dus een weigering. Wat verder tikte hij een lat, en even later moesten we weer over diezelfde sprong maar dat snapte hij niet omdat die lat op de grond lag... Na wat geaarzel en gedraai kreeg ik hem toch tussen de vleugels door maar dit leverde ons dus nog een weigering en flink wat tijdverlies op, in totaal dus 3 fouten.

Met het team werden we 1e op dit rondje. En mijn knappe Tesske eindigde invidueel op een mooie 2e plaats.

Hierna was de jumping. Patrick en Chester liepen een mooi foutloos rondje. Daarna waren Tess en ik weer. Mijn zwartje vloog over het parcours, dit rondje was gewoon echt genieten. Wederom kwam mijn knappe meiske foutloos over de finish. Eugene en Boss hadden 1 latje. En ook Fantom tikte een lat omdat ik net boven de sprong riep...

Op dit rondje werden we 3e met het team. En mijn knappe zwarte werd individueel alweer 2e.

Daarna was er nog een estafette. Iedereen moest na elkaar en na het laatste toestel moest je achterom naar een paal rennen en daar op een knop duwen, dan sprong het stoplicht op groen en mocht de volgende starten. Aangezien ik met 2 honden in het team zat ging ik als eerste en laatste starten. Eerst met Tesske en mijn meiske ging alweer foutloos. Daarna was het nog lastig om bij die paal te komen want ze bleef maar voor me springen en blaffen.... Chester was ook foutloos. Boss en Fantom tikten allebei een latje.

Hierna ging ik mijn beide hondjes uit lopen, ik had ze net terug in de auto gelegd toen Patrick mij belde dat ik met Tess terug moest komen voor de finale. De beste 6 individueel over het VP en de Jumping moesten nog een finale lopen en de winnaar zou een LCD tv winnen. Mijn kanjertje kon gewoon echt niks fout doen vandaag, en kwam wederom foutloos rond. En snel ook, want ze was ook nog de snelste... en hiermee hadden we een LCD tv gewonnen. Dit had ik echt nooit verwacht!

Bij de prijsuitreiking hoorden we dat we met ons team ook op de 1e plaats geeindigd waren. Deze dag kon dus echt niet stuk....Zondag

Na een korte nacht (5 uurtjes geslapen) was zondag dan de "gewone" wedstrijd. Ik had Fantom ingeschreven bij de BCCN en Tess liep in de andere ring bij de Open wedstrijd in de Veteranenklasse.

Fantom liep op het eerste VP een mooi foutloos rondje, hoewel ik een wissel te laat maakte waardoor ik hem in de weg stond, we eindigden op een derde plaats.
Op het tweede VP helaas een DK omdat hij zonder te twijfelen het verkeerde tunnelgat inschoot maar verder ging dit rondje ook heel lekker en zonder fouten.

Tess begon met een spelletje, je kon hier en daar kiezen welk toestel je nam, nam je de moeilijkere keuze dan kreeg je als bonus tijd afgetrokken. Ik ging voor de bonus en koos voor de (moeilijke) paleningang ipv voor de tunnel maar helaas stak ze verkeerd in, aangezien er maar 3 hondjes in haar klasse zaten en de andere twee foutloos waren werden we 3e van de 3 hihi.

Daarna had ik ff tijd om naar de kantine te gaan en wat te eten (Jos was medewerker en kreeg dus een lunch). Daarna Fantoms jumping verkennen en toen ze gingen beginnen ging ik hem halen (het waren 15 honden en wij waren als laatste). Ik was hem voor de ring warm aan het lopen toen Jos (die in de andere ring schrijver was) kwam zeggen dat ik daar moest verkennen voor het VP van Tess.... Ja lekker, ik was me net helemaal op Fantom en dit rondje aan het concentreren, ik was over zo'n 8 hondjes aan de beurt. Maar er zat niks anders op, Jos Fantom in de handen geduwd en aan de andere kant het VP gaan verkennen. Tot ik Jos hoorde roepen. Weer terug en Fantom overgepakt en toen kon ik meteen naar de start lopen. Ff concentreren en omschakelen en toen gestart. En ondanks alles ging het nog helemaal niet slecht, we kwamen rond met 1 latje.

Even later met Tess het VP gelopen, ze ging wederom als een speer, maar bijna op het eind kwam ze uit de tunnel, zag dat ik al voor haar was en kwam achter me aan en vergat daarbij de breed mee te nemen... een DK dus.

Aan het eind van de middag nog de jumping voor Tess. Ze aarzelde wat voor de tunnel waardoor ik helemaal mee moest en niet kon afsnijden, hierdoor haalde ik mijn geplande wissel niet en kwam even verderop niet goed uit, wat resulteerde in een weigering. Op dit rondje werden we toch nog 1e omdat een van de andere veteraantjes 2 fouten had en de ander een DK.

Het was een leuk en gezellig weekend!

Klik HIER voor een slideshow van zondag en HIER voor het filmpje van Fantom's VP zondag (met dank aan Paul!)

 

 

 

 

Wintercompetitie WAF 11 januari 2009

Afgelopen zondag deden Fantom en ik mee aan de tweede Wintercompetitie wedstrijd die door WAF georganiseerd werd in Maarssen.
Fantom en ik zaten in het team Bij-zonder samen met Koos/Luke (Fantom's broer), Marjelle/Ready en Danielle/Flyer.
 
We begonnen met de jumping, Fantom en ik waren als 10e aan de beurt van de large honden. Mijn Grijze Spook was goed bij de les en we liepen een snel en foutloos rondje. De rest van het team liep nog 2 foutloze rondjes en 1 DK, maar de beste 3 resultaten telden, dus hadden we 3 foutloze rondjes. We werden met het team 1e op de jumping. En Fantom was individueel ook op een mooie 1e plaats geeindigd. Een heel mooi begin van de dag!
 
Na de pauze was het VP, geen makkelijk rondje met heel veel valkuilen.... Fantom ging helemaal niet slecht maar onderweg hadden we wel een miscommunicatie waardoor hij een verre uitzwaaier richting palen maakte. Maar het ging nog goed. Tot we bij de wip kwamen.  Hier maakte hij een enorme flyer. Volgens mij dacht hij dat hij de kattenloop opging, hij remde geen moment..... Een fout dus op dit rondje en een 12e plaats individueel. Met het team werden we 8e op dit rondje.
 
Als laatste de estafette. Luke was foutloos, Ready had 2 foutjes, Fantom tikte 1 lat en Flyer had een DK. Op de estafette werden we 9e.
 
Ons team werd ook nog beste team van de dag, en in het totaalklassement zijn we van de 4e naar de 2e plaats geklommen.
Fantom was indivueel derde in het dagtotaal. Helemaal geen slechte dag dus!

 
Fantom op de Jumping

 

 

 

 

Dutch Treat Agility 4 januari 2009

Afgelopen zondag had ik Fantom en Cyanda ingeschreven voor de Jump into 2009-wedstrijd van Dutch Treat Agility, deze werd gehouden op het kunstgras in Bergen op Zoom. De wedstrijd bestond uit 4 jumpings.

De eerste jumping was meteen al vrij pittig. Met Fantom had ik startnummer 1 dus moesten we meteen als eerste starten. Mijn Grijze Spook deed het niet slecht en we kwamen rond met 2 latjes. Cyanda had ook 2 latjes en bijna op het eind schoot ze achter me langs vanuit de tunnel en pakte een andere sprong als gepland, dus een DK.

De tweede jumping was eigenlijk nog lastiger, vooral het begin. Fantom ging hier ontzettend mooi, en het moeilijke begin ging heel mooi en vloeiend. Vanuit de tunnel schoot hij te ver door en ik draaide fel tegen om te voorkomen dat hij een sprong zou pakken die niet mocht, maar ik draaide te fel en hij draaide 180 graden en dook terug de tunnel in... Echt jammer want verder ging hij echt super. Cyanda kwam door de start, wat ik al verwacht had want op dit rondje was een afstandstart wel noodzakelijk. Ik heb ze teruggezet, dus een DK, daarna bleef ze wel keurig wachten. Maar de rest van het rondje liep niet lekker, omdat ik bij de start zo ver voor was gingen er latten want dat vindt ze niet fijn.

Na de pauze was de derde jumping. Ik wou Fantom een paar tellen laten wachten en niet meteen laten komen. Maar meteen toen ik me omdraaide deed hij 2 stappen naar voren, ik zei "wacht" en op dat moment sprong hij. En wat doet deze muts, ik liet hem komen en ging door.... pffff. Hij ging op zich wel vrij goed op dit rondje, bijna op het eind zwaaide hij te ver uit waardoor hij een sprong voorbij rende. Ik baalde echt van mezelf dat ik hem door de start had laten komen. Cyanda maakte het wel weer een beetje goed door een foutloos rondje te lopen, wel wat tijdverlies door 2 ruime bochten, ze eindigde op een 8e plek.

De laatste jumping. Ik wachtte nu weer extra voor ik Fantom riep, en hij kwam weer meteen toen ik hem aankeek en dus nog geen "go"  commando had gegeven. Dus heb ik hem teruggezet, en weer extra laten wachten, en dat deed hij nu wel braaf. Dus dat hadden we ff rechtgezet. De rest van het rondje ging niet slecht, ik meen 1 of 2 latjes. Cyanda rende tot mijn verrassing de slurf voorbij en had dus een DK.

Het was een gezellige wedstrijd en mijn hondjes zijn lekker 2009 in gesprongen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home