Wedstrijdverslagen 2010

 

Kerstwedstrijd 26 december 2010

Weer een hele leuke tweede kerstdag gehad op de Kerstwedstrijd in Bodegraven. We begonnen met het VP. Cyanda liep een heel mooi en snel rondje, helaas ging er 1 latje. Maar ze had wel de tweede tijd totaal. En waar ik helemaal blij mee was, ze had al haar raakvlakken! Fantom ging als een speer op dit rondje maar toen ik hem in een bocht alleen wilde sturen ging hij niet vooruit en sneed af en ging over de verkeerde sprong......

Na dit rondje werden we door Jan en Bea lekker verwend met zelfgemaakte eierpunch, zoiets smaakt altijd heerlijk op zo'n koude winterdag.

Op de jumping liep Cyanda een mooi foutloos rondje, 2e plaats. Fantom begon wederom heel mooi maar op de laatste rechte lijn ging een lat, hierna kwam hij niet goed uit voor de sprong erna, sprong deze nog wel maar rende vervolgens de breed voorbij.

Het spel was een echt racerondje. Cyanda ging lekker maar tikte 1 latje. Fantom ging ook nu weer als een speer, alles bleef liggen en hij eindigde op een mooie 2e plaats.

Het was een gezellige wedstrijd en een leuke afsluiting van een super mooi agility jaar!!!!!

 

 

 

BCCN 18 december 2010

Heerlijk gelopen vandaag met Fantom op de wedstrijd van de BCCN: 1e plaats VP en 2e plaats Jumping, op de andere Jumping ging helaas de laatste lat maar ook dat was een heel mooi rondje. Over de 4 wedstrijden van de BCCN zijn we 7e geworden en dus mogen we meedoen aan de finale voor de Crufts Selectie op 16 januari!

Cyanda was op het VP weer aan het heksen op de raakvlakken. Op de eerste Jumping waren we foutloos en 7e. Op de tweede jumping gingen 2 latten en gleed ze uit in een bocht. Na het rondje stond ze even met pootje omhoog maar daarna hebben we gelukkig niks meer aan haar gezien.

 

 

 

Tunmatis Cup 11 december 2010

Gisteren naar de tweede Tunmatic Cup in de DIT Hal. Ik was benieuwd hoe het zou gaan na 3 weken niet trainen. En Fantom had ik de hele week niet gezien, die had een weekje bij mijn moeder gelogeerd in verband met Mystic's loopsheid, we hadden hem pas de avond ervoor opgehaald.......

We begonnen met de jumping. Fantom was druk en onrustig met warmlopen en ik dacht al, dit gaat een feestje worden.... Maar mijn spook verraste mij. Hij ging als een trein en razendsnel. Hier en daar tikte hij wel wat maar deze keer bleef eens alles liggen en we kwamen foutloos binnen in een snelle tijd. Daarna Cyanda. Ook mijn Bruine Heks had er zin in, en ook zij liep een foutloos rondje en maar een paar tienden langzamer als Fantom. Dat was een onverwacht mooi begin van de dag! Fantom werd 3e en Cyanda 4e op dit rondje, waarmee Fantom meteen geplaatst was voor de finale.

Op de tweede jumping wilde ik wat uitproberen met Fantom maar dit pakte niet helemaal goed uit, wat een lat en een weigering opleverde. Met Cyanda dit stukje toch maar op de andere manier gedaan en dit ging wel heel mooi, maar helaas een stukje verderop toch ook nog een latje.

Op het VP had Fantom een latje en een flinke uitzwaaier dus ook niet zo'n goede tijd. Cyanda was heel erg aan het heksen op de raakvlakken, ze mistte zowel het dak als de kattenloop en toen heb ik ze bij de kattenloop teruggezet en daarna bij de wip nog een keer.

Als laatste nog de finale. Fantom moest als tweede starten en liep nog een foutloos rondje, maar helaas liep de tijd niet en kregen we handtijd die wel erg langzaam uitviel tov de rest..... Maar wel heel lekker gelopen met allebei mijn kanjers!

 

 

BCCN 27 november 2010

Na een week niet trainen vanwege griep toch niet slecht gelopen zaterdag: VP allebei DK, Jumping 1 Cyanda foutloos en Fantom 1 lat. Jumping 2 Fantom wederom 1 lat, Cyanda kwam te vroeg en heb ik teruggezet aan de start, daarna liep ze een foutloos rondje.... Mijn 2 kanjertjes krijgen nu ff rust

 

 

Eurodogshow 20 en 21 november 2010

Leuk weekend gehad op de Eurodogshow. Het tapijt was wel erg glad maar mijn kanjertjes hebben toch goed gelopen. Fantom liep zowel zaterdag als zondag een foutloos VP, 6e en 10e plaats. Cyanda was zaterdag foutloos op de jumping en zondag op het VP, 7e en 12e plaats. Verder weer leuke spulletjes gekocht en overal rondgekeken, en zaterdagavond met een paar naar de film (Sint) geweest.

 

 

Tunmatis Cup 14 november 2010

Vandaag Tunmatis Cup gelopen. Eerste jumping allebei DK. Cyanda was stout en kwam door de start dus die heb ik teruggezet. Tweede jumping allebei 1 fout, Cyanda 1 latje en bij Fantom ging de breed om. Fantoms fout was wederom heel jammer want hij had de tweede tijd totaal en sneller als de winnaar...... VP ook allebei 1 fout, Fantom een latje en Cyanda afloop dak fout. Geen foutloze rondjes dus maar toch niet ontevreden, de tweede jumping en het VP hebben ze eigenlijk allebei heel mooi gelopen.

 

 

BCCN 31 oktober 2010

Fantom was gelukkig weer helemaal de oude nadat Ronald zijn rug behandeld had, hij ging weer als een speer... Helaas 1 latje op het VP maar wel tweede tijd, en toch nog een 4e plaats. Op beide jumpings een weigering door foutje van mij. Cyanda zette de lijn van vorige week door en begon met 2 DK's... Gelukkig de laatste jumping wel foutloos (we kunnen het toch nog!) en een 6e plaats

 

 

Limburgs Kampioenschap (B) 24 oktober 2010

Aangezien Fantom niet als anders liep gisteren had ik hem vandaag teruggetrokken, dus alleen met Cyanda gelopen. Cyanda was weer op en top Bruine Heks vandaag, wat resulteerde in 3 DK's.......

 

 

Kleine Prijs van Brabant 23 oktober 2010

Leuke dag gehad vandaag bij de Kleine Prijs van Brabant. Lekker gelopen met Cyanda en Lieke. Met Cyanda's team zijn we 2e op de jumping geworden en met Fantom's team 4e overall. Jammer genoeg was Fantom niet zo op dreef vandaag, het eerste rondje was hij niet vooruit te branden. Hij krijgt nu een weekje rust en volgende week laten we hem door Ronald nakijken en zonodig zijn rug behandelen

 

 

Cyno Masters 16 oktober 2010

Vandaag met Cyanda en Fantom de Cyno Masters gelopen. Op de jumping allebei foutloos, 5e en 6e plaats. Op het VP helaas allebei DK, Cyanda een sprong aan de verkeerde kant genomen en Fantom snapte ineens niet meer wat "om" was.... Maar toch allebei afgezien van dat ene foutje een mooi rondje gelopen. Overall zijn ze 19e en 20e geworden, dus ze mogen wel allebei naar de Bene(lux) Trophy

 

 

VVDH 9 oktober 2010

Weer lekker gelopen vandaag met mijn kanjertjes: Cyanda 2e plaats en Fantom 4e plaats op het VP!

 

 

WIK 19 september 2010

De laatste C wedstrijd van dit seizoen... We zijn vrijdag met de caravan richting WIK vertrokken, daar lekker gewandeld en een gezellige avond gehad (we gingen rond kwart voor 3 naar bed....). Zaterdag lekker luxe vanonder de luifel van Anita en Patrick naar de A klasse gekeken, en gezien hoe Anita en Jayson naar een mooie 5e plaats op het VP liepen. 's Avonds gezellig met een hele groep pizza gegeten en nu redelijk op tijd naar bed gegaan.

Zondag waren Cyanda en Fantom aan de beurt, voor Cyanda haar eerste C wedstrijd. Het VP leek ontzettend moeilijk maar bleek achteraf goed te lopen. Helaas gingen er bij Fantom 2, en bij Cyanda 3 latten, geen punten dus.... Vervolgens de jumping. Ik was te snel weg na sprong 2 en daarom had ik met Fantom een weigering voor sprong 3. Daarna ben ik gaan jagen en ging hij echt super, maar helaas sloeg hij de voorlaatste sprong over, en dus een DK. Fantom zijn eerste wedstrijd dit seizoen waar we geen punten hadden...... Cyanda kwam rond met 1 latje, maar er waren heel wat foutlozen  dus kregen we 1 puntje voor de moeite.

Het spelletje mocht ik met Cap van Edu lopen, weliswaar een DK op sprong 2 maar verder ging het echt lekker, een heerlijk hondje om mee te lopen! Cyanda had haar heksenmuts weer opgezet op dit rondje, ik zal niet verder in details treden.... Aangezien ik al met Cap mocht lopen heb ik Patrick met Fantom het spelletje laten lopen. Ze hadden nog nooit samen gelopen, Fantom was mij aanvankelijk wel aan het zoeken aan de start, maar toen ze eenmaal vertrokken waren ging het als een trein. Het was niet aan Patrick te zien dat hij eigenlijk nog een onervaren handler is, en Fantom liep ontzettend mooi voor hem. Helaas een DK omdat Patrick "door" zei bij de tunnel, en Fantom begreep dat niet omdat ik altijd "tunnel" zeg, hierdoor koos Fantom voor de oxer. Maar voor de rest echt mooi gelopen!

2010 is een super mooi jaar voor ons geweest. Fantom is in zijn eerste jaar in de C klasse op een ontzettend mooie 3e plaats in de competitie geëindigd, waar ik ontzettend trots op ben! En Cyanda, nadat het drie jaar steeds net niet lukte, is nu overtuigend naar de C klasse gepromoveerd, ze stond al eerste in de B2 competitie toen ze haar derde P-tje haalde in Arnhem, waardoor ze alsnog tussentijds promoveerde. Ik ben ontzettend trots op mijn twee kanjers!!!!!!

 

 

 

 

 

Hasselste HS 12 september 2010


Cyanda was in super vorm vandaag: VP foutloos en 5e, Jumping foutloos en 4e, en ook de estafette foutloos, knap Bruin Heksje! Fantom had op het VP een uitzwaaier voor het dak waardoor hij er bijna vanuit stilstand overheen moest en liet hierdoor heel veel tijd liggen, wel ook foutloos en 8e plaats. Jumping 1 lat en estafette 2 latjes. Ondanks de regen een leuke dag gehad.

 

 

 

IMCA 3, 4 en 5 september 2010

Dinsdagnacht vertrokken Jos en ik met de caravan richting Zwitserland, samen met Fantom en Mystic, die dit jaar mee mocht om haar papa aan te moedigen. We konden 's nachts lekker doorrijden en rond half 10 kwamen we aan op de plaats van bestemming. De omgeving was prachtig en 's middags besloten we om lekker een ver stuk met de hondjes te wandelen. We liepen lekker langs de waterkant te genieten tot Fantom ineens heel raar begon te doen. Was hij tot mijn grote schrik midden in een wespennest beland.... Ik ben er middenin gesprongen en heb hem aan zijn tuigje eruit getrokken en werd toen zelf ook gestoken, maar dat merkte ik op dat moment niet eens. Terug op het pad wilde Fantom nog steeds niet lopen en de wespen zoemden nog steeds om hem heen, dus heb ik hem aangelijnd en ben gaan rennen. Ik was bang dat hij in zijn keel of mond gestoken zou zijn en ik wou zo snel mogelijk terug op de camping zijn. Bij de camping terug gekomen begon het boven zijn oog en op zijn neus op te zwellen, maar gelukkig was hij niet zijn mond of keel gestoken. We hebben nog 3 wespen uit zijn vacht gehaald maar de schade bleek gelukkig mee te vallen, zijn dikke vacht heeft hem waarschijnlijk gered! Ik was ontzettend geschrokken maar gelukkig is het allemaal helemaal goed afgelopen.....

Niet zo'n leuk begin van het weekend dus, maar donderdagmorgen waren de zwellingen alweer helemaal weg, en mijn knappe man stond alweer te springen om aan de slag te mogen! Eerst hadden we medische keuring en later op de ochtend de training. Fantom (en eigenlijk alle hondjes) liepen lekker, het was prima tapijt. 's Avonds was dan de opening, alle landen liepen een rondje door de hal en daarna waren er nog een paar toespraken.

Vrijdag begon het dan echt! De large begon met de individuele jumping, een pittig rondje van de Belgische keurder Dimitri Vanblaere. Marcel moest van de Nederlanders als eerste starten en liep een foutloos rondje. Jurjen en Dimphy hadden helaas allebei een DK. Fantom en ik waren als 39e aan de beurt. Mijn knappe man ging zo mooi.... Hij luisterde prima en ging mooi vloeiend door alle moeilijke stukjes heen. Ook het tussen duwen ging prima, maar daarna ging het mis. Ik dacht dat ik hem te ver naar links trok en schrok en maakte een beweging terug, Fantom raakte hierdoor in verwarring en begon te twijfelen, en in plaats van te springen liep hij tussen de twee sprongen door... en voor ik hem kon tegenhouden zat hij vervolgens al in de tunnel. Oei dat was balen want tot daar ging het echt lekker. Het laatste stukje afgemaakt en ook dit ging zonder fouten, ik baalde echt van mezelf maar was wel ontzettend trots op mijn hondje, want die had het super gedaan! Na mij moesten van Nederland nog Katja en Roy, Alice had ook DK en Flinn 2 weigeringen. Het begon niet echt hoopvol dus! Dat het wel een echt pittig rondje was bleek wel uit de uitslagen, maar 7 honden waren foutloos rondgekomen. Marcel was op de 4e plaats geeindigd.

Gelukkig deden de small en mediums het beter! Ook zij begonnen met de individuele jumping, bij de small liep Ietje helaas tegen een DK aan, maar Anouk, Roger, Frank en Fen liepen alle vier foutloos, waarbij Anouk 1e en Roger 3e werd, dus 2 Nederlanders op het podium! Bij de medium liepen Ron helaas een DK en Werner had een latje, maar Wilma, Diana en Yannick waren alledrie foutloos (6e, 11e en 12e plaats) dus ook dit zag nog heel hoopgevend uit!

Als laatste was nog de team jumping voor de large honden. Een niet makkelijk rondje van Peter Borsje. Wij waren als 7e team aan de beurt. Dimphy mocht met Kelly de spits afbijten en zij kwamen rond met 1 latje. Jurjen en Chap liepen vervolgens een heel mooi foutloos rondje. Marcel en Kyra leken vervolgens ook foutloos te gaan zijn, maar helaas riep Marcel net voor de laatste sprong "Komop!"en Kyra vatte  dit op als "kom"... en liep de laatste sprong voorbij... Een weigering dus. Fantom en ik moesten als laatste starten. Mijn spook ging keihard van start (hij vond dit tapijt echt heerlijk om op te lopen) en ik was daarom na de lange rechte lijn eigenlijk te laat met mijn wissel, waardoor hij wijd uitzwaaide en bijna de tunnel in dook. Gelukkig luisterde hij goed op mijn roepen en bleef de schade daar beperkt tot een wijde bocht. De rest van het rondje ging lekker en foutloos, tot 2 toestellen voor de finish.... Vanuit de tunnel moest ik hem naar de palen roepen, normaal reageert hij heel goed maar nu had hij even banaantjes in en ging rechtdoor over sprong 2. Balen, een DK dus. Mijn uitslag viel dus weg en de 2 fouten bleven staan voor ons team, we zijn op de 5e plaats geeindigd op dit rondje.

's Avonds was het gala, bestaande uit een bbq. Niet echt goed geregeld want er waren te weinig zitplaatsen en tafels (een paar man zijn zelf nog tafels en stoelen gaan halen), en het brood en de salade waren erg snel op. Maar achteraf was het wel nog heel gezellig. Mede dankzij de muziek die Roger verzorgd had en het optreden van Roger......

Zaterdagmorgen begonnen we met het team VP van de small hondjes. Fen, Anouk en Ietje knalden er alledrie een mooi foutloos rondje uit, Roger liep als laatste en ging voor de tijd, wat hem een raakvlakfout opleverde. Met 3 foutloze rondjes is het small team ruim 1e geworden op dit rondje!  Vervolgens de mediums, en zijn zijn op de 4e plaats geeindigd, ook een mooie uitgangspositie.

Daarna het VP  voor het large team, en voor ons het tweede en beslissende rondje. Dimphy kwam rond met een oploopfout en Chap van Jurjen tikte 1 latje. Marcel en Kira waren foutloos. En toen waren Fantom en ik aan de beurt. Ik was vastbesloten dat het deze keer geen DK ging zijn, ik wist dat mijn spook het kon! We gingen van start en hij ging wederom als een trein, luisterde perfect, alles bleef liggen.... We gingen foutloos over de finish, een heerlijk rondje, wat was ik trots op mijn kanjer! Nu kon 1 fout weggestreept worden en hadden we dus 1 fout, en op dit rondje zijn we met het team 3e geworden! Een heerlijke dag dus! Overall zijn we met team op de 5e plaats blijven staan.

's Middags waren dan de team jumpings voor de small en mediums. Het small team was onverslaanbaar, weer 3 foutloze rondjes en ook dit rondje wisten ze te winnen. Waarmee het small team dus dik verdiend wereldkampioen werd, supergaaf! De mediums is het helaas niet gelukt om door te stijgen, alleen Ron was foutloos op het tweede rondje, zij zijn uiteindelijk 4e of 5e overall geworden.

's Avonds bij de prijsuitreiking dus toch nog op het podium gestaan met het team voor onze 3e plaats op het VP, en een mooie bergkristal gekregen, toch altijd weer een leuk aandenken!

Zondag werd begonnen met het individuele VP voor de small, heel spannend want hier waren nog een aantal kanshebbers voor een podiumplaats! Helaas kwamen Frank en Fen dit rondje niet foutloos rond. Langzaam steeg de spanning, Roger moest als 3 na laatste starten. Helaas, ook hem lukte het niet foutloos rond te komen.... Anouk moest als allerlaatste, ondanks alles wist ze haar zenuwen prima in bedwang te houden. Vol concentratie wist ze Mickey goed over het parcours te sturen, en samen liepen ze hun vierde foutloze rondje van dit toernooi. En werden hiermee IMCA WK Small 2010! Wat een ontlading, iedereen ging uit zijn dak, het was helemaal geweldig.

Vervolgens de mediums, ook hier waren nog een paar kanshebbers. Werner had ook op dit rondje 1 fout. Yannick en Pepita liepen vervolgens hun tweede foutloze rondje van dit toernooi. Diana liep helaas een DK. Daarna Wilma, die 6e stond, en een goeie kans op een podiumplaats had. Helaas, Keyscha miste de afloop van de kattenloop, dat was echt jammer, de rest van het rondje ging prima. Intussen gingen steeds meer honden fout, en hierdoor stegen Yannick en Pepita door van de 12e naar een hele mooie 4e plaats overall!

Als laatste het VP van de large, alweer een heel pittig rondje. Katja en Alice moesten als 4e starten, en zij liepen een ontzettend mooi foutloos rondje! Fantom en ik waren als 14e aan de beurt. Dit rondje lag ons echt niet, na sprong drie maakte ik een belg en schoot hij achter mij langs over de verkeerde sprong... Daarna liepen er nog een aantal dingen mis, pas halverwege, na de palen, pakten we het lekker op en hebben het laatste stuk van het rondje dan wel nog mooi afgemaakt. Na mij liepen ook Dimphy, Jurjen en Roy tegen een DK aan.... Marcel moest als 4 na laatste starten, helaas, Kira miste de afloop van de kattenloop. Nu was het nog spannend, er waren ook op dit rondje maar weinig foutlozen... Uiteindelijk bleek dat er maar een hond foutloos was over beide rondjes, de nummer 2 en 3 overall hadden allebei 1 fout. Marcel en Kira zijn overall op de 4e plaats geeindigd, helaas net geen podiumplaats maar toch een hele prestatie. Katja en Alice zijn op dit rondje op een hele mooie 2e plaats geeindigd!

En toen zat het er alweer op.... 's Avonds de laatste keer met zijn allen bij elkaar gezeten onder de partytentjes en 's morgens vertrokken we weer richting huis. Het was weer een geweldige ervaring om mee te maken, en we hebben weer een hoop dingen gezien waar we op gaan trainen. Ik ben wel ontzettend trots op mijn knappe Fantom en we hebben genoten samen!

 

 

 

 

 

 

High Five 29 augustus 2010

Lekker gelopen vandaag op de wedstrijd van High 5. Met Cyanda 3e op het spelletje, Fantom tikte hier een lat. Op het VP waren ze allebei foutloos. Fantom 1e en Cyanda 2e plaats. Op de jumping gingen bij allebei wat latjes, maar toen was het ook noodweer. Ondanks de regen op het eind een gezellige en leuke dag gehad!

 

 

 

KC Arnhem 21 augustus 2010

Met Cyanda vandaag 2e geworden op het VP! Dit was haar derde P-tje, en hiermee is mijn knappe Bruine Heks gepromoveerd naar de C klasse! Fantom liep ook een super mooi VP, helaas gleed hij uit na de tunnel waardoor een latje ging, maar hij had wel de snelste tijd totaal. Met die ene fout toch nog 12e en 34 punten erbij. Op de jumping hadden ze allebei een DK. Op het spel had Cyanda 1 latje maar liep wel een heel mooi rondje. Het spelletje in de C-klasse bestond uit zoveel mogelijk "tussen halen", dit ging goed tot ik zelf buiten adem was, hier met Fantom nog 4e geworden.

 

 

 

European Open 24/25 juli en Border Collie Classic 31 juli/1 augustus 2010

Ons avontuur (en tevens onze vakantie) van de EO en de Border Collie Classic zit er weer op....

's Nachts om 12 uur vertrokken we samen met Robin en Leanne richting Liberec waar de EO gehouden werd. Rond 12 uur 's middags kwamen we aan. Het was bloed en bloed heet. De plaatsen waren niet echt geweldig, we zouden op gravel staan maar het was meer beton met losse stenen eroverheen. Toch een tuintje kunnen maken en maar wat dekens voor de honden op de grond gelegd waar ze op konden liggen.... De arena, waar de wedstrijden gehouden zouden worden, zag wel toppie uit, een groot voetbalveld omringd door hoge tribunes. 's Avonds barstte er een flink onweer los en vanaf toen was het ook gedaan met de hitte.

Vrijdag was medische keuring en training. Fantom had wat last van diarree en de training ging niet echt geweldig, hij was niet bij de les. 's Avonds was de opening met parade.

Zaterdag regende het met bakken toen we opstonden. Fantom's diarree was gelukkig weer over en hij was weer fit en vrolijk. We begonnen met het VP. Helaas hadden we meteen een DK op het derde toestel, hij stak de palen verkeerd in en nam er een paar terug. Dit hersteld en vanaf daar liep hij de rest van het rondje mooi en foutloos, geen een lat ondanks de zware regenval en mooie korte wendigen, dus toch een goed gevoel aan dit rondje (dat niet makkelijk was!) overgehouden. Daarna nog een paar Nederlanders gekeken die na ons liepen, en daarna had ik het gehad met de regen en de nattigheid en zijn we terug naar de caravan gegaan. Ik was nat tot op mijn onderbroek, we hebben de verwarming in de caravan aangezet en alles laten drogen.

 's Middags met droge kleren weer terug naar het terrein voor de jumping. De regen was inmiddels gelukkig een stuk minder, het miezerde nog een beetje. De terreinen waren echter veranderd in ware modderbaden! Vooral het VP was een ramp, ik was blij dat we dit al 's morgens gehad hadden! Bij de jumping verkennen zakte ik zelf regelmatig weg in de modder maar het was vooral daar waar de handler liep, de honden hadden er niet echt last van dus besloot ik toch te starten. Ook dit was geen makkelijk rondje maar Fantom deed het super! Alle moeilijke stukken gingen perfect, lastige paleningang goed..... Op het laatste stuk kreeg ik het echter niet bijgelopen, ik kwam niet vooruit door de modder... Waardoor ik Fantom niet uit het eerst tunnelgat kon houden (hij moest het tweede hebben), dus op het voorlaatste toestel een DK. Aan ene kant balen, maar toch weer trots op mijn kanjer want hij had een ontzettend mooi rondje gelopen!

Zondag was het wel nog fris maar gelukkig droog. Ze hadden de terreinen verlegd waardoor er weer 4 goede ringen lagen, dat had de organisatie mooi opgelost. Vandaag waren de teamwedstrijden, Fantom en ik zaten in een team met Katja/Franny, Jurjen/Chap en Wilco/Bi-Jua. We begonnen vandaag met de jumping. Ook weer een pittig rondje. Franny en Bi-Jua liepen voor mij en hadden allebei helaas DK. Fantom begon mooi en snel, na een lange rechte tunnel moest hij rechtdoor naar de palen maar helaas ging hij niet vooruit maar draaide om te kijken waar ik bleef (ik was achter), en toen kreeg hij een sprong voor zijn neus die hij niet had moeten zien en al helemaal niet had moeten nemen.... Ook DK dus. Het stukje erna wat bij heel veel mis ging, vanuit de palen naar een rechte tunnel en dan na de tunnel om een sprong heen, ging bij ons echter perfect en daar was ik dan toch weer heel trots op. Jurjen en Chap waren vervolgens heel solidair met het team en liepen ook een DK.....

 Daarna het VP, deze was niet heel moeilijk. Na 3 DK's dit weekend kwamen we nu een keer rond, maar helaas wel met een latje en een blokje uit de muur. Ook van de rest van het team was niemand foutloos dus we zijn niet echt hoog geeindigd haha. Daarna waren nog de inviduele finales, waar voor Nederland bij de large Katja, Danielle en Nico zich geplaatst hadden. Na afloop was weer een parade ter afsluiting en vervolgens de prijsuitreiking. 's Avonds was er nergens meer iets te eten te krijgen, we hebben zo'n 2 uur door het dorp gelopen voor we een restaurant vonden wat open was en niet vol zat..... Om 11 uur zaten we pas te eten, maar het was wel heerlijk, dat dan weer wel.

Maandag vertrokken we met Robin en Leanne naar een camping aan het Lipno meer. Heerlijk om weer op gras te staan, het was een ontzettend mooie camping en we hadden plaatsen meteen aan het meer. De hondjes konden zo vanuit de tuin het water in vliegen.... Helaas was het dinsdag ontzettend koud en de weersvoorspellingen werden alleen maar slechter.... Wij zouden eigenlijk tot vrijdag daar zijn gebleven maar besloten toch gezien het weer, om woensdag al met Robin en Leanne samen richting Zalaegerzeg te vertrekken, waar de BC Classic gehouden werd.

Ook hier kregen we mooie plaatsen en de temperatuur was een stuk aangenamer als in Tsjechie! Donderdag was de Hungarian BC Championship, hiervoor had ik niet ingeschreven omdat we eigenljik pas vrijdag zouden aankomen. Maar ze hadden een paar afmeldingen en ik kon me dus donderdagmorgen nog met allebei de hondjes inschrijven! We begonnen met een pittige jumping waar ik met allebei een DK liep, hoewel ze allebei ook mooie stukjes lieten zien. Op het VP had Cyanda ook een DK, Fantom liep foutloos en werd 14e.

 Vrijdag liep de graad 1 en hadden wij dus rustdag. Helaas was het koud en regende het, dus konden we niet aan het dagstrand liggen. Wel nog gaan winkelen bij Decathlon en de Tesco.

 Zaterdag was het weer lekker warm en droog. We begonnen 's morgens met het eerste VP, Cyanda een DK en Fantom 1 latje. Op de eerste jumping hadden ze allebei een latje, Fantom's latje was wel zuur want hij had een goede tijd en zonder latje was hij 8e geweest, wat een plaatsje in de finale had betekend....

Na de middag begonnen we met het tweede VP. Cyanda wederom een latje, en Fantom liep een snel en foutloos rondje! Ik was heel happy, maar ik wist dat hij doorgaans op een VP niet zo snel is als op een jumping, dus ik verwachtte eigenlijk niet dat hij nu bij de eerste 10 zou zitten... Als laatste nog een jumping, en hier had Cyanda wederom 1 latje, en Fantom 2 latjes.

 Toen was het wachten op de uitslagen.... en Fantom bleek 10e te zijn geworden op het tweede VP! Een hele prestatie met over de 200 sterke tegenstanders. We waren dus, als enige Nederlander, geplaatst voor de finale, wat was ik trots op hem! Ook waren we geplaatst om in de landenteam finale te lopen, samen met Leanne/May, Janny/Misty en Corne/Elroy. Mijn dag was dus helemaal  goed, ik was echt trots op mijn beide kanjers, want ook Cyanda had op deze moeiljike parcoursen heel goed gelopen met 1 DK en 3 rondjes met 1 latje.

 Zondagmorgen liepen we nog VP3 en Jumping3. Met Fantom wou ik eigenlijk alleen nog proberen om nogmaals bij de eerste 10 te komen, dus liep ik beide rondjes alles of niets. Waardoor ik beide keren op een puntje te slordig was waardoor hij verkeerd ging, twee DK dus. Cyanda liep het VP foutloos en op de jumping had ze 1 latje.

 's Middags was eerst de landenteamfinale. Leanne liep met May een foutloos rondje. Corne had helaas 3 fouten. Fantom verraste mij, normaal kan ik hem vanaf een raakvlak goed van me af duwen, nu schoot hij echter voor me langs het verkeerde tunnelgat in, DK dus..... Janny en Misty hadden ook iets van 2 fouten.

Daarna was de indivuele finale. Hiervoor hadden zich 60 honden kunnen plaatsen, de eerste 10 van 6 rondjes, maar honden die zich dubbel plaatsten werden niet aangevuld met bijv de nr 11, 12 etc. Uiteindelijk waren het maar 38 honden van de meer als 200 die zich geplaatst hadden, dus ik vond het al super dat mijn Spook en ik daarbij zaten! We moesten als 8e starten. Fantom begon mooi, bij de wip maakte ik een belg en hij kwam vrij schuin eraf, maar ik weet bijna zeker dat hij erin zat. De keurder gaf echter een fout, en hierdoor was ik denk ik even van slag, waardoor ik na de palen niet oplette en hem niet bij me hield, waardoor hij over de verkeerde sprong ging. DK dus, jammer maar de rest van het rondje netjes afgemaakt.

Leuk detail, de winnaar van de BC Classic is een volle broer van Fantom's papa, dus een oom van Fantom. Ook heb ik een halfbroer en halfzus van Fantom in actie gezien, vooral zijn halfbroertje (die in Zwitersland woont) deed het ontzettend goed!

Na de BC Classic zijn we nog lekker 4 dagen op de camping gebleven, lekker gerelaxed, met de hondjes gezwommen en gewandeld en zelf op het dagstrand gelegen, en ook een dag naar Aqua City geweest. De hondjes hebben allevier zeker genoten, ook onze Magic van 11, en Mystic, voor wie het haar eerste uitstapje met de caravan was.

 Ik heb zeker genoten en veel dingen gezien en geleerd van de BC Classic als ook van de EO, een hoop dingen waar ik op wil gaan trainen, het was in ieder geval een heerlijke vakantie!

 

 

 

 

Lihos 17/18 juli 2010

Het Lihos weekend was weer druk maar leuk! Donderdag zijn we met de caravan naar Lihos vertrokken, vrijdag bezig geweest met de campingplaatsen en zaterdag hebben we allebei geholpen. 's Avonds was weer karaoke, was weer hartstikke gezellig, en Rosi & Rosie hebben weer opgetreden..... Zondag gelopen met Fantom en Cyanda. Bruine Heks had weer banaantjes in en liep alleen DK's.... Fantom liep een mooie 5e plaats op de jumping. Nu ff 3 daagjes bijkomen en dan vertrekken we naar Tsjechie......

 

 

 

 

Agility Maastricht 4 juli 2010

Leuke en gezellige dag gehad vandaag in Maastricht! Fantom was jammer genoeg nog steeds niet helemaal op dreef en tikte beide rondjes 2 latjes. Cyke ging daarentegen als een trein en won zowel het VP als de jumping. Het spelletje was heel leuk waarbij de honden als voorlaatste toestel in een badje met water moesten springen, heerlijk op een hete dag als vandaag! Dit was dan ook geen enkel probleem, maar Cyanda had onderweg al een latje en Fantom een DK..... Drie kinderen uit het nest van Fantom en Chebby waren op de wedstrijd, namelijk Ronan, Pepper en Patch, en Chebby zelf was er ook, er zijn een hoop fotos gemaakt van papa, mama en kids.


vlnr:
papa Fantom, zonen Ronan en  Pepper, dochter Patch en mama  Chebby

 

 

 

 

HSV Amersfoort 3 juli 2010

Fantom en ik hadden een beetje concentratie probleem vandaag... Weliswaar beide rondjes foutloos, maar op het VP een draai de verkeerde kant op, hier toch nog een 4e plaats. Op de Jumping was ik hem even helemaal kwijt, een enorme uitwaaier waarvoor we geen weigering kregen maar wel enorm veel tijd kostte, hier nog 21 puntjes verdiend... In totaal toch weer 86 puntjes erbij en nog steeds 2e in het C klassement. Cyanda had minder last van de hitte, op het VP ging helaas de oxer af, toch nog 10e, op de Jumping was ik ff de weg kwijt en kregen we een weigering. Hier nog 19 puntjes erbij, en knappe Cyke staat nu 1e in de B2!

 

 

 

 

Interclub / Golden Spur Trophy (B) 27 juni 2010

Zoals altijd was de dag na het NK weer de Belgische Interclub in Heule. Op het eerste VP liep Cyanda meteen een mooi foutloos rondje en had Fantom 1 latje. De eerste jumping was het parcours waar altijd veel latjes gaan, ook deze keer, allebei tikten ze 2 latjes op dit rondje.

Na de pauze de tweede jumping, deze keer had Cyanda 1 latje, en Fantom liep een heel mooi foutloos rondje. Als laatste nog het tweede VP, deze keer liep Cyanda een DK en Fantom liep wederom een mooi foutloos rondje.

Tot slot nog de estafette, deze liepen Cyanda, Dazzle en Donna. Cyanda liep een mooi rondje maar had helaas banaantjes toen ze vanuit de tunnel rechtsaf naar de paaltjes moest, en ging onhoudbaar rechtdoor over de sprong... Halfbroer Dazzle bleef wel foutloos, Donna kreeg 2 fouten op de paaltjes.

Lihos  is op de 9e plaats geeindigd van de 34 clubs, toch een mooie prestatie aangezien we maar met een man of 15 meegedaan hebben!

 

 

 

 

Nederlands Kampioenschap 26 juni 2010

Fantom heeft het ontzettend knap vandaag op het NK... Super mooie 3e plaats op de Jumping. VP ging hij ook weer heerlijk, maar helaas verlies ik hem 1 fractie uit het oog en gaat hij voor de kattenloop ipv het dak... Zo jammer maar wat ben ik trots op hem, hij heeft het geweldig gedaan vandaag!

 

 

 

KC Delft  13 juni 2010

Mijn kanjertjes waren weer super vandaag!!! Cyanda 2e op de Jumping en Fantom 1e op het VP. Allebei staan ze 2e in resp B2 en C klassement. Het was weer een heerlijk dagje.

 

 

KC Zeeland 5 juni 2010

Met Cyanda vandaag in de B2 de Jumping gewonnen, knap Bruin Heksje! Op het VP met 1 foutje ook nog 34 puntjes gehaald. Fantom op de Jumping DK en op het VP met 1 latje toch weer 25 punten. Fantom staat in de C competitie nog steeds 2e en Cyanda in de B2 nu 3e.

 

 

 

KC Hoogeveen 29 mei 2010

Vandaag was een "net niet" dag... Fantom op beide rondjes 1 lat, wat ons een 1e en 3e plaats kostte. Wel 67 puntjes verdiend en nu 2e in het klassement. Cyanda 2 latjes op het VP en een weigering op de Jumping. Cyanda had wel nog een 3e plaats op het spelletje.

 

 

 

Genebos 24 mei 2010

Vandaag een heerlijke dag gehad en lekker gelopen bij een warm en zonnig Genebos. We begonnen met een wel heel pittig VP bij een Sloveense keurder. Cyanda had de banaantjes weer ingedaan.... Ze kwam al voor ik ze riep (ik was wel al bij sprong 2), miste afloop dak en schoot uiteindelijk vanuit de slurf rechtdoor de wip op in plaats van met mij mee te draaien.... een rondje om snel te vergeten dus.... 

Met Fantom ging het heel wat beter. Mijn brave man was weer prima op dreef, luisterde perfect (wat op dit rondje wel nodig was!) en we kwamen foutloos rond! Met wat tijdverlies door een uitzwaaiertje na het dak, en ik liet hem iets te lang op de wip wachten om zelf in positie te komen. Toch nog goed voor een 4e plaats, dus ik was zeer tevreden met mijn kanjer! 

Daarna de jumping, niet al te moeilijk maar wel veel bochtjes en wissels. Cyanda had blijkbaar besloten haar leven te beteren en bleef nu (na een waarschuwing van mij...) keurig wachten aan de start. De rest van het rondje ging lekker en vloeiend, foutloos en 6e plaats! Fantom kwam helaas tot twee keer toe uit de paaltjes, wat helemaal niks voor hem is..... 

Na de pauze was het Open VP. Cyanda was nog steeds prima op dreef en liep wederom een snel en foutloos rondje, en eindigde hier op de 4e plaats. Fantom tikte helaas een blokje uit de muur, maar liep verder een mooi en snel rondje, vierde tijd totaal.  

De eerste 15 geplaatsten van de jumpings van alle graden mochten nog in een Finale Jumping, "De Grote Prijs van Ham", starten. Aangezien Cyanda 6e was op de jumping mocht zij dus nog een rondje lopen. En wederom liep mijn knappe Bruintje een foutloos rondje, ditmaal weer een 6e plaats. 

Mijn knappe hondjes hebben 3 flessen wijn voor ons verdiend vandaag!

 

 

 

 

 

LAK 15 mei 2010

Vandaag eens lekker dichtbij, maar 50 minuten rijden.... We begonnen in beide ringen met het VP. Cyanda liep een supermooi rondje, alleen haalde ik mijn wissel niet waardoor ik haar het goede tunnelgat in moest trekken, en trekken werkt bij Cyanda nu eenmaal niet goed.... DK dus, maar de rest van het rondje ging super, dus ik was toch heel erg blij met mijn Bruine Heksje!

Fantom tikte meteen al de tweede lat, vervolgens maakte ik zelf een stomme franse wissel na het dak waardoor hij achter me langs over de verkeerde sprong ging. De insteek palen zelfstandig vanuit de tunnel was wel weer heel mooi, maar de rest van het rondje trok helemaal op niks. Een rondje om snel te vergeten dus.... De dag begon eigenlijk weinig hoopgevend!

Als tweede was het spelletje. Fantom was nu beter bij de les, maar halverwege haalde ik mijn wissel niet en kon ik hem hierdoor niet duidelijk maken dat hij naar de tunnel moest in plaats van rechtdoor over de sprong, DK dus..... Cyanda liep een ontzettend mooi spelletje, foutloos en snel. Het spelletje ging er echter om dat je een parcours van 10 toestellen liep, na sprong 10 moest je de hond door de tunnel sturen en werd de tijd gestopt, en vervolgens moest je hetzelfde parcours opnieuw lopen en werd de tijd weer gestart. De tijden van de heen- en terugweg werden van elkaar afgetrokken en wie het dichst bij 0 zat had gewonnen. Cyanda werd hier 10e maar dat mocht de pret niet drukken, ze had de derde tijd totaal en heel mooi gelopen!

Daarna was pauze maar tijd om te lunchen hadden we niet. Want nadat ik Magic en Mystic ook even uit had gelaten, was het kwart voor 1, de C begon weer om 1 uur en hier moest ik nu als 6e starten, en de B2 moest ik ook al verkennen want die begonnen om kwart over 1..... Dus snel beide rondjes gaan verkennen, en Jos had intussen al Fantom opgehaald en laten plassen, zodat ik hem zelf nog even kon warmlopen voor we moesten starten.

Fantom en ik hadden de klik nu weer helemaal gevonden, we liepen een snel en foutloos rondje! Ik kwam helemaal happy over de finish, de dag toch nog lekker afgesloten met mijn kanjer! En achteraf bleek dit rondje goed genoeg voor een 2e plaats. Fantom zijn derde P-tje in de C klasse, ik ben toch wel heel erg trots!

Cyanda haar jumping was heel pittig, en er kwamen maar weinig hondjes rond.... Cyanda bleef weer braaf wachten aan de start, en liep ook nu weer een ontzettend mooi rondje, maar helaas ging weer een latje... Ze kwam binnen in een mooie tijd, maar alweer helaas 1 latje verwijderd van de 1e plaats.... Maar al met al was ik toch weer heel tevreden, toch nog 34 puntjes verdiend met haar vandaag! 

 

 

 

 

 

KC Apeldoorn 9 mei 2010

Vandaag alleen B2 klasse, dus alleen Cyanda liep vandaag. We begonnen met het VP, de start was al moeilijk voor mijn Bruintje. Als tweede het dak en daarna moest ze naar  rechts en moest ik ze omhalen. Ze bleef goed wachten dus ik kon mijn afstand nemen, maar helaas sprong ze van me weg schuin van het dak af. Onderweg gingen nog 2 latjes, dus dit was niet echt ons rondje.

Vervolgens de jumping, een lekker race rondje en dit ging echt lekker. Foutloos en een 8e plaats, niet slecht van 39 foutlozen, en weer 48 punten erbij. Weer een plaatsje omhoog in het klassement, we staan nu 3e!

Als laatste het spelletje, het was een soort gambling maar ik had de uitleg gemist dus nam ik de tunnel drie keer en dat was niet de bedoeling, en dus kreeg ik een DK. Maar wel lekker het dak twee keer kunnen oefenen. En het wachten aan de start, dat gaat beter en beter, bij het spelletje kon ik zowaar enkele seconden wachten voor ik ze liet komen.

De wedstrijd verliep vlot, om kwart voor 3 vertrokken we alweer richting huis!

 

 

 

 

WK selectie 1 mei 2010

Nog op een roze wolkje na gisteren vertrokken we zaterdagmorgen vroeg naar Heteren voor de tweede WK selectie.

Het eerste VP was een leuk rondje, Cyanda kwam goed rond alleen ging helaas de laatste lat. Fantom was nog net zo lekker op dreef als gisteren, maar helaas was ik zelf iets minder scherp, ik was niet fel genoeg om hem uit de tunnel te houden en het dak op te krijgen, en dus een DK....

Op de eerste jumping had ik met Cyanda al vrij aan het begin een DK, ze dook het verkeerde tunnelgat in.... Met Fantom toch met verkennen een inschattingsfout gemaakt, een lange rechte lijn en dan achterste gat tunnel, ik had ervoor gekozen om links te lopen. Met Cyanda ging dit stuk wel goed, maar Fantom was verder voor en ging twijfelen en omdat ik zover achter was, ging hij linksaf over de sprong in plaats van in de tunnel...

Het tweede VP was echt een pittig rondje. Deze keer eerst met Fantom, en mijn spook ging wederom als een trein. We waren al bijna rond, nog 3 sprongen te gaan toen hij voor de tunnel wilde gaan... Ik kon hem nog eruit houden, maar omdat ik wel door bleef lopen was hij intussen wel al de sprong die hij moest nemen voorbij... En sprong deze vervolgens terug, dus weer een DK. Ook met Cyanda ging dit rondje heel goed, en ik was nu voorbereid bij de finish, en mijn knappe Bruine Heksje liep dit rondje foutloos! Er waren maar 5 foutlozen op dit rondje, en mijn Bruintje werd hier 2e, tot mijn grote verrassing zomaar met haar een P-tje op de WK selectie behaald!

Dan als laatste de tweede jumping. Fantom ging wederom als een trein, maar ook nu maakte ik bijna op het eind weer een cruciale fout. Hij zat in de tunnel en ik rende gewoon weg zonder te kijken in plaats van hem op te halen uit de tunnel. Dus hij nam de eerste sprong die hij zag toen hij uit de tunnel kwam.... Wederom een DK, maar het lag echt niet aan mijn kanjer, ik maakte zelf gewoon ieder rondje een stomme  fout..... Cyanda tikte op dit rondje op de eerste 8 sprongen al 10 latten, dit is niet normaal voor haar dus ben ik na de derde lat meteen gestopt. Gelukkig verder niks aan haar gemerkt, maar ik vermoed dat ze toch een beetje overmoeid was.

 

 

 

 

IMCA selectie 30 april 2010

Vandaag was de laatste selectiewedstrijd voor de IMCA. De eerste 3 geplaatsten waren al na  de derde selectie bekend, vandaag zou nog de beste van de dag geplaatst worden, plus twee aanwijsplaatsen.

We begonnen met een leuke snelle jumping. Cyanda ging goed maar had helaas problemen met de oxer, die afging. Fantom liep een foutloos rondje en werd 3e, dat was een goed begin!

De volgende jumping. Ook nu ging bij Cyanda weer de oxer. Fantom liep wederom een foutloos rondje en eindigde nu op de 4e plaats. Robin en Gem, die op het vorige rondje 2e waren, liepen nu tegen een DK aan. Katja en Alice, die het eerste rondje 1e werden, wonnen ook dit rondje. Dit betekende dat Fantom en ik in het dagtotaal nu op de 2e plaats stonden.....

Als laatste een VP. Cyanda tikte wederom de oxer ( die wilde echt niet blijven liggen vandaag...) en nog een latje. Daarna Fantom. Katja, die dus eerste stond, moest voor mij, en liep een DK.... Toen werd het voor mij wel heel spannend, want als we foutloos zouden rondkomen, waren we zeker van een plaatsje in het IMCA team.... En mijn kanjer liet me niet in de steek, en liep zijn derde foutloze rondje van de dag. Wat een heerlijk gevoel toen we door de finish gingen, en al allemaal mensen kwamen feliciteren. Op dit rondje werden we 3e, en overall dus beste van de dag!

De aanwijsplaatsen bij de large gingen naar Roy//Flinn en Katja/Alice. Na afloop zijn er nog fotos gemaakt van het nieuwe IMCA team en hebben we Chinees gegeten, al met al waren we pas 10 uur thuis na een hele spannende maar heerlijke dag!!!!!

 

 

 

 

 

KC Uden 25 april  2010

Vandaag een heerlijke dag gehad in een warm en zonnig Uden!

Eerst het Vast Parcours in de C klasse, met Fantom wat tijd verloren met de start en op het dak, maar wel foutloos! Een 6e plaats, dus een heel goed begin van de dag! Bij Cyanda veel druk gelegd aan de start omdat ik een afstandstart wilde nemen, dit lukte uiteindelijk wel maar daardoor ging wel de startlat... De rest van het rondje mooi en zonder fouten afgemaakt, met die ene fout toch nog een 9e plaats en 48 punten erbij!

Vervolgens de jumping van Fantom. Deze keer ging het echt lekker, nergens veel tijd laten liggen en hij reageerde super. Foutloos rondje in een snelle tijd, en dit bleek uiteindelijk goed genoeg voor een 1e plaats! Wat was ik trots op mijn knappe kanjer!

De jumping van Cyanda ging helaas wat minder, 2 latjes en dus geen puntjes.

Als laatste het spelletje, Fantom vond blijkbaar dat hij genoeg gepresteerd had vandaag en was echt aan het spoken, maar ik kon niet kwaad op hem worden.... Cyanda liep op haar spelletje een heel mooi rondje met helaas een afloopfout op het dak.

Fantom staat nu 3e in de competitie van de C klasse, en Cyanda 4e in de competitie van de B2 klasse. Ben supertrots op mijn kanjers!

 

 

 

 

HS Molenheide (B) 24 april  2010

Het VP wilde met allebei niet echt lukken. Fantom onderweg al een latje en naar de finish toe dook hij de tunnel in, dus een DK....  Cyanda had meteen al aan het begin een DK toen ze in plaats van de tunnel over de finish sprong ging.

De jumping ging een stuk beter. Cyanda een fout op de paleningang, en Fantom een latje. Maar met beiden het moeilijkste stuk op de snelste (maar niet veiligste) manier opgelost, en dit ging met beiden heel goed, dus dit was een goede training! Aangezien ze morgen ook nog moeten lopen, de estafette met allebei niet gelopen.

 

 

 

 

IMCA selectie 17 april 2010

Vandaag was de derde IMCA selectie, en deze was heel spannend want de eerste 3 na vandaag zouden geplaatst zijn! Helaas kon Cyanda ook deze niet lopen, ze had woensdag op een of andere manier een gescheurde nagel opgelopen en had hier nog steeds last van.

Fantom stond na de eerste twee selecties op de 6e plaats, en we zouden dus heel goed ons best moeten doen, maar helaas ging het op het VP al mis..... Ik wou Fantom kort uit de tunnel krijgen, en begon hem meteen te roepen toen hij erin dook. Maar mijn Spook was zo ontzettend braaf, dat hij zich omdraaide en de tunnel weer uit kwam. En wilde erna niet meer erin, wat ons 3 weigeringen op leverde en dus een DK.

De beide jumping gingen wel goed en foutloos, maar dat mocht niet meer baten. Ik had hoe dan ook 3 foutloze rondjes nodig gehad, maar zelfs dat zou niet genoeg geweest zijn, aangezien de koplopers ook allemaal punten liepen vandaag, en dus hoe dan ook niet in te halen waren geweest.... Fantom is uiteindelijk op de 7e plaats geeindigd.

 

 

 

 

DVS 10 april 2010

We waren lekker vroeg daar, en konden dus nadat we het tentje opgezet hadden, nog lekker met de hondjes naar het strand voor alles begon. In beide ringen begonnen ze met het spelletje.

Cyanda's spelletje was erg lastig, het ging nog lang goed maar bij sprong 15 kreeg ik mijn wissel niet gehaald waardoor ik helemaal verkeerd uitkwam en daarna ging het helemaal mis. Fantom tikte al vrij aan het begin een latje en dook daarna een tunnel in waar hij niet in mocht... Niet echt een hoopvol begin van de dag dus.....

Vervolgens voor allebei de jumping. Ik vond het rondje van de C niet echt een "Fantom-rondje", maar mijn spook dacht daar toch anders over en liep hem mooi foutloos en nog in een goede tijd ook. Derde plaats, op zijn tweede C-wedstrijd zijn eerste P-tje halen, mijn dag kon al niet meer stuk!!!!!

Cyanda's jumping was ook geen makkelijke, veel tijd laten liggen aan het begin maar daarna ging het ook echt heel lekker, ook met Cyanda een foutloze jumping en een 6e plaats! Deze dag werd beter en beter!

Dan nog het VP. Ook nu met Fantom weer heerlijk gelopen, helaas ging het drie na laatste latje. Toch nog 15 punten verdiend. Cyanda had op haar VP vrij aan het begin al een latje, en uiteindelijk een DK.

 

 

 

 

Selectie EO 5 april 2010

Vandaag was de selectiewedstrijd voor de European Open, die dit jaar op 24 en 25 juli in Tsjechie gehouden wordt. Fantom liep vandaag 2 mooie snelle rondjes met helaas steeds 1 latje, en 2 baggerrondjes, maar heeft toch genoeg punten gehaald om zich te plaatsen. Cyanda had vandaag haar heksenmuts weer op maar op het laatste rondje was de klik er weer en liep ze een foutloos VP, 5e plaats dus zij is helaas net niet geplaatst....

 

 

 

 

ZVKC 28 maart 2010

De eerste selectie wedstrijd van dit jaar... Fantom begon met het VP, liep een mooi rondje met helaas op het einde 1 latje. Toch nog 15 punten verdiend. Cyanda begon met het spelletje, 1 weigering maar verder mooi gelopen.

Vervolgens Fantom zijn jumping, ook nu weer heel mooi gelopen, maar wederom dat ene latje.... Deze keer wel een duur latje, want hij liep de snelste tijd, dus ik was toch wel ontzettend trots op hem! Ook Cyanda had op haar jumping een duur latje, want ook zij kwam sneller als de winnaar binnen.... Maar ook zij had nog 13 punten verdiend.

Fantom zijn spelletje begon mooi, maar halverwege begon hij te spoken en trok het op niks meer.  Als laatste nog Cyanda haar VP. Een verre uitzwaaier ondeweg waardoor we flink wat tijd lieten liggen, maar wel foutloos en een 5e plaats. Dus toch dikke punten verdiend vandaag!

 

 

 

 

 

Limburgse Interclub 27 maart 2010

Aangezien ik met Cyanda na haar blessure niet meteen 2 dagen wilde lopen, en we morgen B2/C selectie hadden, had ik voor deze wedstrijd alleen Fantom ingeschreven. Fantom liep het eerste rondje (de jumping) bagger, het VP ging daarentegen wel heel mooi en foutloos. Na rondjes stond Fantom's team (Mark/Dazzle, Eva/Abby, Manuel/Flash, Rita/Obi, Tanja/Fantom) op de 5e plaats.

Het laatste VP was erg pittig. Mark, Eva en Manuel wisten dit rondje echter foutloos rond te komen, en uiteindelijk zijn we met ons team op de 4e plaats geeindigd!

 

 

 

 

WK selectie 21 maart 2010

Afgelopen zondag was de eerste WK selectie. Kees Stoel keurde, het waren pittige parcoursen. Fantom had op het eerste VP 2 latjes, verder luisterde hij eigenlijk prima.

De eerste jumping ging hij als een trein, en we liepen een super tijd. Tweede tijd totaal en over de 5m/s. Het had dus een podiumplaats kunnen zijn, als dat ene latje niet was gegaan, helaas...... Maarr ik was toch wel erg trots op hem.

Op het tweede VP ging hij om de tweede sprong heen in plaats van hem van de logische kant te nemen (teveel “om” geoefend? hihi), daarna ging ik jagen en ging nog een latje en hadden we nog ergens een weigering. Rommelig rondje dus.

De laatste jumping ging wederom heel mooi, de eerste helft tenminste. Halverwege was een lange rechte lijn en moest ik zo hard bij lopen dat ik het niet meer geregeld kreeg om duidelijk naar hem te zijn dat hij van me af moest draaien, hij wilde eerst de andere kant op, herstelde zich maar tikte daardoor de lat. En daarna was ik even onoplettend en nam hij een verkeerde sprong.

Cyanda had op de eerste jumping meteen op sprong 3 al een DK, maar vanaf daar ging het prima! En op de tweede jumping liep ze zomaar een foutloos rondje! Het was een snelle jumping en er waren iets van 30 foutlozen en ze was 13e. Ik was heel tevreden, voor de eerste keer sinds lange tijd weer dat we samen liepen en ze was niks aan het heksen, we hadden eigenlijk meteen een goede klik samen.  En wat nog belangrijker was, ze sprong makkelijk en heeft niet een lat getikt, en ook niks  laten zien. Dus het lijkt er op dat ze inderdaad weer helemaal goed is!

 

 

 

 

IMCA selectie 14 maart 2010

Zondag was alweer de tweede IMCA selectie. We begonnen met een heel erg pittig Vast Parcours. Fantom luisterde goed, een keer ging hij bijna voor de verkeerde sprong maar hij stopte nog net op tijd en kwam toch mooi tussen. Niet ons mooiste rondje maar wel foutloos en een 6e plaats!  

De eerste jumping was een leuk rondje, helaas liep ik zelf niet ver genoeg mee naar het achterste gat tunnel. Normaal zoekt hij die zelf heel goed op maar nu dook hij voor me langs het eerste gat in.

Als laatste nog een jumping. Deze keer klopte het helemaal, we liepen een mooi foutloos rondje en eindigden op de 2e plaats! Dat was een fijne afsluiting van de dag. In het klassement hebben we een grote sprong naar voren gemaakt, van de 17e naar de 6e plaats. Maar we zullen heel goed ons best moeten gaan doen om op de derde wedstrijd bij de eerste drie te komen!

 

 

 

IMCA selectie 7 maart 2010

Vandaag was de eerste selectiewedstrijd voor de IMCA. We begonnen met een VP. Dit ging lekker en Fantom liep een foutloos rondje, we eindigden op een mooie 6e plaats. Dat was een lekker begin van de dag, maar helaas geen voorbode.... 

Op de eerste jumping ging het als een trein, tot bijna op het eind. Even een twijfeling van mij waardoor de vleugel van de sprong totaal wiebelde maar toch bleef staan. Daardoor bleef ik te lang hangen en was ik een fractie te laat toen hij uit de tunnel kwam, en hierdoor tikte hij de breed hard, maar ook deze bleef staan. Geluk blijft echter niet eeuwig duren, ik draaide me een fractie naar hem toe om te kijken toen hij de breed zo hard tikte en hierdoor trok ik hem langs de muur.... Een dikke weigering dus en daardoor ook buiten tijd, dus geen punten.... 

En ook op de laatste jumping hadden we geen geluk. Ook dit rondje ging voor driekwart heel mooi, toen moest ik hem drie keer tussen duwen, wat op de trainingen altijd heel goed lukt... Nu echter niet, ik gaf hem teveel ruimte waardoor hij voor me langs ging en de sprong van de voorkant nam in plaats van achteren, DK dus. 

In de tussenstand staat we nu 17e, jammer want het had veel meer kunnen zijn! Domme foutjes van het vrouwtje, Fantom had het super gedaan!

 

 

 

Wintercompetitie Finale 28 februari 2010

Vandaag was de finale van de Wintercompetitie. 's Morgens liepen we een VP en een jumping. Fantom was niet zo op dreef, op het VP 2 latjes en op de jumping een weigering en een latje. Gelukkig gingen er op ieder rondje een paar teamleden wel goed, en konden we onze 1e plaats vasthouden.  

's Middags was de finale Estafette, wij als winnaar van Groep A moesten tegen de winnaar van Groep B. Het was een Best of 5, dus we moesten 3 rondjes winnen. Fantom was gelukkig nu beter op dreef als 's morgens. Op het eerste rondje tikte hij de laatste lat, op het tweede rondje was hij foutloos. Beide rondjes wonnen wij, dus nog eentje rondje en we waren winnaar! Het andere team moest eerst en liep 3 DK's.... Het enige wat we dus nog moesten doen was minder als 3 DK's lopen..... Niet zo moeilijk zou je zeggen.... Danielle met Kahlen gingen als eerste en liepen foutloos. Vervolgens liepen Marjelle en Babs een DK, oeps. Daarna Fantom en ik, en mijn knappe spook liep wederom foutloos! Als laatste Mika en Miriam, en ook zij hadden DK. Maar dat was niet erg meer, met een DK minder hadden we ook dit rondje gewonnen en waren daarmee winnaar van de Wintercompetitie! 

 

 

 

Wintercompetitie CAT 14 februari 2010

Zondag was dan de derde wedstrijd van de Wintercompetitie bij CAT in Haarsteeg. Fantom liep een foutloze jumping en 2e plaats, achter Kahlen van Danielle. Met het team hadden we ook de 1e plaats. Op het VP had Fantom helaas 2 foutjes, bij de breed gaf ik hem te weinig voorwaarts waardoor die omging, en nog een lat. Van de rest van het team waren Babs en Kahlen foutloos en Mika 1 latje, dus deze keer werd Fantoms uitslag weggestreept en werden we met het team toch weer 1e op dit rondje. Op de estafette was Fantom wel weer foutloos, Babs en Mika ook, alleen Kahlen had nu een latje. Hier werden we 4e, we waren wel weer beste team van de dag en staan nu ruim op de 1e plaats in de tussenstand.  

Ondanks de goede resultaten toch een dubbele dag voor mij.... Met Cyanda 2 rondjes gelopen, op de jumping had ze de laatste lat, op het VP afloop dak fout en een latje. Al met al niet slecht gelopen na zolang niks gedaan te hebben. Maar toen ik ze zo'n 2 uur na haar laatste rondje uit de auto wilde halen ontlastte ze linksachter weer.... Blijkt dat toch haar kruisband weer geďrriteerd is, gelukkig maar licht maar ze zal nu toch 6 weken rust moeten krijgen......

 

 

 

Oefenwedstrijd IMCA 13 februari 2010

Zaterdag was de Oefenwedstrijd van de IMCA in Bergen op Zoom. Wij van het IMCA team moesten ook helpen en ik heb de hele dag uitslagenverwerking gedaan. Was leuk om te doen, vooral omdat de PC gewoon langs de ring naast de schrijver stond, dus kon ik meteen leuk de rondjes volgen. Met Fantom fijn getraind, op het VP op alle raakvlakken beloond met het speeltje en bij de jumping, waar de finish een lange rechte lijn was, heb ik het speeltje aan de finish laten leggen. Hij ging heel goed, wel op de jumping een latje (hij ging waarschijnlijk te hard voor het speeltje). Het spelletje (een snelle korte racejumping met 2 oxers erin) was hij foutloos en 3e plaats.

Na afloop hebben we met het team chinees gegeten en de DVD van Hongarije gekeken. Rond half 9 zijn we daar vertrokken en een klein uurtje naar Waalwijk gereden, daar in het Formule 1 Hotel overnacht, dat was maar 13 km van Haarsteeg, waar zondag de Wintercompetitie was.

 

 

 

Wintercompetitie Total Touch 31 januari 2010

Zondagmorgen half 7 vertrokken vertrokken we richting Nieuwe Wetering. De wegen waren gelukkig goed schoon, alleen bij Eindhoven zijn we terug naar 80 gemoeten vanwege stuifsneeuw. Het was volle maan en het zag eigenlijk ontzettend mooi uit met die sneeuw. We waren mooi op tijd daar. 

We begonnen met het VP en ik moest al als derde starten. Het was geen super moeilijk rondje, en Fantom was hevig en ging als een speer. Foutloos rondje en 1e plaats, knappe man! Met het team werden we ook 1e op dit rondje. 

Vervolgens de jumping, hier trok hij naar de palen wat ik niet verwachte, hij kwam wel terug toen ik hem riep maar daar lieten we even tijd liggen. Vervolgens een latje, en op het laatste sterretje kreeg ik ineens een DK terwijl ik gewoon goed ging. Iedereen had zoiets van, huh, waarom dat, en toen wist de keurder het zelf niet meer en kreeg ik een herstart. Na een hond of 10 dus opnieuw gestart, helaas weer een latje (een ander als de eerste keer...) maar wel een betere tijd neergezet aangezien ik er nu op bedacht was dat hij naar de palen zou trekken. Een foutje dus maar wederom de snelste tijd, helaas waren er veel foutlozen en eindigden we ergens op de 30e plaats of zo....

Op de estafette weer een stom latje, grrrr, de rest van het team was gelukkig wel foutloos. Met het team zijn we beste van de dag geworden en we staan nu ook eerste in het klassement.

Kijk hier voor de filmpjes:

 

 

 

 

Benelux Trophy 16 januari 2010

Afgelopen zaterdag waren we naar Luxemburg voor de Benelux Trophy. Gelukkig was het maar 2 uurtjes rijden, niet verder als een doorsnee wedstrijd in Nederland haha. De wedstrijd werd gehouden in een hal op tapijt.

We begonnen met het VP. Het rondje was niet super makkelijk maar wel goed te doen. Fantom en ik moesten al als 8e starten. Mijn spook ging prima, luisterde goed en draaide mooi kort.  Alleen in de palen kreeg hij even geen grip en ging de eerste 3 bijna stapvoets voor hij op gang kwam, hier hebben we wel tijd laten liggen. De rest van het rondje weer mooi afgemaakt, foutloos en 7e plaats. Dat was een heerlijk begin van de dag!

Na de middag was de jumping. Deze was wel heel pittig. Helaas ging nu de startlat omdat ik zelf te fel vertrok. Verder ging het heerlijk, Fantom luisterde wederom perfect, keek nog niet naar de valkuilen en begreep precies wat ik van hem wilde. We zaten echt op een lijn samen, een heerlijk gevoel. Met die ene fout werden we 9e op dit rondje. Er waren maar heel weinig foutlozen op de jumping, en ik denk dat we overall zelfs nog 3e waren. Helaas werd de individuele stand niet uitgehangen omdat het een landenwedstrijd was.

Als laatste nog de estafette, en weer gingen Fantom en ik heerlijk samen, en nog een keer foutloos. Met het team zijn we derde geworden op de estafette. De totaaluitslag was, net als voorgaande jaren, Belgie 1e, Nederland 2e en Luxemburg 3e.

 

 

 

 

 

 

 

 

Home