Wedstrijdverslagen 2011


Kerstwedstrijd 26 december 2011

De dag begon super met een mooie 1e plaats van Mystic op het VP. Helaas had ze op de Jumping minder geluk en kwam ze op 3 pootjes uit de tunnel, bleek dat ze haar nageltje gescheurd had. Voor haar was het dus meteen klaar voor de rest van de dag.

Fantom had een DK op het VP en 2 fouten op de jumping. Uiteindelijk wist hij mijn dag wel weer goed te maken door een mooie 2e plaats op het spel te lopen.

Afgezien van Mystic's nagel toch weer een leuke gezellige dag gehad!

 

 

 

 

 

Pick Your Course 4 december 2011

Vandaag was de tweede wedstrijd van de Pick Your Cours Teamwedstrijd. Ook deze dag weer heerlijk gelopen met allebei mijn kanjers.

Mystic had er zin in na een week niet trainen. Op de jumping liep ze een mooi foutloos rondje, jammer genoeg draaide ze de verkeerde kant uit na de tunnel waar we wel aardig wat tijd lieten liggen. Toch nog een mooie 4e plaats. Fantom had pech. Ik stuurde hem van afstand de tunnel in maar hij verkeek zich en liep in eerste instantie tegen de zak aan. Hij herstelde zich goed maar toen liep ik achter de feiten aan wat ons een lat kostte. Toch nog een 10e plaats en in ieder geval nog wat puntjes erbij.

Op het VP knalde Mystic er een super strak foutloos rondje uit, wat ons een 1e plaats opleverde! Ik was super trots op mijn kleine meid. Ook Ronan en Stirling liepen dit rondje foutloos dus ons team had aardig wat punten verdiend. Fantom liep op zijn VP helaas tegen een DK aan.

Na deze rondjes stonden we in de competitie 3e. Zouden we deze plaats kunnen vasthouden?  

Als laatste het Combi Parcours. Mystic had hier helaas een latje maar liep ook nu weer een ontzettend mooi rondje. Zowel zij als Jayson haalden hier nog een punt. Ronan en Stirling hadden allebei een DK. Het hing nu dus van Fantom af. Zou hij de 3e plaats kunnen vasthouden voor het team?

Fantom had er zin in en ging als een speer, hij begreep bijna wat ik van hem wilde voor ik het aangaf, het ging heerlijk! Foutloos, en een 1e plaats! En.... met het team zijn we overall op de 3e plaats geeindigd.  Het was een super leuke en gezellige wedstrijd met zijn allen en ik ben geweldig trots op mijn kanjers!


Borders & Kelpie, vlnr:
Patrick & Ronan, Anita & Jayson, Tanja & Mystic en Fantom, Patrick & Stirling
Cheryl en Pepper ontbreken op deze foto

Mijn 2 kanjers
Mystic en Fantom

 

 

 

 

 

BCCN 26 november 2011

Helaas moest ik Mystic terugtrekken voor deze wedstrijd, ze gleed vrijdagmiddag op de hei uit en was daarna even mank, en ik durfde geen risico te nemen...... Gelukkig hebben we daarna niks meer aan haar gezien!

Fantom had op het VP een DK, was ook een erg pittig rondje en ik was iets te onduidelijk naar hem. Op de eerste jumping waren we foutloos maar wel met twee ruime bochten, toch nog een 4e plaats. Op de tweede jumping gleed hij weg in de palen, ik had zelf niet door wat er gebeurde maar merkte dat hij bijna stilstond en daardoor was ik afgeleid waardoor eerst een lat ging en toen liep ik niet meer door en schoot hij voor me langs de tunnel in, dus nog een DK.

Ondanks dat toch nog op de 10e plaats in de competitie geŽindigd en dus mogen we in januari mee doen aan de finale van de Crufts Selectie.

 

 

 


Eurodogshow 19 en 20 november 2011

Vrijdagmiddag vertrokken we met een paar man en caravans richting Kortrijk voor de Eurodogshow. Rond 6 uur waren we er, en nadat iedereen geinstalleerd was en de hondjes uitgelaten waren, zijn we gezellig met zijn allen gaan wokken. Daarna nog gezellig buiten gezeten bij de caravans, het was niet echt koud, en dat voor half november!

Zaterdag redelijk gelopen. Fantom had een DK op de jumping, hij had een paar banaantjes meegenomen! Op het VP maakte hij dit weer goed, foutloos rondje en een 6e plaats. Mystic had 2 foutjes op de jumping, Op het VP liep ze een ontzettend mooi en snel rondje, helaas ging de laatste lat, maar ze had wel tweede tijd totaal.

Zondag hadden we echt een top dagje. Fantom liep zowel het VP als de jumping foutloos, 3e en 4e plaats. Mystic had 2 foutjes op de (erg moeilijke) jumping, Op het VP was ze foutloos en..... een 1e plaats! We kregen een supergrote beker en een grote zak Royal Canin brokken. Ik was supertrots op mijn kanjertjes!

Verder weer allemaal leuke hondenspulletjes gekocht in de winkeltjes. Het was weer een super leuk en gezellig weekend!

 

 

 

 

Pick Your Course 13 november 2011

Leuke dag gehad op de Pick Your Course Teamwedstrijd. Allebei mijn kanjertjes hebben het goed gedaan. Mystic liep de jumping en het VP foutloos, 2e en 3e plaats. Fantom had 1 foutje op de jumping, 7e plaats. VP en Mixed Parcours liep hij foutloos, op allebei de rondjes een tweede plaats. Met het team zijn we op deze dag overall op de 4e plaats geŽindigd.

 

 

 


Kleine Prijs van Brabant 29 en 30 oktober 2011

Vrijdagavond vertrokken we met de caravan richting Bergen op Zoom voor een weekendje Kleine Prijs van Brabant.

Zaterdag was de teamwedstrijd. Helaas waren zowel Franny van Tom als ook Katie van Wilma uitgevallen vanwege blessures, zodat Fantom's team nu verder bestond uit Katja/Alice, Theo/Kansie en Leo liep met lease hondje Mace van Rudie. Mystic's team bestond verder uit Katja/Ziva, Leo/Lambiek en Lisette/Jente.

Fantom was niet heel erg op dreef, eerste rondje een lat en de breed omgegooid. Tweede rondje ook weer een lat. Het spel, een vrij ingewikkeld parcours met veel tunnels, was hij dan wel weer foutloos. Mystic heeft het eigenlijk heel netjes gedaan, eerste rondje ging ze langs de band maar liep verder een perfect rondje. Tweede rondje een weigering door mijn fout en een latje. Bij het spelletje snapte ze er niks meer van en rende zelfs even de ring uit, toen heb het hele ingewikkelde tunnelverhaal maar helemaal overgeslagen en heb de laatste 10 toestellen gedaan zodat ze in ieder geval positief kon afsluiten.

's Avonds lekker met een paar man gaan wokken ergens in Bergen op Zoom.

Zondag was het Open Brabants Kampioenschap. Fantom was op de eerste twee rondjes nog steeds niet op dreef, eerste rondje weer een lat en tweede rondje ook weer en stak hij zelfs de palen twee keer verkeer in...... Hij was ook niet echt vooruit, ik baalde wel een beetje. Mystic daarentegen ging weer ontzettend goed, eerste rondje een weigering doordat ik ze te fel riep in plaats van "tunnel" aan te geven, en nog de laatste lat. Tweede rondje alleen een latje.

Op het laatste rondje, het VP, had ik besloten Fantom eens flink te gaan jagen om hem eens wakker te schudden. En dat hielp. Opeens hadden we de klik weer samen en ging hij als een speer. Snel en foutloos, en..... een 1e plaats! En om het feestje compleet te maken, liep Mystic dit rondje ook foutloos, en eindigde op de 2e plaats! Dit was natuurlijk een super mooie afsluiting van het weekend!

 

 

 

 

Cyno Masters 16 oktober 2011

En nadat gisteren weer de eerste binnenwedstrijd was, hadden we vandaag dan de laatste buitenwedstrijd van dit seizoen...... Zowel Mystic en Fantom hadden zich geplaatst om aan de Cyno Masters mee te mogen doen.

Mystic had 2 DK's, het waren ook geen makkelijke rondjes en ik denk dat het ook wat veel was voor mijn kleine meid na de ook al pittige rondjes van gisteren die ze wel super gelopen heeft.

Fantom was op de jumping STOUT en dook voor me langs de tunnel in terwijl ik toch echt PAALTJES zei..... Het VP ging wel super mooi en strak, en ondanks dat ik hem na de muur even kwijt was had hij nog een mooie tijd. We waren 2e geweest als niet de laatste lat was gegaan..... Het was wel weer een hele gezellige dag met super mooi weer!

Klik op de foto voor meer fotos van de Cyno Masters
met dank aan Anita Pennings!

 

 

 

 

 

BCCN 15 oktober 2011

Leuke dag gehad vandaag op de wedstrijd van de BCCN, de eerste wedstrijd weer binnen in de DIT Hal.

Fantom was foutloos op het VP en werd hier 5e. Op de beide jumpings gingen helaas wat latjes dus hier geen punten.

Ben vooral super trots op Mystic. Mijn kleine meid, net 2 jaar geworden, liep voor de tweede keer in de graad 3. Op het VP was ze nog een tikje onzeker in de lawaaierige hal, en kwam ze de paaltjes uit (ik wilde dat ze ze alleen afmaakte omdat ik een wissel wilde maken). Opnieuw geprobeerd en toen maakte ze ze wel mooi af. De rest van het rondje ging zonder fouten. Op de eerste jumping een weigering omdat ik te vroeg de bocht aan gaf, voor de rest ook super mooi gelopen. En de laatste (helemaal niet gemakkelijke) jumping liep ze zomaar foutloos en eindigde ze op een hele mooie 5e plaats!

 

 

 

 

KC Culemborg 1 oktober 2011

Vandaag alweer de laatste B2/C selectiewedstrijd van dit seizoen..... En voor Mystic tevens haar debuut in de B2 klasse. Voor mij was het wel even wennen, met drie honden in twee ringen lopen.

We begonnen in allebei de ringen met de jumping. Helaas was het veld erg vochtig en hierdoor glad waardoor meerdere honden problemen hadden en weggleden. Cyanda sprong erg voorzichtig en kwam rond met 1 latje wat nog 4 punten opleverde. Fantom gleed weg bij de start waardoor hij niet omhoog kwam en de startlat ging, onderweg nog een latje en dus geen punten.

De jumping in de B2 was pittig, en Mystic snapte het niet helemaal waardoor verschillende dingen mis gingen (sprong van de verkeerde kant, sprong overgeslagen) maar ik heb ze lekker laten gaan en niet gecorrigeerd.

Daarna het Vast Parcours. Gelukkig had de zon intussen flink geschenen en was het veld niet meer glad! Cyanda liep een mooi foutloos rondje, wat tijd laten liggen op de raakvlakken en een aarzeling voor de wip, maar.... alle raaklvakjes goed! Ik was heel blij, dit was een hele fijne afsluiting van het seizoen met haar! Cyanda werd 14e op dit rondje, nog 28 punten erbij en in de competitie is ze op de 39e plaats geŽindigd.

Fantom moest als een van de laatsten starten. Hij bleek toch de vorm van vorige week nog vast gehouden te hebben en knalde er weer een snel foutloos rondje uit. Weer een 2e plaats, ik was supertrots! In de competitie zijn we hiermee nog een plaatsje gestegen en is mijn knappe man op een geweldig mooie 2e plaats in de C competitie geŽindigd, waarmee ik super blij ben! Hiermee is hij ook meteen geplaatst voor de Agility Trophy, die begin volgend jaar gehouden wordt.

Mystic haar Vast Parcours was weer redelijk pittig. Bij de start controleerde ik te weinig waardoor ze de tunnel inschoot, daarna heb ik de start opnieuw gedaan en toen ging het wel goed. Verderop nam ze nog een sprong die niet moest omdat ik zelf te ver mee liep, maar de rest van het rondje ging eigenlijk ontzettend mooi dus ik was met dit rondje wel heel tevreden (de twee dingen die mis gingen kwamen echt door mij omdat ik onduidelijk was).

In plaats van een spel was er een estafette, hier had Cyanda 1 latje en Mystic en Fantom waren beiden foutloos.

 

 

 

 

 

 

KC Scheldezoom 24 september 2011

Vandaag hadden we een top dagje bij KC Scheldezoom. We begonnen met het Vast Parcours, eerst was de C-small in onze ring en rond 10 uur mocht de large verkennen. Het leek een niet super moeilijk rondje. Fantom was als ongeveer 19e aan de beurt. Mijn spook liep een keurig foutloos rondje in een mooie tijd. De dag begon dus al goed! Ook Cyanda liep een heel mooi rondje, zelfs de dakschutting was goed, maar helaas een Bruin Moment na de wip waar ze voor het verkeerde tunnelgat koos.

Fantom bleek achteraf 2e te zijn geworden op het VP, ik was natuurlijk supertrots!

Na de middagpauze was de jumping, ik had al bij de small gekeken en dit rondje leek niet makkelijk..... Nu was Cyanda als ongeveer 15e aan de beurt. De eerste helft van het rondje ging super, maar toen trok ze ineens naar de tunnel, ze luisterde wel naar mijn roepen en ging er niet in maar liep daardoor wel de sprong voorbij. Een weigering dus en een stukje verder ook nog een weigering op de (best moeilijke) palen ingang. Geen puntjes dus voor Bruine Heks helaas.....

Daarna Fantom, mijn knappe man was nog steeds op dreef, hij had er zin in en ging ervoor! Weer een foutloos rondje en wederom een hele mooie tijd. Ook op dit rondje werden we 2e, zomaar twee podiumplaatsen op een dag! Wat was ik trots op mijn kanjer, 150 punten verdiend en in het klassement schoten we van de 10e naar de 3e plaats. Mijn dag kon niet meer stuk!

Als laatste nog het spelletje, een leuk uitdagend rondje. Fantom tikte een latje en daarna ging ik jagen waardoor hij ook nog een sprong voorbij liep. Cyanda liet zien dat ze ook een rondje zonder Bruine Acties kon lopen, foutloos en nog een mooie 5e plaats.

 

 

 

 

 

ZVKC 17 september 2011

Weer een heel leuk weekend achter de rug, deze keer bij de ZVKC in Axel. We waren vrijdagmiddag al daar, en zijn 's middags met de dames gezellig gaan shoppen. 's Avonds lekker pizza gegeten met zijn allen.

Zaterdag met Fantom en Cyanda gelopen. Eerst het spelletje, een pittig rondje. Ze gingen allebei heel netjes, jammer genoeg riep ik Cyanda te fel uit de tunnel waardoor ik ze langs de tweede tunnel trok. Bij Fantom vergat ik de controle te nemen 3 sprongen voor de finish en ging hij rechtdoor in plaats van eerst nog het sterretje te draaien.....

Op de jumping hadden Cyanda en ik een miscommunicatietje, ik zei vooruit maar bedoelde de tunnel, maar Cyanda besloot dat de sprong erlangs vooruit was. Een stukje verder ging ik ook nog heel elegant op mijn gezicht..... Met Fantom ging het gelukkig beter, foutloos rondje en een 6e plaats.

 Op het VP tikte Fantom de startlat en Cyanda miste afloop dak, toch nog resp 21 en 15 punten verdiend. Fantom staat nu 10e in de C competitie en Cyanda 38e.

Daarna was nog een Knockout Race en mocht Mystic lekker knallen. We kwamen een heel eind, bij ronde 5 (halve finale) deed ik een stapje te weinig waardoor ze langs de sprong kwam en lagen we eruit. Maar super knap gelopen van mijn kleine meid!

's Avonds met de hele groep gebarbequed en weer een super gezellige avond gehad. 

Zondag waren Ronan en Pepper weer aan de beurt. Op het VP liepen allebei de broertjes een U-tje, Patrick en Ronan 2e en Cheryl en Pepper 3e plaats! Ik was super trots op Fantoms knappe kinderen!

 

 

 

 

KC de Kempen 11 september 2011

En alweer een super gezellig weekend gehad!  Lekker gekampeerd bij KC de Kempen in Geldrop. Zaterdag naar de A klasse gekeken waar drie van Fantoms kinderen meededen, Ronan,Pepper, en dochter Patch voor de eerste keer. Ronan liep een supersnelle jumping, helaas een latje maar wel dik de snelste tijd (een seconde sneller als de rest!).

Zondag mocht Mystic weer in de B1. We begonnen met een vrij pittig Vast Parcours. Mystic liep een heel mooi en snel rondje, alleen helaas 1 latje. Wel de tweede tijd, er waren maar 6 foutlozen en we eindigden toch nog op de 8e plaats, goed voor 52 puntjes.

Daarna de jumping, een leuk snel rondje. Mystic was bijna weer stout, ze ging na sprong 2 hard op de tunnel af maar na een brul van mij wist ik ze toch eruit te houden. De rest van het rondje mooi en foutloos afgelegd. Ik rekende echter door die uitzwaaier naar de tunnel, die toch wel tijd gekost had, niet meer op een hoge uitslag, vooral omdat het niet zo'n moeilijk rondje was met toch aardig wat foutlozen. Tot mijn verbazing waren we echter toch 3e geworden! Dit was haar derde podiumplaats, en dus is mijn knappe kleine meisje gepromoveerd naar de B2! Ben wel ontzettend trots op haar!

 

 

 

 

KC Zoys 4 september 2011

Weer een super gezellig agility weekend met de caravan achter de rug. Zaterdag naar de A klasse gekeken waar Fantoms zonen Ronan en Pepper aan de start kwamen. Pepper liep een ontzettend mooi VP waar alleen een latje ging, dus helaas net geen U-tje maar wel een hele mooie 3e plaats!

Zondag was Mystic aan de beurt, mijn kleine meid had een beetje heksenstreken vandaag. Bij het VP ging ze na sprong 2 naar het dak in plaats van met mij mee te komen..... De rest van het rondje wel heel mooi afgemaakt en meteen de raakvlakken getraind wat ze keurig deed. Op de jumping een beetje hetzelfde verhaal.... Ze ging super, alle moeilijke stukken vloeiend en mooi. En dan bij sprong 14 slaat ze ineens totaal  onverwacht rechtsaf en vliegt over de zijkant van de breed in plaats van met mij mee te komen. Maar ondanks die 2 bananen acties toch eigenlijk heerlijk gelopen met d'r.

 

 

 

 

Marian Tittel Bokaal 28 augustus 2011

Gezellige en leuke wedstrijd gehad vandaag in Reuver. Fantom zat in het team Ghostbusters met Margo/Nikita, Robin/Quiggs en Bo/Mable. Mystic zat in het team Roadrunners met Patrick/Ronan, Cheryl/Pepper (haar halfbroertjes) en Mary/Yindi.

We begonnen 's morgens met een jumping en een Vast Parcours. Fantom was super op dreef en wist beide rondjes te winnen! Mystic had ook heel netjes gelopen met een paar kleine foutjes. Na deze rondjes stond Fantom's team op de 6e plaats, en Mystic's team (met allemaal jonge hondjes) iets van 11e.

's Middags na de pauze (na een heerlijke lunch in het restaurant wat naast het wedstrijdterrein lag) hadden we twee estafettes. Mystic heeft ook deze keer mooi gelopen met op ieder rondje een dingetje wat mis ging. Fantom kon niks fout doen vandaag en liep ook beide estafettes foutloos. Wat een heerlijke hond is dat toch!

Uiteindelijk zijn we met het team Ghostbusters op de 4e plaats geeindigd. Na afloop hebben we nog met een paar man een heerlijk ijs gegeten in de Witte Steen als afsluiting. Het was een super gezellige dag!

 

 

 

 

KC Zaanstreek 27 augustus 2011

Super blij met mijn bruine heksje vandaag! Cyanda liep vandaag zowel het VP als de jumping foutloos, 81 puntjes erbij die ze hard nodig had! In 1 wedstrijd zijn we nu in de competitie zomaar 30 plaatsen naar voren geschoven, van de 67e naar de 37e plaats!

Fantom had pech op het VP, hij liep een ontzettend mooi rondje maar gleed uit op de kattenloop en viel er vervolgens vanaf..... Gelukkig kwam hij goed terecht en had zich geen pijn gedaan. Op de jumping was hij ook foutloos en 6e. Fantom staat nu 14e in de competitie.

Het spel werd afgelast vanwege de vele regen.

 

 

 

 

 

KC Arnhem 20 en 21 augustus 2011

We hebben een geweldig leuk weekend in Arnhem achter de rug. Zaterdag was B1 selectie en liep ik behalve met Mystic ook met "lease hondje" Jade van Wiel en Marjo. Mystic liep twee mooie rondjes maar op het VP ging de start mis en hadden we DK, op de jumping een weigering en ging de breed om, dus geen puntjes voor haar deze keer.

Jade liep een hele mooie foutloze jumping en werd 3e, dus een P-tje! Dus kon ik haar vakantievierende baasjes in Frankrijk heel blij maken. Op het VP helaas ook een DK.

Zondag had ik Fantom en Cyanda ingeschreven in de Open Klasse. Op het VP had Cyanda DK en Fantom werd met 2 fouten 3e (er waren maar drie honden rondgekomen, de rest had DK.....). Op de jumping ging het al beter, Fantom werd met 1 latje 4e en Cyanda was foutloos en werd 2e! Op het Spel ging het nog iets beter, allebei foutloos en werd ik met Fantom 1e en met Cyanda 2e!

Alle honden die een 1e plaats liepen dit weekend plaatsten zich voor de Finale van de Grote Prijs van Arnhem, dus mocht ook mijn spook nog een extra rondje lopen (wat hij helemaal niet erg vond!). Een leuk Vast Parcours, Fantom ging er snel en foutloos overheen, en wist ook dit De Grote Prijs van Arnhem te winnen! Een mooie afsluiting van een leuk weekend!

 

 

 

 

 

 

KC Gooi & Eemland 13 augustus 2011

Met Fantom vandaag 7e op de jumping geworden, op het VP gingen helaas 2 latten. Cyanda had op beide rondjes DK. Op de jumping springt ze midden in de vleugel van een sprong die ze helemaal niet moest nemen, dat was wel schrikken! Gelukkig hebben we daarna niks aan haar gezien, dus het lijkt nog goed te zijn afgelopen.

 

 

 

 

 

Sloeber / Aarschot 6 en 7 augustus 2011

Vrijdagmiddag vertrokken we met de caravan richting Kontich in Belgie voor alweer een weekendje agility.

Zaterdagmorgen begonnen we met het Gokkers Parcours voor Cyanda en Fantom en met de jumping voor Mystic. Met Cyanda en Fantom vooral even de raakvlakken getraind maar Fantom liep ook een heel mooi snel rondje en zou uiteindelijk zelfs 3e worden! De jumping voor de graad 2 was wel erg pittig, Mystic kwam uiteindelijk rond met 2 latjes en 2 weigeringen op de palen.

Het Vast Parcours voor de graad 3 was een heel leuk rondje. Cyanda liep netjes met alleen afloop dak fout. Fantom was foutloos en werd hier 5e. Het Vast Parcours voor de graad 2 was ook weer heel pittig. Mystic deed het echter prima, ze luisterde goed en begreep wat ik van haar wilde, en we kwamen foutloos rond. Ik was ontzettend trots op haar! Uiteindelijk bleken er maar 5 honden foutloos te zijn op dit rondje (van de 175...) waarvan 2 ook nog buiten tijd. Mystic werd 1e, knappe meid!

Daarna nog de jumping voor de graad 3, ook al niet makkelijk. Cyanda had haar heksenmuts weer opgezet en vloog alle kanten uit, maar ook met Fantom wilde dit rondje niet lukken, allebei DK dus....

Bij de prijsuitreiking gingen wij dames aan de sangria, en we werden dus al vrij snel melig.... Het was heel gezellig!

Zondag begonnen we met het Gokkers Parcours voor de graad 2. De bonus was dat je na 30 seconden je hond vooruit moest sturen over 2 sprongen naar de tunnel en dan nog de finish sprong, maar je mocht niet mee over het lint dus je moest je hond echt sturen. Mystic liep het rondje wat ik  voor haar uitgedacht had heel mooi, en ze liet zich ook prima wegsturen dus ook de bonus was binnen. Zij werd uiteindelijk hier 3e.

De jumping voor de graad 3 was wederom lastig, Cyanda begon mooi tot ik ze kwijtraakte en vanaf daar was het weer een al geheks.... Ook met Fantom weer een DK. Daarna werd het wel hectisch, moest eerst de jumping van de graad 2 verkennen maar daar waren we pas laat aan de beurt, intussen moesten we het ook al het VP van de graad 2 en het VP van de graad 3 verkennen. Zat dus op een gegeven moment met drie rondjes in mijn hoofd.....

Eerst Mystic haar jumping, ook al weer zo'n moeilijke. Mooi ging het niet maar we kwamen toch een heel eind met alleen een latje, tot ze drie sprongen voor de finish 2 sprongen voorbij liep, toen heb ik haar laten gaan en hadden we dus DK. Daarna het VP voor graad 3, Cyanda weer afloop dak fout en de oxer ging af, maar verder netjes gelopen, geen geheks! Fantom 1 latje, ik stond hem in de weg. Echt jammer, qua tijd had hij 4e kunnen zijn......

Als laatste nog de estafette, Fantom dat in een team met Anita/Jayson, Cheryl/Pepper en Patrick/Ronan. Naar aanleiding van de prijsuitreiking gisteren was onze teamnaam: Patrick en de Sangria Girls. Wij dames hadden ook de sterretjes uit het sangria glas in onze haren gestoken....... Patrick moest als eerste maar liep helaas tegen een DK aan. Toen moest de rest allemaal tegelijk starten, Fantom liep zijn rondje wel mooi foutloos. Wat toch wel knap was, aangezien hij vanuit de tunnel die onder de kattenloop lag, naar de palen moest (terwijl er nog een tunnel vlak naast lag), en ik dus niet mee kon omdat die kattenloop er stond.

Het was weer een super gezellig weekend!


Prijsuitreiking zaterdag was heel gezellig!

 

 

 

 

European Open 30 en 31 juli 2011

Na 2 daagjes thuis te zijn geweest na de BC Classic in Denemarken, vertrokken we woensdagnacht weer naar de European Open in Oostenrijk. Rond 10 uur 's morgens kwamen we aan op het terrein en konden we onze caravan en ons zelf installeren. De rest van de dag lekker in het zonnetje gezeten en gekeken hoe iedereen arriveerde, naar de winkel geweest, het terrein verkend en een mooi groot park ontdekt waar je heerlijk kon wandelen. 

Vrijdag om 20 voor 11 had Nederland training, met Fantom 3 simpele stukjes gedaan zodat hij even alle raakvlakken en de palen gedaan had en toen gestopt. De rest van de dag naar de trainingen van de andere landen gekeken, weer lekker in het zonnetje gezeten en in het park gewandeld. Om half 7 's avonds was de opening / intocht met een parade door het stadion. Daarna gezellig met een man of 8 uit gaan eten in het dorp.  

Zaterdag moesten we een Vast Parcours en een Jumping lopen, de eerste 25 (van zo'n 340 deelnemers) van ieder rondje plaatsten zich voor de finale, en verder van ieder land nog de beste van het land over beide rondjes. Wij begonnen met het Vast Parcours. Een niet zo heel moeilijk rondje. Fantom liep op zich wel netjes maar tikte de breed om. Van Nederland liepen hier Katja met Alice, Nico met Ratu en Carl met Cimi foutloos.  

's Middags hadden we de jumping, we hadden dit rondje 's morgens al bekeken,  dit was wel een erg pittig rondje! Fantom en ik hadden nog steeds de klik van in Denemarken, hij reageerde super en begreep me overal. Foutloos rond op dit moeilijke rondje, ik was geweldig trots op hem! Nu maar afwachten of het genoeg was voor de finale.....Van Nederland waren hier verder alleen Tom met Franny en Carl met Cimi foutloos.  

Rond 4 uur hadden de laatste lopers gelopen maar moesten we nog een paar uur wachten eer de uitslagen uitgehangen werden. Degenen die een van de rondjes foutloos gelopen hadden waren natuurlijk erg benieuwd of ze bij de eerste 25 geeindigd waren en dus de finale gehaald hadden. Intussen al gegeten (bij de kantine kreeg je lekkere pizzas). De finales van de small en medium waren al bezig toen de uitslagen van de large eindelijk uitgehangen werden.....

Fantom was op de 22e plaats geeindigd op de jumping en was dus geplaatst voor de finale! Ook Tom en Franny hadden het gered. Op het VP had niemand van Nederland het gered, op dit rondje waren dan ook 116 foutlozen!  Behalve Tom en ik was ook Carl geplaatst voor de finale als beste van het land (hij had beide rondjes foutloos gelopen). Bij de small was alleen Frank Maene geplaatst voor Nederland, als beste van het land. Bij de medium Patrick Slokkers met een plaats op de jumping, en Kees Stoel als beste van het land.  

Tegen de tijd dat de finale van de large ging beginnen was het al donker en dus werd deze gehouden op het veld waar we overdag ook gelopen hadden, omdat daar verlichting was. Intussen was het ook flink beginnen te regenen. Met verkennen voelde ik al hoe drassig en glad de grond werd...... Het rondje was een pittig vast parcours.  

Fantom en ik moesten ongeveer als 35e starten, dus kon ik eerst een paar honden kijken. Iedereen zat om de ring onder allerlei formaten paraplus in de stromende regen, rondom de ring was het donker, het was een hele aparte sfeer. Toen ik Fantom gehaald had en hem warm liep langs de kant, kon ik de ring niet eens meer zien aangezien die helemaal omringd was door publiek onder paraplus.  

Uiteindelijk mochten we dan starten. Mijn knappe man liet me wederom niet in de steek. Ondanks de regen en de gladheid ging hij zeker en snel, en voerde perfect uit wat ik van hem wilde. Echt genieten! De voorlaatste sprong (de muur) tikte hij en ik dacht dat die af was gegaan. Maar toen we finishten begon iedereen te juichen en wist ik dat hij was blijven liggen, we waren foutloos! 

We hadden nog geluk gehad, want de hond na mij was driekwart rond toen ineens het licht uitviel! Ze zijn daarna volgens mij wel een half uur bezig geweest eer ze de lichten weer allemaal aan de gang hadden. Ik had Fantom al helemaal uitgestapt en toen ik terug bij de ring kwam was er nog niemand meer gestart...... Uiteindelijk hadden ze de lichten dan toch weer aan en ging het weer verder. Tom en Franny startten een paar honden na mij maar helaas gleed Tom uit in de gladde modder, waarna Franny de kattenloop niet opging wat een weigering opleverde. Verder een hele hoop goeie snelle rondjes gezien, maar ook een hoop toppers die toch mis gingen op dit niet makkelijke rondje. Wat me weer des te trotser op mijn knappe Fantom maakte, die dit toch maar zo mooi gelopen had! 

Carl en Cimi moesten als allerlaatste omdat Cimi loops was, maar zij liepen helaas tegen een DK aan. Rond 11 uur was het pas gedaan, daarna stroomde ook iedereen weg na een hele avond in de regen gezeten te hebben.....  De uitslag zag ik pas volgende dag, de Finse Niina Liinna Lina had gewonnen. Fantom en ik waren 10e geworden, ik was geweldig trots op mijn Fantje! 

Zondag was dan de teamwedstrijd, Fantom en ik zaten in het team Dutch United, wat verder bestond uit Katja/Alice, Ton/Elles en Jurjen/Chap. Gelukkig was het weer droog en 's middags zou zelfs de zon doorbreken en werd het lekker warm! 

We begonnen met een niet heel moeilijk Vast Parcours. Katja en Ton liepen dit rondje foutloos. Jurjen helaas een DK. Fantom en ik gingen als laatste, en kwamen ook foutloos rond. Aangezien de beste drie telden, hadden we dus 0 fouten op dit rondje. Dat was al een mooi begin!

Rond 3 uur  's middags moesten we de jumping lopen, die was wederom een stuk pittiger als het VP, maar wel een lekker rondje om te lopen. Katja en Alice liepen een mooi snel rondje, maar helaas tikte Alice een blokje uit de muur. Daarna Ton met Elles, en die liepen helaas tegen een DK aan. Vervolgens Jurjen en Chap, en die kwamen foutloos rond. Als laatste weer Fantom en ik. En wederom liet mijn kanjer me niet niet de steek, ook wij kwamen foutloos rond!

 Met 1 fout over 2 rondjes hadden we het als team dus helemaal niet slecht gedaan, nu was het weer afwachten. De beste 10 teams over de twee rondjes mochten in de finale 's avonds starten...... Weer moesten we enige tijd wachten. Uiteindelijk bleek dat we over beide rondjes met het team 4e waren geworden van de 86 teams Een hele knappe prestatie, en we mochten dus aan de finale meedoen.

Maar toen ik de finale zag kreeg ik het toch wel op de zenuwen, wat zag dat moeilijk uit! Er was een groot parcours uitgezet, allevier de teamleden liep een gedeelte hiervan in een estafette. De stukjes waren wel heel moeilijk, je moest echt ofwel heel hard kunnen lopen, of een hond hebben die heel goed zelfstandig kon werken. En als een teamlid DK had, kreeg meteen het hele team DK en was je weg...... Toen de small en medium liepen hebben we boven op de tribune staan kijken wie welk stukje wilde lopen, uiteindelijk zou ik met Fantom als eerste starten. Ons team was als vier na laatste aan de beurt. Intussen waren al heel wat DK's gevallen.....

Hondjes gehaald en warm gelopen, en uiteindelijk mochten we dan de ring in. Fantom en ik begonnen, het ging lekker alleen helaas 1 latje. Maar ik was al blij dat we geen DK hadden! Daarna Ton en Elles, en zij liepen een mooi foutloos rondje! Daarna Jurjen met Chap, ook heel mooi maar helaas ook een latje. Als laatste Katja met Alice, helaas 2 foutjes op de weave en 2 raakvlakfouten. Maar we waren zonder DK rondgekomen!

Uiteindelijk bleek dat we 4e waren geworden op de estafette, toch een hele prestatie!

Daarna was nog de afsluiting, en hierna zijn we lekker als afsluiting in de stad gaan eten. En maandagmorgen vertrokken we alweer richting huis. Het was weer een geweldig mooi weekend, en wat heb ik weer genoten van mijn knappe Fantom!

 

 

 

 

 

Border Collie Classic 23 en 24 juli 2011

Na een hele gezellige week op het Agility Summer Event in Dronten gingen we woensdag met 4 caravans, 9 mensen en 25 honden richting Denemarken. Na een lange rit met een aantal files, een heerlijke maar snelle maaltijd op de boot kwamen we 's avonds laat op de camping aan. Donderdag een rustdag gehouden en 's avonds alvast de tenten op het terrein gaan opzetten. Het weer voorspelde niet veel goeds, dondermiddag begon het al te regenen en de  voorspellingen zagen niet veel beter uit......

Vrijdag liep de graad 1 en zouden Cheryl met Pepper en Patrick met Ronan (beiden zonen van Fantom) starten. Allebei hebben ze heel goed gelopen. Cheryl en Pepper hadden een 6e plaats op de Open Jumping. Patrick en Ronan hadden een 6e plek op de Jumping, en..... een 1e plaats op het Open Vast Parcours! Dat was natuurlijk al een geweldige start van het weekend en we gingen dan ook (ondanks de regen) in een feeststemming terug naar de camping!

Zaterdag waren wij dan aan de beurt. Mystic, Fantom en Cyanda hadden nummer 3, 22 en 41 en waren dus steeds vrij kort na elkaar. We begonnen met een Vast Parcours (AG A). Mystic liep een ontzettend goed rondje en en ging foutloos tot 3 toestellen voor de finish, toen stak ze voor me langs de palen in en kregen we DK. Ik was ontzettend trots! Fantom tikte een lat maar was zowiezo erg traag op de raakvlakken dus over hem ik was niet zo tevreden. Cyanda miste de afloop van het dak en kreeg uiteindelijk ongeveer op hetzelfde punt als Mystic een DK.

Daarna naar de eerste Jumping (JP C). Mystic ging wederom heel netjes maar draaide te vroeg weg voor een sprong wat een weigering opleverde, en tikte de laatste lat. Fantom ging als een trein maar nam alleen helaas het verkeerde tunnelgat, dus een DK. Cyanda daarentegen liep een mooi foutloos rondje, knap Bruin Heksje!

In de pauze konden we het VP en de jumping voor de middag verkennen. Beide rondjes waren een stuk pittiger als die van de ochtend, vooral de jumping was moeilijk. Ze begonnen nu met andere startnummers dus was ik later aan de beurt en kon ik eerst even kijken naar de rondjes. Op een of andere manier had ik echter de indeling verkeerd begrepen en dacht ik dat ik wederom eerst het VP moest lopen, en had me ook helemaal op dit rondje geconcentreerd. Ik had Mystic al gehaald en was haar warm aan het lopen, toen ik ineens Cathy met Jazz op de jumping zag lopen, en ik was met Mystic twee honden na haar...... Oeps, ik moest dus eerst de jumping lopen!

Dus met Mystic snel die kant uitgelopen, intussen was degene voor me al aan het lopen en de ringmeester was  al op me aan het wachten. We gingen dus niet echt goed voorbereid van start, en het was ook nog zo'n moeilijk rondje. Maar mijn knappe Mystic verraste me, ze deed het prima en begreep me uitstekend. En tot mijn verbazing kwamen we foutloos rond! Wat was ik trots op mijn kleine meid! Daarna had ik zoiets, als ik hier met Mystic kan rondkomen, dan moet het met die andere twee ook kunnen. En dat klopte ook, zowel Fantom als Cyanda liepen deze jumping ook foutloos. En dat terwijl ik het rondje met verkennen zo moeilijk vond!

Daarna dan nog het laatste Vast Parcours. Mystic ging mooi maar ging al voor mijn "go" van de afloop van de kattenloop, daarna miste ze een paaltje bij de (moeilijke) ingang en toen ze bij het dak ook doorschoot heb ik ze even terug op het raakvlak gezet. Cyanda had een weigering en sprong ook weer van het dak, dus ook haar teruggezet. Fantom liep dit rondje foutloos en we werden hier 10e, en waren daarmee gekwalificeerd voor de individuele finale op zondag!

Ik was heel trots op alledrie mijn kanjers, Cyanda en Fantom allebei twee foutloze rondjes, en Fantom geplaatst voor de finale! En Mystic, met haar vier maanden wedstrijdervaring, had het moeilijkste rondje van de dag foutloos gelopen! Later op de camping zagen we op Internet dat Fantom zich tevens geplaatst had voor de landenfinale, samen met Cathy/Athos, Peter/Meave en Marcel/ Max.

Zondagmorgen liepen we nog een VP en een jumping. Fantom en Cyanda begonnen met het VP. Fantom had er zin in en liep een snel en foutloos rondje! Cyanda had hier een fout, ze gooide de vleugel van een sprong om.

Mystic begon met de jumping en liep ook nu weer een heel mooi rondje, met alleen een latje. Fantom en Cyanda hadden allebei een DK op dit rondje, Fantom begreep mijn "weg" niet en ging vol rechtdoor voor de tunnel.... Bij Cyanda stapte ik te vroeg in waardoor ze voor de sprong wegdraaide en deze van de verkeerde kant nam.

Daarna moest Mystic nog het VP lopen, en mijn knappe kleine meid liep ook dit rondje foutloos! Ze heeft het echt super gedaan dit weekend voor zo'n jong hondje op zo'n moeilijke parcoursen!

Na de middag was eerst de Landen Team Finale. Helaas was Meave van Peter Spoorenberg gebleseerd en kon hij niet meer starten, dat was echt balen... In plaats daarvan zouden nu Bianca met Xzirra (Fantom's zus!) het team versterken. Nederland moest als allerlaatste team starten. Eerst gingen Cathy en Athos van start en zij liepen een mooi foutloos rondje. Daarna Bianca en Xzirra, helaas liep Xzirra om een sprong heen wat een weigering opleverde, en kregen ze nog een fout op  de kattenloop. Max en Marcel liepen vervolgens ook een foutloos rondje. Als laatste kwamen Fantom en ik, echt spannend om zo als laatste te starten..... Mijn kanjer liet me niet in de steek, hij had er zin in vandaag en liep wederom een foutloos rondje! We zijn uiteindelijk met het Nederlands team op een mooie 4e plaats geeindigd.

Daarna werd het parcours omgebouwd voor de individuele finale. Fantom en ik moesten nu al als derde starten. Mijn spook had er nog steeds zin in, en in de stromende regen liepen we ons vijfde foutloze rondje van dit weekend! Uiteindelijk zijn we in de finale op de 9e plaats geeindigd. Ik was ontzettend trots op mijn kanjer!

Het was weer een geweldige ervaring om mee te maken en ondanks de vele regen heb ik genoten van dit weekend!

 

 

 

 

 

Interclub / Golden Spur Trophy 26 juni 2011

Vandaag ook weer een lange maar leuke dag gehad op de Interclub in Heule (B). Fantom was op beide jumpings foutloos en had op beide VP 1 foutje. We hebben een grote beker gekregen omdat we beste Nederlander waren. Mystic had ook heel mooi gelopen, op een jumping was ze foutloos en maar 0,05 seconden langzamer als Fantom! Op de andere rondjes kleine foutjes maar hele mooie dingen laten zien. Met Lihos zijn we dit jaar op de 8e plaats geeindigd.

 

 

 

 

Nederlands Kampioenschap 25 juni 2011

Ondanks de vele regen heb ik genoten van allebei mijn kanjers op het NK vandaag.

De jumping was vrij pittig. Cyanda liep ondanks de weersomstandigheden (ze heeft een hekel aan een natte gladde ondergrond) een ontzettend mooi en snel rondje maar tikte helaas een latje. Fantom gleed weg voor een sprong toen hij wilde afzetten en kreeg dus een weigering. Daarna ging ik jagen waardoor nog een lat ging en hij scheef over de breed ging, dus uiteindelijk een DK.

Op het VP liep Cyanda wederom een mooi rondje alleen dit keer jammer genoeg een afloop fout op het dak. Met 2 foutjes in totaal is ze overall 15e geworden.

Fantom liep een mooi foutloos VP en is op dit rondje 2e geworden! Dus toch nog mooi afgesloten!  Fantom is overall 32e geworden.

 

 

 

 

Nevelhorst 19 juni 2011

Cyanda liep een mooie strakke jumping, maar het gras was nat en glad van de regen en daar heeft ze een hekel aan. Dus ging ze weer heel vroeg afzetten, wat helaas 2 latten tot gevolg had..... Fantom vond het nodig om even zijn neus in een tunnel te steken waar hij niks te zoeken had, en dus een DK.

Op het VP had Cyanda afloop dak fout, en ze landde midden in de oxer, helaas geen puntjes dus voor haar vandaag. Fantom liep een mooi en strak rondje maar jammer genoeg ging er een latje. Achteraf bleek dat ze deze niet geschreven hadden en stonden we als 2e op de uitslagenlijst. Dus maar even naar het secretariaat gegaan, ze hebben het nagekeken en op het lopersbriefje stond inderdaad een fout geschreven, dus hebben ze het aangepast. Met die fout waren we 13e, dus toch nog 34 puntjes erbij.

 

 

 

 

KC Delft 18 juni 2011

Weer heerlijk gelopen met Mystic vandaag. Op het VP een DK maar dat was mijn eigen schuld, ik trok zelf te snel weg waardoor ik ze langs de band trok. Op de jumping foutloos en een 4e plaats. Het spel was dezelfde jumping maar nu in omgekeerde volgorde. Hier was ze weer foutloos, en nu een 1e plaats! Mijn knappe kleine heks staat nu 1e in de B1 competitie!

 

 

 

 

 

KC NOP 11 juni 2011

Vandaag flink wat onweer- en stortbuien gehad... ... Op het Vast Parcours hadden ze allebei 1 fout: Cyanda mist de afloop van het dak en Fantom tikt een blokje uit de muur. Cyanda 5 puntjes erbij en Fantom 17 puntjes. Op de jumping allebei DK.

 

 

 

 

LAK 5 juni 2011

Vandaag zat het helaas niet mee.... Cyanda loopt een super mooi VP maar schiet bijna op het eind toch de tunnel in. Fantom tikt de startlat en heeft een weigering. Op de (moeilijke) jumping met Fantom een DK. Cyanda eindigt met 1 latje nog op de 16e plaats, toch weer 21 puntjes erbij.

 

 

 

 

VVDH 4 juni 2011

Knappe Fantom was super op dreef vandaag, zowel de Jumping als de Open Jumping gewonnen!

 

 

 

 

HSC Pijnhorst  28 mei 2011

Mystic heeft vandaag bij de Pijnhorst haar tweede P-tje gehaald met een mooie 2e plaats op het VP! Ze staat nu na drie wedstrijden op de 3e plaats in de B1 competitie. Knap Heksje!


 

 

 

KC Deventer 21 mei 2011


Heerlijk gelopen met Mystic in Deventer vandaag. Weliswaar een latje op het VP en een weigering op de jumping maar afgezien daarvan ging het super lekker! 9e en 13e plaats en toch weer 75 puntjes erbij! Ben zo blij met mijn kanjertje!

 

 

 

 

KC Hoogeveen 14 mei 2011

Mystic liep vandaag op haar eerste B1 wedstrijd een 2e plaats op het VP (en dus een P-tje) en een 6e plaats op de jumping. Super trots op mijn knappe kleine meid!

 

 

 

Stevoort 8 mei 2011


Mystic en haar twee halfbroertjes Ronan en Pepper waren super knap gisteren in Stevoort (B). Mystic en Ronan werden 1e en 2e op het Vast Parcours, Pepper had met een foutje ook nog een (Belgisch) Utje en werd 13e (van 104 honden). Ben ontzettend trots op Fantom's knappe kinderen!

 

 

 

 

KCWF 1 mei 2011

Mystic heeft de A klasse afgesloten met nog een Utje en een 3e plaats op de jumping. Vandaag ook Mystics broer Finn nog eens gezien, dat is een hele knappe man geworden en hij kan net zo onstuimig knuffelen als papa Fantom!

 

 

 

KC Rotterdam 25 april 2011

Geweldige dag gehad vandaag!!!! Mystic wint het spel en het VP, heeft daarmee ook haar derde U-tje en is daarmee in 3 wedstrijden gepromoveerd naar de B1! Jumping 1 latje maar wel snelste tijd. Fantom wint de tweede jumping en is daarmee geselecteerd voor de European Open! Helemaal blij met mijn kanjers!

 

 

 

IMCA 30 april 2011

Lekker gelopen met mijn Fantje vandaag op de laatste IMCA selectie, jammer genoeg beide rondjes een latje maar wel mooi strak gelopen, de klik is er weer, ben blij dat we weer lekker lopen samen

 

 

 

KC NOP 24 april 2011

Mystic wint vandaag op haar tweede A-wedstrijd het VP en haalt hiermee haar tweede U-tje. Op de jumping kwam ze helaas te vroeg uit de palen maar verder was ook dit een mooi en strak rondje. Bij het spelletje moesten we, in de sfeer van Pasen, zoveel mogelijk kuikens en eieren rapen. Hier bleef ze heel braaf op het raakvlak wachten terwijl vrouwtje kuikens aan het rapen was. Ik was weer super trots op mijn kleine meid!

 

 

 

 

HSV WIK 16 april 2011

Helaas geen punten deze keer.... Fantom liep een mooi en snel Vast Parcours maar miste het laatste paaltje waardoor we DK kregen. Cyanda was aan het heksen dus ook een DK. Op de jumping was Fantom aan het spoken, wederom DK. Cyanda liep eigenlijk een super mooi rondje maar nam net een tunneltje teveel..... en weer een DK..... Wel een super gezellig weekend gehad!

 

 

 

 

 

DVS 9 en 10 april 2011

Na een heerlijke vakantie week in 's Gravezande, was zaterdag dan de eerste A-wedstrijd voor Mystic. Mijn knappe meisje begon meteen heel goed met een 1e plaats op het Spel. Vervolgens liep ze ook de jumping foutloos, dus haar eerste U-tje is binnen, hier een mooie 3e plaats. Ook op het VP ging ze als een speer, jammer genoeg ging de voorlaatste lat, hier een 12e plaats. Ben supertrots op mijn kleine meid!

Zondag was de eerste C selectie van het seizoen, zowel Fantom als Cyanda liepen een foutloze jumping. Fantom werd 4e en Cyanda 14e.

 

 

 

WK Selectie 3 april 2011

Fantom heeft goed zijn best gedaan op de eerste WK Selectie!  Eerste jumping foutloos en 5e plaats. Eerste VP helaas DK door een stomme fout van mij, hij ging als een speer.... Tweede VP foutloos en 4e plaats. Tweede jumping foutloos maar jammer genoeg was ik even het contact kwijt en zat hij bijna in de tunnel, dit kostte natuurlijk enorm veel tijd. Hier een 7e plaats. Helaas steeds net geen P-tje maar wel heerlijk gelopen met mijn knappe kanjer!

 

 

 

 

 

Oefenwedstrijd HS Lingewaard 27 maart 2011


Super gezellig weekend achter de rug, en lekker gelopen met mijn kanjertjes. Fantom met 1 lat 2e op het VP. Mystic op haar derde wedstrijdje 4e op het VP met 1 lat en jumping foutloos en 2e. Ben ook supertrots op Patrick en Ronan (zoon van Fantom) die op hun allereerste wedstrijd een 1e plek op het VP en een 2e plek op de jumping liepen!


 

 

 

 

IMCA selectie 19 maart 2011

Deze keer ging het gelukkig een stuk beter als de eerste selectie..... Fantom ging op de jumping als een speer, helaas alleen ging de laatste lat, maar we hadden in ieder geval punten. Cyanda een DK, hierna kreeg ze toch weer last van haar voetje dus ben ik niet meer met haar gestart. Op het VP bleef Fantom foutloos, 6e plaats, dus weer aardig wat punten erbij.

 

 

 

BCCN 12 maart 2011

Cyanda was lekker op dreef vandaag en liep  2 foutloze jumpings, 4e en 9e plaats. Fantom was op de eerste 2 rondjes erg stout, op de laatste jumping was hij wel weer lekker op dreef maar toen ging helaas op de laatste rechte lijn een latje. Wel een leuke dag gehad en tussen de middag nog met de jonge hondjes (Mystic en halfbroertje Ronan) in de kleine hal getraind.

 

 

 

IMCA selectie 6 maart 2011

Vandaag ging het niet helemaal zoals het moest...... Fantom ging als een speer, maar op het VP trok ik te fel aan hem en trok ik hem zelf de tunnel in, in plaats van het dak op te sturen.... Cyanda sprong van het dak en was toen meteen ook over een sprong waar ze niet heen moest, dus allebei DK. Op de jumping voor Fantom wederom een DK, hij was niet uit de tunnel te houden hoe hard ik ook schreeuwde.... Cyanda deed het nu beter en bleef wel foutloos.

 

 

 

 

IMCA Oefenwedstrijd 6 februari 2011

Zondag was de oefenwedstrijd van de IMCA. We moesten twee keer hetzelfde VP lopen, een keer als wedstrijd en een keer voor te trainen, je mocht zelf aangeven welk rondje telde voor je het tweede ging lopen.

Met Fantom op het eerste geknald, hem flink opgejaagd en hij liep goed, alleen helaas de laatste lat. De tweede keer hem geprovoceerd door gewoon geen "go" te geven en zelf door te rennen, bij het dak bleef hij braaf staan maar op de wip en kattenloop heb ik hem terug moeten zetten, dus was weer een goeie les voor  hem. 

Cyanda was op het eerste VP weer heel stout en heb ik drie keer teruggezet op de raakvlakken. En ziedaar, op het tweede VP wist ze het ineens wel en bleef echt keurig onderin de raakvlakken staan en wachtte op mijn go voor ze vertrok, ze kan het dus wel! Het blijven staan aan de start ging nu ook heel goed. Ze was foutloos op het VP maar natuurlijk geen goede tijd omdat ik ze lang had laten staan op de raakvlakken.

Op de jumping had Fantom een DK omdat ik onduidelijk was, Cyanda was wederom foutloos. 

Voor Mystic was dit haar tweede wedstrijdje en ze heeft weer heerlijk gelopen.  Eerste VP een weigering omdat ik haar te weinig begeleidde maar verder alles perfect en ook de paaltjes in een keer goed. Tweede keer VP kwam ze twee keer bij het 10e paaltje eruit en heb ik ze even geholpen. Jumping deed ze de palen weer in een keer goed, alleen een weigering omdat ik wederom te snel was in een binnenbocht maar de rest van het rondje was weer super. Ik was supertrots op mijn kleine meid!

 

 

 

Tunmatis Teamwedstrijd 5 februari 2011

We waren vrijdagavond rond 10 uur in Bergen op Zoom met de caravan en hebben nog tot half 2 in de kantine gezeten, was gezellig hihi.

Zaterdag op de teamwedstrijd niet zo goed gelopen, Fantom ging weliswaar hard maar op 2 parcoursen rende hij de laatste sprong voorbij omdat hij dacht dat de speel aan de finish lag, grrrrr. Het andere rondje heel mooi en snel gelopen maar helaas een lat. Cyanda was weer stout op de raakvlakken en op de jumping een en twee latten. Ze had weer moeite met de oxer, die ging beide keren om dus daar moeten we weer vaker op trainen! 

's Avonds met een groepje uit gaan eten en daarna nog tot 12 uur in de kantine gezeten.

 

 

 

Agility Trophy  der Lage Landen 29 januari 2011


Gisteren de Agility Thropy der Lage Landen gelopen waarvoor zowel Cyanda als Fantom zich geplaatst hadden. De Jumping was bagger met allebei, Cyanda kwam de palen uit en rende een rondje om de tunnel voor ze erin ging.... Bij Fantom was ik een fractie verblind door de zon waardoor ik de tunnel niet meer zag en hem het verkeerde gat introk..... Op het Vast Parcours waren ze allebei foutloos maar op hetzelfde punt een veel te wijde bocht, 11e en 13e plaats maar wel 1e en 3e Nederlander. Estafette allebei DK. Wel een leuke dag gehad, en de Belgen hebben weer dik gewonnen......

 

 

 

ARL 23 januari 2011

Mystic haar allereerste wedstrijdje, ze startte in de Debutantenklasse en ze heeft het ontzettend knap gedaan: 1e plaats Spel, 3e plaats VP en DK op de jumping. Ze ging als een speer maar deed toch ook heel braaf alles wat ik wou. Fantom had ook goed gelopen met een 1e plaats op het Spel en een 2e plaats op het VP.

 

 

 

BCCN 16 januari 2011

Helaas was ik geveld door griep en totaal niet fit voor de finale van de Crufts Selectie.... Ondanks dat ik zelf liep als een dweil, liet mijn trouwe Spook me niet in de steek en liepen we beide jumpings foutloos. Na twee rondjes stonden we zowaar op de tweede plaats en leek ineens nog alles mogelijk.... Maar bij het VP was ik niet snel genoeg om hem het goede gat van de tunnel in te duwen, Fantom kon er niks aan doen. Helaas een DK dus, de rest van het rondje wel nog foutloos afgemaakt. Helaas dus geen Crufts voor ons, maar wat was ik trots op mijn knappe man, die nog zo goed gelopen had ondanks dat zijn vrouwtje er maar voor 50% was........

 

 

 

 

Home