Wedstrijdverslagen 2012

 

HSV WIK 15 september 2012

Super dagje gehad vandaag bij HSV WIK!

 Mystic werd 2e op het VP, dit was haar derde P-tje en dus zijn we gepromoveerd naar de C klasse! Fantom liep in de C klasse ook een heel mooi VP, maar helaas ging 1 latje, 11e plaats. Mystic kon vandaag echt niks fout doen en liep gewoon nog maar een P-tje, 3e op de Jumping! Fantom kon toen niet achterblijven en werd 1e op de Jumping in de C klasse. Geweldig trots op allebei mijn kanjers!

 

 

 

 

IMCA - Wieze (B) 30 augustus - 2 september 2012


Weer thuis van de IMCA in Wieze. We hebben een geweldig leuk weekend achter de rug.

Complimentje voor de Belgen, de organisatie was super, het gala was ontzettend leuk en gezellig en het liep allemaal als een trein. De bbq zaterdag was ook ERG gezellig hi hi hi. Kippenvelmoment op zondag toen Angelique met Django en Bianca met Romy 1 en 2 werden!

Verder genoten van het lopen met mijn knappe Fantom...
, hij ging hard en liep mooie strakke rondjes, alleen zo spijtig dat de latjes niet wilden blijven liggen.... Individuele jumping 1 latje, team jumping een latje en een blokje uit de muur..... Zaterdag op het VP voor het team lukte het dan wel helemaal, foutloos en snelste tijd totaal, genieten!!!! Jammer genoeg zondag op het individuele VP dan toch weer 2 latjes. Maar toch trots hoor, we hebben echt heerlijk gelopen samen! Fantom en ik zijn overall 17e geworden, met team zijn we overall 5e geworden.

 

 

 

 

BCCN 25 augustus 2012

Vandaag alleen met mijn hondjes op stap geweest. Jos was een workshop geven en Mystic, Fantom en ik zijn met zijn drietjes naar de wedstrijd van de BCCN in Bemmel geweest. Mystic liep een hele mooie jumping, helaas een latje maar wel tweede tijd. Fantom is over de drie rondjes van vandaag overall 1e geworden! En over beide VP (CACiag) waren we 3e. Hele gezellige dag gehad!

 

 

 

Border Collie Classic 17-18 augustus 2012

Mystic heeft mij blij verrast heeft door zich op de BC Classic zowel voor de landenteamfinale als de individuele finale te plaatsen. Super knap van mijn kleine meisje! Met het Nederlands team zijn we op een hele mooie 3e plaats geeindigd. In de individuele finale zijn we met 1 latje 18e geworden. Ben heel trots op mijn meiske!

 

 

 

 

Dogs in Need 14 - 15 augustus 2012

Fantom was dinsdags nog steeds in supervorm op Dogs in Need. We werden 2e op de jumping, 5e op het Vast, en samen met Willy Kinkel en Dani waren we 1e op de Pairs! Mystic liep ook netjes maar hier en daar wat kleine foutjes. Woensdag vonden ze allebei dat ze genoeg braaf geweest waren, en liepen ze allebei twee DK's. Maar mijn vakantie kon toch al niet meer stuk! Engeland was echt geweldig, en zeker voor herhaling vatbaar! 

 

 

 

 

KC Internationals 10 - 12 augustus 2012

Genoten van onze eerste ervaring op de KC Internationals. Allebei mijn hondjes hebben het super gedaan.

Mystic liep zaterdag een geweldig mooie 5e plaats op het VP van de British Open graad 6/7 (250 deelnemers). Fantom wist zich te plaatsen voor de finale van de British Open en liep ook nog een 6e plaats op de Jumping graad 6. Zondag liep Fantom nog 2 foutloze parcoursen, 9e plaats Agility graad 6 en 13e plaats Jumping graad 6.

Zondag liep Fantom foutloos op beide rondjes van de Nations Cup . En als klap op de vuurpijl eindigde hij op een geweldig mooie 3e plaats in de semi finale van de British Open, en heeft hiermee een ticket verdiend voor de Crufts in maart 2013!

 

 

 

 

Emmendingen 4 en 5 augustus 2012

Heerlijk gezellig weekend gehad in Emmendingen! Zaterdag met Mystic een DK op de jumping door onduidelijkheid van mij, maar ze liep super mooi. Fantom was hier foutloos en werd 5e van 131 deelnemers in de graad 3! Op het VP allebei een DK. Fantoms zoon Ronan werd 1e op het VP in de graad 2.

Zondag met Fantom 1 latje op de jumping, VP foutloos en 5e. En overall op een hele mooie 5e plaats in de Master Agility Cup geeindigd! Verder heerlijk met de hondjes gezwommen in het riviertje en fijn gewandeld in de mooie omgeving. Het was weer genieten!

 

 

 

 

European Open 28 en 29 juli 2012


Weer thuis van de European Open in Zweden. We hebben een paar geweldig leuke dagen gehad! Mooie camping midden in het bos, schitterend weer (op zondag na) en een mooi hondenstrand in de buurt waar de hondjes heerlijk hebben kunnen zwemmen.

Zaterdag helaas 2 DK's gelopen, op de jumping foutloos tot de voorlaatste sprong, waar ik te snel terugdraaide..... Maar Fantom heeft mooie dingen laten zien, h...
et waren steeds foutjes van mij, ik ben heel tevreden!

Zondag 1 latje op het VP en een weigering op de jumping, het waren pittige rondjes. Met het team zijn we overall 9e geworden en mochten we de finale estafette lopen! Hier tegen 3 DK's aangelopen maar het was toch super gaaf om er weer te staan. Het was weer een geweldig leuke ervaring!

 

 

 

 

Lihos 21 en 22 juli 2012

We hebben een gezellig en zonnig weekendje Lihos achter de rug! Zaterdag wou het allemaal niet zo lukken, Fantom heeft heel goed gelopen maar steeds stomme foutjes van mij. Mystic was vooral erg aan het mutsen. Zondag ging al een stuk beter. Op het (pittige) VP allebei een foutje, Mystic 6e en Fantom 9e. Op de jumping met Mystic stap ik een sprong voor de finish in een kuil en ga op mijn gezicht, zittend op mijn knieeen kan ik haar toch nog vooruit over de finsh sprong sturen. Foutloos en zelfs nog een 3e plaats, knappe kleine meid!

 

 

 

 

Bemmel 14 en 15 juli 2012

Zaterdag heel veel regen gehad in Lingewaard maar ondanks dat toch een leuke dag gehad en lekker gelopen met mijn knappe hondjes: Mystic 1e op VP1 en Fantom 1e op VP2. In tegenstelling tot zaterdag was het zondag super mooi weer. En ook vandaag weer lekker gelopen met mijn knapperds: Mystic 1e op VP1 en Fantom 2e op VP2. Het was een super leuk weekend!

 

 

 

 

KC Canida 1 juli 2012

Heerlijk zonnig en gezellig weekend in Venlo achter de rug. Fantom was vandaag zowel op het VP als op de jumping foutloos, 6e en 8e plaats. Mystic werd 2e op het VP, haar tweede P-tje! En mijn knappe meiske werd ook nog eens 2e op het spel. Genoten van de gezelligheid, het heerlijke weer en boven alles natuurlijk van mijn knappe hondjes! ♥ ♥

 

 

 

 

Interclub / Golden Spur Trophy 24 juni 2012

Weer thuis na een lange dag op de Interclub in Kortrijk. 's Morgens heel veel regen gehad maar gelukkig werd het in de middag droog. Fantom was ook vandaag nog lekker op dreef, drie van de vier parcoursen foutloos en ook op de estafette foutloos. Mystic heeft ook lekker gelopen alleen weer op ieder parcours een of ander klein foutje. Met Lihos zijn we op de 5e plaats van 30 clubs geeindigd. En Fantom en ik hebben nog een mooie beker gekregen omdat we Beste Nederlander waren.

 

 

 

Nederlands Kampioenschap 23 juni 2012

Vandaag 5e geworden met Fantom op het Nederlands Kampioenschap! Jumping was een beetje paniekhandelen van mij, niet het meest vloeiende rondje maar mijn knappe man redde mij en dus toch nog foutloos, 7e plaats. VP veel mooier en strakker gelopen maar helaas 1 latje, 9e plaats. En overall dus 5e. Ben wel supertrots op mijn knappe man!

 

 

 

 

Back to the 80's 17 juni 2012

Vandaag een gezellige dag gehad bij de Back to the 80's wedstrijd. Rudie Mauriks had leuke uitdagende parcoursjes neergezet. Met Fantom de jumping gewonnen. Op de andere rondjes met allebei steeds wat foutjes maar wel lekker gelopen.

 

 

 

 

Dogwood 16 juni 2012

Leuke gezellige dag gehad vandaag bij Dogwood en heel veel geluk gehad met het weer, het bleef de hele dag droog en het was niks koud. Mijn kanjertjes hebben goed hun best gedaan, Mystic werd 1e op het VP en 2e op het Spel, en Fantom werd 1e op de Jumping in de Open klasse. Cyanda werd 1e op de Jumping in de Veteranenklasse.

 

 

 

 

KC Roermond 9 juni 2012

Vandaag wilde het allemaal net niet lukken bij KC Roermond. Mystic liep 2 hele mooie rondjes maar bij de Jumping ging de muur om en bij het VP nam ze een sprongetje teveel...... Fantom had een DK op de jumping en op het VP ging de laatste lat..... Wel nog met Fantom het spelletje gewonnen dus toch nog lekker afgesloten. En verder een leuke gezellige dag gehad met mooi weer (afgezien van die 2 buitjes), en toch ook weer genoten van het lopen met mijn knappe kanjers!

 

 

 

 

Nevelhorst 3 juni 2012

Koude en natte dag achter de rug bij de Nevelhorst. Fantom heeft weer heel lekker gelopen, 4e op het VP en op de jumping ging helaas een latje wat ons de 3e plaats kostte...... Mystic had 2 dk's maar het was op beide rondjes steeds een klein dingetje wat mis ging, ze ging echt super mooi. Het spelletje hebben vanwege de vele regen maar achterwege gelaten......

 

 

 


KV Genebos 28 mei 2012

Weer thuis na een heerlijk zonnig caravanweekend. Vandaag in Genebos gelopen. Fantom was 6e op de jumping en daarmee geplaatst voor de Finale van de Grote Prijs van Ham, en hier waren we 3e. Cyanda was 2e op het VP. Mystic had een beetje banaantjes vandaag op het VP en de jumping, maar liep wel een super mooi en snel Open VP, helaas ging alleen het laatste latje, maar in ieder geval toch nog lekker afgesloten met d'r!


Fantom

Mystic

 

 

 

 

KC Hoogeveen 27 mei 2012

Gezellig en zonnig weekend in Hoogeveen achter de rug. Zaterdag heerlijk gerelaxed, naar de A en B1 S/M gekeken en gezond. Vandaag met Cyanda gelopen in de Veteranenklasse: 1e op het VP, jumping 1 latje en 8e, Spel DK. Nu op weg naar Belgie waar we morgen op de wedstrijd van Genebos lopen.

 

 

 

 

KC Deventer 19 mei 2012

Heerlijke dag gehad vandaag in Deventer! Fantom kon niks fout doen vandaag, drie keer foutloos, VP 4e, Jumping 2e en Spel 5e. Wat een Super Kanjer is het toch! Mystic had ieder rondje 1 foutje maar verder toch heel netjes gelopen. Cyanda werd bij de veteraantjes 1e op de Jumping, op de andere 2 rondjes had ze haar Heksenmuts (inclusief bananen) weer op gezet, maar ze had weer plezier voor 10! Ook nog heerlijk weer gehad, dus het kon echt niet stuk vandaag!

 

 

 

 

KV Nieuwegein 13 mei 2012

Leuke dag gehad vandaag in Nieuwegein! In de Open Klasse met Fantom 2e op de Jumping en 3e op het spel. Mystic werd met 1 latje 4e op het VP. Cyanda werd 1e op de Jumping in de veteranenklasse. Ook was ik heel trots op Cheryl en Fantom's zoon Pepper die 1e werden op het VP in de Open Klasse!

 

 

 

 

WK Selectie 12 mei 2012

Lekker gelopen met Mystic en Fantom op de laatste WK selectie. Eerste VP en jumping allebei steeds een latje maar rest van de rondjes ging heel goed, en ik was vooral trots op hun zelfstandige paaltjes op de jumping, vooral van mijn kleine meid! Tweede VP allebei foutloos, Mystic 8e en Fantom 10e plaats.

 

 

 

HS Stevoort 6 mei 2012

Vandaag nog eens een keer in Belgie een wedstrijdje gelopen. Lekker eens wat dingen kunnen proberen. Fantom had DK op het VP en op de Jumping 2 latten (maar die lagen daar ook wel erg los). Op de Royal Canin Jumping 1 fout. Mystic had zowel op het VP als op de jumping een weigering, omdat ik te snel wegtrok. Op de Royal Canin Jumping foutloos en een 6e plaats.

 

 

 

IMCA 30 april 2012

Vandaag de laatste IMCA selectie gelopen. Fantom kreeg op het VP afloop kattenloop fout maar dit maakte niet veel uit, aangezien we al 3 uitslagen hadden staan op het VP. Mystic tikte jammer genoeg de laatste lat. Op de jumping had Mystic een DK. Fantom wederom 1 foutje, hij tikte de breed om. Toch nog genoeg puntjes erbij om onze eerste plaats in de selectie vast te houden en dus zijn we geplaatst voor de IMCA 2012, die dit jaar in Wieze, Belgie gehouden zal worden! Mystic is uiteindelijk op de 14e plaats geŽindigd. Na alle spanning nog ff lekker kunnen knallen op het Spel, waar ze allebei foutloos waren, Mystic 9e en Fantom 2e plaats!

 

 

 

KC Assen 28 april 2012

Fantom was vandaag 3e op het VP en 4e op het spel! Met Mystic helaas alleen DK's gelopen maar dat kwam door blonde acties van mij (o.a. het zelf ommeppen van een sprong), ze liep super goed. Ik heb heel lekker gelopen met allebei mijn kanjertjes!

 

 

 

 

KC Culemborg 21 april 2012

Vandaag bij KC Culemborg met Cyanda voor het eerst in de Veteranenklasse gelopen. Was alweer een half jaar geleden dat ze voor het laatst een wedstrijd gelopen had. Mijn Bruine Heksje was super blij en ging als een speer. Helaas op de eerste twee rondjes steeds 1 of 2 latjes maar wel heerlijk gelopen. En op het laatste rondje bleef alles liggen en werden we 1e! Het was echt genieten met mijn Bruintje!

 

 

 

 

WK Selectie 15 april 2012

Vandaag tweede WK Selectie gelopen, Fantom was 8e op het eerste VP en Mystic 10e op de Jumping. Heel trots op Fantoms zoon Ronan die vandaag met baasje Patrick 2 foutloze rondjes liep, 11e en 6e plaats, en dat voor een hondje wat nog geeneens een B1 wedstrijd gelopen heeft.

 

 

 

EO Selectie 9 april 2012

Vandaag zat het allemaal even niet mee..... Behalve dat het de hele dag regende, hebben we ons voor het eerst in 3 jaar helaas niet kunnen plaatsen voor de EO dit jaar. Fantom liep beide jumpings foutloos, 6e en 10e plaats. Eerste VP een DK en op het andere viel hij van de kattenloop die nat en glad was en waar we vanuit  een rothoek op moesten. Mystic twee DK's, een rondje met 2 fouten en een VP foutloos, 6e plaats.

 

 

 

IMCA 7 april 2012

Vandaag was de 3e IMCA selectie: Fantom was 4e op het VP, op de Jumping ging helaas een latje maar toch nog 45 puntjes erbij. Op het Spel hadden we wederom de 4e plaats. Mystic had een latje op het VP, toch nog 11e en aardig wat puntjes erbij. Op de de Jumping een DK omdat ze een sprong van de verkeerde kant nam maar verder heerlijk gelopen. Op het Spel een latje maar verder ook weer een heerlijk snel rondje. Fantom staat nog steeds 1e in de selectie..... Mystic nu 13e. Trots op allebei mijn knappe hondjes!

 

 

 

KC Delft 1 april 2012

Trots op mijn hondjes! Vandaag in Delft met Mystic een 2e plaats op de jumping gelopen, waarmee ze haar eerste P-tje in de B2 behaald heeft! Fantom had een mooie 7e plaats op het VP en 6e plaats op het Spel. Een lekker begin van het seizoen!

 

 

 

 

WK Selectie 24 maart 2012

Vandaag de eerste WK Selectie gelopen. Op het eerste VP allebei een DK. Op de jumping was Fantom foutloos, 6e plaats, op het tweede VP helaas afloop kattenloop fout. Mystic had vandaag banaantjes bij zich en liep 3 DK's......

 

 

 

IMCA 18 maart maart 2012

Super dagje gehad vandaag op de tweede IMCA selectie! Fantom liep wederom een 1e plaats op het VP! Op de Jumping waren ze allebei foutloos, Mystic 3e en Fantom 5e plaats. Op het spel was Fantom nog een keer foutloos en nu een 3e plaats. Mijn knappe man was super op dreef vandaag! Fantom en ik zijn ook nog beste van de dag geworden en daarmee hebben we een mooie bodywarmer gewonnen. Fantom staat nu op de 1e plaats voor de IMCA selectie......

 

 

 

Tunmatis Teamwedstrijd 17 maart 2012

Vandaag met team This is it, bestaande uit Katja/Alice, Tom/Franny, Wilma/Joy en ikzelf met Fantom, de Tunmatis Teamwedstrijd gewonnen! Fantom en Mystic waren allebei foutloos op het tweede VP, 3e en 4e plaats! Op het eerste VP allebei 1 fout en Jumping allebei DK. Ze waren vrij solidair vandaag. ;-)

 

 

 

BCCN 10 maart 2012

Lekker gelopen vandaag op de wedstrijd van de BCCN. Mystic liep een mooie 3e plaats op het VP! Fantom liep hier ook een mooi rondje maar was helaas te vroeg van de kattenloop. Op de eerste jumping ging het wat minder, allebei een DK. Op de tweede jumping maakten ze dit weer goed en waren ze allebei foutloos, Fantom 5e en Mystic 6e plaats. Bij de prijsuitreiking werd ik ook nog verrast met een rozet voor Fantom zijn 3e plaats overall op de Finale van de Crufts Selectie in januari.

 

 

 

 

IMCA 4 maart 2012

Super leuke wedstrijd gehad op de eerste IMCA selectie! Het waren uitdagende rondjes van de Engelse keurder.

Fantom liep een super mooi VP, 1e plaats! En om het nog leuker te maken, eindigde Fantom's zoon Ronan hier op een knappe 2e plaats. Op de Jumping ging Fantom zelfs nog lekkerder en vloeiender, tot ik zelf bijna op het eind een stap te weinig deed en hem langs een sprong trok, een dure fout, echt vet balen! Op het spel wel weer foutloos en 3e plaats.

Mystic heeft het ook heel goed gedaan. Op het VP liepen we tegen een DK aan op het lastige punt waar bijna iedereen mis ging maar voor de rest geen fouten. Op de Jumping had ze 1 latje maar wel tweede tijd totaal, en nog 40 puntjes verdiend. Spelletje wederom 1 latje maar wel weer mooie tijd. Heel trots op mijn kanjertjes!


Fantom en zoon Ronan (links), 1e en 2e plaats!

 

 

 

 

Agility Trophy der Lage Landen 26 februari 2012

Fantom liep een mooi snel VP met helaas een (duur) latje was ons de tweede plaats kostte......Mystic had hier een DK. Tweede rondje had Fantom afloop dak fout en weer een lat. Mystic wederom DK. Op de estafette had Fantom een DK. Mystic besloot de dag toch nog mooi af te sluiten en liep op de estafette wel foutloos, met ons team (Peggy / I My, Edu / Donder en ik met Mystic) eindigden we op de 4e plaats.

 

 

 

 

Tanaina Like Cup 12 februari 2012


Heerlijk gelopen met Fantom vandaag. Zowel VP als Jumping foutloos, 10e en 8e plaats en dus (2x) geplaatst voor de finale! Op de finale liep hij zijn derde foutloze rondje van vandaag en dit keer een 6e plaats. Heel trots op mijn knappe man!

Mystic en ik hadden een meningsverschilletje op het VP waardoor ze tegen me aanliep en in de vleugel van een sprong landde. Gelukkig had ze zich geen pijn aan... gedaan, we hebben niks aan haar gezien en vrouwtje was harder geschrokken als Mystic..... Op de Jumping smokkelde ze aan de start waardoor ze onder de startlat doorging om vervolgens een heel knap rondje zonder fouten te lopen.....

 

 

 

 

Team Up 28 - 29 januari 2012

Zaterdag een lange maar leuke dag gehad op de Team Up Teamwedstrijd. Fantom had goed zijn best gedaan, eerste jumping foutloos en 7e, tweede jumping helaas de laatste lat. VP foutloos en 2e plaats! Met ons team (Franny/Tom en Fantom/ik) stonden we na deze dag overall op de 3e plaats. Mystic had ook lekker gelopen maar helaas op ieder rondje een klein miscommunicatietje wat resulteerde in 3 DK's......

Zondag ging het jammer genoeg niet zo lekker als zaterdag... Fantom had heel mooi gelopen maar op 2 rondjes een latje, een een rondje DK omdat ik hem het verkeerde tunnelgat introk..... Team This is It!!! (Franny/Fantom) is toch nog op de 9e plaats overall over 2 dagen geeindigd van de 80 teams.

 

 


LAK - Limburgs Kampioenschap 15 januari 2012

Het was een lange dag vandaag. Rond 8 uur waren we in Belfeld. Eerst waren de Debutanten-, A en B klasse aan de beurt. Het liep al tegen 12 uur toen wij het eerste rondje (VP) konden verkennen. Voor allebei mijn hondjes geen succes. Bij Fantom stond ik hem zelf in de weg waardoor ik hem de tunnel in duwde in plaats van de kattenloop op te sturen. Mystic en ik hadden het eerste rondje helemaal geen klik, ze was heel onzeker, liep drie keer langs de eerste sprong en ook de rest van het rondje bleef ze erg onzeker.

Het tweede rondje (jumping) liepen we pas tegen 4 uur 's middags. Het ging al beter als het VP. Fantom liep een mooi rondje in een snelle tijd, maar helaas ging 1 latje, 6e plaats. Mystic had ook een latje en op het laatste sloeg ze een sprong over, maar ze was in ieder geval weer goed vooruit, daar was ik heel blij om!

Rond 7 uur 's avonds de laatste jumping. Ik had gedacht dat ik tegen die tijd wel ingekakt zou zijn, maar vreemd genoeg was ik zo fit als een hoentje. Ook Fantom was er helemaal klaar voor, hij was super snel en liep zijn mooiste rondje van de dag, het ging als een speer. Alleen zo jammer dat ik hem 3 sprongen voor de finish te weinig controleerde, waardoor hij een sprong extra meenam.......

Mystic en ik waren als allerlaatste aan de beurt. Ook mijn kleine meisje had er nog zin en ging als een speer. We hadden weer helemaal een klik samen en liepen een snel en foutloos rondje, 1e plaats! Toch nog lekker afgesloten, ik was heel trots op mijn knappe meisje!

Daarna was nog de finale die knap gewonnen werd door Angelique en Fenja, die zich daarmee Limburgs Kampioen 2012 mogen noemen.

 

 

 

 

BCCN - Finale Crufts Selectie 8 januari 2012

Vandaag met Fantom de finale van de Crufts Selectie gelopen. Mijn knappe man liep beide jumpings foutloos en na twee rondjes stonden we op de 3e plaats.... Op het VP helaas afloop dak fout (daar moeten we aan gaan werken!en hij tikte ook nog het laatste latje. Overall zijn we toch nog op de 3e plek geeindigd, ik heb heerlijk gelopen en ben super trots op mijn knappe man! Ook ben ik heel trots op Fantom's zoon Pepper die vandaag met zijn vrouwtje Cheryl zijn derde U-tje haalde en daarmee naar de B1 gepromoveerd is!

 

 

 

Home