Even voorstellen

 

Op deze pagina zal ik ons en onze honden even voorstellen.
Wij zijn Jos en Tanja en wonen samen met onze honden in Kerkrade in Zuid-Limburg. Wij hebben 5 Bordercollies, Magic, Cyanda, Fantom, Mystic en Twilight. Onze grootste hobby is behendigheid, wij reizen het hele land door om aan wedstrijden mee te doen. Ook lopen we vaker wedstrijden in Belgie en Duitsland. We hebben sinds kort onze eigen Agility School, ons trainingsveld ligt in Valkenburg.

Ik zeurde al om een hond vanaf mijn 3e, op mijn 7e had ik 3 "uitlaathonden" bij ons in de straat. En op mijn 16e kreeg ik eindelijk mijn eigen hondje, een Drentse Patrijshondpup, Ricky. Vijf jaar later kwam daar Devil bij, een bastaardje die bij de paarden waar ik toen werkte, geboren werd. Met Devil ben ik begonnen met de behendigheid, en op de trainingen heb ik voor het eerst kennisgemaakt met een Bordercollie. Ik was helemaal verliefd op Flynn, de Border van een clubgenootje. Dat hondje was zo fanatiek en werklustig, heel anders als mijn luie Deviltje.  Toen wist ik dat ik ook zo'n hond wilde hebben. Zo zijn mijn 2 grote liefdes begonnen, namelijk Behendigheid en Bordercollies.Momenteel hebben we dus 5 Bordercollies:
 

Magic is geboren op 22 april 1999 bij Hans en Greet Abbink. Ze is een kleine fanatieke dame en wil heel graag voor je werken. Behendigheid was altijd haar lust en haar leven. Magic en ik hebben van 2000 - 2007 samen wedstrijden gelopen. Ze heeft jaren in de C-klasse meegedraaid en ze heeft hij mij heel veel mooie momenten bezorgd. Samen hebben we echt genoten van de behendigheid! Helaas hebben we vanwege een rugblessure moeten besluiten om te stoppen met de sport toen ze 8 jaar was. Magic wordt zo langzaamaan al echt een oud dametje, maar haar in haar kopje is ze nog altijd jong en speels.
 

 

 

Cyanda is geboren op 22 april 2004 (Magic's 5e verjaardag!) bij de fam. Willemse. Cyanda is onze knuffelkont. Ze vindt het heerlijk om bij je op de bank te liggen en samen tv te kijken. Bij vreemden is ze een tikje terughoudend maar als ze je eenmaal kent is ze de liefste en aanhankelijkste hond die er is.

Cyanda heeft behendigheid gelopen in de C klasse. In 2009 heeft Cyanda zich geplaatst voor het IMCA, het WK voor ras- en rasloze honden, in Hongarije. Hier hebben we samen met het Nederlands team 3x op het podium gestaan, een onvergetelijke ervaring. Vanaf 2012 loopt Cyanda in de Veteranenklasse.

Cyanda is een snel en wendig hondje, maar wil af en toe nog wel eens onvoorspelbare dingen doen.


 

Fantom is geboren op 14 oktober 2006 bij Danielle Boshouwers. Fantom is een lieve aanhankelijke man. Hij is heel attent, wil altijd zijn best doen en staat altijd voor je klaar. Zijn levensdoel is om het mij naar de zin maken. Hij is een kameraad door dik en dun!

Fantom loopt behendigheid in de C klasse. Hij is een geweldige hond om mee te werken, hij is snel maar gecontroleerd. Fantom heeft zich al meerdere keren geplaatst voor grote Internationale wedstrijden zoals o.a. de IMCA en European Open. Op de European Open eindigde hij in 2010 in de finale op een mooie 10e plaats. Op de IMCA eindigde hij in 2013 individueel op de 2e plaats, en met het Nederlands Team op de 1e plaats. In 2014 liet hij een van mijn dromen uitkomen, en werden we IMCA World Champion Large! Met het Nederlands Team eindigden we dit jaar op de 2e plaats.

 

 
  

Mystic is geboren op 7 oktober 2009 bij Danielle Boshouwers. Ze is een dochter van onze Fantom. Mystic is een pittige zelfverzekerde dame die niet snel ergens van onder de indruk is. Ze is heel lief en knuffelt graag maar laat ook al goed merken dat ze een eigen willetje heeft.

Mystic is in april 2011 begonnen met wedstrijden. Ze is snel maar net als papa Fantom heel gecontroleerd en makkelijk te sturen. Ze is een heerlijk hondje om mee te lopen! Mystic mag vanaf 2013 in de C-klasse starten. Ook Mystic heeft zich al voor diverse internationale toernooien geplaatst. In 2013 liep ze de World Agility Open en de IMCA. In 2014 liep ze op de European Open en de IMCA. Met het Nederlands team is ze hier overall op een mooie 2e plaats geeindigd!

Mystic heeft in januari 2014 een nestje gehad waaruit 4 prachtige pupjes geboren zijn. Meer hierover lees je bij PUPPIES

 

 
 

 

 

Twilight is ons eerste hondje wat we zelf gefokt hebben. Ze is geboren op 7 januari 2014 en is een dochter van onze Mystic, en dus een kleindochter van onze Fantom. Ze is een pittige jongedame maar ook heel lief en knuffelig.  

 
 s

 

 

 

voor altijd in ons hart....... 

 

Tess is geboren in Schotland op 18 maart 1999 en met 11 weken door Jos naar Nederland gehaald. Tess was 2 toen ik met haar ben begonnen met behendigheid, en vanaf 2004 heb ik met haar in de C-klasse gelopen. In 2004 hebben wij ons ook geplaatst voor het IMCA, het WK voor ras- en rasloze honden, en hebben daar een 13e plaats behaald. Dat was een super ervaring. Vanaf 2009 zal Tess in de Veteranenklasse gaan starten.

Tess is een keiharde werker die altijd haar best voor je doet en nooit opgeeft.

Op 2 december 2009 hebben wij tot ons grote verdriet geheel onverwacht, en veel te vroeg, afscheid moeten nemen van onze Tesske.

 

 

 

Voor meer gegevens van onze honden kun je op hun eigen pagina's kijken.

 

 

 

Home