Nieuws7 september 2014
FANTOM IMCA WORLD CHAMPION LARGE 2014 !!!!!


We hebben een geweldige  week in Voghera - Italie achter de rug. Vrijdags op de individuele jumping eindigde Fantom op de 3e en Mystic op de 4e plaats. Een heel hoopgevend begin! Zaterdag met het team eindigden Mystic en Fantom met de rest van het team: Bianca met Romy en Jannie met Emma, op de Jumping op de 2e plaats en op het VP op de 3e plaats. En overall zijn we op een geweldig mooie 2e  plaats geeindigd. Zondag liepen we het individuele VP. Mystic ging mooi maar helaas tikte ze 3 latjes. Daarna was het de beurt aan Fantom, en mijn knappe man liep een foutloos VP. Nu werd het spannend, de nummer 2 van de jumping was ook foutloos maar langzamer. De nummer een was ook langzamer en maakte ook nog een fout. Na een paar minuten wachten werd onze naam opgeroepen, en mochten we een ererondje door de ring rennen! Fantom en ik waren IMCA World Champion Large! Wat een super gevoel!

 augustus 2014
VAKANTIE 2014 - MASTER AGILITY CUP, KC INTERNATIONALS, DOGS IN NEED


Ook deze zomer hebben we weer een heerlijke agility vakantie achter de rug. We begonnen in Emmendingen (Zuid Duitsland) waar de Master Agility Cup werd gehouden, waarvoor Mystic zich had geplaatst. Vandaaruit gingen we door naar Engeland, eerst naar het KC International Festival en daarna door naar Dogs in Need. Mystic en Fantom hebben weer goed hun best gedaan en de nodige  rozetjes verzameld. Bij de KC Internationals vormde ik met Mystic en Fantom een team met Patrick Bouwmans en Devon voor de Nations Cup. Hier zijn we op het VP op een mooie 2e plaats geeindigd met 3 foutloze rondjes! Bij Dogs in Need waren ze weer allebei geplaatst voor de finale van de Collimanor Classic, helaas in de finale allebei een DK maar was toch super trots dat ze allebei geplaatst waren! We hebben weer genoten!

25 - 27 juli 2014
EUROPEAN OPEN TZASAR - HONGARIJE


We hebben een super gezellige week achter de rug in Hongarije, we hadden een goed hotel met heerlijk eten, en ook nog een leuke dag in het zwembad / wellnes bad doorgebracht. Ook hebben we heerlijke wandelingen gemaakt, de omgeving was prachtig! Dit jaar was ik voor het eerst met 2 honden geplaatst voor de European Open.  Helaas wilde het niet zo lukken, Mystic heeft een foutloos  rondje voor het team gelopen en voor de rest overal een of meerdere foutjes met allebei. Desalniettemin hebben we weer genoten van alles!29 juni 2014
FANTOMS DOCHTER REPO GEKWALIFICEERD VOOR FCI WK!


Zojuist bereikte ons het geweldige nieuws dat Fantoms dochter Repo (nestzusje van Mystic), die in Finland woont,zich samen met haar vrouwtje Raisa gekwalificeerd heeft voor het FCI WK Agility, dat in september in Luxemburg gehouden wordt! Wij zijn geweldig trots dat een pup van Fantom op het WK zal starten!
27 - 29 juni 2014
ALL BREED CUP


Super leuk weekend achter de rug op de All Breed Cup. Lekker gelopen met allebei maar vooral Mystic had het goed gedaan en heeft zich geplaatst voor de Nations Cup Finale. Hier eindigde ze op een mooie 2e plaats, en Nederland werd hier 1e!
26 april 2014
FANTOM EN MYSTIC ALLEBEI GEPLAATST VOOR IMCA


Fantom en Mystic zijn 1e en 2e geworden op de IMCA selecties, en dus allebei geplaatst voor IMCA 2014 in Voghera - Italie! Supertrots op mijn kanjers!21 april 2014
MYSTIC EN FANTOM ALLEBEI GEPLAATST VOOR EUROPEAN OPEN!


Fantom en Mystic hebben zich vandaag allebei geplaatst voor de European Open. Deze zal 25- 27 juli plaatsvinden in Tsazar - Hongarije. Voor mij de eerste keer dat ik hier met 2 honden mag lopen, dus super spannend!
7 januari 2014
PUPPIES MYSTIC EN FACE ZIJN GEBOREN!!!


Op 7 januari 2014 is Mystic bevallen van 5 puppies, 2 reutjes en 3 teefjes, allemaal in de kleur blue merle.
Kijk voor het verslag van de bevalling en fotos bij PUPPIES
9 december 2013
ECHO MYSTIC


Vandaag voor de echo geweest van Mystic, en ja, ons meisje is drachtig! Dus nu nog 4 spannende weken aftellen!
Kijk voor meer informatie over het nestje van Mystic en Face en fotos van de echo bij  PUPPIES.

9 november 2013
PUPPIES MYSTIC X FACE


Mystic heeft 7 en 8 november een romantische date gehad met Face. Nu aftellen tot de echo en dan hebben we hopelijk omstreeks 7 januari 2014 puppies!
Kijk voor meer informatie over dit nestje en de dekking bij  PUPPIES.


oktober 2013
PUPPIES VERWACHT EIND DECEMBER 2013


Najaar 2013 zal Mystic gedekt worden door Face van Jos en Jacqueline van Vlimmeren.
Mystic zal naar verwachting in oktober loops worden dus we hopen dan eind december/begin januari puppies te hebben.
Voor meer informatie over dit nestje, kijk bij PUPPIES.
29 september 2013
CYANDA WINT VETERANENCOMPETITIE!


Mijn knappe Bruine Heksje is dit seizoen 1e geworden in de Veteranencompetie.
29 september 2013
IMCA 2013 GYULA HONGARIJE


Het is dit jaar super gegaan op de IMCA in Gyula.

Fantom was, ondanks dat hij moeite had met het gladde tapijt en daardoor minder snel was als anders, heel erg op dreef en liep alle vier de rondjes foutloos.
Met het Nederlands team zijn we zowel op het VP als op de Jumping 2e geworden, en overall op zijn we 1e geworden!

Individueel waren we 11e en 7e, en overall zijn we op een geweldig mooie 2e plaats geeindigd!

Mystic begon vrijdag helaas met een DK op de Jumping.
Maar heeft dit ruimschoots goed gemaakt door zondag op het VP op een mooie 3e plaats te eindigen.

Ben geweldig trots op mijn knappe hondjes!
 
augustus 2013
FANTOM 2E IN FINALE COLIMANOR CLASSIC (DOGS IN NEED)


We hebben weer een heerlijke vakantie in Engeland achter de rug.
Mystic en Fantom hebben super gelopen op de KC Internationals en Dogs in Need en hebben weer aardig wat prijsjes en rozetten verzameld.

Bij Dogs in Need is Fantom 1e en Mystic 8e geworden voor de selectie van de Colimanor Classic, en hiermee waren ze allebei geplaatst voor de finale.
Mystic heeft helaas de finale niet kunnen lopen omdat ze een splinter in haar kussentje had waarvan ze toch wel veel last had.

Fantom liep het toch wel moeilijke parcours in de finale foutloos en is op een hele mooie 2e plaats geeindigd!
 


22-23 juni 2013
NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP


Zaterdag was de pre-selectie en moesten we 2 VP en 2 Jumpings lopen. Fantom wist zich hier te plaatsen voor de finale zondag, Mystic helaas net niet.

Zondagmorgen liep Fantom een mooie 5e plaats op de jumping en moest dus 's middags op het VP als 5 na laatste starten. In de stromende regen liep hij een mooi strak rondje, maar helaas tikte hij de allerlaatste lat. Uiteindelijk zijn we overall, net als vorig jaar, op de 5e plaats geeindigd.
 

juni 2013
REPO FINS KAMPIOEN AGILITY!

 
Vanavond kreeg ik van Danielle het super leuke nieuws dat Repo (Nice of you to come bye Fearless Fox), dochter van Fantom en nestzusje van Mystic, vandaag Fins Kampioen Agility geworden is! Supertrots op die knappe bruine dame en haar vrouwtje Raisa!
 
Repo (rechts) met papa Fantom en zusje Mystic (links)

17 - 19 mei 2013
WORLD AGILITY OPEN


We hebben een heerlijke week in Spanje achter de rug. Mystic heeft het super gedaan op de World Agility Open. Voor de Penthalon liep ze drie van de vier rondjes foutloos, helaas was het ene rondje een DK waardoor ze net de finale niet haalde. Op de Games liep ze op de Snooker een 8e en op de Gambling een 11e plaats en hier is ze overall 5e geworden. We hebben genoten van dit leuke toernooi, de gezelligheid en de mooie omgeving!
     8 maart 2013
FANTOM OP DE CRUFTS!


Het  was een  geweldig mooie ervaring om met Fantom op de Crufts te lopen. We hadden ons vorig jaar augustus op de KC Internationals in Engeland geplaatst voor de British Open.

Donderdagmorgen begonnen we met een jumping. Het tapijt was  gladder als ik dacht en Fantom moest er ook even aan wennen. Ik haalde hem te kort om sprong twee en toen gleed hij uit bij de afzet, waardoor de lat ging. Met een foutje kwamen we rond op dit rondje.

's Middags op het VP liepen we een mooi foutloos rondje. Overall over beide rondjes zijn we 4e geworden.
     
15 september 2012
MYSTIC GEPROMOVEERD NAAR DE C-KLASSE!


Mystic liep vandaag bij HSV WIK een 2e plaats op het VP en een 3e plaats op de jumping. Dit was haar derde (en vierde) P-tje, en dus is mijn knappe kleine meisje gepromoveerd naar de C-klasse!
12 augustus 2012
FANTOM
GAAT NAAR DE CRUFTS!


Knappe Fantom werd vandaag bij de KC Internationals in Engeland 3e in de semi finale van de British Open, en heeft daarmee een ticket voor de Crufts in maart 2013 verdiend!

30 april 2012
FANTOM GESELECTEERD VOOR IMCA 2012!


Na 4 spannende selectiewedstrijden is Fantom op de eerste plaats geëindigd in de selectie en hiermee hebben we ons geplaatst voor de IMCA 2012, die dit jaar in Wieze, Belgie gehouden zal worden. Ik ben natuurlijk supertrots op mijn knappe man!

Meer informatie over de IMCA 2012 is HIER terug te vinden.

IMCA team 2012
10 december 2011
MYSTIC GESLAAGD VOOR GGB!


Knappe Mystic is vandaag met een Uitmuntend geslaagd voor haar GGB examen!29 november 2011
MYSTIC CEA EN TNS VRIJ!


Vandaag de uitslag van de DNA testen van Mystic binnen gekregen: Mystic is vrij van zowel TNS als CEA!


22 augustus 2011
FANTOM WINT GROTE PRIJS VAN ARNHEM


We hebben een geweldig leuk weekend in Arnhem achter de rug. Zaterdag met "lease hondje" Jade een 3e plaats op de jumping gehaald. Zondag hebben Cyanda en Fantom heel goed hun best gedaan, Cyanda werd 2e op de jumping en 2e op het Spel. Fantom werd 1e op het Spel en was daarmee geplaatst voor de Finale van de Grote Prijs van Arnhem, die hij vervolgens wist te winnen!

Uitgebeid wedstrijdverslag staat HIER.


2 augustus 2011
EUROPEAN OPEN 2011


En weer hebben we een geweldig mooi weekend achter de rug, deze keer in Bad Hall (Oostenrijk). Fantom heeft schitterend gelopen op de European Open. Zaterdag wist hij zich te plaatsen voor de Individuele Finale, waar hij een 10e plaats wist te halen. Zondag op de Teamwedstrijd liep hij zowel het VP als de Jumping foutloos, en werden we samen met ons team Dutch United (Katja Slippens/Alice, Ton vd Laar/Elles en Jurjen Nieboer/Chap) over beide parcoursen overall 4e. Hiermee waren we geplaatst voor de Team Finale, en ook hier eindigden we met Dutch United op de 4e plaats!

Voor een uitgebreid verslag van de European Open, klik HIER.
26 juli 2011
BORDER COLLIE CLASSIC 2011

We hebben een nat maar geweldig leuk en gezellig weekend op de Border Collie Classic in Denemarken achter de rug. Vrijdag liepen Fantom's zonen Ronan en Pepper in de eerste graad, waarbij Pepper een 6e plaats op de Open Jumping haalde, en Ronan een 6e plaats op de jumping en 1e plaats op het Open Vast Parcours!

Mijn hondjes hebben het ook super gedaan in het weekend. Mystic en Cyanda liepen allebei twee foutloze rondjes. Fantom plaatste zich zowel voor de Landen Team Finale waar we samen met het Nederlands Team (Cathy/Athos, Bianca/Xzirra en Marcel/Max) een 4e plaats wisten te halen. Ook plaatste hij zich voor de Individuele Finale waar we een 9e plaats haalden. Ben geweldig trots op mijn kanjers!

Voor het een uitgebreid verslag van de Border Collie Classic, kijk HIER.

 

 

 

 

16 juni 2011
UITSLAG HD-FOTOS MYSTIC

Vandaag de officiele uitslag van de HD-fotos van Mystic binnengekregen: HD-A, Norbergwaarde 33!

 

 

 

 

25 april 2011
MYSTIC GEPROMOVEERD NAAR DE B1 / FANTOM GESELECTEERD VOOR DE EUROPEAN OPEN

Vandaag hadden we een super mooie dag bij KC Rotterdam.
Mystic won zowel het spel als het Vast Parcours, haalde hiermee haar derde U-tje en is dus in drie wedstrijden gepromoveerd naar de B1.

Fantom won bij de EO Selectie de tweede jumping, en heeft zich hiermee geplaatst voor de European Open, die 30 en 31 juli in Oostenrijk plaats zal vinden.

Ik ben ontzettend trots op allebei mijn kanjers!

 

 

 

 

5 maart 2011
FILMPJES SEIZOEN 2010 VAN CYANDA EN FANTOM

Klik op de filmpjes hieronder voor een compilatie van de mooiste rondjes van afgelopen seizoen van Cyanda en Fantom.

 
 

 

 

 

21 september 2010
FANTOM STAAT IN HONDENLEVEN OKTOBER 2010

In de Hondenleven van oktober 2010 staat een hartstikke mooie grote foto van onze Fantom:

 

 

 

 

 

6 september 2010
IMCA 2010


IMCA 2010 zit er weer op! Helaas op beide individuele rondjes DK gelopen, het waren ook erg pittige rondjes (er was maar 1 hond die beide rondjes foutloos was, de nummers 2 en 3 overall hadden al allebei een fout....). Fantom liep wel een mooi foutloos rondje op het team VP, en op dit rondje zijn we met het team 3e geworden, dus toch nog een keer op het podium gestaan. Overall zijn we met het team 5e geworden. Het was ook nu weer een geweldige ervaring om mee te maken, en we hebben weer een hoop stof erbij om op te gaan trainen! Voor het verslag, kijk HIER, voor de fotos, kijk HIER, en tenslotte voor de filmpjes, kijk HIER.

 

 

 

 

 

21 augustus 2010
CYANDA GEPROMOVEERD NAAR DE C-KLASSE!

Cyanda liep afgelopen zaterdag bij KC Arnhem een 2e plaats op het Vast Parcours. Dit was haar derde podiumplaats, en hiermee is ze tussentijds gepromoveerd naar de C-klasse. Ze was eigenlijk al zeker van promotie naar de C-klasse volgend jaar aangezien ze op de eerste plaats in de B2 competitie stond, maar nu mag ze dit seizoen de laatste selectiewedstrijd al in de C-klasse starten. Ik ben heel trots op mijn Bruine Heksje!

 

 

 

 

11 augustus 2010
EUROPEAN OPEN EN BORDER COLLIE CLASSIC

We zijn weer thuis na een heerlijke agility vakantie in Tsjechie en Hongarije. We hebben 2 geweldig leuke agility weekenden achter de rug en weer veel gezien en geleerd. Fantom heeft het super gedaan op de Border Collie Classic en plaatste zich als enige Nederlander in de finale. Behalve de agility ook een heerlijke vakantie gehad, lekker relaxed, gezwommen en gewandeld.

Voor het verslag van de EO en de BC Classic, klik HIER, voor de fotos, klik HIER.

 

 

 

 

17 juni 2010
CYANDA IS GESLAAGD VOOR GGB!

Cyanda is geslaagd voor GGB!  Harstikke knap gedaan van mijn Bruine Heksje, 4 jaar niks meer aan gehoorzaamheid gedaan, en dan na 14 weken oefenen met een uitmuntend slagen voor haar GGB examen!

 

 

 

 

30 april 2010
IMCA 2010 - WE GAAN NAAR ZWITERSLAND!!!!

Fantom liep vandaag op de laatste IMCA Selectie 3 foutloze rondjes, 3e, 4e en 3e plaats en werd hiermee beste van de dag. En verzekerde zich hiermee van een plaats in het IMCA team van 2010. Ben ontzettend trots op mijn kanjer!!!! Kijk HIER voor de filmpjes.

Small

Roger met Troy
Anouk met Mickey
Fen met Dropje
Frank met Jay-Kay
Ietje met Willow

Medium

Werner met Blizzard
Wilma met Keyscha
Ron met Willow
Diana met Kinkajou
Yannick met Pepita

Large

Dimphy met Kelly
Marcel met Kira
Jurjen met Chap
Tanja met Fantom
Roy met Flinn
Katja met Alice-Dawn 

 

 

25 april 2010
B2/C selectie wedstrijd KC Uden


We hadden een super dag vandaag in Uden! Cyanda werd met 1 lat toch nog 9e op het VP, 48 punten erbij en zij staat nu 4e in de B2 competitie. Fantom liep beide rondjes foutloos, 6e op het VP, en een 1e plaats op de Jumping! Ik ben zo ontzettend trots op mijn kanjer! Hij staat nu 3e in de C competitie.  Kijk HIER voor de filmpjes.


 

 

 

5 april 2010
FANTOM HEEFT ZICH GEPLAATST VOOR DE EUROPEAN OPEN

Vandaag was de selectiewedstrijd voor de European Open, die dit jaar op 24 en 25 juli in Tsjechie gehouden wordt. Fantom liep vandaag 2 mooie snelle rondjes met helaas steeds 1 latje, en 2 baggerrondjes, maar heeft toch genoeg punten gehaald om zich te plaatsen. Cyanda had vandaag haar heksenmuts weer op maar op het laatste rondje was de klik er weer en liep ze een foutloos VP, 5e plaats dus zij is helaas net niet geplaatst....

Wedstrijdverslag volgt nog, voor de filmpjes kijk HIER.

 

 

 

 

28 februari 2010
NOYTCB1 WINNAAR WINTERCOMPETITIE!!!
!


Vandaag met team NOYTCB1 (Danielle/Kahlen, Miriam/Mika, Koos/Luke, Marjelle/Babs, Laura/Daigo en mijn eigen knappe Fantom) winnaar van de Wintercompetitie geworden!!!
Verslag volgt nog, voor de filmpjes, kijk HIER.

 

 

 

 

 

22 december 2009
PUPPIES ZIJN GEBOREN!!!!!

Chebby is afgelopen dinsdag bevallen van maar liefst 9 prachtige puppies! Om half 5 's morgens kwam de eerste ter wereld en in nauwelijks een uur tijd waren er al 4  geboren. Helaas liet daarna nummer 5 zolang op zich wachten dat de rest van de pupjes uiteindelijk met een keizersnee gehaald zijn. Gelukkig is alles goed verlopen en maken Chebby en haar pupjes het prima. Fantom is dus wederom papa geworden, dit keer van 3 zwartwitte teefjes, 2 blue merle teefjes, 1 blue merle reutje en 3 zwartwitte reutjes. Voor meer informatie en fotos, kijk HIER.

 

 

 

 

 

2 december 2009
TESS


Zo snel kan het ineens voorbij zijn…. Onze lieve Tesske is er niet meer…..

 

Gistermiddag leek er nog helemaal niks aan de hand, ze heeft gewoon 20 minuten mee aan de fiets gedraafd en om 4 uur is ze lekker een uur mee naar de hei geweest. Ik merkte niks aan haar, behalve dat ze ’s middags haar geitenoortje niet wilde. ’s Avonds wilde ze helemaal niet eten en werd ze lusteloos, we hebben ze getemperatuurd en ze had inderdaad koorts. DA gebeld en we zouden het een nachtje aankijken, had ze ’s morgens nog koorts dan konden we meteen langskomen.

 

Vanmorgen was de koorts weg, en ze leek zich beter te voelen, hoewel ze nog niet wou eten. Echter een uur later zakte ze ineens weg in coma, en vlak daarna gaf haar hart het op. Ik ben nog halsoverkop met haar naar de dierenarts gereden maar toen ik daar kwam was het al te laat…..

 

Waarschijnlijk is de koorts te veel geweest voor haar hart. Haar nestbroer Joe is in maart dit jaar ook door hartfalen gestorven, tijdens het schapendrijven. We vermoeden dat allebei een erfelijke hartafwijking hebben gehad, waarbij de hartspier met de jaren stugger wordt, en uiteindelijk het bloed niet meer kan rondpompen.  

 

Veel te vroeg hebben we ons meisje moeten laten gaan, ze is 10 jaar geworden.

 

Nooit meer staan blaffen en springen aan de start, vol ongeduld om je  rondje te kunnen lopen…

Nooit meer lekker racen over een parcoursje waarbij het plezier uit je ogen straalde…..

Nooit meer de kraaitjes van de akker verjagen….

Nooit meer in trance naar een stel schapen kijken…..

Nooit meer lekker tegen Cyanda aan op de bank liggen….

Nooit meer lekker kroelen op de bank en met je achterpootje zwaaien om te zeggen “niet stoppen!”……

Nooit meer piepen en kreunen achter de deur als de voerbakjes gevuld worden…..

 

Lieve Tesske, we gaan je zo ontzettend missen. Je hebt ons zoveel gegeven, je was een hond uit duizenden!

We zullen je nooit vergeten…….


Jos, Tanja, Magic, Cyanda, Fantom, Mystic

 

18 maart 1999 – 2 december 2009

Voor altijd in ons hart…….30 november 2009
MYSTIC


Ondanks ons "verstandige" besluit dat we nu nog geen pup gingen nemen, dat het beter was nog 2 jaar te wachten, etc etc....  Had ik al vanaf ze geboren waren, meteen al een heel speciaal gevoel bij Fantom's eerste dochter, het blue merle teefje. Alles in me zei me, dat ik dit hondje niet moest laten gaan.  Ik kan ook niet uitleggen waarom net zij, het bruine teefje is ook ontzettend mooi, en ook de reutjes zijn 2 hele knappe leuke mannekes. Maar dit meisje had, vanaf het begin al, voor mij gewoon "iets"....

We hebben er samen goed over nagedacht, de voors en tegens van nu al een hondje erbij nemen, tegen elkaar afgewogen.... En zo komt het dat er nu toch een klein blauw heksje bij ons komt wonen.

Haar roepnaam wordt Mystic.

Natuurlijk krijgt Mystic binnenkort een eigen pagina op onze site, foto's van haar zijn nu al HIER te bekijken.
22 oktober 2009
PUPS FANTOM X CHEBBY


Fantom had deze week bezoek van Chebby, een knap zwart wit bordercollie teefje uit Geldrop. Fantom gaat dus voor de tweede keer papa worden! Pups worden verwacht rond 22 december. Voor meer informatie over dit nestje, kijk op de Border Collie Site van Jeroen en Jessica Peperkamp.18 oktober 2009
TESS IS LIMBURGS KAMPIOEN!!!!

 Onze Tesske is zondag Limburgs Kampioen bij de Veteranen geworden. We zijn ontzettend trots op ons knappe zwarte meiske, dat met haar 10,5 jaar nog zo ontzettend veel plezier heeft in de agility. Fantom had ook heel goed gelopen en eindigde op een mooie 5e plaats bij de Large honden. Kijk HIER voor het volledige verslag van deze wedstrijd.

 

 

 

 

 

7 oktober 2009
PUPPIES ZIJN GEBOREN!!!!!Flyer is afgelopen nacht bevallen van 4 prachtige puppies! Om 20 over 10 's avonds werd een zwartwit reutje geboren. In de loop van de nacht volgden een blue merle teefje en een blue merle reutje. En tot ieders grote verrassing werd er 7,5 uur later, om kwart voor 10 's morgens, nog een bruinwit teefje geboren. Fantom is nu dus de trotse papa van 2 zonen en 2 dochters! Voor foto's kijk HIER, voor de puppycam kijk HIER.


9 september 2009
IMCA 2009

We zijn weer thuis na een geweldige ervaring in Hongarije. Mijn Bruine Heks heeft super gedaan met een individuele 5e plaats op de jumping. En samen met het team hebben we maar liefst 3 podiumplaatsen behaald, 1e op het Vast Parcours, 3e op de jumping en 3e overall. Ik ben supertrots op mijn knappe Bruine Heks! Voor het volledige wedstrijdverslag, kijk HIER. Voor de filmpjes kijk HIER.

 

 

 

 

13 augustus 2009
FANTOM WORDT PAPA!


Fantom had wel een heel mooi weekend op de BC Classic in Luxemburg. Behalve dat hij een paar heerlijke rondjes mocht lopen, had hij ook nog een romantisch samenzijn met Flyer van Danielle Boshouwers (de fokster van Fantom). Voor ons spook de eerste keer maar dat was niet aan hem te merken. Dus als het goed is worden er omstreeks 8 oktober een paar kleine Vliegende Spookjes geboren. Voor meer informatie kijk HIER.

 

 

 

 

30 MEI 2009
IMCA 2009 - WE GAAN NAAR HONGARIJE!!!!!

Vandaag heeft Cyanda zich geplaatst voor de IMCA 2009. Na 3 selectiewedstrijden stond ze op de 6e plaats, vandaag wist ze na 2 spannende rondjes door te klimmen naar de 3e plaats. En hiermee was ze zeker van een plaatsje in het IMCA team 2009. Ik ben supertrots op mijn Bruine Heks! Kijk HIER voor het wedstrijdverslag. 

 

 

 

29 mei 2009
VAKANTIE FRANKRIJK

Wij hebben alweer 10 heerlijke dagen in Zuid Frankrijk achter de rug. Onze 4 kanjers hebben weer net als ons genoten van zon, zee en strand.
Ook deze keer zijn we weer naar camping La Brasilia geweest.
Kijk HIER voor de fotos.

 


 

 

 

 

13 april 2009
AGILITY WELT CUP 2009

Zowel Fantom en Cyanda hebben zich dit jaar geplaatst voor de Agility Welt Cup in Emmendingen. Na 2 selectiewedstrijden is Fantom op de 1e en Cyanda op de 4e plaats geeindigd, en dus mogen allebei mijn kanjers hun best gaan doen op 2 augustus in Emmendingen.

 

 

 

 

10 januari 2009
SNEEUW!!!!!

Natuurlijk heeft de sneeuw zijn nadelen...  Trainingen buiten gaan niet door, fietsen met de hondjes is lastig, gladde wegen en glijdende autos die iedere morgen schoongemaakt moeten worden.... Maar sneeuw kan toch ook ontzettend mooi zijn. Vanochtend weer heerlijk gewandeld op de Teverener Heide, en meteen een aantal foto's gemaakt, kijk HIER voor de slideshow.

 

 

 

 

 

8 oktober 2008
TESSKE NAAR DE VETERANENKLASSE

Ik was er al een tijdje over aan het twijfelen....
Maar nu heb ik toch definitief besloten om Tess over te laten gaan naar de veteraantjes.
Als ik de startlicenties voor 2009 aanvraag laat ik haar omzetten.
 
Tess en ik lopen vanaf eind 2001 samen wedstrijden, en ze heeft 5 jaar in de C klasse meegedraaid (2004 - 2008).
Mijn zwarte meisje heeft mij heel veel mooie momenten bezorgd, met als hoogtepunt onze deelname aan de IMCA in 2004, waar we maar 1 latje verwijderd waren van een podiumplaats.....
Ze doet het spelletje nog steeds vol overgave en met plezier, ook al is ze niet meer zo snel als toen ze jong was.
 
Ze kan zich nog steeds goed handhaven in de C klasse. Wel merk ik soms dat we er iets meer moeite hebben als de parcoursen erg technisch worden, dit komt natuurlijk ook omdat we lang niet meer zo intensief trainen als vroeger.
 
Volgend jaar heb ik Cyanda en Fantom samen in de B2 klasse. Met Tess in de C klasse erbij zou ik 3 honden in 2 ringen hebben om mee te lopen. Dat is voor mij iets teveel van het goede, twee (toch vaak pittige en technische) parcoursen verkennen voor drie verschillende honden, en ik denk dat ik ze dan alledrie te kort zou doen.
 
Vandaar dat ik heb besloten om met Tesske, die in maart 10 jaar wordt, een stapje terug te doen. Zo kan ik me voor wat de competitie betreft, helemaal op Fantom en Cyanda richten. En met Tesske ga ik lekker in de veteranenklasse lopen, we gaan zeker zorgen dat ze genoeg wedstrijdjes krijgt om te lopen zodat ze niks te kort komt!
 
Tesske bedankt voor alle mooie momenten die je me in de afgelopen jaren al gegeven hebt, en ik hoop dat we nog een hele leuke tijd in de veteranenklasse tegenmoet gaan!


 

 

 

 

 

12 september 2008
VAKANTIE FRANKRIJK

Wij zijn weer thuis na een heerlijke vakantie in Frankijk op camping La Brasilia.
Onze hondjes hebben net als wij genoten. Ze hebben heerlijk kunnen zwemmen in de Middellandse Zee en in de river, en lekker kunnen rennen en spelen aan het strand.
Klik op onderstaande foto voor het het foto album van onze vakantie.

 

 

 

 

15 mei 2008
UITSLAG HD-TEST FANTOM

Een aantal weken geleden hebben we officiele foto's van Fantom's heupen laten maken, en vandaag kregen we de uitslag binnen.
Fantom heeft als einduitslag HD-A, Norbergwaarde is 38 en botafwijking 0.
We zijn heel erg blij met deze uitslag!!!

 

 


 

1 april 2008
MEER INFORMATIE OVER DE 55+ REGELING

Er schijnen zich weer nieuwe ontwikkelingen te hebben voorgedaan inzake de nieuwe FCI regeling om rokers en 55+ers te bannen van de agility wedstrijden. Zouden ze dit nu echt gaan doorvoeren? De wildste verhalen hebben inmiddels al de ronde gedaan op de wedstrijden.

Voor meer informatie over de laatste ontwikkelingen inzake de nieuwe regeling, kijk op deze SITE.

 

 

 

21 maart 2008
DISCRIMINATIE?????

Onderstaande tekst schijnt op de FCI site te staan......

Information importante.
 
A partir de 2009, un nouveau  règlement de FCI  sera mis en vigueur  pour les participants âgés de 55 ans et plus. Ils seront interdit du terrain  de Agility et des manèges. Nous sommes désolés, mais cela fait partie du nouveau règlement. Parce que ces participants bloquent l'accès aux lieux. En même temps sera mise, une interdiction pour les fumeurs  de cigarettes/cigars et de  pipe, de participer aux matches, de l’intérieur ou de l’extérieur!!!
A la fin de 2008 ou vers la moitié 2008 cette règle sera établie par les autorités officielles.
La cause de cette interdiction provient de l’ énorme augmentation des plaintes et e-mails reçu concernant les vieilles personnes et les fumeurs.
Cette règle sera mise sur un international niveau en vigueur

 

Mjin Frans is niet heel best, maar  vrij vertaald staat er:

Belangrijke mededeling

Vanaf 2009 worden deelnemers vanaf 55 jaar en ouder geweerd van de Agility velden en maneges. Helaas is dit een FCI regel geworden, omdat deze deelnemers de snelle doorloop van wedstrijden vertragen. Tevens worden de rokers van sigaretten/sigaren en pijpen geweerd van alle wedstrijden. Buiten en binnen. 
Eind/half 2008 word deze regel bekend gemaakt via de officiele wegen. 
De klachten/mailtjes omtrent deze oudere en of rokende handlers rijzen de pan uit, vandaar dat deze nieuwe regel ingesteld wordt op internationaal niveau.

 

Ik had altijd gedacht dat ik op mijn 60e nog steeds met een hondje aan agility zou kunnen doen, vond dat net een van de mooie dingen aan deze sport, dat zowel jong en oud hier van kunnen genieten. Maar deze droom zie ik nu ook in rook opgaan....

En wat dit voor de rokers gaat betekenen? Een goede reden om nu echt te stopppen?

 

 

 

3 februari 2008
SCHAPENDRIJVEN BOSSCHENHOOFD

Vandaag waren we met Cyanda en Fantom naar een schapendrijfmeeting van een Bordercollieforum in Brabant.

Cyanda was vorig jaar al eens 2x keer bij de schaapjes geweest maar deed toen eigenlijk niet meer als wat spelen...

Vandaag heeft die Bruine Heks mij echt verrast! Nadat ze eerst weer even aan het spelen was, en zelfs even van de schapen wegliep, viel ineens het kwartje. Ik kan het niet uitleggen, maar je zag gewoon de schakelaar omgaan en toen was het geen spelen meer maar werken. Ze hield de schaapjes keurig bij elkaar, ging op 12 uur en deed gewoon wat ze moest doen! Was echt een super gevoel.

Voor Fantom was het de eerste keer bij de schaapjes. Hij is aan de lijn in de pen geweest. Hij was wel een tikje onzeker als de schapen zich naar hem toekeerde, als ze van hem wegliepen ging hij erachter aan en wilde happen (Pacman). Maar Ed had geduld met hem en uiteindelijk ging hij mooi rustig op de schaapjes af en zelfs eromheen zonder te happen of erin te vliegen.

Klik hier voor het fotoverslag.

 

 

 

 

13 december 2007
ONS SEIZOEN 2007

2007 is een fijn agility jaar voor ons geweest!
 
Tess heeft het weer heel goed gedaan in de C-klasse, ze wist zich makkelijk te handhaven en is in de competitie op een 28e plaats geeindigd. Op het Nederlands Kampioenschap wist ze dit jaar een mooie 11e plaats te behalen. Ook wisten we ons wederom te plaatsen voor de Agility Welt Cup in Emmendingen.
 
Magic was vorig jaar als gevolg van haar blessure gedegradeerd en startte dit seizoen in de B2 klasse. In het begin van het seizoen had ze nog een beetje haar eigen willetje, maar ineens hadden we ons weer gevonden en ging ze als een speer. Na een aantal 4e plaatsen liep ze in juni bij KC Delft een 3e plaats op de jumping en dus een P-tje. De week erna bij KC Zeeland kon het helemaal niet meer stuk, een 3e plaats op de jumping en een 1e plaats op het Vast Parcours! Hiermee had ze dus 3 P-tjes en daarmee promoveerde ze terug naar de C-klasse. Ook stond ze na de wedstrijd van KC Zeeland op de eerste plaats in de competitie stand van de B2!
 
Cyanda startte dit seizoen in de B1, op de eerste wedstrijd gingen er helaas nog wat latjes. Op de tweede wedstrijd bij KC Hoogeveen liep ze een 1e plaats op de jumping en had daarmee haar eerste P-tje binnen. De wedstrijd erna bij KC Deventer deed ze dit nog eens over en wist wederom de jumping te winnen. En om het verhaal compleet te maken won ze de wedstrijd daarna bij KC Zaanstreek het Vast Parcours, hiermee had ze haar 3 P-tjes verdiend en promoveerde al na 4 wedstrijden naar de B2 klasse.

Tess

Magic

Cyanda

 

 

 

3 mei 2007
TESS WEER GEPLAATST VOOR DE AGILITY WELT CUP!

Ook dit jaar had ik mijn hondjes weer ingeschreven voor de Agility Welt Cup. Dit is een internationale wedstrijd die begin augustus in Emmendingen in Zuid Duitsland gehouden wordt. Zaterdag is een open wedstrijd waarvoor iedereen kan inschrijven en zondags is de Agility Welt Cup waarvoor je je moet plaatsen via selectiewedstrijden in eigen land.

Vorig jaar had ik me met Tess geplaatst en het was een harstikke leuk weekend! Ik wilde dus heel graag weer gaan maar Jos zei dat we alleen zouden gaan als ik me zou plaatsen, hij ging niet dat hele stuk rijden om maar 1 dag te lopen....

Ik had alledrie mijn meisjes ingeschreven maar voornamelijk mijn hoop op betrouwbare Tess gezet. De eerste 3 selectiewedstrijden van dit seizoen telden mee voor de AWC. Tess begon heel goed met 2 foutloze rondjes en stond na de eerste wedstrijd 2e. Maar de tweede wedstrijd moesten we helaas laten schieten omdat ze toen haar teentje verstuikt had. Hierna stond ze 5e. Werd dus spannend want vanuit de C mogen 5 hondjes mee.

Ik wist dus dat we zaterdag in ieder geval een uitslag moesten hebben dus geen disk mochten lopen. Dat lukte dan ook wel, maar helaas op beide rondjes 1 fout, zou het genoeg zijn? 

Maandag op de IMCA hoorde ik al van verschillende mensen dat Tess op een gedeelde vierde plaats is geeindigd, yes, het is weer gelukt, ze mag voor de tweede keer meedoen aan de AWC! Jippiieeee!!!!!

Grappig is dat het Magic ook nog bijna gelukt was.... Magic had op de eerste 2 wedstrijden steeds een disk waardoor de andere uitslag ook niet meetelde, dus nog 0 punten. Zondag haalde ze echter heel veel punten voor de AWC met haar 2 foutloze rondjes, en hiermee is zij in de B2 ook op een gedeelde 4e plaats geeindigd. Vanuit de B2 gaan er echter maar 4 hondjes mee, was nog ff spannend. Maar uiteindelijk hebben ze toch voor het andere hondje gekozen hebben omdat deze minder DK's had als Magic. 

Wel jammer, maar ik vind het al super dat Tesske er weer bij zit, en Cyanda en Magic kunnen lekker zaterdag lopen!

 

 

 

28 december 2006
WINTERCOMPETITIE 2006/2007

Deze winter staan we met 2 teams ingeschreven voor de Wintercompetitie. De eerste wedstrijd hebben we inmiddels alweer gelopen op 26 december.
Onderstaand een overzicht van onze teams:

2 Hot 2 Handle - 1   2 Hot 2 Handle - 2

Roy Fonteijn - Flinn
Sandy Fonteijn - Febe
Tanja Wiersma - Cyanda
Leanne Loef - May
Jose Schipper - Miros
 
Margot Schevers - Gino
Jose Schipper - Vigo
Mark Fonteijn - Classic
Wiel/Remko Vogelaar - Frieda
Lia Smeets - Cailin


 

 

18 oktober 2006
ONS SEIZOEN 2006

2006 was door de blessures van mijn hondjes niet zo´n fijn jaar....

Tess heeft het dit seizoen, ondanks haar ongeluk in december vorig jaar, toch nog goed gedaan in de C. We hebben ons kunnen plaatsen voor de AWC, en op haar laatste 2 wedstrijden had ze zelfs nog beide keren een 2e plek op het VP. Helaas begon ze daarna toch weer te sukkelen en hebben we de laatste selectiewedstrijd moeten missen. Maar in de competitie zijn we geeindigd op een 22e plaats en daarover ben ik dik tevreden!

Magic heeft vanwege haar rugblessure maar 3 wedstrijden gelopen aan het begin van dit seizoen, en komt 13 puntjes tekort om in de C te blijven. Maar het belangrijkste is dat het op dit moment weer heel goed met haar gaat, en ik hoop volgend jaar met haar in de B2 te kunnen starten!

Cyanda haalde in mei haar derde U-tje en promoveerde naar de B1. Daar heeft ze laten zien dat het qua snelheid zeker wel goed zit, maar ze was nog te onvoorspelbaar waardoor we niet verder zijn gekomen als 11 puntjes en in Arnhem een 1e plaats op het spelletje. Helaas verstuikte ze daarna ook nog haar pols waardoor ik ook met haar 2 wedstrijden heb moeten laten schieten. Gelukkig is dat nu weer helemaal beter, van de winter gaan we de bananen eruit trainen  en volgend jaar gaan we ervoor in de B1!

 

 

 

10 mei 2006
TESS EN IK GAAN NAAR DE AGILITY WELT CUP

Tess en ik hebben ons geplaatst voor de Agility Welt Cup op 6 en 7 augustus in Emmendingen (D). Deze wedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven door het tijdschrift Agility Welt. Per land mogen 20 combinaties starten. Deze combinaties strijden individueel om de Cup die beschikbaar is gesteld door het Agility-Welt-Magazine. Ook wordt er een “Mannschaft Pokal” beschikbaar gesteld. Per land tellen hiervoor de resultaten van de drie hoogst geplaatste Large-honden, de hoogst geplaatste Medium- en de hoogst geplaatste Small-hond, die bij de individuele wedstrijd behaald zijn. Er is dus geen aparte teamwedstrijd.
Voor meer informatie over de Agility Welt Cup kijk op deze site: http://www.agility-welt.de/index.html.

Tess en ik bij KC Amsterdam

 

30 maart 2006
UITSLAG HD-TEST CYANDA

Een aantal weken geleden hebben we officiele foto's van Cyanda's heupen laten maken, en vandaag kregen we de uitslag binnen.
Cyanda heeft als einduitslag HD-A, Norbergwaarde is 38 en botafwijking 0.
We zijn heel erg blij met deze uitslag!!!
 

27 februari 2006
MG X-POWER TEAM GROEPSWINNAAR WINTERCOMPETITIE 2005/2006!!

De Wintercompetitie zit er weer op. Voor mij begon de competitie niet zo leuk, omdat mijn Tess zich 2 dagen voor de eerste wedstrijd zodanig blesseerde, dat ik ze voor de hele competitie terug heb moeten trekken. Gelukkig hebben we 2 hele goede vervangers kunnen vinden, namelijk Marjan Bosgoed met Mirk en Rudie Mauriks met Remi. En het resultaat mag er wezen, na 5 spannende wedstrijden zijn we met het MG X-Power Team groepswinnaar van groep B geworden! Ook het Future Dream Team heeft het goed gedaan, met onze jonge hondjes zijn we op de 13e plaats geeindigd. Kijk voor het verslag van de finale van de Wintercompetie onder Wedstrijden


Rudie en Remi


Start estafette:
Michael en Mistral, Rudi met Remi
Rob met Twister


Tanja en Magic

 


 

11 december 2005
WINTERCOMPETITIE 2005/2006

Ook deze winter gaan mijn hondjes en ik weer meedoen aan de Band Wintercompetitie. Van december tot maart zullen we een vijftal wedstrijden lopen. Deze wedstrijden bestaan steeds uit een Vast Parcours, een Jumping en een estafette. De laatste wedstrijd op 26 februari is tevens de finale.

Hieronder zal ik onze teams even voorstellen:

MG X-Power Team

vlnr:
Tanja met Magic en Tess, Michael met Mistral, Rob met Twister,
Marja (teamcaptain)

Future Dream Team

vlnr:
Sandy met Febe, Tanja met Cyanda, Wiel met Frieda
Lia met Cailin, Mark met Classic

 

 


 

9 september 2005
TESS CLUBKAMPIOEN LIHOS 2005!

Op zaterdag 3 september werd op Lihos de jaarlijkse clubmatch gehouden. We moesten 3 parcoursen lopen, 2 Vastparcoursen en een jumping. Op het eerste Vastparcours had ik met Magic 1 foutje (afloop kattenloop). Tess bleef foutloos en werd 2e, achter Kurt met Yzi. Op het tweede Vastparcours liep Magic een heel mooi rondje, maar helaas alweer een fout op die stomme kattenloop. Tess bleef wederom foutloos en werd 1e op dit rondje. Ze was de enige foutloze, en Magic werd met 1 fout nog 2e. Kurt had met Yzi een DK op dit rondje, en hierdoor stond Tess nu op de eerste plaats! Als laatste de jumping. Deze keer was Magic foutloos. Omdat Tess eerste stond, moest ik met haar als allerlaatste starten. Er waren inmiddels al een aantal honden foutloos rondgekomen. Tess had gewoon helemaal haar dag en kon niks fout doen, en bleef ook op de jumping foutloos. Met drie foutloze rondjes werden Tess en ik Clubkampioen 2005 van Lihos! Chappy met Yessy werden 2e. En Magic eindigde met 2 foutjes op 3 rondjes nog op een hele mooie derde plaats!


 

Tess en ik

 

 

Winnaars Lihos Clubmatch 2005

vlnr:
Gerd met Jeff (graad 1 small), Eva met Senna (veteranen), Tanja met Tess (graad 2/3),
Jenny met Yessy (Knockoutrace), Carina met Akika (graad 1 large), Hilde met Chiva (debutanten)

 


 

24 maart 2005
BAND WINTERCOMPETITIE 2004 - 2005

Afgelopen winter heb ik met Magic en Tess weer meegedaan aan de Wintercompetitie. Dit jaar liep ik in 2 teams van Cathy McDonald, met Tess in Ready 2 Run en met Magic in Ready 2 Jump. Door de winter heen hadden we 4 wedstrijden gehad, en het was goed gegaan. Na deze wedstrijden stond Ready 2 Run 2e en Ready 2 Jump 4e.

Zondag 20 maart was de finale. Het zou een spannende  dag worden. Allebei de teams hadden nog kans op een podiumplaats. Het was extra spannend omdat de uitslagen van de finale dubbel zouden tellen, dus een beetje extra druk erbij....

We begonnen met het Vastparcours. Dit liep helaas voor allebei mijn hondjes niet echt lekker. Magic reageerde heel vreemd, ze moest vanuit de palen de tunnel in en dan moest ik achter haar langs kruisen. Normaal nooit een probleem, maar nu bleef ze aan mijn been plakken, ze ging niet vooruit waardoor ik moest inhouden en toen ging ze ineens voor mij langs over een sprong. DK dus.  Tess ging wel beter maar had helaas een fout op de afloop van de brug. En ook zij was erg plakkerig, ik moest voor een sprong kruisen en ook zij ging niet vooruit, ik heb haar vanuit stilstand bijna erover moeten "tillen", gelukkig kregen we hier geen weigering voor. Maar dus niet zo'n goede tijd en 1 fout. Gelukkig liepen mijn teamleden wel goed. Van Ready 2 Run liepen Cathy met Zipper en Corine met Brynn foutloos, en Jose met Miros had 1 fout met een goede tijd.  En zo werd het team toch nog eerste op het Vast. En ook bij Ready 2 Jump liepen Cathy met Gayle en Caroline met Misa foutloos, en Ready 2 Jump werd 2e op het Vast. 

Na de middag was de jumping. Ik was met Magic te laat aan de start, oeps, gelukkig maakte niemand er een probleem van. Magic liep een foutloos rondje,  wel ook weer met een bijna weigering erin dus geen supertijd. Tess kreeg 1 weigering. Op de jumping werd Ready 2 Run 3e en Ready 2 Jump 4e.

In de tussenstand stond Ready 2 Run nu nog steeds 2e en Ready 2 Jump was opgeklommen naar de derde plaats. De eerste 5 teams van iedere groep kwamen in de finale, dus we zaten er met beide teams in.  Toen begonnen de zenuwen wel op te spelen hoor. Ze begonnen met team 5 van groep A, dan team 5 van groep B, dan team 4 van groep A, team 4 van Groep B. Enzovoort.

Als eerste dus met Magic met Ready 2 Jump. We gingen goed met het team en hadden in totaal 2 foutjes. Een team ertussen en toen waren we alweer met Ready 2 Run. Het begon goed met een foutloos rondje van Zipper en Cathy.  Toen helaas liepen zowel Jose met Miros als Corinne met Brynn een DK. Als laatste ik met Tess, wij hadden 1 foutje.

Ready 2 Jump werd 1e op de estafette, Ready 2 Run vijfde. In de eindstand werd het team van Jump 4 Joy eerste, verdiend ook want ze hebben de hele competitie aan kop gestaan. Ready 2 Jump was opgeklommen naar de 2e plaats, en Ready 2 Run is derde geworden. Niet slecht toch, met twee teams bij de eerste 3 eindigen.

Als laatste was er nog een finale estafette tussen de winnaar van groep A en de winnaar van groep B, en deze werd ook gewonnen door Jump 4 Joy.

Al met al een leuke en spannende dag met een goed resultaat. Na afloop zijn we nog gezellig met onze teams gaan eten in Maassluis. Een leuke afsluiting van een spannende en geslaagde Wintercompetitie!
 


Ready 2 Run
 
Ready 2 Jump

 


 

2 september 2004
IMCA 2004

Het IMCA 2004 was een geweldige ervaring.

Woensdagochtend zijn we vertrokken, de hele dag gereden met enkele pauzes om Tess te laten drinken en de pootjes te laten strekken (en onze eigen pootjes natuurlijk ook). Rond een uur of 6 arriveerden we in Passau, alwaar we een kamer geboekt hadden. Het pension lag helemaal buiten het dorp, aan een rivier in het bos, heel mooi. We hebben er lekker gegeten, daarna nog een mooi stuk met Tess gewandeld. En op tijd naar bed.

Donderdagmorgen ontbeten en weer fijn met Tess langs de rivier gewandeld. En toen weer in de auto en door naar Purkersdorf. Het was nog zo'n 2,5 uur rijden en rond half 2 kwamen we aan. De rest van de middag wat gerust op de kamer. Aangezien er 4 bedden in de kamer stonden (1 2-persoons en 2 1-persoons) en er op de grond weinig plaats over was, heeft Tess alle dagen heel luxueus een bed voor zich alleen gehad om op te liggen. Dat beviel haar wel! :-) 's Avonds zijn we met de hele groep in het dorp gaan eten. Het was heel gezellig. Een aantal (waaronder Jos) zijn daarna nog in het hotel gaan drinken en er is ook nog een bierspel gespeeld. Jos kwam half 2 naar bed.....

Vrijdag moesten we om 12 uur in de hal zijn voor de veterinaire keuring. De hal lag met de auto op nog geen 5 minuten afstand van het hotel. Om 13 uur hadden we training. Van te voren hadden we ons geinstalleerd, we hadden met het Nederlands team een eigen kleedkamer waarin we de benches van de honden gezet hadden. We hadden maar 20 minuten de tijd voor de training dus het was wel chaotisch en alles snel achter elkaar. Tess ging op zich wel lekker, alleen een flinke flyer op de wip.

Helaas moest Susan Ophorst met Chippe definitief afhaken. Chippie bleek bij het warmlopen toch weer last te hebben van de blessure die hij vorige week had opgelopen. Een grote teleurstelling voor Susan en de rest van het team.

Na de training hadden we een foto sessie, er werden een aantal groepsfoto's gemaakt met de verschillende t-shirts van de sponsors aan.

's Avonds was het gala, dat viel op zich wel tegen. Alle landen zaten aan een eigen tafel en verder was er een buffet en een bandje met muziek. Maar verder gebeurde er weinig, geen dansen en er werd ook weinig contact gelegd tussen de landen onderling. Dat was wel jammer. Om 10 uur was het al gedaan.

 

Zaterdag ging het dan echt beginnen! Om half 10 moesten alle landen zich verzamelen bij de kerk in Purkersdorf. Wij allemaal in onze trainingspakken, de honden kregen oranje dekjes om. Het zag echt gaaf uit! We kregen daar eerst een aantal toespraken waar ik weinig van verstaan heb. Vervolgens gingen dan alle landen in een parade door het dorp naar de hal.

 

Daarna begonnen de wedstrijden. Er werd gestart met de Para Agility. Susan Rekveld liep heel netjes voor Nederland en tikte alleen helaas het laatste latje af.

Vervolgens kwam de jumping individueel. Bij de small had Angela met Chip 1 weigering, Natascha met Djoura een DK, Arie met Jochem 2 fouten, Gerry met Mirza 1 fout en Marja met Tommy was als enigste van Nederland foutloos en eindigde als 14e.

Bij de mediums had Diana met Kinjajou 1 weigering, Marjo met Sep DK, Jurgen met Max en Roger met Zizou allebei foutloos en 2e en 4e plaats!

En toen waren eindelijk de large aan de beurt. Het liep inmiddels al tegen 5 uur s' middags en Tess stond na die lange dag wachten wel op springen! We waren ook nog vrij laat aan de beurt, we starten ongeveer als 67e van de 75 deelnemers. Na het verkennen had ik ondanks de zenuwen wel goede moed gekregen want het rondje was niet echt moeilijk en lag Tess wel, veel rechte lijnen waarop ze lekker vaart kon maken.

Van Nederland moest Annemarie met Faith als eerste en zij liepen een mooi foutloos rondje. Ook Brenda liep met Ewan een heel mooi rondje en bleef foutloos. Rick had met Max helaas 1 fout. Rob en Twister liepen een supertijd (de tweede tijd), maar helaas ging de laatste lat eraf. Dat was wel balen. Toen kwamen Tess en ik eindelijk aan de beurt, mijn zwarte bitch was helemaal gedreven na het lange wachten en stond te springen aan de start. Toch bleef ze braaf wachten tot ik haar riep, en ze ging super lekker en luisterde goed. Foutloos rondje en een hele mooie tijd! Ik was zo trots op haar. Daarna kwam nog Cathy met Zipper en zij hadden helaas 2 fouten.

Tess en ik werden 8e, daar was ik toch heel trots op met 75 deelnemers waarvan 34 foutlozen. Brenda en Ewan eindigden meteen na ons op de 9e plaats, Annemarie en Faith werden 16e.

Daarna kwamen de teamwedstrijden, ze begonnen met de large. Het Nederlands team deed het niet zo goed. Alleen Annemarie met Faith was foutloos, Brenda en Ewan hadden 2 fouten en Cathy/Zipper en Rob/Twister allebei DK. Het medium team ging echter super, ze bleven alle vier foutloos en stonden na dit rondje op de 2e plaats achter Tsjechie. Van de small weet ik de afzonderlijke rondjes niet meer, alleen dat ze na dit rondje 4e stonden.

Daarna kwamen de Para's nog een keer, Susan liep dit keer met Quita een mooi foutloos rondje. Het was uiteindelijk al een uur of 10 's avonds toen deze wedstrijd dag erop zat. Terug in het hotel hebben we nog met zijn allen buiten op het terras zitten napraten en toen naar bed.

Zondag moesten we om 8 uur in de hal zijn. Begonnen werd met de teamwedstrijden. Het large team kon zijn positie niet verbeteren, Faith had DK, Ewan foutloos, Zipper en Twister ieder een lat. Het medium team ging echter wederom super, Diana, Jurgen en Roger liepen alledrie foutloos. Alleen Tsjechie was niet te verslaan, ook zij liepen met 3 man foutloos en net iets sneller.... Nederland werd hier dus 2e. Het small team wist zijn positie vast te houden en eindigde dus als 4e.

Daarna weer de Para's, Susan had wederom 1 foutje. Daarna was de uitwisseling van de cadeau's tussen de landen. Wij kregen van Italie allemaal een mooi aandenken aan de IMCA plus een fles wijn.

En toen werd het Vastparcours individueel voor de large opgebouwd. De moed zonk me eerlijk gezegd in de schoenen, want dit was dus echt geen "Tess-rondje". Allemaal korte wendingen, heel technisch. Slik! Dit was dus het moment waarop ik wenste dat ik Magic bij me had..... Gelukkig had ik een zeer motiverende coach (Willem Alexander), die ook mee ging verkennen en me enigszins gerust wist te stellen. Aangezien de startvolgorde de omgekeerde uitslag van de jumping van zaterdag was, was ik weer vrij laat aan de beurt (niet goed voor de zenuwen....)

Cathy en Zipper liepen voor Nederland als eerste een heel mooi rondje met helaas 1 latje. Rick en Max hadden 2 fouten. Rob en Twister hadden helaas ook weer 1 fout, de insteek palen. Daarna kwamen Annemarie en Faith die op de jumping met een foutloos rondje als 16e waren geeindigd. Dit was echt een rondje voor Faith die superkort kan draaien en heel goed luistert. Faith liep ook dit rondje foutloos en een hele mooie tijd! Brenda en Ewan startten precies voor mij, en ook bij hun ging de insteek palen mis. Niet goed voor mijn zenwuwen!

En toen waren Tess en ik eindelijk aan de beurt. Het ging heel lang goed, ze luisterde super en zelfs die moeilijke korte wendingen gingen goed. Alle raakvlakjes nam ze braaf en ook de paaltjes deed ze goed. Alleen dat domme vrouwtje, na de paaltjes moest Tess 90 graden draaien en dan over een sprong die schuin stond. En ik wacht niet op ze tot ze gedraaid is, ren meteen weg. Dus Tess gaat zich jagen, springt te vroeg en tikt de lat..... Mijn fout.

Daarna werd het onzettend spannend voor Annemarie, er waren heel weinig foutlozen, het was net een afvalrace. Annemarie schoof van de 16e plaats op naar de 3e plaats.... Voor haar natuurlijk super en ik gunde het haar van harte. Maar Brenda en ik hebben toch allebei een traantje staan wegpinken, omdat we allebei wisten dat als we foutloos waren gebleven, wij ook die 3e plaats hadden kunnen hebben. Zo dichtbij een podiumplaats, dat ene stomme latje......

Annemarie en Faith werden dus 3e op het Vastparcours en derde overall. Tess en ik werden 15e op het Vastparcours en 13e overall. Brenda en Ewan 17e op het Vastparcours en 14e overall. Rob en Twister 21e overall, Cathy en Zipper 30e overall en Rick en Max 32e overall.

Annemarie en Faith maakten een ererondje door het parcours met de Nederlandse vlag, wij renden allemaal mee. Dat was toch wel een supergevoel.

Vervolgens kwamen de mediums. Marjo en Sep gingen wederom niet zo goed. Diana met Kinkajou gingen nu wel heel lekker en bleven foutloos. Daarna werd het spannend want Roger en Zizou waren zaterdag als 4e geeindigd. Ook nu gingen ze super, alleen helaas op het allerlaatste een moeilijke finish met tussendoor halen, hier ging het mis en kregen ze een DK. Dat was heel erg balen. Vervolgens Jurgen die 2e stond. Jurgen hield zijn zenuwen bij elkaar en liep super cool wederom een foutloos rondje. Alleen (wederom) Tsjechie was een maatje te groot en Jurgen haalde indivudueel een super 2e plaats overall.

Bij de smalls ging het een stuk beter als gisteren, zowel Natascha met Djoura, Arie met Jochem, Gerry met Mirza en Angela met Chip liepen nu foutloos. Alleen Marja en Tommy liepen nu helaas een DK.

Daarna de prijsuitreiking. Nederland had toch wel een aantal podiumplaatsen:

Medium
Team 2e
Jurgen en Max 2e indivudeel

Large
Annemarie en Faith 3e individueel

Para
Susan en Quita wereldkampioen!

Tsjechie was echter het land dat overheerste. Eerste op alle teams (large, medium, small). En volgens mij ook op alle 3 de individuele groepen eerste (hoewel ik dat niet meer zeker weet). Ze waren wel echt super goed.

We waren denk ik rond een uur of 10 terug in hotel. Nog met zijn allen chinees gegeten en nagepraat. Rond een uur of half 1 lagen we in bed.

Maandagmorgen nog met een paar man ontbeten en daarna begon iedereen aan zijn terugreis. 's Avonds rond half 7 waren we thuis en kon ik mijn 2 andere meisjes die ik ontzettend had gemist, weer knuffelen.

IMCA 2004 zit erop, een komisch gevoel na er zo lang naar toe geleefd te hebben. Het was geweldig en smaakt naar meer..... :-)

Alles eromheen, het team gevoel, het gejuich en gezang vanaf de tribune als je naar de start loopt, de zucht van teleurstelling van de supporters als die (ene stomme) lat eraf gaat, het gezang en gejuich als je gefinisht bent. Het is een gevoel wat je niet kan beschrijven. Verder de begeleiding eromheen, de steun van de coaches, de hulp bij het verkennen, de begeleiding naar de start, de opvang na het rondje, het was allemaal geweldig. Je hoefde nergens zelf op te letten, je werd gewaarschuwd wanneer het tijd was om je hondje te gaan inlopen, ze kwamen je halen als je naar de start moest, alles werd geregeld. Echt fantastich.

Ik ga zeker proberen me volgend jaar weer te plaatsen.

Verder wil ik nog bedanken
Willem Alexander, Relinde en Pieter voor hun onmisbare steun en begeleiding,
de supporters voor hun aanmoedigingen en meeleven

en last not but least
mijn knappe Tess  die mij zover gebracht heeft en het super gedaan heeft op haar eerste WK 


Het IMCA team 2004

 

Klik hier voor:


De uitslagen van de IMCA 2004

Onze foto's van de IMCA

Een heleboel foto's van de IMCA gemaakt door Katja Slippens en de verhalen van Brenda en Diana (onder Agility)

 


 

2 augustus 2004
HIGH 5 ORGANISEERT CLUBMATCH VOOR TESS EN MIJ!!!

Zaterdag 31 juli hadden we Clubmatch bij High 5. Het was een hele gezellige en goed georganiseerde wedstrijd met zo'n 30 deelnemers. Er waren zelfs deelnemers van De Pijnhorst uit Brabant gekomen. 's Morgens liepen we een Vastparcours en een jumping. Daarna was er voor iedereen een heerlijke lunch van pasta met gehaktballen in saus. Mmmm! Na de lunch was er nog een speedrace.

Al met al een hele leuke dag, maar voor mij kwam de grote verrassing op het eind. Voor de prijsuitreiking begon werd ik met Tess naar voren geroepen. Wat bleek nu, deze wedstrijd was door High 5 speciaal voor Tess en mij georganiseerd, en de opbrengst was voor ons voor de IMCA. We kregen ook nog een ingelijste foto van Tess en mij (gemaakt op de Wintercompetitie), waarop iedereen ondertekend had om ons succes in Oostenrijk te wensen.  Dit was echt een SUPER VERRASSING! 


 
  

Hierbij willen Tess en ik iedereen van High 5 en De Pijnhorst bedanken,
en met name natuurlijk Roy en Sandy, die dit georganiseerd hebben!

 


Deelnemers Clubmatch High 5
Voor een verslag van de Clubmatch en een hele hoop mooie foto's, kijk op http://www.doecalin.nl/ onder Behendigheid.
 

24 mei 2004
TESS EN IK GAAN NAAR DE  IMCA!

Zondag 23 mei
 hadden we de laatste selectiewedstrijd voor de IMCA, het WK voor ras- en rasloze honden. Tess stond na 3 wedstrijden 13e dus in theorie was nog alles mogelijk maar ik verwachtte eigenlijk helemaal niks. Magic stond iets van 23e dus was zowiezo al kansloos.

Na een spelletje kregen we als eerste het Vastparcours. Magic ging supersnel (ze had zelfs een snellere tijd als de winnaar), maar helaas 2 fouten (afloop schutting en 1 lat). Tess ging ook snel en bleef foutloos en werd 5e. Hierna stond ze tot mijn verbazing ineens 5e in het klassement. Nu werd het ineens heel spannend want er zouden 5 honden per team (large, medium en small) naar het WK gestuurd worden. Zowiezo de eerste 3 en 2 aanwijsplaatsen.
 
Na nog een spelletje kwam dan de jumping. Als eerste moest ik met Magic, ze ging weer supersnel en bleef foutloos, en werd 3e. Daarna Tess, ook zij ging goed maar maakte op een gegeven moment een flinke zwaai richting palen, ik kon haar wel op tijd terughalen, ze bleef dus foutloos maar dit kostte natuurlijk wel tijd. Zij werd 10e op dit rondje en ik dacht dat mijn kansen nu zowiezo wel verkeken waren. Maar tot mijn verrassing was ze nog een plaats gestegen in het klassement, en nu stond ze vierde.

Toen kwam de prijsuitreiking en daarna gingen ze bekend maken wie allemaal naar het WK mocht.
Zowiezo bij alle teams de eerste 3, bij de large werd de eerste aanwijsplaats gegeven aan Rob Peen met Twister, die in het klassement 7e was geworden, maar vorig jaar wereldkampioen was geworden.
En Tess en ik kregen de tweede aanwijsplaats! Oeps, dat was schrikken, dit had ik echt nooit verwacht!

We moesten daarna nog allemaal mee naar buiten waar ze foto's maakten van de teams en daarna kregen we nog een soort briefing. We krijgen dus nu nog 4 trainingen in Dordrecht. Het WK zelf vindt plaats in Oostenrijk in de buurt van Wenen, in het weekend van 27 - 29 augustus. SPANNEND! Ik kan het me nog steeds bijna niet voorstellen, Tess en ik naar een WK!
Informatie over het IMCA

De IMCA( International Mixbreed Championship in Agility) is in 2000 gestart uit onvrede over het uitsluiten van rasloze honden voor de WK's georganiseerd door FCI. Om niet zelf ook te gaan discrimineren, mochten vanaf 2001 alle honden inschrijven (ras en rasloos) en vanaf 2002 wordt ook de ParAgilityWorld Cup gehouden.


 

Kijk voor meer informatie op de volgende sites:

http://home.zonnet.nl/imca-info/

http://members.aon.at/imcapara2004/

 

Home